Onpas sun maha kasvanut, voi miten se on niin iso. Ai, olet raskaana, luulin vain, että olet levennyt muuten vain. Sun maha on aika pieni, syötkö tarpeeksi? Odotat varmasti ensimmäistä? Et vai, aijaaa! Monennellako viikolla olet, jaa, ei uskois. Sulla on selvä tyttö/poika-vatsa. Ihanasti olet saanut muotoa, alat näyttää naiselta vihdoinkin ja niin edelleen…

Kuulostaako tutulta? Raskaus tekee naisesta yleisen arvostelun  kohteen, halusi sitä tai ei. Itse alan olla korviani myöten täynnä kommentteja vatsastani, se on mitä se on ja sillä hyvä. En välttämättä tarvitse jokaisen ihmisen mielipidettä siitä, onko vatsani keskivertoa isompi vai pienempi. Neuvolassa sitä saa ihan tarpeeksi tuijotella käyriä ja tiedoksi nyt vaan kaikille uteliaille, että vatsani kasvaa alakäyrällä, mutta tasaisesti ja riittävästi kylläkin.

 

Tämä toinen raskauteni on ollut ihan täysin erilainen, kuin ensimmäinen. Painoa on tullut enemmän, tunteet ovat heitelleet laidasta laitaan ja välillä olen luullut olevani järjiltäni. Kaikki on mennyt silti tosi hyvin ja normaalisti, eikä minulla ole ollut mitään normaalista poikkeavaa, ainakaan toistaiseksi.

 

 

Ensi viikolla teen viimeiset työpäiväni, jonka jälkeen me vietettään Rebekan kanssa yhdessä laatuaikaa ja keskitytään odottamaan vauvaa. Alan valmistautua henkisesti tulevaan, jos siihen voi nyt mitenkään valmistautua… Saara aikoi tehdä masuuni maalauksen ja pitää napsia kuviakin siitä. Kotona pitää laittaa kaikki valmiiksi ja toivottavasti me saadaan kylppäri remontoitua ennen vauvan syntymää. Pesänrakennusta olen jo harrastanutkin, kuten ehkä olette huomanneet, uusi kerrossänky, telkkaritaso ja huoneiden muutos… :)

 

Tuleva isosisko ei vielä oikein käsitä, että mitä oikein on meneillään, vaikka välillä hän innostuu pusuttelemaan ja halimaan masuvauvaa <3

 

-Maj

 

ps. Kaikki lahjat on hankittu ja paketoitu (niitä olikin aikalailla tänä vuonna), ihanaa! Nyt ei tarvitse stressata enää mitään, tule jo joulu!

0 Comments

 1. Laura 15.12.2011

  Oivoi, ymmärrän niiiin täysin sua! Itsekki sain kuulla aina että ompas pieni maha, miten vauva voi ku noin pieni masu sulla, syötkö mitään ku sulla on noin pieni maha, onkohan sillä vauvalla kaikki hyvin ku sun masu ei kasva. Ja yks törkein kommentti ehkä oli ”Mitäh, etkö sä ookkaan raskaana, mä luulin että oot mut ootko saanu keskenmenon ku sulla ei oo mahaa yhtäkkiä enää ollenkaan”… Voi luoja mua otti päähän!! En ennen tajunnu miks raskaana olevat naiset ottaa kaiken niin herkästi, siis masuun liittyvät kommentit ym, mut sillon ymmärsin ja ymmärrän edelleen, ku muistelen omaa raskausaikaani. Ihmiset osaa olla törkeitä ja tuntuu että ihmisille ei riitä mikään. Ei ole olemassa sopivan kokosta mahaa, vaan aina on joko törkeen iso maha tai ihan kamalan pieni maha.

  Mun sf-mitta meni kans alhaalla koko ajan, mut silti meille syntyi terve poika, tosin syntyi 39+6 ja painoa oli 2735g että sinänsä pienikokoinen, mutta silti aivan riittävän iso ja olipahan helppo synnyttää ;) Jouduin ravaamaan rv 29 lähtien sikiötutkimusosastolla ultrissa, että eihän istukassa ja virtauksissa ole mitään vikaa, ku lapsi kasvaa pienenä, mutta lääkäri totesi, että lapsi on vaan geneettisesti pieni koska mistään ei mitään löytyny :)

  Tsemppiä!! :)

  Vastaa
 2. MillaH 15.12.2011

  Oi, ihana maha! <3 Kaikkea hyvää loppuraskauteen. :)

  Vastaa
 3. hennakatarina 15.12.2011

  Toi alku kuulostaa erittäin tutulta. Itse en enää jaksa niitä enkä ole pitkään aikaan jaksanutkaan.. Ihan vain siksi kun kaikille tavallaan pitää vastata tietyllä tavalla ja vielä samat asiat vähintään 4 kertaa joka päivä. Nyt ne ovat tosin vähentyneet ja uutena juttuna on ”joko ollaan synnyttämässä” ”joko on tuntemuksia että pian syntyis” ”ensimmäinen menee usein yli ei sieltä vielä tuu” ”jännittääkö?” ja näitä kun kysellään niin omalta kuin miehenikin puolelta.

  Vastaa
 4. Jatta 15.12.2011

  Sulla on kaunis vauvamasu! Jaksamisia viimeisiin työpäiviin! :)

  Vastaa
 5. jessika 15.12.2011

  Oi vitsi! milloin teillä olikaan LA? Oliko se Tammikuun puolella?:) Ei oo enää kauaa niin Rebe pääsee hoitamaan ihan oikeaa vauvaa:)

  Vastaa
 6. ann 15.12.2011

  Onpas ihmiset omituisia… ei tulisi mieleenkään laukoa tollasia raskaana olevalle. Sinulla on kaunis vauvamasu :-)

  Vastaa
 7. Kannu 15.12.2011

  Tiedän kyllä tunteen… Mun mielestä parasta oli kun naapurissa asuva 60+ mies alkoi kommentoimaan vatsaani ja kertomaan varmuudella kumpi sieltä tulee. Ja sitten antoi vielä erinäisiä neuvoja loppuraskauteen. Hän kun varmasti niin hyvin tiesi tunteeni ja olotilani… Hmm… No, jälkeenpäin sekin jo nauratti :)

  Vastaa
 8. HeidiH 15.12.2011

  Juu, niinhän se menee, että raskaana olevalle saa laukoa ihan mitä vaan. :/ Sillon olis tehny mieli laukasta takasin, että ”sullakin on tota mahaa sen verran, että oot tainnu lihoa”.. tms. Ärsyttävää.

  p.s. Onko sulla rakennekynnet? Ihanat!

  Vastaa
 9. Outi 15.12.2011

  Voi jösses, että se olikin rasittavaa!! Sen vielä kesti jotenkuten, et tutut kommentoi mahaa, mut että sellaset vähemmän tututkin kehtas!! Jotenki se ärsytti eniten!

  ”Ooksä nyt ihan varma, ettei tuu kaksoset?!”

  Hauskin oli, kun yhdelle tutulle oli sukulainen sanonut, et ”Ai sä oot raskaana? Mä luulin, et sä oot vaan lihonnu, ku maatilan emännäthän on yleensä vähän pulleita!” xD

  Vastaa
 10. arja 15.12.2011

  Itse sain kuulla vanhuksilta tälläisia kommentteja: ”Ompas sinulla pylly levinnyt” (ja taputteli takapuoleen TAI ” Sinä se vain komistut joka kerta ku nähään ku nuita kiloja tulee” joopajoo!!!

  Ei se minua haitannut, mutta kyllä joissakin kommenteissa ois voinu pitää mölyt mahassa!! :))

  Ihanaa odotusaikaa sinulle <3 muista levätä ;)

  Vastaa
 11. Anna 15.12.2011

  Haha tuttua. Toinen juttu on se mahan hiplaaminen. Itsellä vko 27 menossa ja ihmisistä tuntuu olevan ihan okei tulla työntämään kättä mahaan ja kommentoimaan just sitä kasvua..

  Vastaa
  • imlacking 17.12.2011

   Aikoinaan yhdellä nettipalstalla nettituttuni kertoi, kuinka joku oli yhtäkkiä alkanut hiplata hississä hänen mahaansa. Tää ihminen ei ollut edes raskaana (eikä halunnut/halua lapsia). Tää naapuri kai tiesi, ettei tää oo raskaana, mutta piti silti hiplata ja kysellä, että koskas teille tulee lapsia. Ei toki saa hiplata vaikka ois raskaana, mutta toi oli kans jotenkin törkeää. En tajua miksi pitää mennä hiplaamaan toisen mahaa o_O.

   Vastaa
 12. Juulia 15.12.2011

  Voi ihana onnea ja iloa huokuva postaus, onnea loppu odotukseen ja todella rentouttavaa äippälomaa ja joulua! :)

  Vastaa
 13. hanssuin 15.12.2011

  Moi!

  Olen lukenut iloista ja rehellistä blogiasi jonkin aikaa. Toistan samaa kuin aiemmat kommentoijat, että kuulostaapa tutulta. Odotan kolmatta lastani ja olen ajoittain ollut aivan kypsä. Meillä kun kaikki alkoi ihmisten hämmästelystä: ”Oliko se vahinko?” ”Oliko tarkoitus ihan?” ”Vaikea kuvitella teille enää vauvaa”…aargh…kahden terveen lapsen väliin mahtuu yksi keskenmeno, joten jotenkin tuntui aika pahalta, kun todellaan toivottiin raskautta.

  Kun tästä alkuhämmennyksestä päästiin, niin nyt sitten todella ihmetellään tuota vatsan kokoa. Raskauteni alkoi oikeastaan näkyä vasta raskausviikon 22 jälkeen ja sepäs ihmetytti. Nyt kun vatsa näkyy, niin kovin on pieni…”Onko siellä ketään vai onko tullut pois?” Sukupuolen veikkauksista ja kyselyistä en edes jaksa kirjoittaa – mutta niitä riittää :) Jossain vaiheessa aloin olla itseeni pettynyt, että miksi mun pitää nokkiintua näistä kyselyistä, kun oikeasti ne kertovat enemmän juuri kysyjästä tai kommentoijasta itsestään. Hyvää se tekee välillä vähän kuohahtaa näistä ja jotenkin pitää muistaa se, että nauttii tästä ajasta ja olosta, vaikka välillä tuntuukin, että on helpompi käpertyä omiin ajatuksiin myhäilemään sitä upeaa tosiasiaa, että pian perhe kasvaa! Kaikkea hyvää raskauteesi ja kiitos hyvästä blogista!

  Vastaa
 14. anonyyyymi 15.12.2011

  Arvelinkin että tää kommenttiboxi on täynnä myötätuntoisia äitejä ja heidän ”Mä niiiin tiedän ton..” – kommentteja. Itse tahtoisin sen sijaan tietää että mikä siinä on, että kun ollaan raskaana, ja on SE MAHA, niin miksi sitä pitää (nyt tarkoitan kuvissa) pidellä jatkuvasti??! alhaalta ja ylhäältä!? Eikö voi seistä normaalisti vaan pitää korostaa sitä mahan pyöreyttä asettelemalla käsiä sen ympärille. Eikai se ihme oo että kysellään…

  Vastaa
  • Sanna K. 16.12.2011

   Jokainen joskus raskaana ollut varmaan tietää että vatsaansa koskeminen on raskausaikana ihan vaistomaista, itse huomaan ”suojelevani” vatsaani kädelläni esim ihmispaljoudessa ja nyt liukkailla ulkona kävellessä.. Lisäksi esim. kun vauva liikkuu, haluan häntä koskettaa takaisin. Ei tulisi mieleenkään ajatella ensimmäisenä että jos joku raskaana oleva vatsaansa pitelee, että sitä kovasti vaan haluaa korostaa :D

   Vastaa
 15. Sirkku 15.12.2011

  tuli mielee se yks kerta yhes kaupas, ku oltii takkiostoksil.. muistaks.. hihi

  Vastaa
 16. Katy 16.12.2011

  Itse muistan sen ilon hetken, kun joku tuntematon perhe luuli pikkuveljeäni, jonka kanssa kävelin koti pizzan ohi, lapseni isäksi. Meillä ikäeroa 5 vuotta, olin 19 silloin. Jotenkin en lämmennyt kyseiselle ”ei lasten pitäisi lasten kanssa lapsia tehdä”- kommentille ja huomautin hieman tympeähköön sävyyn, ettei veljeni kanssa sukurutsaukseen ole vielä alettu, mutta se taitaa teilläpäin normi olla, vai? Eipä vastannut mitään enää. Jäänyt vain vieläkin kummittelemaan se ja monet muut kerrat kun itseä arvosteltiin, kun ulkomuodon perusteella luultiin huomattavan alaikäiseksi. Vieläkin tulee kommenttia ja tuijotusta bussipysäkillä.

  Ihana maha sinulla kyllä, itsellä myös maha alkoi näkyä vasta kunnolla myöhemmin. Hyvin pieni oli ennen kuudetta kuukautta, sitten alkoikin kasvaa aika reippaasti ja turvotuksen kanssa oli 17 kiloa kasassa melko äkkiä.. :D Ihana kuva tuo, missä Rebekka katselee äitiä! Onnea loppu odotukseen, teillä on ihana asunto!

  Vastaa
 17. PP 16.12.2011

  I Feel U sister! Täällä mennään kanssa ala-käyrillä. Neuvolan tädin mielestä ollaan pieniä ja kaikkien muiden mielestä tosi isoja, joten olisiko keskiarvo siis sopiva? ;)

  Ylempi ano: Itse ainakin pidän monesti mahasta kiinni/ kannattelen sitä, koska se ihan oikeasti painaa ja rasittaa näin ollen selkää. Mahan kannattelu seistessä helpottaa painetta edes pikkuisen. Sen lisäksi tietenkin mahan koskettelu on ainoa tapa pitää syntymätöntä lasta hyvänä ja lapsihan tuntee kosketuksen. Kuvattavana ollessa niille käsille nyt harvemmin löytyy luontaisempaa paikkaa kuin siinä vatsan ympärillä. Sitä paitsi on kivempi korostaa olevansa raskaana, kuin vain näyttää läskiltä ;)

  Vastaa
 18. inkkudaa 16.12.2011

  minullakin oli toisessa raskaudessa ihan eri oireet ja olot sekä vatsa paljon pienempi kuin ensimmäisen kohdalla.

  kohdun asentokin vaikuttaa jo niin paljon, että miten se vatsa muotoutuu. ja lapsiveden määrä.

  mutta ymmärrän tuon, että ärsyttävää kun koko ajan vertaillaan ja arvostellaan. muutenkin äitien elämä on tosi tuskaista, kun koko ajan joku on tuomitsemassa ja arvostelemassa teitpä mitä tahansa. jos laitat esim lapsen hoitoon ennen 3 v olet huono äiti ja jos et laita niin olet huono äiti. niin tai näin, ei voi voittaa!

  ihanaa yhteistä aikaa rebekan kanssa. nauttikaa joulusta ja herkuista :) olet super nainen!

  t, iina

  Vastaa
 19. Mame 16.12.2011

  Tuo on varmaan aika monelle odottavalle äidille tuttu ajatus. Samoin loppuajan: ”Eikö se vielä synnyt?”, ”Onko supistellut?”… Tuntuu hassulta, olisin jotenkin ajatellut, että tälläinen on hyvä ”aiheen aloitus”, että tulee jotenkin huomioineeksi toisen erityistilan.

  Minua kommentit eivät koskaan haitanneet. En omasta mielestä ole erityisen huomiohakuinen tyyppi enkä tykkää olla esillä tai tehdä asioistani ”numeroa”. Minua kammoksuttaa ajatus julkisesta blogista, mutta näiden lukeminen on ihanaa.:) Raskaana tuntui kuitenkin mukavalta ihmisten ”huolehtiminen” ja kyselyt, olla keskipisteenä (jotenkin kai ajattelin, että he ovat kiinnostuneet vauvasta, eikä minusta, joten tilanne oli helpompi). Minusta tuntui päinvastoin tosi mukavalta vieraidenkin ihmisten katseet ja kysymykset.:) Olkoonkin, että esikoinen meni melkein kolme viikkoa yli LA:n käynnistyksestä huolimatta ja sain sairaalapediltä vastailla monta päivää: ”Ei, ei ole vieläKÄÄN syntynyt.”.

  No, kukin tyylillään, mutta sanon kuitenkin, että sulla on söpö masu.:)

  Vastaa
 20. jennie 16.12.2011

  Minä en noista vauvamasuista yhtään mitään ymmärrä, kun ei omia lapsia ole. Sinulla kuitenkin on todella kaunis vauvamasu :)

  Vastaa
 21. HP 16.12.2011

  Meijän sukulais naiselle oli ihan ok käydä vetämässä mun paita ylös ja esitellä muulle suvulle että ”kattokaas ku on soma masu” joo kohteliaisuushan se oli, mutta ei varmasti ittekkään tykkäis että vetäisin häneltä housut alas suvun edessä ja sanoisin että ”kattokaas kun on hyvin muodostuneet pakarat” . Ihmiset vain on omituisia! Kyllä ainakin itse siinä suorat sanat sanoin että mikä on soveliasta ja mikä ei. Onnea raskauteen! Pakko vielä mainita miten kauniilta näytät raskaana ollessasi!!

  Vastaa
 22. Neely 16.12.2011

  Tuohon vatsan koskettelu -kommenttiin joku jo hyvin vastasikin, näinhän se on, vatsaa ”suojaa” alitajuisestikin. Itsellä oli lisänä vielä se, että vatsa oli kipeä, oli jotenkin helpompi liikkua, kun siitä piti kiinni. Varsinkin, kun itsellä oli jatkuvia supisteluja, niin silloin siihen ainakin tarraa kiinni=).

  Arvatkaa vaan mitä kommentteja sai kaksosia odottaessa? Vaikka meidän tytöt syntyivätkin keskosina, niin olihan se maha nyt kuitenkin melko suuri… Ehkä mieleenpainuvin oli kevätkukkia jostain myyntikojusta ostaessa sen myyjäsetän varmaan omasta mielestään loistava sutkautus ”rouvallahan näyttääkin jo itsellään olevan nuo siemenet istutettuina”. Onneksi olen melkoisen huumorintajuinen yksilö=)!

  Sinun masusi on kyllä todella söpönen ja näytät niin pirteältä ja hehkeältä! Onnea loppumetreille ja ihanaa joulun aikaa!

  Vastaa
 23. Tietämätön vauvakuumeilija 16.12.2011

  Sulla on todella kaunis vauvamasu!

  Näin ulkopuolisena voisin kommentoida, että ihmisen, joka ei ole koskaan ollut raskaana tai edes tuntenut raskaana olevia, on todella vaikea osata kommentoida koko asiaa mitenkään. Mä yritän aina todella tarkasti pohtia, mitä sanon raskaana olevalle naiselle. Harkitsen ja punnitsen, mietin jo etukäteen etten sano mitään ”ompas iso maha/ompas pieni maha” -kommentteja. Kuitenkin jälkikäteen tajuan, että voi perhana, ei varmaan olisi pitänyt sanoa/ kysyä sitä. Odottavaan pitäisi tietysti suhtautua samalla tavalla, kuin kehen tahansa henkilöön, mutta juuri silloin näitä lipsahduksia sattuu. Hankala aihe :)

  Yritän kuitenkin kovasti osoittaa kiinnostusta aiheeseen, sillä olenkin aiheesta kiinnostunut. Kannattaa siis yrittää huomioida ihmisten tietämättömyys aiheesta, jos alkaa ärsyttämään tökeröt kommentit. Ymmärrän kyllä että arviointi ja arvostelu harmittaa. Monesti myös arvostelijaa itseään harmittaa jälkeenpäin, kun ei etukäteen tullut mieleen pitää suutaan supussa :)

  Tsemppiä ihan hirmuisesti loppuraskauteen, ja lämpöistä joulun odotusta koko perheelle!

  Vastaa
 24. Lotta 16.12.2011

  Mä niin ymmärrän sua. Mulla kanssa toisessa raskaudessa sf-mitta meni koko ajan alakäyrällä ja kaikki yhtä lukuun ottamatta ihmettelivät mahan kokoa. ”Miten voi olla niin pieni maha, syötkö tarpeeksi..” Mutta yhden mielestä mun maha oli niin iso, että oli mun siskolta kysynyt, että odotanko kaksosia?! :D Ja 7.12 syntyi terve tyttö rv 41+1 mitoin 3230g ja 50cm. :))

  Meillä isoveli 1v 10kk on ottanut pikkusiskon hienosti vastaan. Haluaa pitää vauvaa sylissä, seuraa vaipan vaihtoa tarkkana ja ilmoittaa heti kun vauva päästää äänen, että ”vauva helää, tissiä” :D

  Sulla on ihana vauvamasu, nauti siitä! <3 Ihanaa joulun odotusta! :)

  Vastaa
 25. Sooja 16.12.2011

  Ihana masu. Melkein tulee masukuume, mutta onneksi vain melkein. thihih.

  Raskauteen ei taida päteä samat normit kuin muuten toisten ihmisten vastaloihin liittyvissä keskusteluissa. Mulla oli sama, juttu vatsa kasvoi alakäyrällä, mutta toisaalta luulen, että sain vähemmän kommentteja kuin todella isoja vauvamasuja kantavat äidit koska se ei ole niin huomiota herättävää. Itse ajattelin myös usein ehkä niin, että ihmiset vain ovat vaistomaisesti huolissaan ”siinä tilassa” olevista naisista, mikä on hellyyttävää, mutta mielestäni ei missään nimessä saa mennä koskemaan toiseen ilman lupaa. Ellei sitten kyse ole hyvästä ystävästä/sukulaisesta.

  Mua häiritsi silloin eniten miesasiakkaiden hieman sovinistiset/seksistiset kommentit (olin töissä huoltoaseman kahviossa :D). Mutta tuo mahapitely-kommentti oli hauska. Ehkä sitä ihan alussa kun esikoisvatsaa ei oikeasti vielä näkynyt yritti saada näkyville pitämällä kättä siinä päällä, mutta kyllä se on ihan normaalia äidin ja syntymättömän lapsen kanssa käymistä. Aika huippua, että myös tuosta asiasta voi ärsyyntyä.

  Vastaa
 26. Heidi 16.12.2011

  Tsemppiä Maj loppuraskauteen! Näytät todella hyvältä ja sillä sipuli! :) Ymmärään todella hyvin että moiset kommentit ottavat päähän. Itse olen saanut myös molemmissa raskauksissa kuulla kommentteja siitä miten vatsani on pieni jne. Kuitenkin olen synnyttänyt kaksi 3700g 50 cm – eli oikein potraa poikaa! inhoan sitä että joidenkin mielestä sitä pitäis vissiin olla ruma läski joka puhkuu ja on vaivalloinen jos on raskaana! vaikka silloinhan varmaan sais myös palautetta.. ainakin neuvolasta sitten! vaikea olla ottamatta itseensä kun muutenkin on herkässä tilassa ja ehkei ihan sinut kilojensa kanssa. Kyllä se minusta on niin että hienoa jos nainen haluaa ja osaa pitää huolta itsestään myös raskaana!! :))

  Vastaa
 27. Kärty 16.12.2011

  Ehkä oon vaan tosi naiivi, mutta en vaan voi käsittää näitä tällaisia ihmisiä jotka ei ollenkaan tunnu ajattelevan kommentoidessaan toisen kroppaa. Oon kuullut nyt niin kamalia juttuja juurikin siihen malliin, että on ihan ok päin naamaa kommentoida karusti toisen vatsaa, ilman mitään rajaa. Eihän kukaan mene kellekään muutenkaan sanomaan, että ”miksi sä olet noin laiha/lihava/pitkä/lyhyt/karvainen/isokorvainen, etkö sä ymmärrä kuinka rumaa tuo on” ?

  Pisteet teille kaikille äideille ja isille jotka jaksatte typeristä jutuista huolimatta, teidän ihana vauvahan siellä on!

  Vastaa
 28. Kaksosmamma 16.12.2011

  Maj olet todella kaunis ja masusi myös. Itse myös raskaana olevana tiedän mistä puhut :) Mulla on kaksoset masussa ja viikolla 20 sf-mittani on 27cm! Eli huitelen ihan omilla käyriläni.. Vastaa kai noin viikkoja 30 yksöisraskaudessa. Hassua muuten kaksoisraskaudessa, että meille mammoille ole omia käyriä.. Kaikkea hyvää sulle!!

  Vastaa
 29. MT 16.12.2011

  ”Tuleva isosisko ei vielä oikein käsitä, että mitä oikein on meneillään, vaikka välillä hän innostuu pusuttelemaan ja halimaan masuvauvaa <3"

  Rebekka avistaa, että siellä on joku rakas ja tärkeä :)

  -MT-

  Vastaa
 30. meikku 16.12.2011

  Ei voi muuta sanoa kuin että ihanaa! En tiiä, mutta jostain syystä aina kun luen blogiasi, minulla tulee niin onnellinen olo teidän puolesta että hyvä ettei kyyneleet valu! =) (Ja ei, en ole raskaana. ;))

  Vastaa
 31. Rebekka 17.12.2011

  Tuttu tunne tosiaan.. Ensimmäisestä lapsesta maha meni yläkäyrillä heti ja sit sai kuulla niitä että ’ootko nyt ihan varma että teille tulee vaan yksi?’ ja sit sitä et ’ai LA on vasta sillon, eiks sulle oo tullu ihan hirveesti raskausarpia kun on noin valtava maha?’ Ja mitä vielä!! Ihmiset ei todellakaan ymmärrä sitä että se maha kasvaa sen kokoiseksi kun kasvaa, eikä sille ite voi mitään..

  Tässä raskaudessa mulla on maha kasvanut keskikäyrää.. Tosin nyt sieltä väitetään et tulis tyttö, kun eka on poika että kai sekin voi vaikuttaa =)

  Mä jään kanssa ens viikon jälkeen isomman lapsen kanssa kotiin odottelemaan vauvaa =)

  On varmaan LA:t aika lähekkäin.. Tosin alotan varhennettuna äippärin!

  LA 7.3, kiva luke a sun blogia kun on aika sama tilanne kaikessa pesän rakentamisessa ja pojan siirtämisessä omaan huoneeseen yms.. =)

  Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta <3

  Vastaa
 32. Elina 17.12.2011

  Heippa!

  Mä niin samaistun sun kokemukseen siitä, kuinka raskaana olevista naisista tulee julkisen arvostelun kohteita. Ihmettelin itse raskaana ollessani, että mikä ihme tekee ihmisistä niin tökeröitä. Kaiken huipuksi vielä alan ammattilaisetkin päästää arvostelevia kommentteja suustaan. Välillä se loukkaa, joskus huvittaa ja toisinaan saa jopa hyvälle mielelle. ;)

  Ei kannata välittää muiden loukkaavista sanoista. Oot kaunis, nauti siitä mitä sulla on, ja millainen olet ;). Paljon voimia ja tsemppiä loppuraskauteen! =)

  Vastaa
 33. --Pia-- 17.12.2011

  Voi Maj, mä niin tiedän ton tunteen!

  Esikoista odottaessani sain jatkuvasti kuulla, kuinka maha oli pieni ja mä niin kalpea ja mahdanko syödä tarpeeksi ja miksi olen vielä töissä kun yleensä odottavat äidit jää sairaslomalle jo ennen äitiysloman alkua ja ja ja… Kaikista pahin oli anoppi. Ärsyttävintä oli ihmiset, jotka pyrkivät lääppimään vatsaani.

  Omalta kohdaltani ratkaisin asian niin, että annoin samalla mitalla takaisin. Jos joku arvosteli vatsani kokoa, tein samoin ko. henkilöä kohtaan. Jos joku ojensi kätensä taputellakseen vatsaani, läpsäisin ojentuvaa kättä. Kummasti edellämainitut tehosivat ja mua alettiin kohdella täysipäisenä ihmisenä, joka nyt vain sattui olemaan raskaana :D

  Pienestä vatsasta huolimatta synnytin muuten 4,5 -kiloisen pojan raskausviikolla 38+0…

  Oikein hyviä vointeja sulle loppuraskauteen! Näytät upealta!

  Vastaa
 34. Mamma 17.12.2011

  APUA APUA APUA!! Siis mä olin hukannu sun blogin varmaan vuodeks ainakin kaiken oman elämän hössötyksen keskellä, nyt kun löysin uudelleen tänne ni oot raskaan?!?! Aivan mahtava uutinen! Täälläkin odotellaan toista tulevaks, viikkoja kylläkin vasta sen verran että ruetaan vasta muille asiasta kertomaan, esikko täytti vuoden lokakuussa!

  Onnea ihan kamalasti! <3

  Vastaa
 35. Elisa 17.12.2011

  Musta sulla on todella kaunis tuo vauvamasu :) Aivan ihana. Ja kaunis olet muutenkin! :) Hauskaa joulua koko teidän perheelle ja erityisesti ihanaa odotusaikaa! :)

  Vastaa
 36. äiskä-86 19.12.2011

  Mulle sanoi eräs vanhempi n.60 vuotias setä että ”et oo sitten ehtinyt kauaa olemaan jalat ristissä” kun kerroin odottavani jo kolmatta.. Menin niin hämilleni etten pystyny edes sanomaan mitään takasin mutta nyt toi jo vähän nauraattaakin. Ja vanhemmat ihan tuntemattomat ihmiset oli kovia kommentoimaan vauvamahaa varmaankin just sen takia kun oon niin nuori. Neuvolasssa ei onneks oo ikinä sanottu iästä mitään.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *