Me oltiin tänään kylässä Rebekan isomummulla eli Miikan mummulla. Minun omat isovanhempani eivät ole enää elossa, niin on ihanaa, kun olen saanut tutustua Elviin. Minun isopappani eli 99-vuotiaaksi, mutta hänestä en muista paljoakaan.

Vanhojen ihmisten kodeissa on jotenkin tunnelmallista, Miikakin muistelee, että jotkin asiat ovat olleet samalla tavalla 30 vuotta. ”Näitä kuvia ihmettelin pienenä, ajelin pikkuautoilla tässä matolla, tätä leipää mummulla oli silloinkin, kun…” <3

 

Elvi ostaa aina kauposta samoja asioita, tiettyjä laatuja ja kahvin kanssa käytetään vain kermaa, tietysti.

 

Ihailen Miikan mummua monella tapaa, toivon, että olisin sitten joskus hänen kaltaisensa välittävä sekä yhtä terävä ja huumorintajuinen mummu.

 

 

 

Tarkemmin katsottuna Miika muistuttaa hyvinkin paljon nyt jo edesmennyttä ukkiaan ja Rebekka taas muistuttaa hyvin paljon isäänsä.

 

 

Lankapuhelin! Omistaako joku teistä vielä lankapuhelimen? Itse muistan edelleen kahden parhaan kaverini lankapuhelinnumerot ulkoa… Niin ja äidin työpaikan numeron, koska sinne tuli kilauteltua muutama ”Peppe kiusaa, Peppe sitä tai tätä” -puhelu :D

 

 

Rebekan mielestä isomummulla on kivaa ja ihmeellistä.

Etenkin ne ovenkarmista roikkuvat helmiverhot, joiden läpi on jännittävää juosta :D

 

Kotiinpäin lähdettäessä hän halusi, että isomummu pukisi hänet, ei äiti…

 

 

 

0 Comments

 1. jensba 4.12.2011

  Voii mäkin haluan olla isona huippu mummo huippuine juttuineni :D

  Muistan myös ihan sikana numeroita lankapuhelinajoilta, toki muistan kännykännumeroitakin ulkoa. Niin ja mulla on tosi hyvä auton rekisterikilpimuisti :D ..

  Mun miehellä on kaksi ala-asteikäistä lasta, tyttö ja poika, ja jos he joskus on hetken päinsä kotona, niin monesti me saatetaan saada just tunnin aikana 10 puhelua juurikin siitä syystä kun toinen kiusaa tai löi tai haukkuu tai valehtelee tai irvailee tai tai tai .. :D

  Kiva ku kävitte isomummulla! Oli varmaan sille tosi tärkeää :)

  Vastaa
 2. Janice 4.12.2011

  Aivn ihana postaus! :) tulin itsekin niin hyvälle mielelle. Meidän 1v3kk tyttärellä on uskomattomat 3 isomummia vielä elossa, mutta kaksi niistä Englannissa. Mummit on niin ihania <3

  Vastaa
 3. inkku 4.12.2011

  Olipa hieno vierailu, isomummut ihania!!!!!

  Vastaa
 4. ine 4.12.2011

  haah, se siitä vaitiolovelvollisuudesta

  Vastaa
 5. Mrs Munster 4.12.2011

  Suloinen postaus. Tuli ikava omaa mummua, jolle sanottiin hyvastit jo 6 vuotta sitten.

  Vastaa
 6. L 4.12.2011

  Kannattaiskohan tämä kommentti poistaa ihan vaitiolovelvollisuussyistä? :)

  Vastaa
 7. kibkib 4.12.2011

  Viivi on ihan Miikan näköinen, samanlainen nenä! Rebekka on enemmän sun näköinen.

  Vastaa
 8. m 4.12.2011

  Minusta taas Rebekka on ihan mummunsa näkönen! Samanlaiset silmät ja muutenkin samoja piirteitä.

  Vastaa
 9. Jossu 4.12.2011

  Aivan ihanaa! Minun isovanhemmat eivat ole enaa elossa, eivatka olleet kovin kauaa kun olin lapsi. Postauksesi toi kuitenkin muistoja isan puolen isovanhemmista, joista mummon koultua minun ollessa nuori uksta tuli tarkea. Onhan se kauheaa kun toinen pari isovanhemmista on tarkeampi kuin toinen, mutta tunsin etta aitin puolen isovanhemmilla oli muitakin lapsenlapsia (isa oli ainoa lapsi, aidilla 4 sisarusta). Ukin luona oli aina ihana vierailla kesalomalla kun tultiin Suomeen ja sen jalkeen kun han kuoli 10 vuotta sitten olen aina tuntenut etta pala minua puuttuu kun kaymme mokilla kesaisin. Varsinkin ensi vuonna haissamme olisi ollut ihanaa jos han olisi ollut siella. Muistot meilla on ainakin :)

  Vastaa
 10. Siiriliinu 4.12.2011

  Mummola on paras paikka <3 mulla on aina vaan ollut niin pitkä matka mummoloiden välillä, että erittäin harvoin olen päässyt käymään…

  http://siiriliinu.blogspot.com/

  Vastaa
 11. nellika 5.12.2011

  Moi, kannattaa poistaa tuo poliisin numero puhelimesta.Nykyään kaikki yhteydenotot menevät hätäkeskuksen kautta niin ei sitten turhaan hämmennä kun täytyy muistaa vain yksi numero :) Ihana nostalginen postaus! :)

  Vastaa
 12. Marika 5.12.2011

  Heh, pohjanmaallahan edelleen lähes joka perheestä löytyy lankapuhelin! Isältäni ei, mutta kaikilta muilta sukulaisiltani kyllä. Ja niimpä vain niitä lankapuhelinnumeroita muistaa edelleen. Kännykkänumeroita taas ei tule edes painettua mieleen, sieltähän ne numerot löytyvät luettelosta. Ihan liikaa sitä tulee luotettua tekniikkaan kyllä ja oma pää lahoaa.. :)

  Vastaa
 13. lotta 5.12.2011

  munkin, jo edesmenneellä, isomummulla tai oikeastaan mammalla oli sellaiset helmiverhot ovenkarmista roikkumassa. niihin jäätiin useamman kerrankin jumiin ja saatiin ne solmuun. siinä oli mammalla aina selvittämistä. itsekin muistan myös parit lankapuhelinnumerot ulkoa. samojen henkilöitten kännykkänumeroita sen sijaan en, ne kun on niin helppo näpätä kännykän muistista.

  Vastaa
 14. anna 9.12.2011

  Muista sanoa mummulle, että nykyään on vaan yks hätänumero :)

  Vastaa
 15. Tuikku 23.1.2012

  Löysin blogisi vasta muutama viikko sitten, mutta koukkuun jäin heti! Kirjoitat sujuvaa, helposti luettavaa tekstiä mielenkiintoisista aiheista! Jännää, koska olen itse aivan erilaisessa elämäntilanteessa kanssasi. Tulevaisuudessa kuitenkin haluan itsekkin lapsia ja haaveilen muutenkin samankaltaisesta arjesta kuin miltä teidän kuullostaa… Kai ne on samat kiinnostuksen kohteet, jotka saa blogiasi lukemaan, vaikka tosiaan oma arkeni täyttyykin tällä hetkellä pitkälti uran luomisesta ja matkustelusta.

  Mutta siis, lueskelen sun vanhoja postauksia nyt ja oli pakko kommentoida tämän nähdessäni! Omat isovanhempani kun ovat itselleni todella tärkeitä. Tuon vessan oveen laitettavan kyltin nähdessäni, palasi mieleen kun ukkini jokin aika sitten kertoi kaipaavansa vessan oveen juuri tuollaista kylttiä! Semmoinen koristi mummolani, eli ukin ja mummon vanhan talon huussin ovea, mutta aikoja sitten muutossa seon jonnekkin hävinnyt lopullisesti… Vanhoja kylttejähän nuo on, mutta mahtasko sulla olla tietoa löytyykö niitä enää mistään?

  Olen koittanut pitää silmät ja korvat auki kauppoja kolutessani, mutta toistaiseksi etsintäni ei ole tuottanut tulosta… Haluaisin kovasti löytää tämmöisen kyltin ukilleni, koska tiedän hänen siitä kovasti ilahtuvan!

  Tsemppiä odotukseen ja jatka samaan malliin blogisi kanssa!

  -Tuikku

  Vastaa
  • Maj 23.1.2012

   Mä vähän epäilen, että tuo Miikan mummun kyltti on tosi vanha :/ En osaa yhtään sanoa, että mistä niitä löytyisi, harmi. ps. Kiva kun löysit blogiini :)

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *