Olen tunnetusti ehkä maailman huonoin suunnistaja. Kun aikoinaan muutin Tampereelle, niin en löytänyt edes omalle asunnolleni, vaikka asuin keskustassa. Muinamiehinä kävelin kotikerrostaloni ohitse pariin otteeseen. Vaikka kerran löydänkin perille, niin se ei tarkoita, että löytäisin toistamiseen. On vähän noloa soitella, että ”Missäs te asuittekaan…?” -vaikka olisin vieraillut kyseisellä tyypillä jo useita kertoja aikaisemmin. Itseasiassa olen hyvin hermostunut, jos minun pitää ajaa autolla johonkin uuteen paikkaan. Helsingissä en osaa liikkua ollenkaan, enkä ikipäivänä suostu ajamaan autoa siellä, no way! Meidän autossa ei ole edes navigaattoria, joten ollaan parit kerrat pörrätty Miikan kanssa ympäriinsä etsien jotain tiettyä paikkaa.

 

Nokia Lumiasta löytyy kaksi aika näppärää sovellusta, kartat ja navigointi. Kartat on tarkoitettu jalkaisin kulkemiseen ja navigointi autoiluun. Kartat sovelluksella löytyy helposti esimerkiksi  lähimmät pankkiautomaatit, apteekit ja kahvilat. Tuntuu ehkä hullulta, että tarvitsen näitä ominaisuuksia omassa kotikaupungissanikin välillä, mutta näin se vain on. Keskustassa pärjään suhteellisen hyvin, mutta  auta armiasta, kun joudun jonnekin lähiöön :D Navigointipalvelu toimii kuten erillinen navigaattori, mutta tämä on vain yleensä aina mukana.

Hyvä perustoiminto karttapalvelussa on oman paikan näyttäminen kartalla, yksi klikkaus ja näen missä olen. Kaiken järjen mukaan en siis enää voi eksyä :) Samainen toiminto antaa myös reittiohjeet, joita seuraamalla haluttu paikka pitäisi löytyä helposti. Samalla saa selville myös matkan ja arvioidun kävelyajan (se puhelimen tyyppi kyllä kävelee hitaammin kuin minä :D).

Hakupalvelulla pystyn hakemaan paikkoja osoitetietojen mukaan, sekä myös suoraan halutun paikan nimellä, mikä on kätevää koska harvoin sitä esimerkiksi jonkin pizzerian osoitetta tietää. Ja täältä näyttäisi löytyvän myös palvelu johon voi tallentaa omat suosikkipaikat. Itsehän toki tiedän missä suosikkipaikkani on, mutta voin jakaa sen tiedon muiden kanssa jos paikka ei ole heille ennestään tuttu.

Autoillessa navigointiopastus on loistava apu, jos joutuu ajelemaan ”teillä tuntemattomilla”. Kartat ovat selkeät ja mielestäni helposti ymmärrettävät. Voin itse valita reitin ja puhelimen ääni opastaa minut perille ja kertoo autoa ajaessa milloin ja mihin pitää kääntyä jne. kuten normaali navigaattorikin. Ja voihan tätä ominaisuutta käyttää myös ihan vaan kävelessäkin (kuulokket päässä se ei ole ihan niin noloa) ;) Karttoja ei tarvitse erikseen hakea mistään, sillä niitä on valmiiksi ladattuna jo Lumiaan.

 

 Tänään selviydyttiin hienosti Diegon ja Tepon kanssa paikasta A paikkaan B!

Ensi viikolla tarvitsen puhelimeni karttoja ja navigointia, kun me suunnataan Helsinkiin Lapsimessuille, jee!

Nähdäänkö siellä? Niin, siis jos te löydätte vaan perille ;)

ps. Klikatkaa itsenne tänne ja käykää voittamassa itsellenne Lumia Mobiilikeijun blogista!

-Maj

 

 

 

 

 

0 Comments

 1. inkku 18.4.2012

  Nytpä tiedän mikä on seuraava puhellin, sama suunnistus vaisto täällä, aina väärä suunta:)

  Uskaltaa lähteä oudossakin kaupungissa vaikkapa lenkille, hienoa.

  Vastaa
  • Maj 18.4.2012

   Kannatan! :)

   Vastaa
 2. Miina 18.4.2012

  Vaikuttaa kyllä tosi kätevältä, saa ohjeet myös kävellessä. Aina oon eksyksissä ja paniikissa löydänkö perille laisinkaan :D Täytynee ostaa oma Lumia, hyvin oot kertonut ominaisuuksista!!

  Vastaa
  • Maj 18.4.2012

   Kiitos, tuo kartat-sovellus on oikeesti super-näppärä systeemi!

   Vastaa
 3. Sartsa 18.4.2012

  Ihana Maj! Ihana kuulla että on muitakin ilman suuntavaistoa jääneitä kuin minä. Todella noloa, mutta en todellakaan tahdo lähteä autolla outoihin mestoihin, no way. Vikaan menee ja pahasti! Ja Helsinkiin autolla? Juu ei. Tai matkoilla maailmalla? Meikä on aina huuli pyöreenä jotta mistä ollaan tulossa ja minne ollaan menossa. Onneksi mulla on mies, joka on hyvä suunnistamaan ;) Itse aina tankkaan kaiken kartasta noin miljoona kertaa ennenkuin uskaltaudun lähtee liikkeelle. Ja silloinkin pitää ottaa AIKAA siihen menomatkaan. Saatan välillä eksyä ihan tutullakin reitillä… joten se navigaattori olis mulle ihan ehdoton :DD

  Vastaa
  • Maj 18.4.2012

   Meillä kans Miika aina ajaa ja sitäpaitsi se tietää täällä Tampereella kaikki mestat ja nauraa, kun mä puolestani oon aivan hukassa. Epistä!

   Vastaa
 4. tanja 18.4.2012

  Ihana kaulahuivi! mistä ja milloin ostettu?:)

  Vastaa
  • Maj 18.4.2012

   Ihan vasta ostin sen Lindexiltä :)

   Vastaa
 5. -S 18.4.2012

  Hih, ” se puhelimen tyyppi kävelee hitaammin kuin minä” ;)

  Ja lapsimessuilla tavataan, maybe..

  Vastaa
  • Maj 18.4.2012

   Ehkä!?

   Vastaa
 6. Petra 18.4.2012

  Joku mua taannoin lohdutti kun tuskailin suuntavaistottomuuttani ettei naisille ole koskaan ollut tarvetta kehittyä suuntavaistoa — he kun ovat aikojen alussa pyörineet vain kotona ja kotipihoilla — miesten suuntavaiston oli pakko kehittyä että osasivat metsästämässä liikkua ja palata takaisin kotiin!

  Vastaa
  • Maj 18.4.2012

   Tätä selitystä mä kyllä käytän jatkossa, kiitos paljon <3

   Vastaa
 7. Sanna 18.4.2012

  Jee, minä en oo oikein osannut käyttää noita Lumian sovelluksia ja nyt tämän luettuani tajusin, että olen pelastettu. Muutan täältä maalta Ylä-Savosta Helsinkiin ja olen myös ihan onneton suunnistaja. Eksyn varmasti miljoona kertaa ja joudun myös työnantajalle antamaan varoituksen, että saatan myöhästyä töistä ihan vaan sen takia, että pyörin oikeilla kulmilla mutten vaan osaa kääntyä oikeaan suuntaan :D

  Ja tuo kuulokkeet on perfect vinkki, on tosiaan noloa kävellä puhelin kädessä ja kuunnella monotonista navigaattorin ääntä joka neuvoo sinua kääntymään oikealle. Pitänee vielä treenailla tuon kanssa kunnolla. Tiedätkö miten usein noita karttoja pitää päivittää? Antaako puhelin niille automaattiset päivitysilmoitukset?

  Vastaa
  • Maj 20.4.2012

   Mä en osaa sanoa mitään noista päivityksistä, mutta kysyn ja palaan, kun olen saanut vastauksen? :)

   Vastaa
 8. kalamuija 18.4.2012

  Pitaakø toi karttaohjelma ladata jostain vai onko jo puhelimessa valmiina? Mulla toi puhelin, mutta en ole ehtinyt perehtymaan. Eka alypuhelin.. ja on kylla alykkaampi kuin mina:)

  Joo jatkossa vaan kuulokkeet paahan ja stadiin;) ps. olen ihan samanlainen. Vaikka olen monta kertaa kaynyt jossain paikassa niin en løyda sinne valttamatta. Ja jos ollaan hotellissa / laivalla niin aina hytista lahden vaaraan suuntaan jne. Mun mies ei voi ymmartaa! Ehka taa on joku naisten juttu. Onneksi Lumia auttaa:)

  Vastaa
  • Maj 20.4.2012

   Karttaohjelma oli valmiina, mulla ainakin :D

   Vastaa
 9. retromoderni 18.4.2012

  Heh, samaa vikaa. Mutta autossa on navari ja Helsingissä en aja. Tänään ei kyllä puhelimesta eikä paperikartasta ollut mitään apua Helsingissä vaan käveltyäni huomasin että palasin lähtöpisteeseen ja hetken kesti paikallistaa missä olen ja minne olen oikeastaan menossa :DD

  Vastaa
  • Maj 20.4.2012

   No onneksi et kuitenkaan ilmeisesti pahemmin eksynyt :D

   Vastaa
 10. Johanna 19.4.2012

  Hei=) Olisin kysellyt vähän neuvoja tuon Lumian suhteen jos osaat neuvoa. Mies tosiaan osti jonkin aikaa sitten Lumian ja minua on alkanut ärsyttää suunnattomasti puhelimen herätysääni!=) Mies väittää kivenkovaa ettei siihen saa vaihdettua muita herätysääniä kun siinä on valmiina ja puhelimessa on aika kovat herätysäänet (ja ei niin miellyttävät) Meillä pojuu siis herää Lumian taloon tulon jälkeen AINA kun isin kello soi eli me noustaan pojun kanssa nykyään jo viiden kuuden maissa=) Tiedätkö onko siihen mahdollista asentaa esim. soittoääni herätykseksi? Itse yritin sitä säätää, mutta en ymmärtänyt kyseisestä puhelimesta yhtään mitään..Toivoo: nainen, joka käyttää vanhaa ericssonia=)

  Vastaa
  • Maj 20.4.2012

   Voi sitä muuttaa ainakin näin -> hälytykset -> paina plusmerkkiä, uusi hälytys -> hälytysääni -> paina ja vaihda :)

   Vastaa
 11. Henna 19.4.2012

  Juu, messuille tiemme vie :) Odotan innolla.. en oo ennen käynykkää.. Ja juu, ei saa muakaan helsinkiin autolla, ukolle lankee se kohtalo :P

  Vastaa
  • Maj 20.4.2012

   Messuilla ehkä nähdään :)

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *