Tänään me köröteltiin täyden autolastin kanssa Ylivieskasta Tampereelle. En tajua miten mahdutaan autoon ensi jouluna, kun turvaistuimiakin on kaksin kappalein. Toivottovasti opin siihen mennessä pakkaamaan järkevämmin, eikä me ainakaan raahata mukanamme vahvistinta(?) ja kaiuttimia…

 

Tutti eli tuttavallisemmin ”ettu”. Tutti piti antaa pukille, mutta ehkä me annetaan se vaikka oraville tai vauvalle :S

 

Maailman kiltein takapenkkiläinen! Tullessa R nukkui oikestaan koko matkan ja nyt pikkuinen otti myöskin tirsat ja katseli muumeja miniläppäriltä <3

 

Teppoa taas on alkanut stressaamaan automatkustelu :/

 

”Paavossa seksikäintä ovat isot, lämpimät kädet” :D Lueskelin mutsin MeNaisia niin kauan kuin valoa riitti.

 

Muikea ja muhkea, sehän olen minä.

 

Päästiin turvallisesti kotiin, jonka jälkeen raahattiin sata lastia tavaroita tänne kolmanteen kerrokseen. Laitettiin kaikki paikoilleen ja pyykkikone hurisemaan. Nyt uni maistuis…

Huomenna otan itseäni niskasta kiinni ja arvon laukkukilpailun voittajan!

 

 

-Maj

0 Comments

 1. Esteri 28.12.2011

  Voi, oon kateellinen kaikille, jotka voi lukea autossa! Mua alkaa heti oksettaa, kun lasken katseen jonnekin muualle, kuin edessä olevaan tiehen…vaikka ottaisin pahoinvointilääkkeen :D

  Vastaa
 2. Murmeli 28.12.2011

  Joo tolle MN:n kansiotsikolle tuli repeiltyä ihan porukalla… :D

  Vastaa
  • Maj 29.12.2011

   Niin hmm… ihkut noi Paten kädet!

   Vastaa
 3. hannaaaaa 29.12.2011

  Nuo teidän pakkaamiset näyttää aika vaarallisilta? Meinaan tuo isolaatikkokin tuossa ihan R:n vieressä.. en tosin tiedä onko se jollain kiinnitettynä tms..

  Vastaa
  • Maj 29.12.2011

   No päästiin kuitenkin turvallisesti kotiin :)

   Vastaa
 4. nanna 29.12.2011

  Heh, mullakin aina kasa MeNaisia kotiinviemisinä kun vanhempien luota palailen. Tällä kertaa saalis näytti hyvinkin samalta kuin sinulla :D

  Vastaa
  • Maj 29.12.2011

   MeNaiset on just hyvää matkalukemista :)

   Vastaa
 5. Hus nummer nio 29.12.2011

  Täällä Ruotsissa on tuttipuita (onkohan Suomessakin?) ja sinne meidän Nea laittoi tuttinsa roikkumaan :-) Vieläkin niistä joskus puhellaan ja oikeestaan ihan kiva keksintö, että omia tutteja voi käydä moikkaamassa jos siltä tuntuu!

  Rentoja päiviä Tampereelle! /Kati

  Vastaa
  • Maj 29.12.2011

   Oon nähnyt sellaisen jossain lastentarvikekaupassa ainakin :)

   Vastaa
   • Satu 29.12.2011

    Vaikka ei ole nyt kovin olennainen tieto, mutta kirjoitetaan, kun asia muistetaan eli muistan nähneeni tämmöisen tuttipuun juuri Tampereen Baby Stylessa, joka muutama vuosi sitten sijaitsi Sammonkadulla. Ajattelin silloin myös, että onpa hauska idea. : )

    Vastaa
 6. Juuli 29.12.2011

  Kuvat näyttää siltä että Teppo jäis alle jos tulis joku yllättävä tilanne liikenteessä :( kannattaisi hankkia sellainen koiralle tarkoitettu oma matkustuspaikka autoon, olis huomattavasti turvallisempi! Noin pieni koira vielä lähtee äkkiä lentoon jos tulisi esimerkiksi äkkijarrutus :( Hyvää loppuviikkoa! :)

  Vastaa
  • Maj 29.12.2011

   Varmasti sellainen olis järkevä ja hyvä hankinta, mutta jatkossa meidän autoon ei kertakaikkiaan mahdu sellaista, ellei laiteta sitä takakonttiin. Näillä mennään siis.

   Vastaa
 7. saanni 29.12.2011

  Tosiaan aika vaaralliselta näyttää teidän pakkailut. Tiesitkö, että irrallaan oleva ”vain” 4 kg läppäri muuttuu 160kg painavaksi tappajaksi 80km/h vai oliko 60km/h peräänajossa?! Isot tavarat täytyy sitoa turvavöihin, ja pienet tavarat lokeroihin. Ja koiralle valjaat. Peräänajossa Teppo sinkoutuisi vasten etupenkkiä, törmäysvoima saisi penkin työntymään eteen, jolloin etupenkillä istuva puristuu kuoliaaksi penkin ja turvavyön väliin… Ja puhumattakaan tuosta isosta laatikosta sinun pään takana, päästäsi olisi tullut suoraansanottuna muussia, jos se olisi lähtenyt jarrutuksessa liikkeelle! Saattaa kuulostaa uskomattomalta, mutta kannattaa perehtyä fysiikan lakeihin. Onneksi nyt pääsitte perille ehjänä, mutta jatkosssa autossa ei kannata pitää mitään esineitä irrallaan, kännykkäkin voi törmäyksessä tappaa!!

  Vastaa
  • Maj 29.12.2011

   tiedetään, kiitos informaatiosta.

   Vastaa
 8. jensba 29.12.2011

  Saat olla kyllä kauhean onnellinen että Rebekka jaksaa olla autossa! Siis on tosi kurjaa kun meillä vanhempi poika 2v oksentaa jo parinkymmenen kilsan matkoilla :(

  Vastaa
  • Maj 29.12.2011

   Voi toista, mun veli teki kans tuota pienenä ja muistelen, että mullakin oli pienenä vähän välillä huono olo automatkoilla. Joten olen tästä tilanteesta tosi happy:) Siksi mä sitä niin paljon hehkutinkin, koska näin ei aina ole ollut Rebekallakaan, sillä välillä matkat ovat olleet vähän vaikeita, vaikka ei oksentelua olekaan ollut…. :)

   Vastaa
 9. heh:) 29.12.2011

  juuri näiden pakkausonkelmien vuoksi me ollaan päädytty ostamaan tila-auto ennen tämän kakkosen syntymää. tosin ei taideta ehtiä kun LA on parin viikon päästä ;) mutta siis pian kuitenkin…mies on urheilija ja kisamatkoille mennessä auto on tupaten täynnä jo nyt… suosittelen teitäkin harkitsemaan isompaa autoa, vaikka se hullulta vaan kahden lapsen kanssa kuulostaakin! :)

  Vastaa
 10. Roosa 29.12.2011

  Tosi rasittavaa, että ihmisten täytyy puuttua jokaiseen asiaan.

  Muistetaanpa nyt vaan, että eiköhän jokainen osaa huolehtia itse omien tavaroidensa ja lemmikkiensä kuljettamisesta autossa. Se, että joku tulee tänne pätemään jostain fysiikan laeista, on ihan naurettavaa.

  Vastaa
  • Tiina 29.12.2011

   Mä olen eri mieltä Roosan kanssa.

   Ihmiset ei todellakaan aina osaa itse huolehtia asioista oikealla tavalla.

   Ihan noin yleisesti ottaen, ei välttämättä juuri tähän postaukseen liittyen vaikka toki nuo yllämainitut asiat totta on. Turvallisuus tien päällä ei ole mikään pikkujuttu.

   Varsinkin kun siellä kaikki ei ole itsestä kiinni vaan muiden autoilijoiden ratkaisut vaikuttaa niin paljon.

   Vastaa
   • saanni 29.12.2011

    En todellakaan tullut ”pätemään” tänne fysiikan laeista. Vilpittömästi ajattelin magicpoksin perheen turvallisuutta. Minä harvemmin blogeihin kommentoin, mutta kun näen tälläisiä turvallisuusriskejä, niin toki siitä haluan huomauttaa. En pidä magicpoksin perhettä tyhmänä, halusin vain muistutella näistä asioista. Itsekin olen tämän asian oppinut vasta, kun eräs toinen minua törmäysvoimasta huomautti. Olin pakannut raskaat vaunut autoon irtonaisena. Enkä pahastunut silloin, olen edelleen kiitollinen siitä, että nykyään tajuan pakata auton turvallisesti.

    Minun mielestäni on naurettavaa, että ihmiset eivät enää jaksa puuttua toisten turvallisuuteen tai hyvinvointiin, aivan kuten esim. työpaikkakiusaamiseen. Ikinä ei kai saisi blogeissakaan puuttua, neuvoa tai kyseenalaistaa. Pitää vaan hymistellä vieressä, olla samaa mieltä jne….

    Vastaa
    • Roosa 29.12.2011

     Ei tarvitsekaan olla samaa mieltä, mutten usko, että ”oikeassa elämässäkään” menisit Majlle sanomaan, että ompa sulla vaarallisesti pakattu auto ja koirasi lentää tosta ikkunaan hirveällä painolla, kun se ei ole kuljetuslaatikossa.

     Olisit Saanni voinut ”muistuttaa” turvallisuusasioista, mutta sen sijaan tekstisi on vain luettelo siitä kuinka tavarat olisi pitänyt pakata ja kuinka kännykkä voi tappaa. Voi olla kaikki tavarat turvavöissä ja kännykät piilossa ja silti tapahtua onnettomuus.

     Minusta voit ajatella vaikka, että onneksi itse kuljetan lemmikkiäni kuljetuslaatikossa, tms. Tai, että itse en pakkaa autoani noin täyteen. Mutta kuten kommenttiisi vastattiin, ”Maj kirjoitti: 29.12.2011 12.18 tiedetään, kiitos informaatiosta.”

     Ja Tiina, ajattelitko mennä ”Magicpoksin” perheen auton pakkaamaan, kun eivät mielestäsi osaa itse huolehtia asioista oikeilla tavoilla, kuten yleisesti ottaen kirjoitit.

     Mutta ei tästä sen enempää. Itseäni vaan ärsyttää, että teidän viisaampien tarvitsee tulla aina neuvomaan auton pakkaamisesta lasten hoitoon joka kerta.

     Vastaa
     • saanni 30.12.2011

      Jos magicpoks perhe asuisi naapurissani ja näkisin heidän pakkaavan autonsa noin, kyllä oikeassa elämässäkin huomauttaisin asiasta. En edelleenkään ymmärrä miksi tästä pitää vetää herneet nenäät? Kysehän on toisen välittämisestä. Mitä läheisempiä ihmisiä minulle, sitä todennäköisemmin huomauttaisin ja jopa kieltäisin esim. omaa siskoani lähtemään matkaan tavarat noin huonosti pakattuna. Lukijana koen tuntevani maj:n perhettä, joten siksi asiasta ehkä huomautin.

      Kuten kirjoitin, minuakin on ”oikeassa elämässä” huomautettu turvallisesta pakkaamisesta, ja olen tästä kiitollinen vieläkin. Minulta nimittäin oli unohtunut nämä fysiikan lait, voin sen kyllä tunnustaa. Ja se miksi kirjoitin niin rajusti, johtuu siitä että halusin Majn tai kenen tahansa lukijan pysähtyvän miettimään asiaa. Turvallisuusasioista ei kannata kaunistellen puhua, silloin ne eivät pysäytä ketään.

      Minä olen tyytyväinen siihen, miten itse nykyään pakkaan autoni. Mietin kaksi kertaa, jaksanko kommentoida pakkaamista, mutta koin olevani jopa velvollinen huomauttamaan asiasta. Mitä jos magicpoksin perhe ei olisikaan tiennyt tai tullut ajatelleeksi näitä asioita? Kai tietoa saa jakaa, minusta se on vastuullista, ei pätemistä tai ”viisampana neuvomista”. Maj kirjoitti että ovat tietoisia, se on sitten ok, mutta olen iloinen, jos yksikin lukija valaistui asiasta ja pakkaa seuraavan kerran autonsa hyvin.


 11. inkku 29.12.2011

  Kiva kun repsulle on tullut malttia matkustamiseen. Nyt on varmaankin puuhaa uusien lelujen kanssa.

  Mukavaa loppuviikkoa!

  Vastaa
 12. ellikki 29.12.2011

  Yksi juttu on ostakaa tai lainatkaa kattoboksi johon mahtuu isommat tavarat matkoilla.Ihana tuo Rebe :)

  Vastaa
 13. arja 29.12.2011

  Heip! tuli mieleen että oliko teillä ensiaskelkenkiä? jos oli niin millaiset? :) itse ajettelin ostaa reinotossut..

  Vastaa
 14. lotta 29.12.2011

  loistava idea toi tutit pukille ja mn:n paavo otsikolle on naurettu myös täällä useampaankin otteeseen.

  Vastaa
 15. Kolmen Äiti 29.12.2011

  Harvoin mitään kommentoin vaikka blogiasi päivittäin luenkin…mutta nyt myös mun silmiin osu ensimmäisenä tuo hurja pakkaustyyli ja koiran vapaana pitäminen, hui hui! Ja siis kyllähän autoon mahtuu vallan mainiosti kaksi turvaistuinta ja keskellä jää vielä paikka ”koirankopille”. Lasten jalkoihin mahtuu yllättävän paljonkin tavaraa ja takakonttiin vaunujen seuraan loput. Myös etupenkin matkustajan jalkatilaan mahtuu tavaraa. Terkuin kolmen lapsen äiti jolla ollut takapenkillä samaan aikaan kolme turvaistuinta ja ihan perus farmariauto meillä kuitenki ;)

  Vastaa
  • Maj 29.12.2011

   Minne sä laittasit sit sen kolmannen isomman lapsen, tuplarattaat, koiranhäkin ja muut kamat? Samapa tuo mulle miten kukakin matkustaa, mutta mulla alkaa järki lähtemään tästä jeesustelusta. Meidän auto oli nyt pakattu näin ja that´s it.

   Vastaa
   • Kolmen Äiti 30.12.2011

    En tuota kolmatta lasta huomannut kuvista…Mutta siis, kysehän ei oo jeesustelusta jos ihmisillä herää huoli kun huomaa kuvista pahoja turvallisuusriskejä, eihän? Jos tavaraa/ihmisiä on niin paljon, ettei ne järkevästi autoon mahdu, on mietittävä toisia vaihtoehtoja. Koska turvalisuus ennenkaikkea, näin mä ajattelen ainakin, lasteni ja itseni turvalisuutta. Esim kun meidän viiden hengen perhe ja iso koira lähdimme kesälomareissulle, osa porukasta joutui menemään bussilla. Okei, se oli hankalampaa, kalliimpaa ja muutenkin ikävää mutta en nähnyt mitään muutakaan vaihtoehtoa… Jotenka, saat vapaasti jatkossakin pakata autosi miten haluat, mutta ehkäpä näiden keskustelujen ansiosta seuraavaa reissua suunnitellessa mietit hetken ennenkuin lähdette :)

    Vastaa
    • Kolmen Äiti 31.12.2011

     Heh, vielä sen verran pakko kommentoida, että pakkohan ei matkalle ole mukaan ottaa niitä tuplarattaita, vaan vähemmän tilaa vievät matkarattaat ;) Jos meidänkin perhe (jossa 3 alle 3v lasta) pärjäsi ilman tuplarattaita, niin uskon että muutkin, ainakin matkojen ajan…

     Vastaa
     • Maj 31.12.2011

      Miten mä en tuota(kaan) hoksannut, miten tyhmä olenkaan. Kylläpä olet herttainen, kun kerroit, että tekin pärjäätte vähemmällä, niin eikähön mekin sitten, taidetaan muutenkin olla aika samanlaisia.


 16. Sanna 31.12.2011

  Hassua lukea muiden valituksista pakkaamisesta, en millään voi uskoa että kukaan jättäiso ”ylimääräset” ja hakeisi ne myöhemmin satojen kilometrin päästä? Jos kyseessä tollanen välimatka ni voin olla aivan varma että monet muutkin kehittävät oman tapansa pakata. Netissä on vaan niin helppo esittää pyhää :)

  Ps. Meidän 13v koira on matkustanut joka ikinen kerta ”vapaana” ja hyvin pärjää edelleen ;)

  Vastaa
 17. Minna 9.1.2012

  En todella tajua miten jaksat kirjoitella tätä blogia, kun joka postauksesta ihmiset löytää jotain valitettavaa! Varmaan samat tyypit, joilla ei itsellään ole lapsia tai koiraa tai mummolaa siellä satojen kilometrien päässä :/.

  Meillä on itsellä iso koira ja jos rattaat pitää ottaa matkaan, niin ei semmoin 45 kiloinen neiti enää peräkonttiin menekkään! Mieti, silloin me pidetään sitä ihan jopa etupenkillä! Ihan hullua!

  Voi luoja miten pistää vihaksi lukea näitä kommentteja! Koitahan kestää ja muista, että lukioissa on myös muita ”ei aina täydellisiä” vanhempia :)

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *