Haluaisin jakaa omia ajatuksiani arjesta teidän kanssa… Elämä on arkea suurimmaksi osaksi, vaikka ainahan mukaan mahtuu vähän juhlaakin ja joskus arki itsessään on jo juhlaa. Ennen ajattelin, että arki on maanantaista perjantaihin, viikonloput taisivat silloin olla enimmäkseen, noh, sitä juhlimista. Lapsiperheessä arki on hyvin toisenlaista, meillä herätyskelloa ei tarvitse laittaa soimaan erikseen, sillä koskaan ei tule nukuttua liian pitkään. Viikonloput eroaa meillä viikoista siten, että ainakin Miikalla on vapaata töistä, mulla taas on usein lauantaisinkin töitä. On kivaa, jos kummatkin vanhemmista on yhtäaikaa kotona, voidaan lähteä porukalla kyläilemään tai vaikka kaupungille. Usein me ollaan silti kotona vaan ja ainakin saunominen kuuluu meidän viikonloppuun, koska viikolla se ole mahdollistakaan.

Silloin kun omassa elämässä tapahtuu tosi mullistavia juttuja, tarkoitan, että on tiedossa murheita, tapahtuu ikäviä asioita, niin tulee ikävä vaan sitä” ihan tavallista arkea”, olen sellaisissa tilanteissa aina vaan toivonut, että ”olisipa kaikki niinkuin ennenkin”. Meidän arki katkeaa reilun viikon päästä, kun lähdetään etelänlomalle, mikä mulle tarkoittaa ainakin viikon taukoa töistä, kotiaskareista ja lisäksi rentoutumista ja nautiskelua lämpimässä, siis ihan luksusta, juhlaa ;)

Hyvin tärkeää minusta olisi kuitenkin oppia pitämään ja nauttimaan vieläkin enemmän tavallisista päivistä eli arjesta. Minä itse olen arkinen tyyppi, niinkuin tekin olette sanoneet ”tosi tavallinen”. Tulen iloiseksi pienistä asioista ja tavallaan pidän siitä, että kaikki tapahtuu tutulla ja turvallisella tavalla, vaikka joskus yritän muuta väittääkin. Arjessakin on myös kohokohtia ja seuraavaksi olisikin luvassa arkikuvia ja pieniä ja isompia asioista mistä minä, Maj tulen onnelliseksi…

 

Onnea on…

…oma koti ja miellään vielä siistinä.

 

…nähdä puolisonsa viettämässä aikaa lapsen kanssa. On ihana katsella kahta rakasta puuhamassa yhteisiä juttuja.

 

…kun näkee lapsensa kasvavan ja oppivan uutta joka päivä.

 

…mennä koko porukalla vähän ulos tuulettautumaan.

 

… Saada itselle jotain pientä ylimääräistä kivaa.

 

…kun saa syödä ruokansa aivan rauhassa, keskeytyksettä.

 

…kookoontua kavereiden luokse viettämään arki-iltaa, jakaa ajatuksia ja kun voi unohtaa oman huushollinsa hoitamisen hetkeksi.

 

…kun kaikilla seurueessa on lapsia ja kukaan ei välitä pienestä metelistä tai sotkusta.

 

…syödä yhdessä iltapalaa.

 

…kiiluvat silmät ja punaiset posket.

 

…kun on ystäviä.

 

…kun ruoka maistuu.

 

Onnea on tässäkin kuvassakin 6 kappaletta.

 

…Onni on myös paljon muuta. Se voi olla hyvä elokuva, lämmin suihku, kirje siskolta, äidin kyläily, halaus mieheltä, työkaverin kauniit sanat, hyvä blogi, hymy ohikulkijalta, kampaajakäynti tai kiva tekstari…mitä nyt kenellekin. Onni on myös sitä, että arvostaa itseänsä ja sitä mitä parhaillaan on elämässä juuri tällä hetkellä meneillään, huominen tulee joka tapauksessa. Tuletteko te samoista asioista onnelliseksi kuin minä? Vai mikä tekee teidät onnelliseksi?

Nyt minä onnekas alan valmistautumaan kyläreissuun serkun luokse, siellä ei ole toisia lapsia ja Rebekan mielestä voi olla ihanaa, kun saa yhden illan olla kaikkien huomion keskipisteenä. Uskon, että ”minu” on tällä hetkellä hyvin onnellinen asiasta ;)

-Maj

0 Comments

 1. a 24.9.2011

  Voi Maj! Mulla tuli itku! Ihana ihana postaus ja osuit niin naulan kantaan! Koitan aina muistuttaa itseäni nauttimaan siitä mitä mulla on, mut näin väsyneenä ja hirveän työpäivän jälkeen on vaan niin vaikee vaihtaa sitä onnelisuus tunnetta päälle. Nyt meen päikkäreille ja pyhitän illan sille, et mietin vaan hyviä juttuja elämässä<3 Oot ihan ykkös nainen!

  Vastaa
 2. EK 24.9.2011

  Tänään tuntui kurjalta ja asiat ovat menneet parin viime viikon aikana johonkin muuhun kuin minun toivomaan suuntaan.

  Vastaa
 3. EK 24.9.2011

  Kiitos tästä postauksesta. Se sai muistamaan jotain todella tärkeää ja samaan aikaan hymyn huulille ja kyyneleen poskelle.

  Vastaa
  • Maj 26.9.2011

   :”> Ihana!

   Vastaa
 4. SM 24.9.2011

  Onnea on tälläiset kirjoitukset :) Onnea on myös rauhallinen lauantai kiireisen viikon jälkeen, vesisade ulkona kun itse voi jäädä kotiin lämpimään. Monet luettelemasi asiat ovat myös minulle onnea, ja parasta elämässäni onkin juuri arki pienine iloineen ja onnistumisineen. Toisaalta, ilman raskasta ja väsyttävää arkea viikonloput ja juhlatkaan eivät tuntuisi niin ainutlaatuisilta – vaikka ei tekisikään muuta kuin möllöttäisi sohvalla ja söisi sipsejä. Onnensa kullakin :)

  Kiitos tästä Maj ja mahtavaa viikonloppua!

  Vastaa
 5. rita 24.9.2011

  Tämä postaus oli minun onneni, tai ainakin tämä sai mut muistamaan mitä onni oikeasti on. Ihan tuli itku, kirjoitit niin kauniisti. :’)

  Hauskaa viikonloppua Maj ja poppoot!

  Vastaa
  • Maj 26.9.2011

   Nyt hyvät ystävät, pyyhkikää kyyneleet :D

   Vastaa
 6. Miiajohanna 24.9.2011

  Ihana Maj! <3

  Vastaa
 7. Emmi 24.9.2011

  Ihanaa Maj! Vaikutat todella ihanalta ihmiseltä jolla on jalat tukevasti maassa! Olen seurannut blogiasi jo kauan ja sinun postauksia on aina kiva lukea :) Ollaan muuttamassa perheen kanssa Tampereelle ja olisi kiva tietää mistä sieltä löytyy kohtaamispaikkoja lapsiperheille? Ilmeisesti muskaritoimintaa ainakin :) mutta tuossa ainakin jotain ideaa postaukselle jos joskus tulee hetki ettet keksi mistä postailla :) ihanaa lomaa teille!

  Vastaa
 8. jonna 24.9.2011

  Ihana postaus ja varsinkin viimeinen kappale ja tämä: Uskon, että “minu” on tällä hetkellä hyvin onnellinen asiasta ;) Ihana! :)

  Vastaa
 9. Lila 24.9.2011

  Tosi iso kiitos tästä postauksesta sulle, sait hymy huulille! :)

  ps. Kolmoskuvassa katoit, että mitähän helkkaria, onko Repsulla tupakka kädessä. Onneksi olikin ilmapallo!

  Vastaa
  • Maj 26.9.2011

   Ei kai nyt sentään sellaista!

   Vastaa
 10. Outi-Maria 24.9.2011

  Ihana teksti ja arki on todellakin monesti juhlaa. Oletko kuullu sellaisen runon/kirjoituksen, kun suukko taskuun? Mikäli et niin laita merkkiä, niin kirjoitan sen sinulle tänne. Se lukee omassa kalenterissani (Ja nyt kalenteri on eripaikassa kun minä) ja sen kun aina lukee, niin saa aina asiat tärkeysjärjestykseen. :)

  Vastaa
  • Maj 25.9.2011

   En ainakaan muista lukeneeni, kirjoita se ihmeessä tänne :)

   Vastaa
 11. Sanna 24.9.2011

  Asiaa koko juttu ja iiiiiiiiiiiiiihania kuvia!! Terveisiä N-boys, sister and mother :)

  Vastaa
 12. Melia 24.9.2011

  Voiku olet noin ihana! Mäki oon sellanen, että iloitsen elämän pienistä asioista. Tänäänki ohikulkija väläytti hymyn ja itsekkin pitää väläyttää takaisin :)

  Vastaa
 13. moop 24.9.2011

  Olipas ihana postaus, ihan itku tuli :’) Itse olen tajunnut onnellisuuteni ihan vasta tässä viimeisen vuoden aikana. Olen lähes 3kymppinen sinkku ja elän tähän astisen elämäni onnellisinta aikaa. Tällä hetkellä onnea ovat kirpakka syyssää, kynttilät, villasukat, höyryävä tee, oma sohva <3

  Vastaa
 14. Josefina 24.9.2011

  Juuri eilen kun lähdimme koko perheen voimin pyörälenkille, isompi omalla pyörällä ja pienempi isän takana, minä juoksupureman saaneena yritin pysyä tahdissa, ajattelin että ”IHANAA”. Arki on niin parasta, oman perheen kanssa. Parasta on myös tajuta rakastavansa arkea, silloin elämä maistuu mansikoille.

  Vastaa
 15. Janika 24.9.2011

  Pakko myös laittaa kiitokset tästä! Että muistutit mitä onni on, ja että pitäisi useemmin vaan muistaa nauttia tästä arjestakin! Pakko kyllä sanoa että nykyään sitä enemmän arvostaakin kun tiedän etten kauaa saa olla lasten kanssa kotona kun tarvitsee töihinkin lähteä.. Kotiäitinä on ihana olla kun saa olla rauhassa lasten kanssa :)

  Vastaa
 16. Laura 24.9.2011

  Voi ei, olin juuri tulossa kirjoittamaan, että mulla tuli ihan kyyneleet silmään, mutta näköjään sama oli tapahtunut monelle muullekin! :D

  Vastaa
 17. Tiina 24.9.2011

  Ihana postaus, tuli oikein hyvä fiilis. Ihan huippu toi liukumäkikuva :)

  Onni on mullekin ihania pieniä arkisia asioita. Hyvä jumppatunti, sauna, lasillinen viiniä tai mukillinen teetä, puhelu ystävän kanssa, oma koti ja oma sohva.

  Vastaa
 18. inkku 24.9.2011

  Voi miten kiva juttu ja ihania lapsosia!!!!

  Vastaa
 19. onnellinen äiti 24.9.2011

  Täysin samaa mieltä! Onnellisuus tulee niin pienistä asioista, onnellisuutta ei voi ostaa, se on mielentila. Se on elämä ja ihmiset ympärillä. Se on oma lapsi ja mies nukkumassa vieressä, onnellisuus on jotain sanoinkuvailematonta. Onnellinen voi olla vaikka olisikin asioita jotka stressaavat, onnellisena ne asiat osaa laittaa oikeeseen mittakaavaan.

  Ihana postaus, tulen onnelliseksi arjesta joka päivä. Ja aina jonkun kriisin yllättäessä itekin mietin että miksi en nauttinut vielä enemmän niistä normimaanantaiaamuista ;)

  Ihanaa syksyä& hurjan paljon onnea raskaudesta!!! Tää blogi on ihana!!

  Vastaa
 20. Night at Vogue 25.9.2011

  Tosi kaunis postaus!

  http://www.nightatvogue.com

  Vastaa
 21. Eevi 25.9.2011

  Outi-Maria kirjoita tänne se runo olisi kiva lukea :)

  Kiitos Maj taas kerran ihanasta postauksesta !

  Vastaa
 22. Katja 25.9.2011

  Kiitos tästä postauksesta! :)

  Ihanasti olet saanut tähän kiteytettyä kaiken oleellisen. Ja pysähdyin itsekin miettimään kaikkea sitä, mikä omassa elämässä on hyvin ja löytyihän niitäkin asioita. :)

  Pakko vielä kysyä tällainen pinnallisempi kysymys: Mistä oot tuon viidennen kuvan huivisi hankkinut? Näyttää ihanan muhkealta ja lämpimältä ja itselläni on syyshuivi hakusessa, niin siksi kysyin….

  Vastaa
 23. Nata 25.9.2011

  Note to self, älä lue majn blogia töissä jos et halua piiloutus hyllyjen väliin kuivaa silmiä. Hauskaa reissua teille!

  Vastaa
  • Maj 25.9.2011

   Kiitos:) Ootteko pysyneet tupakka_lakossa? Oisin voinut lisätä siihen sun rööki-postaukseen, että moni nuori ajattelee lopettavansa tupakoinnin ”sitten kun tulee lapsia” eikä muista ajatella sitä, että lapsettomuuden riski kasvaa noin 35 %, jos nainen tupakoi. Yli 20 savuketta päivittäin polttavien naisten hedelmällisyyden on todettu laskevan puoleen tupakoimattomiin verrattuna, ikävä kyllä :/

   Vastaa
   • Maj 25.9.2011

    Apua, mä taisin kuulostaa ylä-asteen nihkeältä terkkarilta tai jotain :D

    Vastaa
 24. i 25.9.2011

  Ihana postaus! Herätti ajatuksia ja liikutuin ihan pieniin kyyneliin. Nyt nautin täysin rinnoin vaapaapäivästä sohvalla pikku koirani kainalossa. Ihanaa kun ei tarvitse tehdä yhtään mitään ,paitsi jotain hyvää ruokaa<3 Onnellista arkea sinun kauniille perheellesi :)

  Vastaa
  • Maj 25.9.2011

   No kiva, että tykkäsit, mäkin paistelin pullaa ja syötiinkin Rebsun kanssa kolme pullaa yhdessä… Hups!

   Vastaa
 25. Tiunamiuna 25.9.2011

  Oot niin oikeassa!!! Parasta on perus normaali arki <3 Ihana postaus, tulin oikein hyvälle tuulelle, vielä paremmalle kuin jo olin. Nyt on kiva bloginlukuhetki sekä kahvikupponen toscapiirakan kera nautittu ja iloisena kylppärin pesuun kun mun pikku-ukkeli on päiväunilla. Niin ihanaa arkea!

  Vastaa
 26. elisa 25.9.2011

  Ihana kirjoitus kyllä! Itse olen sinua pari vuotta nuorempi ja vaikka joskus ehkä voisin kuvitellakin haluavani lapsia, niin jotenkin ihmettelen miten lapset ovat jotenkin kaikkien äitien ainut onnellisuuden aihe?! Tätä en siis sano pahalla vaan lähinnä sen takia, että mietin muuttuuko ne mielipiteet sitten oikeasti niin paljon kuin on omia lapsia. Kai sitä ei lapsettomana voi vielä tajuta :).

  Vastaa
  • Maj 25.9.2011

   No kyllä ne vähän tahtoo muuttua mun mielestä :) Mutta listasinhan mä aika monta muutakin asiaa, kun lapseni, jos huomasit :)

   Vastaa
 27. marjukka 25.9.2011

  Aivan ihana postaus! Minulla on ensimmäistä kertaa elämässä terveys reistaillut ja tavallista arkea kaipaa kyllä todella paljon! Vaikka tuntuukin hullulta, kaipaan muun muassa sitä että kello soisi aikaisin, lähtisin töihin, tapaisin työkavereita, kävisin ruokakaupassa ja lenkillä. Minulla on ikävä sitä elämällä on tietty rytmi ja rutiinit. Kyllä näitäkin asioita osaa arvostaa taas jatkossa paljon paljon enemmän! :)

  Vastaa
 28. Henna 25.9.2011

  On ihanaa lukea juttuja onnellisuudesta, tulee hirveän hyvälle mielelle!

  Pee äs, voisin heittää loppuun vakiokommenttini, eli ootte NIIN SÖPÖJÄ. :)

  Vastaa
 29. NuuNuu- 25.9.2011

  Rebekka on aivan Viivin näköinen toisiksi viimeisessä kuvassa :)

  Vastaa
  • Maj 26.9.2011

   Se ei ole Rebekka ;)

   Vastaa
 30. Terpu 26.9.2011

  Ihana kirjoitus ja kauniita kuvia! Tästä tuli hirmuisen hyvälle mielelle (taas kerran), kiitos :)

  Vastaa
 31. esme 26.9.2011

  Ihana postaus! Kiitos. Aina välillä unohtuu kuinka onnellinen onkaan, pienetkin asiat ovat tärkeitä.

  http://life-is-a-beautiful-mess.blogspot.com/

  Vastaa
 32. Hennis 30.9.2011

  Tekstistä nousee esille se miten kaikkein tärkeintä on näkymätöntä. Pitää osata katsoa sydämmellä, ei silmillä, jotta näkee sen kaikkein tärkeimmän asian. Aamuni parani heti 100%, tästä kirjoituksesta. Meille kaikille tekisi varmasti hyvää pysähtyä hetkeksi pohtimaan kuinka onnekkaita todella olemme. Arjen turvallisuus ja kauneus näkyy, kun oppii katsomaan asioita sydämellään.

  Tänään minut teki onnelliseksi tämä blogi. Minut tekee onnelliseksi rakastava aviomies ja yhdessä puuhailu, kummilapset, vapaapäivät, hyvä ruoka hyvässä seurassa, ystävät, syvän rakkauden näkeminen vielä yli 60 avioliittovuoden jälkeen ja se miten pieni kujeilu on edelleen pitkän taipaleen jälkeen vieläkin mukana, hyvät uutiset ystävältä, oma onnistuminen, viisaat sanat ja se miten saa tuntea itsensä rakastetuksi sellaisena kuin on.

  Blogi on aivan mahtava ja herättää ainakin minut pohtimaan omaa elämää ja sen sisältöä. Kiitos Maj aivan ihanista ja inspiroivista teksteistä. Halauksia sinulle ja koko muulle poppoolle.

  Vastaa
 33. Amanda! 7.10.2011

  http://www.iltalehti.fi/perhe/2011100614526390_pr.shtml

  Vastaa
 34. Elina 19.10.2011

  Ompa sulla jotenkin symppiksen oloinen blogi :) Tosi hyviä kuvia löytyy myös! Ihania fiiliksiä oot saanut vangittua näihinkin kuviin.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *