Älvsbytalo antoi meille haasteen kertoa meidän unelmiemme sisustuksesta ja samalla tsekata mitkä heidän asiakkaidensa tekemistä sisustusvalinnoista nousevat meidän suosikiksemme.

Jos me olisimme Miikan kanssa rakennuttamassa taloa niin olisi valmistalo-paketti ehdottomasti varteenotettava vaihtoehto. Lapsiperheen arjen pyörittämisen keskellä avaimet käteen -periaate olisi varmaan yksi helpoimpia vaihtoehtoja. En haluaisi ajautua eron partaalle ja repiä viimeisiä hiuksia päästäni taloprojektin takia, en todellakaan.

Sisustuksen suhteen pysyisimme aikalailla samoilla linjoilla, kuin nytkin. Valitsisimme taloomme vaaleita ja ajattomia materiaaleja, joita on helppo oman makunsa mukaan muutella kalusteilla. Haluaisimme kuitenkin ujuttaa muutamia pieniä erikoisempia yksityiskohtia mukaan, kuten esimerkiksi alla olevassa lastenhuoneessa on tehty.

Rosoinen vaalea katto luo vähän särmää, voisimme valita vaikkapa ihan raakalautaa materiaaliksi

 

Vaalea, tilava ja ilmava yläkerta toimii vaikka olohuoneena mukavaan oleiluun, pelailuun ym… Tässä kuvassa on juurikin sopivan kokoinen tila myös koko perheen yhteiseen oleskeluun. Näen meidät jo kaveriperheen kanssa tuolla sohvilla istuskelemassa, vaikka kuvan kalusteet vaihtaisinkin vähän toisenlaisiin.

 

Väriä lastenhuoneen lattiaan. Musta, keltainen, valkoinen ja harmaa luovat hienon kontrastin.

 

Vaalea & valoisa kylppäri. Isot vaaleat laatat seinissä. Haluaisin myös ihan oman puhtaan tuoksuisen kodinhoitohuoneen, jossa voisin silitellä ja pestä kaikessa rauhassa koko perheen pyykit.

 

Täytyy varmaan tehdä jonkinlainen kansio, minne me voitaisiin koota parhaita ideoita ja tallennella inspiraatiokuvia. Olen vajonnut jo syvälle omiin haaveisiin ihan omasta talosta, ehkä sitten joku kaunis päivä, joskus tulevaisuudessa? Minkälaisia haaveita ja suunnitelmia teillä on asumisen suhteen? Haaveiletteko omasta mökistä ja porkkanamaasta? Kuulisin mielelläni teidän nykyisestä asumisesta ja mahdollisista tulevaisuuden suunnitelmista, antaakaa palaa vain, kommenttiboksi on sitä varten.

Älvsbytalo järjestää nyt unelmien sisustus-kilpailun osoitteessa http://www.alvsbytalo.fi/unelmientalo.  Tänä keväänä kolme perhettä rakentaa toiveidensa Älvsbytalon Livin Unelmien talo -sarjassa. Äänestä kolmesta talosta suosikkiasi sunnuntaihin 25.3.2012 mennessä ja voita 1000€ arvoinen sisustussuunnitelma. Aika kiva palkinto vai mitä?

-Maj

 

Älvsbytalo faktaa:  Älvsbytalo on pohjoismainen valmistalojen rakentaja, joka tarjoaa korkealaatuisia valmistaloja edullisin hinnoin. Rakentaminen voi olla usein stressaavaa, ja Älvsbytalo haluaakin tarjota mahdollisimman helpon tavan toteuttaa unelmiensa koti. Avaimet käteen -periaatteella rakennettavat talot sisältävät kaiken perustuksista pintamateriaaleihin, joita löytyy moneen makuun. Keittiökaapistot ovat myös yhtenevät Ikean kaapistojen mittojen kanssa, joten keittiö on mahdollista stailata helposti mieleiseksi hyvin laajasta valikoimasta. Useista 1- ja 1,5 –kerroksista talomalleista jokainen löytää varmasti oman unelmatalonsa.

Voit myös osallistua Unelmiesi sisustus-arvontaan Älvsbytalo-facebook-sivuilla, klikkaamalla vaikkapa tästä!

Kaikki postauksen kuvat/Älsvbytalo

 

0 Comments

 1. inkku 29.2.2012

  Onpas kiva yläkerta ja raikas tunnelma. Keltainen lattia makee.

  Täytyypä tutkia hintoja, kiitos esittelystä!

  Vastaa
  • Maj 29.2.2012

   Eipä mitään, ainakin keltainen lattia on vähän erilainen :)

   Vastaa
 2. Mickey 29.2.2012

  Me rakennettiin viime vuonna ihan oma talo. Eeli syntyi heinäkuussa, talo oli valmis joulukuun puolessa välissä. Otettiin ns. sisustusta vaille valmis, eli talon ulkopuoliset työt tehtiin itse, talofirma teki talon väliseiniin asti valmiiksi. Me jatkettiin taas siitä tehden kaikki pintatasoitukset, pintatyöt (kaakelit, laatat, maalit, sisäkatto), keittiö, sauna ja listoitukset). Sopi meille oikein hyvin, koska Eeli oli vielä niin pieni.

  Jos olisi kaksi lasta, valitsisin ehdottomasti avaimet käteen -periaatteen, vaikka silloinKIN joutuu tekemään ihan älyttömästi hommia. En kuitenkaan ikimaailmassa valitsisi Älväriä, koska paljon on puhuttu ja näytetty toteen, että heidän rakennusmateriaalinsa täyttävät juuri ja juuri rimaa hipoen Suomen rakennusmääräykset. Useimmiten ihmiset valitsevat Älvärin sen edullisuuden perusteella, mutta heille tuleekin sitten ihan puun takaa, kun hinta kaikkien muutoksien (pohja- ja rakennusmateriaalimuutokset) jälkeen onkin paljon kalliimpi kuin jokin muun arvostetumman talontoimittajan hinta samantyyliselle pohjalle.

  Vastaa
 3. Minna 29.2.2012

  OIJ! Aivan ihania kuvia!

  Mä jotenkin näkisin tossa olohuoneessa ison perhejoulun… <3 Kyllä se oma talo olisi ihana, mutta etenkin haaveilen myös siitä kodinhoitohuoneesta :) Tähän haaveiluun liittyy myös se että voisi hypätä pois oravanpyörästä, elellä sillain rauhallisesti, pyykätä ja silittää :) Viettää kauniit aurinkopäivät kotosalla, ulkoilla. Tehdä töitä vain sen verran kun on pakko…

  se on minun haave :)

  Vastaa
  • Maj 29.2.2012

   Ihana haave :) Perhejoulu<3

   Vastaa
 4. Iida 29.2.2012

  Ihana postaus Maj! Meillä on samansortin maku tässäkin asiassa. :) Ihailen jatkuvasti teidän kotia postauksissasi. Taidanpa osallistua kanssa kilpailuun. :) Aurinkoa ja iloa sinne Tampereen suuntaan <3 Kaiholla muistelen pyynikin luonnon kauneutta ym. Nyt kun muutama kk ollaan sieltä pois oltu ja vaihdettu Helsinkiin.

  Vastaa
 5. haha 29.2.2012

  Siis joku Älvsby-talo… hyi hitsi! :D Niin nolo…

  Vastaa
  • Maj 29.2.2012

   Meillä on kanssasi erilainen maku sisustuksen ja kodin suhteen, ainakin sun edellisistä kommenteista päätellen…

   Vastaa
   • haha 1.3.2012

    Juu, ainakin tämän postauksen perusteella. Itse pidän laadusta. :)

    Vastaa
    • Maj 1.3.2012

     Ja edellisten kommenttiesi perusteella.

     Vastaa
 6. ~Anna 29.2.2012

  Moikka Maj! Kiva että postasit tästä, meille on nimittäin alkukesästä tulossa tontille Älvsby-talo :) Ollaan todellakin tyytyväisiä avaimet käteen -periaatteeseen, koska kumpikaan emme ole rakennusalalla, tai muullakaan alalla joka edes liippaisi läheltä, joten minkäänlaista osaamista ei hartiapankkirakentamiseen olisi. Uskon ja toivon, että säästetään itseämme pahimmalta stressiltä, kun matskuja, työmiehiä jne jne ei tarvitse hommata itse, vaan että talovalmistaja hoitaa ne.

  Innolla odottelen postissa tulevia tapettikansioita, joista päästään valitsemaan mieleisemme tapetit eri huoneisiin. Jännittävä homma edessä, kun tähän astisissa asunnoissa ei ole vielä kummemmin päässyt sisustamaan. Verrattuna nykyiseen asuntoon, neliöt yli tuplaantuvat, eli melkoinen muutos tulossa.

  Vastaa
 7. Mirele 29.2.2012

  Itse ostimme juuri luhtitalon alimman kerroksen asunnon, jossa on rivitalotyyppinen piha…Kyllä sitä aina vain haaveilee omakotitalosta :) …muutimmekin asumaan 30km pois Tampereelta, koska siellä esim. rivitalot, puhumattakaan omakotitaloista ovat kovan hintaisia. Varmaan omakotitalommekin tulemme täältä hankkimaan…..oletteko ajatelleet tulevaisuudessa Tampereen ympäristökuntia vai haluatteko pysyä Tampereella? :) Olen myös kuullut älvsbytalosta huonoa palautetta että hieman b-luokan talonvalmistaja kun vertaa muihin..En tiedä onko näin kun itsellä ei ole kokemusta eikä vielä ajankohtaistakaan :)

  Vastaa
 8. hannainen 29.2.2012

  Nyt on pakko älähtää täälläkin, huomaa että Älvsbyllä on mennyt hetken aika nihkeesti kun nyt hirveellä rysäyksellä mainoksia joka tuutista ängetään. Ihan vaan kaikella rakkaudella muita ihmisiä kohtaan, ettei kukaan menisi valitsemaan tämän firman taloa, ainakaan ilman että on käynyt katsomassa esittelytaloa. Käytiin muutama vuosi sitten katsomassa tämä talo jossain täällä lähellä, en nyt muista missä, mutta olisi kuvitellut että nimenomaan esittelytalo olisi tehty viimeisen päälle. Huonekorkeus oli jopa minulle liian vähäinen, lattialistat oli liian lyhyitä ja irvistivät joka paikasta, väliovet oli kaikki väärän kokoisia. Jokaisesta asiasta josta kysyimme lisätietoja, ne ei kuulunutkaan pakettiin, vaan tulivat lisävarusteluina. Esim sisäkattomateriaali oli järkyttävä, lisämaksusta tottakai sai valita siistimmän..

  Mutta siitähän ei pääse yli eikä ympäri että valitsemasi kuvat on kaikki hirmuisen hienoja =)

  Niin ja kuinka meille kävi, mitä valitsimme? -ostimme vanhan rintamamiestalon ja rupesimme remontoimaan itse ja asiansa osaavien läheisten avulla. Lapsia ei meiltä löydy ja ymmärränkin miksi valmistalo houkuttaa lapsiperheissä, jää sille perheelle aikaa =)

  Vastaa
 9. Mira 29.2.2012

  Näyttää kuvien perusteella aika makeelta noi sisustukset! Oma talounelmani olisi rakennuttaa Kannustalon Aurora mallinen talo, täydellisyyttä. Suosittelen tsekkaamaan Kannustalon valikoimia :)

  Vastaa
 10. tanja 29.2.2012

  Heh, kun tulin tänne blogiin mulla oli ihan sellanen olo että nyt se on varmasti synnyttänyt…:D Vaan etpäs ollutkaan, mutta varmasti pian synnytytät!:D Hyviä vointeja ja koita jaksaa vielä ”loppurutistus”!

  Vastaa
 11. Senni 29.2.2012

  Älvsby-talot ei kyllä ole korkealaatuisia, miltään kantilta. Saa ne muutoksilla ihan siedettävän näköisiksi, mutta mikään monen kymmenen vuoden talo se ei ole. Meille on tulossa vauva elokuussa ja talon rungon pystytys alkaa heinäkuussa, mutta kyllä me silti iso osa töistä tehdään itse :) Ei se vaadi kuin uskallusta ja stressinsietokykyä. Tai jos se avaimet käteen on ainoa vaihtoehto, suosittelen ihan muita valmistajia kun Älvsbyä. (Älvsbylla on nyt kova markkinointi tv-ohjelmaa myöden päällä, kun haluavat saada ihmiset unohtamaan ne mätänevät alapohjat, joiden kanssa tuolla valmistajalla on ollut suuria ongelmia… Unelmien talo ei kovin monella taida olla hometalo.)

  Mutta sisustuksellisesti kivan näköisiä valintoja teillä!

  Vastaa
 12. Layla 1.3.2012

  Kiva postaus! Jaan intosi kodinhoitohuoneesta, se olisi ihan ehdoton jos omaa taloa pääsisi suunnittelemaan. Ihana ajatus että kaikki pyykkirumba, pesuaineet, silityslaudat ja -raudat yms pakolliset roinat voisi pitää yhdessä huoneessa. Koko ikäni pienehköissä kerrostaloasunnoissa asuneena arvostaisin kovasti tuota. Nytkin pyykkiteline on esteettisesti olkarissa kun muualle ei mahdu, pesukone surruaa pienessä kylppärissä ja pyykkikori on makkarissa:( Niin ja pesuainepullot ja purnukat eteisen kaapissa, eli kaikki kivasti levällään ympäri huushollia. Haluan niin kodinhoitohuoneen!

  Vastaa
 13. Kivitaloasukas 1.3.2012

  Kyseistä talovalmistajaa en valitsisi ikinä, halvalla ei hyvää saa! Eikä kyseisten talojen jälleenmyyntiarvo ole edes hyvä, nähty on. Laatu heppoista. Meillä on kivitalo, teimme valtavan suuren osan itse. Raskasta se oli mutta kannatti, nyt on kestävä koti ja arvo säilyy. Uskon myös siihen että helpolla ei hyvää saa. Unelmien eteen pitää tehdä kovasti töitä, niin se on tässä taloasiassakin.

  Vastaa
 14. Paula 1.3.2012

  Meillä on talo jo suunniteltu (ystävämme on arkkitehti) ja malttamattomana ootetaan et päästäis keväällä alottaan tontilla hommat. Oon kadena seurannu ku ystävien avaimet-käteen talot valmistuu hujauksessa, mut aiotaan silti rakentaa ite, kun mies on raksa-alalla ja tykätään hirveesti arkkitehtimme tyylistä.

  Eiksoo ihana suunnitella omaa kotia? :D Mä revin sisustuslehdistä ideoita talteen jo kauan ennenku oli edes tonttia tiedossa. on nii huippu herkutella tällä aiheella. Sisustussuunnitelma ois kyllä ihana!

  Vastaa
 15. Ellu 2.3.2012

  Täällä asutaan vanhassa -40 rintamamiestalossa, joka on ulkoapäin ihan alkuperäis ”loistossaan” ja osaksi myös sisältäkin. Lähi vuosina rempataan niin ulkoa kuin sisääkin PALJON. Aika jännää, toisaalta olen innokas tekemään ja kokeilemaan :)

  Ehkä tässä tönöttää sitten vuosien päästä oma unelmien talo, jolla on oma pitkä historiansa !

  Vastaa
  • Maj 2.3.2012

   Kuulostaa aika ihanalta :) On muuten tosi jännää kuulla miten te lukijat asustelette!

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *