”Ole hyvä, istu tuoliin, purista huulet yhteen ja katso suoraan linssiin…”  Tuo kaikki edellä mainittu onnistuu hyvin näin 26-vuotiaana, mutta entä 1-vuotiaalta tai vaikka 2 viikkoiselta? Me oltiin tänään ottamassa passikuvia Rebsun kanssa, oma passini on mennyt vanhaksi, eikä R:llä ole moista laisinkaan. Tiukat säännöt kuvien suhteen pätevät ihan kaiken ikäisiin, melko tarkkaa mielestäni.

 

Onneksi meidän kuvat otti hyvin mukava ja kärsivällinen nuori nainen, sillä kaikki ei heti sujunut kuten olisi pitänyt. Repsukka ei olisi halunnut istua ensinnäkään tuolilla, eikä ainakaan hän halunnut ainakaan missään nimessä katsoa kameraan… Miten sitten se suu saatiin pysymään kiinni, kun tytön perus ilme on vähän ”huulet hörpöllään” ? Onneksi mamman laukusta löytyi namia ja sitä syödessä suukin käväisi välillä kiinni…

 

Nuorin kuvattava on kuulema 10 päivän ikäinen, mutta hänen ei varmaan tarvinut istua tuolilla :D

 

Jes, mutta me saatiin onnistuneet kuvat ja meille kyllä luvattiin ilmaiseksi uudetkin, jos ne ei näitä kelpuuta sielä poliisiasemalla :) Toivottavasti saadaan passitkin, että päästään lokakuussa reissuun :)

 

-Maj

0 Comments

 1. eM 23.8.2011

  VÄÄRIN! Me käytiin ottamassa passikuvat silloin kun vauva oli ihan pieni. Pieni vauva (joka ei todellakaan osannut istua) piti saada istumaan sellaisen pienen pahvilaatikon päälle, niin ettei aikuisen kädet saanut näkyä kuvassa! Siinä oli jo haastetta! ;)

  Vastaa
  • Maj 24.8.2011

   Ihan varmasti :)

   Vastaa
 2. aa 24.8.2011

  hääh miks lapsista tarvii kuvat ottaa:D muistan ku oon ollu pienenä äitin kanssa samassa passissa ilman mitään kuvia, näin ainaki muistelisin :D

  Vastaa
  • Tiina 24.8.2011

   Ajat muuttuu :) Nykyään pitää olla oma passi lapsellakin ainakin joihinkin paikkoihin.

   Vastaa
   • Maj 24.8.2011

    Näin on :)

    Vastaa
 3. ine 24.8.2011

  meillä molemmat lapset on kuvattu sylissä. kädet on vaan pitänyt pitää niin alhaalla, ettei kuvaan jää. ja meile ainekin sanottu, ettei se lasten kanssa ole ihan niin tarkkaa kuin aikuisten.,.

  Vastaa
  • Maj 24.8.2011

   No kaikki on varmasti vähän kiinni siitä kuvaajasta ja varmasti virkailijastakin, joka sitä hakemusta käsittelee, luulisin :)

   Vastaa
 4. Olivia 24.8.2011

  Hi, passikuvat on aina ihan kauheita :D Kävin itsekin vasta ottamassa, mutta minulla kuva ei tule passiin, niin ei ollut niin tarkkaa. Maj, voisitkohan tehdä postausta silmämeikistäsi arkena? Olen sinut nähnyt töissä pari kertaa, ja luomet ovat olleet aika tummasti meikatut -tosi nätit :) Itsekin olen tumma, ja ois kiva saada vinkkiä syksyn silmämeikkiin.

  Vastaa
  • Maj 24.8.2011

   Mäkin näytän tossa omassani ihan säikähtäneeltä O__O :D Voisin tehdäkin jotain meikkipostausta, töihin meikkaan aina enemmän :)

   Vastaa
 5. Mirri 24.8.2011

  Mä taas jouduin pitelemään vauvaa pystyasennossa, niin ettei mua näy kuvissa. Se kävi ihan treenistä ;)

  Toinen taas tungettiin syöttötuoliin ja ”fyllättiin” sinne kaikenmaailman taljoilla ja tyynyillä O.o

  Molemmilla lapsilla on myös suu auki kuvassa. Kuvat on molemmista otettu alle ½-vuotiaina, mut ei nyt ihan 10päivän iässä :)

  Vastaa
  • Maj 24.8.2011

   No, meille kerrotiin, että suun on oltava kiinni.. En tiedä onko se sitten todella niin tarkkaa :)

   Vastaa
   • Mirri 24.8.2011

    No juu, niinhän se niissä säännöissä on, mut lapsien kohdalla kuulemma voidaan tehdä poikkeus (ilmeisesti riippuu virkailijasta), meille kuvaaja sanoi, et tulkaa takas jos eivät kuvat kelpaa, oltais kans saatu uudet ilmaiseksi.

    Vastaa
 6. jenninho 24.8.2011

  Meillä poika kuvattiin noin 8kk iässä, siinä iässä poika ei tehnyt muuta kuin hymyili ja nauroi :D haastetta tosiaan oli piti pitää paidasta takaa kiinni niin ettei kädet näy ja poika ei kuitenkaan kunnolla osannut istua silloin. tuloksena hieno virnistys passi kuva, kelpasi poliisi laitoksellakin ja sain muutamat passintarkastajat reissussa hymyilemään :D

  Vastaa
  • Maj 24.8.2011

   Ihana! :D

   Vastaa
 7. inkku 24.8.2011

  Rebekkahan on niin hyvin kuvassa. Minulla tulee passikuvista mieleen aina etsintäkuulutus:)

  Vastaa
  • Maj 24.8.2011

   Haha, ne on vaan usein niin ankeita, koska hymyileminen ei ole sallittua :)

   Vastaa
 8. coco 24.8.2011

  Ihanat kuvat!! Meidän O oli passikuvassa 1-vuotiaana ja kaksi alahammasta loisti kuvassa ja muutenkin suu oli auki, oli vähän fifty/sixty et menikö se ees läpi.

  Heh, mulle tulee passikuvauksista aina mieleen Mr. Bean ja sen ihan hullu ilme! ;)

  Voi hyvin! <3

  Vastaa
  • Maj 24.8.2011

   Haha, ihana O:D

   Vastaa
 9. Marika 24.8.2011

  Ensimmäisessä omassa passissani istuu viisivuotias minä niinikään viisivuotiaan virnistys kasvoillaan. Ja sillä passillahan sain matkustaa vielä teininäkin. Melkein siitä tunnistaisi mut tänä päivänäkin paremmin, kuin nykyisestä, jossa hädin tuskin näytän elävältä.

  Tuttujen lapselle hankittiin passi vauvan ollessa kaksiviikkoinen. Suulle ei tainut olla kummempia vaatimuksia, mutta oli siinä silmien aukipitämisessäkin ja pystyasennossa ollut puuhaa. :)

  Vastaa
  • Maj 24.8.2011

   Näkisitpä ton mun vanhan passin, oon siinä 7-luokalla, hiukset ihan lyhyet ja blondatut, talkkia naamassa (että olisin mahdollisimman valkoinen) ja sillä on menty tähän asti OMG! :D

   Vastaa
 10. champagne 24.8.2011

  Meillä on tytöille haettu passit parin kuukauden ikäisinä ja valokuvaaja osasi ottaa heti ekalla kerralla hyvät kuvat. Yllätyksenä tuli kun haimme tytöille samalla myös Hollannin passit niin samat kuvat eivät kelvanneetkaan vaan heillä oli vielä tiukemmat vaatimukset kuvista. Olemme kerran jo uusineet passit tunnistettavuuden takia. Viranomaisten kun ei tarvitse hyväksyä passia jossa lapsi ei ole kuvassa tunnistettavan näköinen.

  Vastaa
  • Maj 24.8.2011

   Ai, aika outoa! Vauvakuvista on vähän vaikea tosiaan tunnistaa vaikkapa 4-vuotiasta lasta :)

   Vastaa
 11. Tirppana 24.8.2011

  Maj, voisitko tehdä meikkipostauksen perus meikistä? :)

  Vastaa
  • Maj 24.8.2011

   Voisinhan ainakin yrittää tehdä sellaisen?

   Vastaa
 12. mj 24.8.2011

  Miten muuten vakkaripiilolinssien käyttäjille suositellaan / neuvotaan? Täytyykö passissa olla omat silmät vai keinotekoiset? Tuleehan se oikea väri sitten tietty lukemaan passissa mutta sanoiko ne mitään kuvaamossa?

  Vastaa
  • Maj 24.8.2011

   Uskoisin, että passikuvassa ollaan aina ihan omanvärisillä silmillä :)

   Vastaa
  • Mirri 25.8.2011

   Ei passissa mitään silmien väriä oo….

   Merimiespassissa kylläkin :)

   Vastaa
 13. Lucy 24.8.2011

  Passikuvanhan voi ottaa itekin esim. pienestä vauvasta. Kuukaus sitten oltii menossa ottaan passikuvaa vasta parin kuukauden ikäisestä lapsesta, mutta valokuuvaja neuvo että ottakaa ite kotona, laittakaa lapsi makaamaan lattialle ja otatte kuvan. Hyvä kuva tuli niin ja läpi meni :)

  Vastaa
  • Maj 24.8.2011

   Tuota en tiennytkään :)

   Vastaa
 14. Harhakuvitelma 24.8.2011

  Mulle haettiin passi kolme vuotta sitten, eipä oo tänkään ikäselle se helpoin homma! En oikein osaa olla luonteva kameran edessä, ja nauruksihan se meni. Pari epäonnistunutta otosta, ja kolmannella kerralla nauran sekunnin päästä kuvan otosta. Ihan onnistunut siitä ihme kyllä tuli, vaikka kaikki kaverit tuntuvatkin vihaavan omia kuviaan… :D Teillä on muuten hyvin onnistuneet kuvat! :)

  Vastaa
  • Maj 24.8.2011

   Kiitos, Rebekan kuva on ihan ok, mutta toi mun… Noh, sen nyt on sellainen! Nyt sitten tiedän yhden ihmisen, joka oikeasti pitää ihan passikuvastaan :)

   Vastaa
   • Harhakuvitelma 24.8.2011

    Hyvähän toi sunkin kuvas on! Ja mäki yllätyin kun tykkäsin siit passikuvasta, yleensä en pahemmin välitä omasta nassusta kuvissa… :D

    Vastaa
 15. silja 24.8.2011

  Nyt mennään hiukan ohi aiheen, mutta tulin ajatelleeksi että sinulla voisi olla jotain hyviä vinkkejä vauvan yöheräilyn vuoksi ERITTÄIN väsyneen äidin tummien silmänalusten (-ympärysten…) häivyttämiseksi..? Alan olla hiukan kyllästynyt tähän panda-lookiin.. ;)

  Joko siellä on yöheräilyt vähentyneet? :) Täällä kohta puolivuotias tylleröinen heräilee 1-2tunnin välein öisin… vä-syt-tää!:)

  Mukavaa syksyä teille! <3

  ps. luin juuri joitakin vanhoja postauksiasi äitiydestä ja väsymyksestä. kiitos niistä. <3

  Vastaa
  • Maj 24.8.2011

   Ei se mitään! Rebekka on nyt nukkunut muutaman viikon keskimääräistä paremmin, mutta kuukausi sitten hän heräili varmaan jonkun 4-5 krt yössä ja viime yönä hän taas nukkui todella huonosti… Välillä on aina parempia jaksoja nukkumisen suhteen :) Nuo tummat silmänaluset on kyllä ikävät, muistathan käyttää silmänympärysvoidetta? Kokeile aamulla vaikka jotain jääkaapissa säilytettävää geelimäistä silmänympärysvoidetta, se vähentää turvotusta ja virkistää. Tai laita vaikka pikkulusikat pakastimeen :D Hyviä peitetuotteita tummille silmänalusille löytyy Make Up Storelta, Blascolta ja Lumenelta, suosittelen :)

   Vastaa
 16. hanskubansku 24.8.2011

  Voooii..söötti Rebekka :)

  Vastaa
 17. jensku 24.8.2011

  minne ootte lähössä reissuun? :)

  Vastaa
  • Maj 24.8.2011

   Yhteen lämpimään paikkaan ;)

   Vastaa
 18. Mariia 25.8.2011

  Hyvät passikuvat saitte! :) Rebsusta oikeen mallikelpoinen kuva, ei voi enää oikeestaan paremmin osua. Onhan se hassua, kun ihan pienistäkin pitää ottaa oma passikuva, mutta toisaalta taas ymmärtää senkin, että jos ei olis omaa passia niin maahan periaatteessa vois tuoda minkä tahansa lapsen. Se tunnistettavuus vaan tosiaan sitte viiden vuoden päästä on ihan eri asia. Passikuvasäännöt uudistettiin muutama vuosi takaperin ja samalla tiukennettiin, kun biopassi tuli voimaan. Ennenhän lapsi on mennyt vanhempien kans samassa passissa. Lapsistakin pyritään ottamaan vaatimukset täyttävä kuva, sillä kuva menee tietokoneeseen jonka täytyy pystyä tunnistamaan kuva( pään mittasuhteet ym. kriteerit) . Usein tietenkään vaatimukset ja käytäntö ei kohtaa yhtään ja pitää tehdä kompromisseja kuvan suhteen, jos nyt ei ihan pää ole suorassa tai suu on auki ;) Aika hankala pari viikkosesta vauvasta on ottaa just semmosta kuvaa ko pitäs. Itse ottamat kuvat on myös ok jos ne täyttää kriteerit. Virallinen passikuva on mustavalkoinen, joten silmien värillä ei ole väliä :D

  Päätin yrittää vähän valaista asiaa, kun passikuva tuntuu askarruttavan monia :)

  Vastaa
 19. ohoh 26.8.2011

  Siis olet vasta 26? Eli saman ikäinen kuin minä? Enkä minä edes voisi kuvitella hankkivani lapsia vielä moneen vuoteen! Hmm, jännä miten erilaisessa elämänvaiheessa niin samanikäisetkin ihmiset voivat olla, monilla kavereillanikin on jo lapsia. Mutta söpö muksu ja hyvä blogi :)

  Vastaa
  • Maj 26.8.2011

   Näin on, luulitko mua jo plus kolmikymppiseks ;) – En yhtään ihmettelis täällä naamalla :D Olet oikeassa, itsekin pysähdyn aina välillä miettimään asiaa, kun katselen sinkkukamujeni spontaania menoa <3

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *