Kävimme Miikan kanssa maanantaina tutustumassa paikan päällä Hello Helsinki! tapahtumaan. Vanhaa Ylioppilastaloa ei olisi ollut edes mahdollista ohittaa huomaamatta oransseihin pukuihin sonnustautunutta henkilökuntaa.

Sisällä palvelu oli hyvää, löytyi narikka ulkovaatteille, pientä naposteltavaa sekä osaavaa ja etenkin innokasta promohenkilökuntaa, jotka neuvoivat ja opastivat kaikessa mistä mieleen juolahti kysyä. Tapahtumaan oli selvästikin panostettu, sillä ”Vanhan” sali oli muutettu digitaaliseksi pienmaailmaksi.

 

Mukana oli myös vanha kunnon Sape.

 

Vannoutunut ”pc-girl” Tiia Vanhatapio kertoili, kuinka hän hyödyntää työssään teknologiaa. Tiia mainitsi erityisesti todenneensa tiedostojen säilytys- ja jakopalvelun SkyDriven uudeksi suosikikseen. SkyDrivessä käyttäjät voivat ladata tiedostoja ”pilveen” ja käyttää niitä vaikka suoraan nettiselaimellaan. Palvelu käyttää Windows Live ID:tä käyttäjän tunnistukseen ja tiedostoja voi jakaa Facebookin tapaan vain rajatulle käyttäjäryhmälle.

 

 

Hello!-pisteissä Vanhalla ylioppilastalolla oli mahdollista itse testata pelejä, uutuustuotteita ja -palveluita.

Mielenkiintoisimmat pisteet olivat:

Digitaalinen olohuone.

KINECT for XBOX360: Kinect-sensorin avulla pelaaja toimii itse ohjaimena, sillä sensorit tunnistavat kasvot, eleet ja liikkeet reaaliajassa ja siirtävät ne peliin. Sinänsä uskomatonta, mutta minkäänlaisia ohjaimia, kapuloita tai johtoja ei tarvittu. Tikkaa heitettiin vain kättä heilauttamalla, ihan kuin oikeassa tikanheitossa. Autopelissä auton ohjaaminen hoitui ohjainta kääntämällä, kuin rattia pyörittäisi. Onhan  se vaan hauskempaa pelailla esim. tanssipeliä kun ei tarvitse koko ajan tarkkailla ”tanssimattoa” jalkojen alla. Pelejä on tarjolla koko perheelle rauhallisista jännittäviin.

Pikku knoppitietona kerrottakoon vielä, että Kinect pääsi Guinnessin ennätystenkirjaan maailman nopeimmin myyneenä kuluttajaelektroniikkatuotteena kautta aikojen ja voitti useita palkintoja innovaation, viihteen ja liikunnan saralla. Oli se hieno, ei muuta kuin kokeilemaan.

 

 

MOBIILIBAARI: Mobiilibaarissa oli nähtävillä liuta uusia Windows Phone -puhelimia. Siellä pääsi itse kokeilemaan niiden kohuttuja ominaisuuksia. Ainakin esittelijän käsissä Live Messenger, Facebook, Twitter ja monet muut viestintämuodot olivat täysin saumaton osa puhelinta. Mutta ehkä normaalikuluttajalla menisi tovi opetella niin sulava käyttäminen, kaikki on tosin mahdollista :) Windows Phone -puhelin on kyllä todella kova haastaja Androidille sekä iPhonelle, tulevaisuus näyttää ”voittajan”.

 

Tapahtumasta sai käteviä vinkkejä vapaa-aikaan, yhteydenpitoon ja esimerkiksi kuvien ja videoiden muokkaamiseen Windowsin työkaluilla. Itse kuuntelin innostuneena ohjeita videokuvan leikkaamiseen ja jakamiseen. Aion jatkossa tehdä tänne blogin puolelle videoita, jotka leikkaan järkevämpään muotoon Windows Live -työkalujen avulla.

Maksuttomia ja helppokäyttöisiä ohjelmia on saatavilla mm. valokuvien, elokuvien, pikaviestien, sähköpostin ja erilaisten yhteisöpalveluiden hallintaan (get.live.com). Suosittelen tutustumaan, jos aihe yhtään kiinnostaa.

0 Comments

 1. inkku 15.11.2011

  Olipa monipuolinen juttu. Saitko matkasta paljo irti?

  Vastaa
  • Maj 16.11.2011

   Kiva kuulla :) Sain tosi hyviä vinkkejä, joita hyödyntelen täällä blogissakin :)

   Vastaa
 2. Murmeli 16.11.2011

  Blogiasi pitkään lukeneena mulle vasta nyt selvis toi Sape :DD Huomasin myös, että meillä on aika samishiukset nyt.

  Vastaa
  • Maj 16.11.2011

   Ai, Sapelle on omistettu yksi postauskin, mutta se taisi olla vanhassa blogissa :)

   Vastaa
 3. jensba 16.11.2011

  Ukolla on toi windows -puhelin ja on kyllä tykännyt! Ja mulla on iPhone ja oon kyllä kade

  tosta sen puhelimesta :)

  Vastaa
  • Maj 16.11.2011

   Se vaikutti niin näppärältä kyllä, tahtoo myös :)

   Vastaa
 4. Petu 16.11.2011

  Voisko joulupukilta toivoo tuon tanssipelin?!?!? näyttää niiin kivalta :D

  Vastaa
  • Maj 16.11.2011

   Vois! Nyt vaan kirjoittelemaan toivelistaa pukille ;)

   Vastaa
 5. Mirkku 16.11.2011

  Kehitys vaan kehittyy, miten noitten kaikkien perässä oikein pysyy… Hyviä tuollaiset tapahtumat, joilla voi tutustua uutuuksiin kaikessa rauhassa, ainakaan maanantaina siellä ei näytä olleen sellaista ryysistä, kuin yleensä messuilla on. Noistahan sai hyviä joululahjavinkkejä.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *