Talvisia terkkuja täältä Tampereelta! Päästiin Rebekan kanssa viimeinkin mummulassa lumihommiin ja saatiin palkkioksi lounasta ja punaiset posket. Tässä vähän todistusaineistoa, että ei olla aivan vaan laiskoteltu, vaikka onkin pyhäpäivä ;D

 

 

No, ainakin toinen meistä oli ahkerana…  Siirrytäänpäs sitten itse aiheeseen eli hankkimiimme lasten (tupla)rattaisiin. Ensiksi me tietysti ajateltiin, että Phil & Tedsit ne olla pitää. Pohjustan vielä, että en ole mikään lastenrattaiden asiantuntija, enkä ole paneutunut kaikkien rattaiden ominaisuuksiin, malleihin tai mahdollisuuksiin. Vaikka hyvät rattaat ovatkin varmasti tärkeä asia, niin se ei ole henkilökohtaisesti minulle mikään maailmanlopun asia, jos ymmärrätte mitä tarkoitan. En ole kovin montaa tuntia kuluttanut etsimällä täydellisiä rattaita, saati sitten testaillut kaupassa kovinkaan monia.

Olen kuullut P&T:n rattaista oikeastaan pelkkää hyvää ja olen itsekin työnnellyt kokeeksi kaverin rattaita. Onhan ne kapeat, näppärät ja trendikkään näköisetkin. Pari juttua P&T:n rattaissa kuitenkin tökki, joten päätin katsella muitakin vaihtoehtoja. Hei mammat, myöntäkää pois, luulitte, että me ollaan ostettu just ne!?

 

 

Haittapuolena koin, että alapuolella matkustavaa pientä vauvaa on vähän hankala hoitaa isomman lapsen takaa. Jotenkin minusta vaan tuntuu ahdistavalta, että vauva on tuolla piilossa, eikä näe mitään. Toisena miinuksena tuli rattaiden suhteellisen korkea hinta.

Rattaat on minusta toimivimmillaan, kun molemmat lapset pystyvät jo istumaan, mutta silloinkaan takana oleva ei näe kunnolla eteen. Pitäisi varmaan kokeilla näitä rattaita kuukauden ajan, ennen kuin oikeasti pystyisi sanomaan yhtään mitään, mutta se nyt ei vaan ollut mahdollista.

 

Me ostettiin kolmipyöräiset  Out’n’Aboutin Nipper 360 doublet, jossa lapset matkaavat perinteiseen tapaan rinnatusten. Istuimet voi säätään erikseen kahteen asentoon ja vauvalle on oma pehmeä koppa. Bongasin rattaat syksyllä eräällä naisella, joka tuli sattumalta meidän kanssa samassa hississä. Kiinnitin huomioni hauskan näköisiin rattaisiin ja höpöteltiin niitä näitä. Heillä oli ollut ennen näitä rattaita juurikin P&T:n rattaat, mutta tovin käytetyään niitä, oli hän kokenut ne samoista syistä kuin minä hankalaksi. Googlasin rattaita netistä ja harmikseni huomasin, että ONA:n rattaita ei myydä ollenkaan Suomessa tai minä en ainakaan löytänyt niitä mistään?

 

Löysin kuitenkin huuto.netin sulkeutuneen ilmoituksen myynnissä olevista rattaista. Otin yhteyttä myyjään ja onneksi rattaat olivat edelleen myynnissä. Ostettiin rattaat erittäin vähän käytettynä, mukavaan hintaan. Mukaan tuli myös rattaisiin kuuluva sadesuoja ja kaupanpäällisenä saatiin myös Rebekalle sellainen rattaisiin kiinnitettävä seisomalauta! Rattaita oltiin käytetty niin vähän, että myyjä ei osannut laittaa niitä ”kasaan” automatkaa varten :D

 

Rattaita voi varmaankini tilailla netistä ja jossain löytämilläni sivuilla hinta oli jotain 300-400 puntaa, vähän riippuen varustuksesta.

 

Rattaiden alaosassa on kummallekin lapselle omat säilytyspussukat ja lisäksi tuollainen kori omille tavaroille tai vaikka Tepolle :)

 

Rattaat ovat kevyet (10 kg) ja sopivat syntymästä noin neljävuotiaaksi saakka. Mahtuvat standardi-kokoisista ovista, koska renkaiden väli on vain n. 76 cm. Parhaiten osaan sanoa ovatko rattaat hyvät vai ei, kun olen niitä kokeillut muutaman viikon ”tosi toimissa” ;)

 

”Onks kaikki hyvin?” kuomussa on kurkistusluukku.

 

”Minu kaikka ja tässä vauvan kaikka” eli paikka.

 

Kaikkista rattaiden ominaisuuksista en tiedäkään, koska mukana ei tullut ohjekirjaa. Voitte toki silti esittää kysymyksiä ja kertoa ehkä kokemuksianne näistä rattaista . Toivotaan nyt, että rattaat ovat meidän käyttöömme juuri sopivat ja kestävät käyttöä :) Se mikä toisesta on hyvä, ei välttämättä toimi ollenkaan toisella, näinhän se on. Ihmiset vaativat ja tarvitsevat erilaisia ominaisuuksia rattailtakin, riippuen varmasti paljon siitä, että missä rattaiden kanssa liikutaan, auton tilavuudesta ja säilytysmahdollisuuksista.

 

-Maj

 

ps. Meillä on ennestään Emmaljungan yhdistelmärattaat ja Hauckin kolmipyöräiset matkarattaat.

0 Comments

 1. Anu 6.1.2012

  Toimivan näköiset rattaat! Meillä on ollut pojilla, jotka 2v ja 6kk P&T:t ja se alaosa kävi kyllä harmillisen pian liian pieneksi vauvalle :( Eikä meidän vauva edes kovin hyvin viihtynyt siellä piilossa. Nyt syksyllä olikin sit käytössä normivaunut+seisomalauta, mikä olikin todella toimiva yhdistelmä koti-puisto välille :)

  Vastaa
  • ine 6.1.2012

   joo sama homma meillä just, että jäi todella nopeesti ahtaaks tilat vauvalle. ja aluks ei es tajuttu tukea sitä yläpenkkiä niillä nauhoilla. huh, siinä oli varmasti jo jalat lytyssä toisella. mut nyt kun molemmat istuu niin en vois muita vaunuja kuvitellakaan.

   noi onat näyttää aika näppäriltä ja ei ole edes niin leveät.. muistelisin et nää p&t on 62cm, joten eipä noi paljon ole isommat loppujen lopuks.

   kilot karisee, kun työntelee tuplia heheee ;)

   Vastaa
 2. ikuhi 6.1.2012

  Saaks tota etupyörää lukittua suoraan asentoon? Esikoisen kolmipyöräisissä oli sellainen irtonainen etupyörä ja se oli vähänkään epätasaisessa maastossa todella raivostuttava. Muuten rattaat näyttävät tosi toimivilta!

  Vastaa
  • Maj 6.1.2012

   Kyllä sen saa lukittua :)

   Vastaa
 3. Maria 6.1.2012

  Siitä huomaa ettet ole ihan rattaidenskenessä, koska P&T on nykyäään sooooooo laaaast siiisoooon.:) Oikeesti. Nykyään tuplat on Bugaboot (kultti), EasyWalkeerit, Icandyt tai Baby Joggerit (sikakalliit).:) Tässä tietoisku vaunufriikiltä.

  Vastaa
  • Maj 6.1.2012

   En tosiaan ole :D

   Vastaa
  • ine 6.1.2012

   lol

   Vastaa
 4. kalamuija 6.1.2012

  Kuinka paljon vauvalle ja Repsulle tulee ikaeroa? Meidan pojilla on 2v4kk eika meilla ikina ollut tuplarattaita tai

  edes sita seisomalautaa. Repsusta on tullut niin reipas kuva, etta luulen etta han olisi jaksanut kavellakin:) Toki jos kavelette tosi pitkia matkoja/ lenkitatte koiraa niin ehka sitten.

  Meillæ oli iso koira kun pojat olivat pienia ja paras ratkaisu oli selkarinkka. Siis sellainen joka kay ihan 6kk:sta ehka juuri tuonne 4v asti.

  4v asti? Jo nyt nayttaa, etta Rebekka ei kunnolla mahdu tuohon talvivaatteet paalla.

  Siis taman ei ole tarkoitus olla negatiivinen kommentti:) Mutta tama tuli ekana mieleen kun luin postauksesi.

  Vastaa
  • Maj 6.1.2012

   Ikäeroa tulee olemaan alle 2 vuotta. Me kävellään välillä aika pitkiä matkoja, joten uskon, että rattaat tulevat oikeasti tarpeeseen. Itseasiassa tyttö itse tykkää tosi paljon istua rattaiden kyydissä ja enkä minä ole oikein kantajatyyppiä :) Voin raportoida, että miten kävi…

   Vastaa
 5. Satu 6.1.2012

  Muistan sut Sokoksen hissillä;) Kiva että päädyit näihin, itse olen edelleenkin tosi tyytyväinen. Joissain muissa merkeissä on varmaan enemmän pikkusäätöjä työntöaisan korkeudessa ym. mutta näissä on todella hinta-laatusuhde kohdillaan.

  Ostin omani täältä:

  http://www.practicalpushchairs.co.uk/pushchairs/out-n-about/317/nipper-double-out-n-about-version-2-v2-new-2011-nipper-double-.html

  Luotettava toimittaja, tilasin myös ne P&T:t täältä ennen näitä Nippereitä.

  Vastaa
  • Maj 7.1.2012

   Ai muistatko ja satuit vielä eksymään tänne blogiini, aika jännää! Saatiin nämät rattaat tosi hyvään hintaan ja minusta vaikuttavat toimivilta :)

   Vastaa
 6. Viiiera 6.1.2012

  Hyviltä näyttää teidän vankkurit! :) Mun mielestä Suomen olosuhteissa isot pyörät vaunuissa on ihan must! Esim. Marian aiemmassa kommentissa mainituissa Bugaboo:issa, Icandyissä ja BabyJoggereissa on edessä pienet renkaan (iCandyissa jopa 4kpl:tta!) – mun mielestä sellaiset ”mikkihiiri”-renkaat ei sovi Suomen lumiseen ja sohjoiseen maastoon. Tosin mielipiden perustuu vain oletukseen, en omaa mitään pitkäaikaista käyttökokemusta edellä mainituista menopeleistä.

  Meillä on Phil&Ted’s:n Vibet ja olen ollut niihin ihan tyytyväinen, mutta kovin aktiiviseen käyttöön ne ei lopulta kuitenkaan päässeet; jos olisin arvannut tämän, en todennäköisesti olisi sijoittanut sisarusrattaisiin niin isoa summaa. Aluksi tuli liikuttua lasten kanssa paljon niin, että vauva oli rintarepussa (oli kesä, se oli kätevää) ja silloin alle puolitoista vuotias esikoisemme matkasi paljon normi vaunuissa/rattaissa, koska mielestäni ne olivat kuitenkin liikkuvuudeltaan ja iskunvaimennuksiltaan(?)/jousitukseltaan paremmat kuin P&T:t. Nykyään esikoinen haluaa jo itsekseen käyskennellä niin paljon, että puolestaan seisomalauta + (yhden hengen) yhdistelmävaunut on vetänyt pidemmän korren. Laudan päältä on niin helppo ja näppärä hypätä pois ja takaisin kyytiin – ja typy oikeasti tykkää seisoskella siinä, pitkiäkin matkoja! Niin ja nyt talvella toimii hyvin myös pulkka! :) Vuoden verran P&T:t ovat meillä nyt olleet ja olisin periaatteessa ihan valmis myymään ne jo pois, mutta annan vielä olla, koska sukuloimme paljon toisella puolella Suomea ja auto on aina niin tupaten täynnä, ettei normivankkurit sinne enää mahtuisi. Phil&Tedseille siis pisteet niiden kuljettettavuudesta kasattuna; menevät tosi pieneen tilaan, näin ollen ne ovat valikoituneen meidän reissuvaunuiksi, enkä raaski myydä pois! Muutoin lähtisivät kyllä kiertoon…

  Lepposia vaunutteluhetkiä teidän poppoolle ja tsempit loppuraskauteen! :)

  Vastaa
  • Maria 7.1.2012

   Kandee koittaa, pienet renkaat kulkee ihan hyvin lumessakin ja ovat myös tosi kevyet ja helposti ohjattavat sen ajan kuin ei ole lunta (=suurin osa vuodesta). Usein on turhia ennakkoluuloja näiden uusien innovaatioiden suhteen. Sitten noissa kaikissa mainitsemissani saa molempia selkänojia säädettyä makuuasentoon, istuimia käännettyä molempiin suuntiin (paitsi EW), mikä on tosi hyvä käyttöominaisuus. Kaikkia lisämausteita ja kehitysideoita, mitkä on lisää huomattavasti käyttömukavuutta ja ikää. Lisäksi näkyvyys ja tila on hyvä (paitsi Icandyissä). Ja plussana tyylikäs ulkonäkö.:)

   Vastaa
   • Viiiera 7.1.2012

    Meillä on iso liikkuvainen koira, jonka kanssa on ulkoiltava – myös siihen lumiseen aikaan, vaikka se kovin lyhyt ajanjakso nykyään onkin. Siksi Maria tuosta listaamastasi vaunurepertuaarista yksi toisensa jälkeen karsiutui pois ja jäljelle jäivät Vibet, vaikkeivat ”täydelliset” mielestäni olleet nekään juurikin mm. noiden Majn mainitsemien epäkohtien vuoksi (tosin käytössä en enää kokenut niitä asioita häiritseviksi, kaikkeen tottuu näköjään). Isot renkaat, kolmipyöräisyys ja rungon kapeus vei meillä pisimmän korren vaunuvalintaa tehdessä. Kaikki listaamasi vaunut ovat silti varmasti hyviä, en sitä epäile. :) Makuasioitahan nämä tällaiset jutut on varmaan paljolti. Loppupeleissä, kärryt kuin kärryt – kaikilla pääsee etiäpäin ja sehän se tärkeintä on! ;) Mukavia köröttelyjä kaikille!

    Vastaa
 7. Miilu 6.1.2012

  Hei! Minulla on kokemusta nuista ko. rattaista. Kevyet työntää vaikka kyydissä olisi kaksi isompaa lasta. Miinuspuoli on se, että istuimet ovat hankalan malliset. Lapset ovat puolimakaavassa asennossa ja todella ”syvällä” istuimissaan. Ergonomiasta iso miinus. Mutta tämähän oli vain minun mielipiteeni :) Ps. En tosin tiedä onko vaunuista tehty ”uudempaa mallia” tjs, nämä ko. vaunut ovat pari vuotta vanhat ainakin.

  Vastaa
  • Maj 7.1.2012

   Olis kyllä plussaa, että istuimia voisi säätää ns. portaattomasti, mutta se ei ole mahdollista.

   Vastaa
 8. Tanja 7.1.2012

  Hei,

  Kivalta näyttää! Saako istuimet käännettyä työntäjään päin? Käsittääkseni on suositus, että lapsen turvallisuuden tunteen takaamiseksi lapsi matkustaa AINA kasvot työntäjään päin, jolloin maailman kohtaaminen on turvallisemman tuntuista, kun heijastuspintaa voi hakea tutuista kasvoista. Tämä ei kavenna lapsen näkemistä vaunuista vaan yksinkertaisesti luo turvallisuutta. Pikkujuttu, mutta minulle tärkeä vaunuja valitessa. Toinen, mikä jäi mietityttämään, on vaunujen tukevuus. Olen itse kokeillut muutamia kolmirenkaisia vaunuja ja mielestäni ne eivät yksinkertaisesti ole tukevia. Miten näissä, kippaavatko käsivoimin sivulle?

  Hauskaa viikonloppua!

  Vastaa
  • Maj 7.1.2012

   Suosituksia on monenlaisia, mutta näissä rattaissa istuimia ei saa käännettyä toiseen suuntaan, kuten ei P&T:n tuplissakaan.

   Vastaa
   • tuijeli 10.1.2012

    Mutta noissa P&T:n vaunuissa vauva voi kyllä pällistellä vaunujen työntelijää, koska kasvot eivät ole menosuuntaan.:) Tosi näpsäkän näköiset vaunut olette hankkineet. Meillä päädyttiin näihin P&T:n vaunuihin kun matkustetaan bussilla niin paljon, että mahduttais varmasti aina kyytiin.:D Alkuun epäilytti juuri tuo että jaksaako vauva olla makuuasennossa koska sieltä ei paljoa maisemia näy, mutta tämä vauva sattui olemaan itse rauhallisuus, joten tältäkin ongelmalta vältyttiin! Tosin jälkikäteen ollaan miehen kanssa harmiteltu, että olisi pitänyt maksaa se parisataa enemmän vibeistä, näissä meidän vaunuissa ei sisaristuinta saa kallistettua ja ilmakennorenkaat (vai mitkälie) on ärsyttävä käydä täyttämässä ja muutenkin jotenkin ”epävakaammat”.

    Vastaa
    • tuijeli 10.1.2012

     Höh, olipas tyhmästi kirjoitettu tuo eka lause, mutta ehkä tajusitte pointin?;) Vauva siis näkee kyllä näissä vaunuissa työntäjän, koska siinä edessä ei ole mitään.. Siihen voi laittaa sellaisen ”läpinäkyvän sadesuojan” josta näkyy läpi, mutta meillä ei käytetty sitäkään. Joskus siinä oli harso että on rauhallisempaa,mutta sillon vauva ei tosin nähnyt niitä kasvoja tietenkään.:D

     Vastaa
 9. mm 7.1.2012

  KOSKA KINECKTIN VOITTAJA JULKAISTAAN??

  Vastaa
  • Maj 7.1.2012

   EI KOSKAAN :D Lupaan, että ensi viikolla viimeistään!

   Vastaa
 10. lotta 7.1.2012

  kuka neropatti lienee noi ensimmäit rattaa suunnitellut? anteeks vaan, mutta eihän noissa nyt oo yhtään mitään järkeä!!!

  Vastaa
  • Maj 7.1.2012

   Ai, miksei? :)

   Vastaa
 11. VK 8.1.2012

  Kiva kun tulee (itselle) aivan uus ratasmalli. Meille tulee kesällä vauva, ikäeroo tulee oleen n. 3 vuotta ja mietityttää nyt tosi paljon tarvitaanko me tuplia vai ei. Ehkä päädyn siihen että ostan huutiksesta tms halvalla jotkut tuplikset, jotka voi sit tarpeen mukaan hukata nopeesti… Voi olla et se käyttöikä meillä meinaan jää niin lyhyeksi, mut tosiaan vielä 2,5 vuotiaana ei ole mikään kovin reipas kävelijä ja koiraakin pitäis lenkittää. Toisaalta ei just yhtään kiinnostaisi sijoittaa hirveitä summia rattaisiin, varsinkaan kun niille ei oo mitään järin isoja säilytystiloja missään..

  Vastaa
 12. imlacking 11.1.2012

  Mun serkulla oli vissiin noi ensimmäiset rattaat. Onhan ne vähän hassut jotenkin. Serkku kertoikin, että monet ovat ensin kysyneet että eikö teillä oo vauvaa ollenkaan mukana.

  Vastaa
 13. Sanna 12.1.2012

  varmasti aivan hyvät rattaat ovat. Meillä oli aikoinaan sekä ”paikat peräkkäin”-tuplat kuin ”paikat vierekkäin- tuplat (Emmaljunga) ja toi vierekkäin oli kyllä kätevämmät. Lapsilla ikäeroa 1v3kk ja tuplavaunut käytössä ehdottomat.

  Muutamia vinkkejä kokemuksesta, jos saan jakaa. Alkuun isompi sisarus helposti menee/luisuu vauvan päälle, tai peitto, hanska, käsi jne. vahingossa siis kun ei vielä osaa varoa vauvaa. Varsinkin talviaikaan kun paljon vaatteita, vilttejä jne täytyy käyttää. Onhan niissä vaunuissa toki valjaat joilla isomman sisaruksen saa kiinni, mutta ainakaan meidän esikoinen ei kovin niistä tykänny.

  Kun kaksi lasta kyydissä ja jos pysähtyy ja irroittaa otteen aisasta niin muutamissa sekunneissa kippaa nurin, jos isompi lapsi äkkinäisesti liikahtaa tms. :D :D muutamat sydämen tykytykset tästä sain ennen kuin muistin aina tiukasti pitää kiinni :)

  Kannattaa vaihtaa välillä lasten paikkoja, muuten isomman lapsen puoli ”painuu” alemmas. Käytössä ei haittaa/tunne, mutta heikentää tieten jälleenmyyntiarvoa, kun vaunut sitten hieman vinot…

  Meillä tuplavaunut olivat käytössä noin kaksi vuotta, eli siihen kunnes esikoinen oli noin kolme ja alkoi jo itse haluta kävelemään suurimman osan matkoista, eikä nukkunut enään päikkäreitä kun oltiin liikkeellä. Silloin tuli mukaan seisomateline.

  Mukavia vaunuiluhetkiä :)

  Vastaa
 14. Laura 5.6.2012

  Olet varmasti nyt päässyt testaamaan näitä vaunuja tosi toimissa :) Mitä mieltä olet? Itse olen nyt hankkimassa syksyksi tuplia ja nämä vaikuttivat lupaavilta. Minua kiinnostaisi eritoten ”maasto-ominaisuudet” sekä vastasyntyneen ja vähän isomman taaperon sovittaminen vaunuihin on sujunut. Saako tuon selkänojan laskettua suoraksi vai jääkö siihen aina pieni mutka? Ts. tarvitseeko vauva kovapohjaisen kantokassin?

  Vastaa
 15. linda 25.7.2012

  Moikka, eksyin googlettaessani kolmipyöräisiä tuplarattaita tänne sivulle. Ovatko rattaasi kenties myynnissä :D ? Haluaisin kovasti tällaisia, mutta suomesta ei vissiin saa :/

  Vastaa
 16. Seela 18.1.2013

  Heippa, kivat menopelit teillä! Samanmoisten hankinta päällä myös täällä; mietin vaan, että miten olette kokeneet rattaiden työntökorkeuden ja minkä mittaisia olette? Saako työntöaisaa helposti säädettyä..?

  Kiitos :)

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *