Meidän loma meni tosi rennosti ja mukavasti. Rebekka oli oikein reipas matkustaja ja paikan päälläkin kaikki sujui uskomattoman hienosti. Koneessa ei nousut, eikä laskut jännittänyt pikkuista yhtään, hän vaan katseli maisemia ja totesi, että ”vettä ja iso kala”. Itsehän ehdin jo nähdä painajaisia, että korviin sattuu ja matkat on yhtä kiukuttelua, mutta huokaisin helpotuksesta, kun totuus ei ollut mitään sinnepäinkään. Itseasiassa minä taisin olla meistä se väsynein matkustaja, raskaana ei ole kivaa istuskella seitsemää tuntia koneessa ja touhuta samalla koko ajan taaperon kanssa, mutta ottaisin uusiksi kyllä koska tahansa, joten ei se ylitsepääsemättömän raskasta kuitenkaan ollut.

Ajattelin listailla joitain omia vinkkejäni ja kertoa kokemuksiamme 1-vuotiaan kanssa matkaamisesta.  Muistattehan nyt siis, että nämä eivät ole mitään totuuksia, vain omia kokemuksiamme, sitäpaitsi se mikä on hyväksi havaittua yhdellä, ei välttämättä toimi toisella.

 

 

Lentojen piti kestää 6 tuntia 30 minuuttia, mutta kumpaakin suuntaan matkanteko venähti n. tunnilla.

Koneessa (käsimatkatavaroissa) meillä oli Rebekkaa varten:

– Niskatuki, alle 2-vuotias ei tarvitse omaa paikkaa, joten Rebekka otti noin tunnin unet sylissä

– Magneettipiirrustusalusta, sellainen uudelleen ja uudelleen käytettävä

– Kirjoja, ne luettiin mooontaa kertaa läpi

– Miniläppärit, johon oli ladattu yli 100 jaksoa muumeja :D

– Omat eväät, maitopullot, vaipat ym. perusjutut

 

 

Minä ja Miika vuoroin leikittiin laivaa, piirrettiin, luettiin ja puuhattiin Rebekan kanssa koko ajan jotain lentojen ajan. Me syötiinkin vuorotellen, että kumpikin sai syödä ihan rauhassa. Leikkiminen on rankkaa puuhaa muutes ;) Eipäs ainakaan tarvinnut kuunnella kitinää laisinkaan, kun touhua riitti.

 

 

Matkalaukkuun me pakattiin:

– kesävaatteet, huiveja, hattuja, crocsit, ”avokkaat” ja parit uikkarit. Pitkähihaisia meistä kukaan ei käyttänyt muuta kuin matkustaessa, joten ne olivat turhia. Pikku hiljaa taitaa Kanariallakin alkaa illat viilenemään, joten jos sinnepäin on lähdössä niin kannattaa varautua lämpöisin vaattein kuitenkin.

– Rantaleluja kuten miniämpäri, lapio ym. Paikan päältäkin voi ostaa rantajuttuja, mutta me napattiin omat mukaan, niin ei tarvinnut turhaan ostaa mitään.

– Uimarengas oli myös paljon käytössä. Puhallettavat kellukkeetkin ovat kätevät.

– Puuropusseja ja tetroja, hedelmäpilttejä, rusinoita ym.

– Maitojauhe

– Tuttipullot, vesipullo, tutit, oma lusikka, haarukka ja ruokalappu.

– Vaipat ja uimavaipat. Paikan päältä saa vaippoja, mutta ne olivat paljon kalliimpia mitä Suomessa. Ilman uimavaippaa ei saa altaisiin mennä.

– Särkylääkkeet, perusvoiteet, talkkia, kuumemittari, laastareita ym.

– Aurinkovoide

– Pari harsoa (aina tarpeellisia ja käteviä).

– Meillä oli mukana omat kolmipyöräiset rattaat, jotka olivat näppärät ja niitä käytettiin paljon. Lentokentälläkin jouduttiin odottelemaan pari ylimääräistä tuntia, joten rattaat sai pitää ihan koneeseen nousuun saakka. Paikanpäältäkin olisi saanut vuokrata rattaat, mutta silloin niitä ei tietenkään lentokentälle olisi saanut ottaa.

– Aurinkosuoja rattaisiin…

Olikohan siinä sitten kaikki? No ainakin varmaan tärkeimmät?!

 

Hotellista olisi saanut vuokrata mm. pinnasängyn ja syöttötuolin, mutta me pärjättiin ihan hyvin ilmankin. Me mentiin oikeastaan joka ilta koko perhe samaan aikaa, noin kymmenen maissa nukkumaan. Toissa kesänä kun oltiin reissussa Tukholmassa, niin me laitettiin R rattaisiin yöuniaan nukkumaan ja kärräiltiin sen jälkeen rauhassa ravintolaan syömään, se toimi myöskin tosi hyvin…

Outoa, että yleensä huonosti nukkuva lapsi nukkui reissussa kuin tukki, eikä herännyt juuri kertaakaan yöllä. Rebekka nukahti aivan itsekseen, vaikka me touhuiltiin samaan aikaan omia iltapesujamme ja valotkin olivat päällä, todella outoa?!?! Tämä ihanuus kuitenkin loppui samantien, kun tultiin kotosalle, sääli :D

 

Legojakin oli mukana! 1-vuotias iloitsee pienistä asioista, eikä kaipaa mitään suurempaa aktiviteettia. Uima-allas ja ranta ovat tosi mielenkiintoisia juttuja pikkuiselle. Eläintarha- ja vesipuistoreissuja odotellessa….

 

Ennen hotellin herkkuaamiaista Rebekka söi huoneessamme kaurapuuron, muuten neiti olisi näykkinyt vähän jotain pientä, osoitellut pikkusormellaan herkkuja ja huudellut ANNNNNAA MINU!

 

Nukkumaanmeno ei tosiaan ollut yhtä tarkkaa, kuin kotona. Illat venyivät aika myöhään ulkona kun syötiin ja kierreltiin kaupoissa jne… Kukaan ei katsellut pahalla, kun meillä oli lapsi mukana myöhään iltaisin ruokapaikoissa, sillä niin oli muillakin :)

 

Meidän hotelli (Sunwing Resort, Fanabe, Teneriffa) oli lapsien maanpäällinen paratiisi :D Siellä oli muutama lastenallas, leikkipaikka sisällä ja kaksi ulkosalla. Oli keinuja, liukumäkiä, kiipeilytelineitä ja vaikka mitä. Yli 3-vuotiaille oli päivittäin kerho ja iltaisin lapsille oli oma show ja minidisko. EN IKINÄ missään tapauksessa olisi valinnut kyseistä hotellia, jos lähtisin matkaan ilman lasta (voi olla, että en olisi lähtenyt Teneriffalle muutenkaan) :D Välillä aamupalalla lautaset lentelivät ja itku raikui, mutta ketään en tuntunut haittaavaan. Kiukuttelevan lapsen vanhemmille vain hymyiltiin sympaattisesti tyyliin ”tuo on meilläkin niin tuttua hommaa”. Sunwingiä suosittelen kaikille vanhemmille, jotka haluavat päästä helpolla lapsensa kanssa. Nappivalinta meille siis…

 

Fanabe on rauhallisempi kylä hyvin lähellä vilkkaampaa turistikohdetta Playa de las Americasia…

 

 

Sellaisia matkajuttuja ja vinkkejä tällä kertaa, toivottavasti tästä oli hyötyä jollekin?

Tulipas näpyteltyä paljon tekstiä, nyt mä olenkin ihan puhki, joten Buenas noches señoritas!

 

-Maj

 

0 Comments

 1. Stu 18.10.2011

  Näyttääpäs levolliselta taaperolta, iiihana!

  Vastaa
  • Maj 18.10.2011

   Haha, levollinen…. ? :P

   Vastaa
 2. Tiunamiuna 18.10.2011

  Tosi kiva postaus, kiitos! Olen jo mielessäni suunnitellut matkaa ensi keväälle/kesälle, jolloin meidän pikku-ukkeli olisi reilu vuoden. Olen iloinen teidän puolesta, että Rebekka nukkui reissussa niin hyvin. Näin te vanhemmatkin saitte varmasti arjesta enemmän lomaa. Tykkään aivan tosi paljon perus arjesta, niinkuin käsittääkseni sinäkin, mutta kyllä loma on aina loma ja joskus keittiötä kolmannen kerran saman päivän aikana siivotessani mietin viikkoa hotellissa =)

  Vastaa
  • Maj 18.10.2011

   I feel you… Viikon kestävä loma pyykinpesusta, siivouksesta, ruuanlaitosta, koiran ulkoiluttamisesta, töistä ja syksystä teki kyllä todella terää! <3

   Vastaa
 3. Tanja 18.10.2011

  Kivalta kuulostaa teidän reissu =)

  Vastaa
  • Maj 18.10.2011

   Voi, meidän reissu ylitti kaikki odotukseni <3

   Vastaa
 4. Emmye 18.10.2011

  Kiva kuulla, että teidän reissu meni kivasti!!

  Me tykättiin kanssa, kun oltiin neidin kanssa reissussa, vaikka olikin silloin vähän alle 1v.

  Mutta kaikkialla tuo uimavaippa ei todellakaan ole pakollinen, joten kannattaa selvittää asia. Mä ainakin silloin kyselin matkatoimistosta ja vastasivat ainakin silloin (2009 ja Kreikka), että ei ole missään hotellissa pakollinen.

  Vastaa
  • Maj 18.10.2011

   Totta, voi ollakin , että uimavaippa ei ole pakollinen, mutta mielestäni on kaikkien kannalta parempi, että niitä käytetään! Onhan olemassa myös sellaisia uimapöksyjä, että vaippaa ei tarvita. Ei olisi kovin kivaa keräillä kakkaa sieltä altaasta, kun muut lapsoset pulikoivat vieressä :/

   Vastaa
 5. Janice 18.10.2011

  Oi, tuli ihan matkakuume itsellekin :) meillä on 1v1kk ikäinen tyttö ja mietittiin kesällä reissuun lähtöä, mutta ei sitten kuitenkaan menty kun meillä on yöt aika hankalia myös. Mutta tätä lukiessa tuli sellainen olo, että miksi ihmeessä ei menty :)

  Vastaa
  • Maj 18.10.2011

   No vielä ehtii, vai mitä :)

   Vastaa
 6. Josefina 18.10.2011

  Kiitos, lähinnä rauhoittamaan mieltä… Me lähdemme maanantaina thaimaahan ja nuorempi on tasan vuoden ja hieman jännittää. Vanhempi on jo 5 ja tiedän, että hän selviää hienosti. Kaikki energia vain lennolle ja sitten saa nauttia paikan päällä!

  Vastaa
  • Maj 18.10.2011

   Oikein kivaa reissua teille <3

   Vastaa
 7. Sun 18.10.2011

  Kiva kuulla, että reissu meni hyvin ja saitte rentoutua!!

  Itse reissasin tänä kesänä kahdesti alle vuoden vanhan kanssa yhteensä 5vkoa. Kun palasimme toiselta reissulta kotiin, huokaisin ja totesin, että tämä riittäköön hetkeksi aikaa. Olen vanha kunnon matkanarkomaani, aina valmis, mutta kyllä se matkanteko monimutkastui huomattavasti lapsen myötä :) En todellakaan valita tai vaihtaisi pois reissuja, mutta huomattuani, että elämän perusasiat eli arki seurasi meitä joka paikkaan en myöskään valita kotona olemisesta….kotona on helppoa ja huoletonta sen jälkeen kun matkustaa maahan, jossa ei saa juoda hanavettä, jossa sähköt katkeaa useasti, jossa vesi pitää lämmittää suihkua varten jne :) Toinen loma oli puitteiltaan luksusta, mutta ei sieläkään mitään löhöilyä ollut. Olen ehkä tottunut ”vanhassa elmässä” matkustamaan niin huolettomasti itsekseni tai aikuisessa suerassa, etten osannutkaan kuvitella mitä on kun uima-allas kimmeltää ikkunan takana mutta en pääse sinne :)

  Noh, jotten kuulosta ihan hirveältä valittajalta, myönnän että irtiotto missä muodossa tahansa on ihanaa ja auttaa jaksamaan. Lapseni on osoittautunut enkeliksi, sillä mitään ylimääräistä kitinää valvomisista, matkanteosta tai rytmien ja olosuhteiden muutoksista huolimatta ei ollut. Me myös laitoimme lapsen nukkumaan kärryyn ja vietimme iltaa aivan rauhassa yli puolen yön, sekin onnistui hienosti. Uskallan ja aion siis matkustaa tulevaisuudessakin!

  Hyvää syksyn loppua teille, jaksatte varmasti virkeinä pitkään reissunne jälkeen!

  Vastaa
  • Maj 18.10.2011

   Toki lapsen kanssa on varauduttava ihan kaikkeen ja voi sitä tavaramäärää… Helpointa on tietysti olla aina kotona, mutta kaikesta huolimatta reissu oli mulle ihan pelkkää ”lomaa” , sain rauhassa löhötä ja rentoutua, eipä ollut huolta arkihommista, eikä muustakaan. Pääsin myös sinne uima-altaalle aina halutessani, koska olenhan raskaana etuoikeutettu ottamaan toooosii rennosti, kiitos vaan Miikalle :D

   Vastaa
   • Sun 19.10.2011

    Mahtavaa, että miehesi teki juuri niin kuin kunnon prinssin pitää :)

    Itsellä se ongelma olikin kai ekalla, ”luksus” lomalla se, että olin yksin lapseni kanssa. Noh sen tieätä mitä se tarkoittaa…lapsen kanssa olemista :) Ja toinen matka oli kyllä ihmisiä ja auttajia täynnä, mutta sitten ne olosuhteet toivat omat haasteensa.

    Voi kyllä, se tavaran määrä on mahdotonta,mutta onneksi kone kantaa! Ruoat ja maidot jätin kotiin. Tein itse ruoat molemmilla matkoilla ja maidot ostin paikanpäältä. Ruoanteonkin olisi voinut jättää väliin ja tarjota valmista, mutta ei pirulainen syönyt niitä purkkeja. Se kokkaaminen vei kyllä aikaa ja vieraassa keittiössä vähän vaati luovuutta, mutta selvisin kuitenkin.

    Vastaa
 8. Sannikka 18.10.2011

  Tosi kiva että kirjoitit. Ollaan lähdössä 2.5v ja 6kk kanssa reissuun joulukuussa. Jännä nähdä mitä siitä tulee : D

  Vastaa
  • Maj 18.10.2011

   Siitä tulee tosi kiva perheloma, sanon minä!

   Vastaa
 9. --Pia-- 18.10.2011

  Oikein kivalta tuntui tuo teidän loma :)

  Me ollaan myös oltu lasten pieniä ollessa lomalla tuolla samassa paikassa ja oikeassa olet: en ikinäikinäikinä menisi sinne/Teneriffalle ylipäätään ilman lapsia :D

  Me ollaan hieman päinvastoin toimittu matkustaessa lasten kanssa… Me totutimme lapset jo pienestä siihen, että matkanteko ei ole mitään ”sirkusta” -siis että lentokoneeseen ei otettu koko arsenaalia leluja tai herkkuja mukaan (piirustusvälineet ja kirja riittivät). Samoin auton takapenkillä matkustivat vain lapset, aikuisen tehtävä ei ole toimia matkan ”viihdyttäjäpellenä”. Näin ainakin meillä lapset tottuivat siihen, että myös aikuiset saivat syödä yhtäaikaa ja ihan rauhassa ja lapset osasivat jo pienenä kunnioittaa sekä omaa että toisten matkustajien rauhaa -aina ei tarvitse olla ”sirkus” päällä, vaan on tosiaan ihan kivaa katsella maisemiakin kaikessa rauhassa. Tällä metodilla sujuivat myös 12-13 lennotkin ihan hyvin ja ilman, että vanhemmat olisivat olleet ihan näännyksissä viihdyttämisestä.

  Oikein ihania tulevia lomia teidän perheelle! :)

  Vastaa
  • Maj 18.10.2011

   Kuulostaapa kauhean kätevältä, kaikki riippuu varmasti myös tosi paljon lapsesta? Meidän Rebekka ei pysyisi paikallaan edes tuntia, vaikka olisi köytettynä :D T: Viihdyttäjäpellet

   Vastaa
 10. Piipi 18.10.2011

  Kivalta kuulosti reissu! =) Ainoa mitä jäin miettimään, on se, tarvitseeko yli 1-vuotias maitojauhetta ja tuttipulloa vielä? Omani ovat jo nin isoja, etten muista! =D Eivät ne tosin paljoa paina laukussa..

  Vastaa
  • Maj 18.10.2011

   Rebekalla on ollut maitoallergia, joten me pikkuhiljaa totutellaan tavalliseen maitoon, toistaiseksi sekoitellaan apteekinmaitoa ja tavallista maitoa keskenään, siksipä meillä oli se maitojauhepurkki mukana. Tuttipulloista en osaa sanoa, toiset käyttävät niitä pidempään ja toiset eivät eläissään niitä ole tarvineet, meillä on välillä tuttipullo käytössä vieläkin, vaikka lasista juominenkin sujuu jo tosi hienosti :)

   Vastaa
 11. Nanne 18.10.2011

  Nonni! Olen ollut Teneriffalla 5 kertaa juurikikin Playa de las Americasissa ja rakastan paikkaa! Hotelli on itsellenikin tuttu, tulin viikko sitten Rodokselta ja olimme samassa hotellissa siellä. Tykkäsin itsekkin melko paljon hotellista, mutta kun olen 17 v. ja olin perhematkalla, se oli minulle vähän tylsää. Mutta 5-vuotias pikkuveljeni rakasti paikkaa todella! Kiva, että oli onnistunut loma!

  Vastaa
 12. Maarit 19.10.2011

  Kiitos kannustavasta postista! Meitä odottaa tammikuussa matka Thaimaahan ja tosiaan taapero matkassa (sitten 1,5v). Ollaan kokeneita thaimaan matkaajia, mutta eka matka lapsen kanssa. Mua on alkanut jännittämään niin paljon, että olen miettinyt matkan peruuttamista. Mukaan on lähdössä muitakin ja he ovat ehtineet hankkimaan kalliit rokotteet kuten meidänkin neiti… Lennothan tässä pelottaa, kun ei meilläkään yöt mitään juhlaa ole, eikä omaa paikkaa koneessa. Meno on yö- ja paluu päivälento. Olisitko uskaltanut lähteä 11h lennolle?! Kiitti kivasta blogista!!

  Vastaa
 13. HeidiF 19.10.2011

  Hei! katsoinkin että näytti jotenkin tutulta maisema jossakin kuvassa! me ollaan oltu kahdesti taaperon kanssa myös tuolla Fañabessa ja ollaan tykätty todella paljon. Siisti ja kiva kohde lapsiperheelle!

  Vastaa
 14. -housemother 19.10.2011

  Hei, olen joskus käynyt sivuillasi…. Ja nyt taas päädyin tänne.

  Tämä postaus tuli meille todella tarpeen! Olemme lähdössä ensikuussa reissuun alle

  yksi vuotiaan kanssa. Kirjoitinkin itselleni tätä lukiessa muistilappua mitä kannattaa pienelle matkaajalle

  ottaa mukaan. Kiitos! :)

  Vastaa
 15. Jenni 20.10.2011

  Kiitos tosi paljon jutusta! Tästä saankin hyviä vinkkejä ensi syksyn reissua suunnitellessa. Millään en vaan malttaisi vuotta odotella.. (:

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *