Meidän äiti on ihana mummu, mutta jotenkin kovin vähän mummumainen sillä perinteisellä tavalla. Tai siis se kai johtuu siitä, että hän ei ole kovin iäkäs. Sanasta mummu tulee itselläni mieleen harmaa permanentattu kuontalo, ecco-kengät ja taksikortti… Äidilläni ei ole mitään edellämainituista, mutta ehkä joskus sitten, vai miten on, äiti?

Ystäväni Sapen kanssa me kerran mietittiin, että minkälaisia mummuja me oltaisiin sitten vanhoina… Sape ajatteli, että sitten viimeisetkin estot saattaa kadota, kun tajuaa, että on tosiaan mummu-iässä. Me naurettiin itsemme kuoliaiksi, kun kuviteltiin juoksevamme 80-vuotiaina mummoina pantterilegginseissä ja värikkäissä peruukeissa tuolla kylillä. Sape olisi sellainen super-mummu, joka pelaisi pleikkaria ja olisi edelleen jyvällä uusimmasta tekniikasta. Näen sieluni silmin Sapen vanhana mummuna, pukeutuneena hulluihin vaatteisiin ja näpyttelemässä iPadin vuoden 2065 uusinta versiota :D

Juulian mummu käytti perukkeja hattuina, ainakin huhun mukaan ;) Meidän mummu villiintyi mikropitsoista, vaikka ennen hän keitteli läskisoosia ja teki itse ruisleipää.  Tiian mummun mielestä ranskalaiset perunat olivat erittäin maukkaita, eikä kuulema mikään ihme, että nykynuoriso niistä niin kovin pitää.

Itse haluaisin olla vanhana huumorintajuinen, punaposkinen ja lempeä mummu, jolla olisi aikaa aina kaikille. Keskittyisin nauttimaan elämästä ja olisin vähän höppänä ja hullu toisinaan. Toivoisin, että pilke silmäkulmissa säilyisi edelleen, aina hautaan saakka… Toivoisin, että antaisin itselleni luvan vanheta ja rypistyä ihan rauhassa. Parasta olisi, jos Miika-pappa tallustelisi slipoverissaan rinnallani edelleen… Ennen kaikkea toivon, että en olisi yksinäinen, enkä katkeroitunut maailmalle. Voisinpa nähdä, kun lapsoseni kasvavat ja aikuistuvat, saisivat ehkä hekin lapsia <3

 

Sigur Rós – Hoppípolla

 

Ehkä me ollaan sitten aikojen päästä ihan kuin tässä videolla <3

 

ps. Sape tulee tänään meille, voi olla, että me keksitään jotain vähän hullua tekemistä ja Rebekkakin pääsee mukaan :”)

 

-Maj

0 Comments

 1. mummu 28.9.2011

  Kyllä mää meleko höppänä oon :) Liian kauan pappan kanssaki yhdessä kuljettu, olimme nähneet unta ja kumpikin oli matkustanut samana yönä Rovaniemelle. Pitäsköhän ottaa videosta kepposjuttuja:))

  Vastaa
  • Maj 28.9.2011

   Äitiiii :D <3

   Vastaa
 2. tweet 28.9.2011

  Ihana ihana mummopostaus :) Mäkin olen monesti miettinyt tota minkälainen mummo sitä sitten on, samaa toivon minäkin että olisi höppänä, hauska ja punaposkinen, ennenkaikkea ihana mummo :) Tällä mummopostauksella jaksaa iltavuoron :D

  Vastaa
  • Maj 28.9.2011

   Ihana T! Ehkä meistä tuleekin sellaisia? ;)

   Vastaa
   • tweet 28.9.2011

    Eiköhän meistä tule, toivotaan! ;)

    Vastaa
 3. neppari 28.9.2011

  ihana postaus! alko hymyilyttää ja tuli pari kyyneltäkin. sigur rossin musavideo kruunas kaiken! :)

  Vastaa
 4. kalamuija 28.9.2011

  Ihana postaus:) Eikø se niin mene, etta pojasta polvi paranee. Joten meista tulee hyvia mummoja!

  Tai ei sita voi tietaa. Mutta sen mita voimme jo nyt tehda on elaa elamaamme oikein. Ettei sitten tarvi mummona miettia ja katkeroitua:) Ja pidetaan noista tulevista ukeista huolta niin ne pysyvat meidan rinnalla sitten kun me ollaan mummoja:)

  Vastaa
 5. Petra 28.9.2011

  Moi! Kiitos ihanasta blogista, Haluisitko tehä parisuhdepostauksen? Sellasen parisuhteen arjesta, vaikeista ajoista ja pitkällä tähtäimellä suhteessa olemisesta. Ois inspiroivaa ja tulis tarpeeseen meikäläiselle! ^^

  Vastaa
 6. m 28.9.2011

  ”Meidän äiti on ihana mummu, mutta jotenkin kovin vähän mummumainen sillä perinteisellä tavalla. Tai siis se johtuu siitä, että hän ei ole kovin iäkäs. Mun äiti on kyllä sellainen perinteinen pullantuoksuinen mummu, mutta ei kovin höppänä, noh jaa, vähän ehkä ;D”

  ^Siis onko se teidän äiti perinteinen mummo vai ei? Vähän ristiriitainen teksti;) Vai tarkoititko tuolla^ viimeisellä virkkeellä sun MUMMUA?:)

  Vastaa
  • Maj 28.9.2011

   Haha, hassua omaa ääneenpohdintaa… koitan vähän fiksata tuota tekstiä!

   Vastaa
 7. Päivi 29.9.2011

  :)) Hei muuten onko Netanttilan lahjakortit jo arvottu??

  Vastaa
 8. vilijana 1.10.2011

  Hei!

  Linkittamasi video saa minut kommentoimaan :)

  Olen seurannut sinun blogia Indiedaysin ajoilta, tai hetkea aiemmin, en ole enaa varma,

  mutta aijon kylla jatkossakin seurata.

  Ja onnea viela toisesta vauvasta!

  Hoppipolla!

  Vastaa
 9. CHIC 2.10.2011

  Byhyyy, ei saa itkettää ihmistä, oli niin herttanen postaus :) Tärkeintä on just tuo, ettei katkeroidu. Elämä ei ole aina helppoa ja jos niitä pahoja päiviä rupee mielessään hilloamaan ja vielä vuosien myötä dramatisoimaan, on sitte kahdeksankymppisenä jo aikamoinen hapannaama. Olen ite huomannut, että onnellisimmat mummut ovat niitä, jotka ovat aina jaksaneet nauraa, vaikeuksissakin. Kuuluisimpia tällasia mummoja taitaa olla Aira Samulin, jolla ei ole aina ollut helppoa mutta joka edelleen elää täysillä, tai ainakin siltä vaikuttaa. Ite näin itse asiassa tänään viimeks sellasen mummun, joka jakso vitsailla kaikesta. Ensin se heitti läppää siitä, ettei ajatukset kulje aina ihan niin kirkkaasti ja sitte se pamautti, että alapää ei oikein myöskään enää toimi! Siis jalat, hän lisäks hetken päästä ja räkötti täyttä naurua perään :)

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *