Käväisin Tampereen Finlaysonin myymälässä herttaisen myymäläpäälikön kutsusta inspiroitumassa kevään uusista tekstiileistä ja sain ottaa sieltä pari lempparijuttuani mukaan. Ostin myös mukana olleelle Rebekalle Muumi-tyynyliinan :) Tuosta myymälästä lisää vielä myöhemmin, mutta siellä on aivan mahtavat puitteet, kai te tamperelaiset olette ainakin joskus käyneet siellä? Sillä täältä Tampereelta Finlaysonin tarina on alunperinkin alkanut ja tämä kaunis myymälä on valmistunut 1923 ja toimii vaan yhä edelleen.

Sitten se lahjavinkki, josta minä ainakin olisin aika otettu, sillä olenhan tunnetusti  hullaanutunut a) keltaiseen väriin ja b) tyynyihin. Ja jostain syystä pidän lapsenmielisistä kuoseista. Minusta ystävällekin olisi ihana antaa lahjaksi  pehmoinen ja pirteän värinen Elefantti-tyyny, ei kai kenelläkään voi olla liikaa tyynyjä? Sitäpaitsi ”Maailman ja ihmisen väliin tarvitaan jotain pehmeää…”

 

Pehmoisen tyynyn Elefantti –kuosi on Laina Koskelan Finlaysonille 1969 suunnittelema, joka nyt keväällä 2012 otettiin uudelleen tuotantoon. Tyynyjä on saatavana myös sinisinä ja hintakaan ei päätä huimaa, sillä tyyny kustantaa 21 euroa (sisätyyny kuuluu hintaan).

 

Tampereen Finlaysonin myymälästä (Kuninkaankatu 3) tosiaan saa näitä Elefantti-tyynyjä ja siellä oli myös ystävänpäivätarjouksia, sillä vielähän sitä ehtii.  Tyynyjä ym. voi toki tilata verkkokaupastakin.

 

Tyynynpäällisessä on vetoketju, joten sen voi tarvittaessa heittää pesukoneeseen.

 

Keltaista minulla ei vielä ollutkaan…

 

Oletteko vierailleet/käyneet ostoksilla tuolla Kuninkaankadun myymälässä? Omistatteko paljon Finlaysonin tuotteita ja mitä mieltä te niistä olette? Mitä piditte mun lempparista eli  Elefantti-tyynystä?

 

-Maj

0 Comments

 1. inkku 14.2.2012

  täytyy myöntää, että keltainen väri on raikas. Sisustuksessa en ole sitä kuitenkaan osannut käyttää muuta kuin ehkä pääsiäisenä? Taidanpa miettiä asiaa uudestaan. Ja minulla on kokemusta Finlaysonin lakanoista, laadukkaita ovat olleet :)

  Vastaa
  • Maj 15.2.2012

   Keltainen väri piristää kotia kummasti, etenkin kun kevättä kohti ollaan menossa :)

   Vastaa
 2. =) 14.2.2012

  Oon käynyt useastikin vaikka asun n. 3 tunnin ajomatkan päässä! Monesti sieltä tekee hyviä löytöjä, etenkin jos menee silloin, kun muutoinkin on alennusmyynnit käynnissä. Saattaa löytää tosi edullisesti laadukasta tavaraa.

  Finlaysonin tuotteiden laatu on huonontunut (tottakai) vuosien saatossa, koska puuvillan laatu on huonontunut eikä se ole enää niin tiheää (=vahvaa) kuin aiemmin, mutta kyllä Finlayson edelleen laadussa pesee monet muut, kuten Luhdan, Ikean tuotteet yms.

  Vastaa
  • Maj 15.2.2012

   Totta, siellä oli nytkin aika hyviä tarjouksia mm. Reilu- Silmu- ja Polkupyyhkeet ovat -20% koko helmikuun.

   Vastaa
 3. Eve 14.2.2012

  Oi olipas ihanan näköistä tuolla myymälässä! Itse tykkään Finlaysonin tuotteista erittäin paljon.. Ja rakastan niitä rakkaus-muumi tyynyliinoja:) Ja haluaisin myös ne lakanat itselleni! Tuo elefantti kuosi on tosi pirtee ja selkee, kiva et alettiin uudestaan tekemään.. täytyypä siellä taas poiketa:)

  Vastaa
  • Eve myös :) 14.2.2012

   Ihan vinkkinä, niin Rakkausmuumi poistuu nyt mallistosta (verkkokaupassakaan ei enää ole :( ), joten

   sen saa nyt todella edullisesti myymälöistä. ;)

   Vastaa
   • Eve 14.2.2012

    Hei kiva tietää! täytyy käydä penkoon, kiitti!:)

    Vastaa
 4. JonnA 14.2.2012

  Aivan ihanat värit! Itsekin olen pikku hiljaa lämmennyt tuollaiselle keltaisen ja mustan/harmaan liitolle ;) Kivan pirteä tuo elefanttityyny ja sopii hyvin noiden muiden kaveriksi. Mistä tuo pesukarhutyyny on peräsin?

  Hyvää ystävänpäivää teidän koko perheelle! :)

  Vastaa
  • Maj 15.2.2012

   Täällä on ainakin tullut ainakin asian tiimoilta aikalailla hehkutusta :) Pesukarhun ostin Sokokselta.

   Vastaa
 5. Rytsis 14.2.2012

  Aivan ihana!! Ja kaikki muutkin tyynyt & kuosit on tosi kivoja <3

  P.S. Sullahan on ihan D.B.:n näköinen mies kotona, viitaten toiseen postaukseen. Nou hätä siis! ;)

  Vastaa
  • Maj 15.2.2012

   Ihan on näkönen, paitsi vähän matalammalla äänellä varustettu :P

   Vastaa
 6. vuokko 14.2.2012

  Ihanaa ystävänpäivää teidän porukalle nin aluksi!

  Keltainen elefanttityyny on tosi näti, itse ostin juuri samankuosiset lakanat, mutta sinisenä :)

  http://365dayswithvuokko.blogspot.com/

  Vastaa
  • Maj 15.2.2012

   Kiitokset Vuokko! Elefantti-lakanat olisivat minustakin aika kivat :)

   Vastaa
 7. Hennis 14.2.2012

  Näin juuri tuon elefantti-kuosin jossain mainoksessa ja hullaannuin! Ihastuttava, etenkin lastenhuoneen pomppusänkyyn.

  En ole koskaan käynyt tuolla myymälässä, mutta kun parin viikon päästä tuun käymään Tampereella, täytyy ehdottomasti pistäytyä. Ootko muuten tehnyt koskaan mitään postausta Tampereen muista ”käy näissä” -paikoista? Design, hyvä muotoilu, retroilu, moderni taide ym kiinnostaa! Annatko vinkkejä?:)

  Vastaa
  • Maj 15.2.2012

   Meillä tuo Elefantti matkustaa huoneesta toiseen :) En ole tehnyt sellaista postausta, mutta totta tosiaan, syytä ehkä olisi!

   Vastaa
 8. NannaK 14.2.2012

  Toi norsukuosi on niiin lemppari! :P

  Vastaa
  • Maj 15.2.2012

   Se on tosi kiva :)

   Vastaa
 9. Emilia 14.2.2012

  Voihan efelantti, vallan hurmaava :)

  Se finlaysonin myymälä on kyllä mahtava, sieltä ei kyllä tyhjin käsin pois pääse :D Ja ukon harmiksi siellä viihtyy penkoutumassa vähän turhankin hyvin! x)) Käyn aina kuninkaankadun myymälässä kun verhot ja tyynyt alkaa tylsistyttämään. Siellä muuten myydään myös sitä äitiyspakkauksen peitemakuupussia, tosin kakkoslaatuisena mutta ne ”virheet” on niin pieniä että niitä saa ihan tosissaan etsimällä etsiä. Kätevä jos ei itse pakkausta tarvitse mutta haluaa uudelle tulokkaalle oman makuupussin, eikä maksakaan kuin muistaakseni 15e. Nojoo menipäs jo melkein ohi aiheen :D

  Vastaa
  • Maj 15.2.2012

   Siellä myydään mun mielestä makuupusseja parillakin eri kuosilla? Me ollaan kans saatu lahjaksi sellainen makuupussi, kun en ottanut 2010 äitiyspakkausta!

   Vastaa
   • Emilia 15.2.2012

    Joo ainaki ku viimeksi (viime syksynä) kävin ostamassa sellasen niin oli pari erilaista kuosia tarjolla. Kiva lahjaidea tosiaan :)

    Vastaa
 10. Haiha 14.2.2012

  Ostin yhdessä vaiheessa paljonkin Finlaysonin tuotteita, mutta viime aikoina en ole ostanut niitäkään: ärsyynnyin silloin pari vuotta siitä, että myös Finlayson siirsi tuotantonsa ulkomaille. Aikaisemmin niissä oli ollut kohtalaisen laadun lisäksi siis se hyvä puoli, että ne oli tehty Suomessa. No, ei ole enää…

  Vastaa
  • Maj 15.2.2012

   Niin se vain taitaa mennä, harvat yritykset valmistavat 100% tuotteensa täällä Suomessa.

   Vastaa
 11. annnsofi 14.2.2012

  jälleen kerran ihana postaus. :) mistä toi harmaa-valkoinen tyyny on kotoisin?

  Vastaa
  • Maj 15.2.2012

   Tyynyt ylhäältä alas: Marimekko, Finlayson, Marimekko, Ikea, Ikea, Ikea, H&M Home ja Ikea :)

   Vastaa
 12. annnsofi 15.2.2012

  hei, saisinko vielä tarkennusta että tilasitko tuon H&M Homen tyynyn harmaa-valkoisena vai vaalean beigenä? Siellä sivulla on noita vaalean beigejä vain, näyttääkö se oikeasti sitten noin harmaalta? vai onko ne harmaa-valkoiset loppunut. nyyh. mun on PAKKO saada tollainen :D

  Vastaa
 13. -housemother 16.2.2012

  Elefantti tyyny on saatava! :)

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *