Kun Indiedaysiltä kysyttiin, että haluaisinko lähteä Microsoftin kampanjaan mukaan Lumia 800 Windows-puhelimen tiimoilta, niin olin heti valmis. Siitä asti, kun sain kätösiini uuden Lumian olen rakastanut sitä. Ei enää itsestään katkeavia puheluita tai muitakaan negatiivisia yllätyksiä. Ja puhelimesta löytyy aika paljon käytännöllistä ja arkea helpottavaa extraa.

 

Minun puhelimeni on myös minun näköiseni. Olen ladannut muutamia itselleni tärkeitä kuvia, jotka vaihtuvat puhelimeni näytöllä tilanteiden ja fiilisten mukaan. Pidän kovasti Lumian yksinkertaisesta muotoilusta ja valkoisesta väristä.

 

Käytän puhelimessa enimmäkseen perustoimintoja soitan, viestittelen ja surfaan netissä. Päivittelen blogin kommentteja, tsekkailen sähköpostia ja seuraan kaverieni päivityksiä Facebookissa. Lumian myötä olen myös tutustunut Sports Trackeriin ja pariin hyvään peliinkin. Fruit Ninjaa osaa pelata kaikki ja se on etenkin meidän Rebekan lemppari.

 

Unohdin kameran, se on myös yksi tärkeimpiä puhelimen ominaisuuksia, sillä lähettelen lapsista paljon kuvia mummulle!

 

Windows-puhelinta oppii todella nopeasti käyttämään, jopa minäkin :D

 

No, mistä niitä pelejä ja ohjelmia sitten Windows-puhelimiin saa? Marketplacesta tietenkin :) Marketplace on Microsoftin kauppa, josta löydät sovelluksia ja pelejä puhelimellesi. Pelien ym. lataaminen on helppoa ja vaivatonta, pari klikkausta ja sillä selvä. Asennuksen jälkeen ohjelmat ovat heti käytössä. Löydät tuhansia sovelluksia ja pelejä Marketplacesta. Useat sovellukset ovat kokonaan ilmaisia, ja maksullisia saa onneksi kokeilla, ennen kuin ostat, niin ei kenellekään tule paha mieli.

 

Windows Phonen ja Xbox LIVE -palvelun avulla voit pelata pelejä puhelimella (sekä tietokoneella ja Xboxilla). Pelaa pelejä yksin tai kavereiden kanssa, esittele pelien pisteitä ja hanki saavutuksia. Voit luoda itsellesi pelaajaprofiilin sekä muokata itsesi näköisen avatar-hahmon, palvelu kerää pisteitäsi ja saavutuksiasi peleistä, joita voit sitten kavereiden kanssa vertailla. Puhelimesta näet myös kavereiden lähettämät pelikutsut ja heidän saavutuksiaan. Kukahan on minun kaveripiirini Fruit Ninja -mestari? Rebekka pitää huolta, että se en ainakaan ole minä :)

 

Ananas saa kyytiä. Rebekan pienet sormet vauhdissa :)

 

 

Aloitteko tekin himoitsemaan itsellenne Lumiaa? Käykää katsastamassa Indiedaysin Mobiilikeijun Elinan blogi, sillä siellä jaetaan joka viikko tämän kuukauden ajan yksi valkoinen Nokia Lumia 800! Mobiilikeijun ja muuta kivaa löydät Indiedaysin Lumian brändisivuilta ja sinne pääset klikkaamalla tästä!

 

-Maj

0 Comments

 1. Turha 11.4.2012

  jo on mennyt kaupalliseksi tämäkin blogi.

  Vastaa
  • Maj 11.4.2012

   Tämä ratkaisu on minun valintani ja lähden mukaan erittäin valikoiden yhteistyöjuttuihin. Välillä tulee kuitenkin mahtavia tarjouksia ja kivoja juttuja, joissa haluan olla ehdottomasti mukana. Leikitäänpä pientä ajatusleikkiä, kuvittele joku materia, huonekalu, vaate tms. mistä sinä oikeasti pidät, mutta et ole ehkä sitä vielä haaveilusta huolimatta ehtinyt ostaa. Sitten joku tarjoaa sitä sinulle ilmaiseksi, kieltäytyisitkö? Ostaisit mielummin sen itse ja kuitenkin kertoisit siitä vaikkapa blogissasi vai ottaisit sen ilmaiseksi ja kertoisit siitä blogissasi? Sitä kannattaa pohdiskella ja jos olet aivan kyllästynyt näihin yhteistyöpostauksiin, joita aina välillä tulee, niin ainahan voit jättää ne lukematta? Toivottavasti tämä riitti vastaukseksi kaikille asiaa ihmetteleville.

   Vastaa
 2. Maikki 11.4.2012

  Olen täysin samaa mieltä ”Turhan” kanssa. Ja oli lukijakuntaa miten paljon tahansa ihmettelen todella tätä buumia, että täysin kouluttamattomat tavikset kirjoitteleva täällä ”omaan tyyliinsä” mainostekstejä firmoille. Asetelmassa on jotakin todella vastenmielistä, kun lapsetkin pitää valjastaa kaupalliseen käyttöön. Olen pahoillani, jos mielipiteeni tässä kohtaa aiheuttaa mielipahaa, se ei ole kuitenkaan varsinainen tarkoitukseni. Minua ei vain lakkaa ärsyttämässä tämä blogimaailman kaupallistuminen. En tiedä sitten, olenko ainoa, jota tämä meno inhottaa. Mukavaa päivää silti Maj:lle. Toivottavasti tällainen tulikivenkatkuinenkin kommentti mahtuu joukkoon :)

  Vastaa
  • Kuono 11.4.2012

   Kysymys on käyttäjäkokemuksesta, ei niinkään mainostekstistä. Ne ovat ymmärtääkseni eri asioita. Mainos on valmistajan lupaus tuotteesta, käyttäkokemus perustuu kuluttajan kokemukseen. Omaan kokemukseen perustuva kirjoittaminen tapahtuu omaan tyyliin, ei siihen Oriveden Opistoa tarvita.

   Blogit ovat osa kaupallista maailmaa. Jokainen voi varmasti valita tiensä ja tehdä ratkaisunsa. Olla lukematta blogeja ylipäätään, tai käyttää blogeista saatavaa tietoa oman mielipiteen muodostamiseen. Kaupallisuutta on kovin vaikea välttää nykyajan yhteiskunnassa. Ei tämä niin vakavaa ole, elämää vain.

   Vastaa
  • mirkku 13.4.2012

   Jos kovasti aiheuttaa kateutta, niin tiedäthän, että kuka tahansa kouluttamaton tavis, myös sinä, voi perustaa blogin ja saada sitä kautta firmoilta yhteistyötarjouksia. Netistä löytyy myös tuhansia/miljoonia mahdollisuuksia ryhtyä hopottajaksi, joka saa ilmaiseksi tavaroita, joita sitten sitoutuu suosittelemaan eri foorumeilla.

   Vastaa
 3. johanna 11.4.2012

  Mieheni osti hiljattain Lumian ja olen sitä välillä vähän näpräillyt. Itselläni on VANHA Ericsson ja olen ihan pulassa jos yritän käyttää noita uusia kosketusnäyttö puhelimia=) Pitäis vähän varmaan harjotella=)

  Vastaa
 4. inkku 11.4.2012

  Kiitos esittelystä! Puhelimen vaihto edessä. Jospa vaikka voittais:)

  Vastaa
 5. emmiveera 11.4.2012

  mulla on uuden puhelimen metsästys käynnissä, mutta mun mielestä toi lumia vaikuttaa vähän jotenki heiveröiseltä :D mulla on nyt nokia c6 ja se on kestäny ”pienet” putoamiset ja betoniseinän julman kohtelun ilman näkyvempiä vammoja. lumia on kyllä muotoilultaan hieno :)

  http://fffirstclassticket.blogspot.com/

  Vastaa
 6. Essi 11.4.2012

  Tosi makeen näköinen kännykkä, haaveissa tuo on itselläkin. Oppiiko Lumiaa käyttämään helposti, näyttää jotenkin tosi hankalalta?

  Mun mielestä on mukavaa että Maj esittelee täällä uusia ja erilaisia arjen juttuja, vaikka olis kuinka kaupallista. Itseä ainakin kiinnostaa Lumia ja bloggaajan omat mielipiteet siitä. On pelkästään hienoa että tää on niin laaja blogi: melkein joka postaus käsittelee eri aiheita. Saan todella paljon inspiraatiota ja tietoa tästä lemppariblogistani! :-)

  Vastaa
 7. emilia 11.4.2012

  Samaa mieltä.

  Ymmärrän että välillä pitää jotain mainostaa jotta saa elinkeinon mutta jotain rajaa !

  Nyt meni fiilis täysin tästä kaupallisuudesta

  Vastaa
  • Käkäkäkä 11.4.2012

   Ai että,ku naurattaa!! :D :D ..kunnon kukkahattutädit päässy vauhtiin täällä kommenttiboksissa. Nyt sitten jatkossa silmät kiinni kun luette ihan perus naistenlehtiä tai katotte telkkaria. Onhan se kaupallisuus niiiiiiiiiiin perseestä. Voi pojat, ihme vinkumista.

   Vastaa
 8. juju 11.4.2012

  Itsekkin luen mielummin muita juttuja kun mainoksia mutta ymmärrän hyvin että näitäkin kirjoitetaan :)

  Toimii myös hyvin sillä alkoi Lumia hieman kiinnostamaan :)

  Vastaa
 9. anni 11.4.2012

  oliko sulla aikoinaan vaikeuksia siirtyä ”näppäin”puhelimesta kosketusnäyttöön? mulla on edelleen näppispuhelin ja tuntuu kuin käsittelisin jotain ydinasetta kun kosken kavereiden älypuhelimia :D hintakin kirpaisee… pitää yrittää osallistua tuohon juttuun minkä linkitit !

  Vastaa
  • Hanne 11.4.2012

   Mulla on edelleen vaikeuksia käyttää kosketusnäytöllistä puhelinta. =)) Vaikka onkin käytössä jo toista vuotta…

   Vastaa
 10. Jonna 11.4.2012

  Oi, mää oon kans rakastanu Lumiaa siitä lähtien ko sain sen kässiini ekkaa kertaa. En varmasti enää luovu tuosta windowsin käyttiksestä, vaikka puhelimen vaihto oliski joskus edessä. Oot oikeassa, ko sanot, että oli heleppo oppia käyttämään! :)

  Ittelläki haaveissa ostaa erikseen tuohon mun pinkkiin puhelimeeni nuo valkoiset suojakuoret, mutta niitä ei vielä ollu ainakaan gigantissa, joten tyydyin limen vihreisiin! Mukavaa ko saa väriä vaihettua, vaikka itte puhelimen kuoria ei saakkaan vaihdettua :)

  Vastaa
 11. Kake 11.4.2012

  Lumia on kyllä ihana käyttää. Onko sulla toiminut puhetiet siinä moitteetta? Mulla oli Lumia käytössä, mutta menetin hermoni, kun siinä ei puhe kuulu vastapuolelle kunnolla, eikä loppupeleissä enää kukaan halunnut puhua mun kanssa puhelimessa :'(

  Vastaa
 12. tweet 11.4.2012

  Mä luen kyllä tosi mielelläni kokemuksia juuri esimerkiksi tämän puhelimen käytöstä. Olen itsekin harkinnut kyseisen puhelimen hankkimista ja kiva kun kuulee kokemuksia. :) En koe mainostamisen olevan mitenkään iso osa Maj:n blogissa. Jaat mielelläsi mahdollisuuksia tarjouksiin lukijoillesi, joka on ihan huippu juttu ja joita minä olen ainakin hyödyntänyt :) Kiitos siis sinulle, blogisi on mielestäni paras blogi mitä luen ja mitä jaksaa aina lukea! :)

  Vastaa
 13. SM 11.4.2012

  Ei vaan kateus millään lopu maailmasta – tottakai se kismittää kun toinen on kaunis, hieno koti ja ihana perhe ja vitsit! sai vielä ilmaisen älypuhelimenkin.

  Tai sitten voi vaan olla iloinen toisen puolesta, joko tutustua ko. puhelimeen tätä kautta tai jättää lukematta ja jäädä odottamaan seuraavaa juttua. Ei kaikesta tarvitse aina itkeä, vaikka kritiikki onkin sallittua. Ja tätä en välttämättä kutsuisi kritiikiksi:

  ”[–]että täysin kouluttamattomat tavikset kirjoitteleva täällä “omaan tyyliinsä” mainostekstejä firmoille”

  Hohhoijjakaa. Eniveis, hyvältä näyttää puhelin Maj! Itse valitsin Samsung Galaxy S2:n, jotenki kolahti enemmän mutta nyt kun tuttavapiirissä on noita Lumioita niin aika kivoilta vaikuttavat nekin. :) Sen sijaan iPhone on aina ollut mulle vähä no-no.

  Vastaa
  • PikkuMy 11.4.2012

   Pakko vastata tähän kun rupes niin hymyilittämään että just noin, kateelliset sit kirjoittelee noita negatiivi juttuja :) Mä ajattelen tän blogi maailman näin; blogin pitäjä on blogin haltija, pomo ja päättäjä. Hän kirjoittaa mitä haluaa, miten haluaa ja mistä haluaa. Me lukiat luetaan ja jos ei miellytä niin me luetaan jotain muuta. Mä en käsitä miten paljon negatiivistä tähän maailmaan mahtuu. Jotkut vaan ei ole oivaltanut että

   elämä on ihanaa kun sen oikein ottaa :) Ja mä sanon että musta on ihana lukea että Maj:n arkea piristää kaiken maailman ilmas tuotteet koska en mäkään niille ei kiitosta sanoisi mutta ei musta ole blogin pitäjäksi joten se on voi voi ;D Ihana Maj kun otat tuotteita vastaan ja esittelet niitä!! Se tekee blogista monipuolisen. Jatka näin!

   Vastaa
   • Xenia 11.4.2012

    Kaikki on vihreä kateudesta! Älä kiinnitä huomiota näitä ihmisiä! Jatka näin!

    Vastaa
 14. Roosa 11.4.2012

  Kiitos ihanasta blogista!! Pidän ”maanläheisistä” ja arkipäiväisistä postauksistasi, ja niitä on aina mukava lukea. Teksteistäsi oikein välittyy hyvä fiilis tänne näytön toisellekin puolelle:)

  Blogien kaupallaisuudesta on sanottava, että minäkään en erityisesti pidä mainosteksteistä, sillä kyllä sitä aina suhtautuu hieman varauksella niihin tuotteen ylistyksiin ja kehuihin.. Mielestäni sinä olet hoitanut tämän asian oikein hienosti, etkä ole lähtenyt kaikkea täällä mainostamaan!! :) Kiitos siitä, tulee myös sellainen olo, että kunnioitat lukijoitasi:) Onhan se sitä paitsi yrityksiltä oikein fiksu markkinointikeino mainostaa tuotteitaan täällä suoraan kohderyhmilleen. Mutta on se minusta hieman lukijoiden aliarvioimista, jos kaikkea lähetään mainostamaan ja ylistämään vuolaasti.

  Kiitos paljon oikein mukavasta blogista vielä ja mukavaa keskiviikkoa!!!:)

  Vastaa
 15. Vivv 11.4.2012

  Lukekaapas naiset tämä, Niina puhuu ihan täyttä asiaa! Tää nyt ei varsinaisesti liity ihan suoraan vaan tuohon mainostamiseen, mutta ajattelemisen aihetta asiaan antaa kuitenkin.

  http://www.olivialehti.fi/Blogit/Nelliinanvaatehuone/tabid/345/Page/3/Post/12351/Default.aspx

  Go Maj! :)

  Vastaa
 16. Xenia 11.4.2012

  negatiivisesta mainonnasta? Minun täydellinen kirjaa puhelimeen! Erittäin paljon I like it! Hyvä myös sinulle Maj !

  Vastaa
 17. Helena 11.4.2012

  Loistava puhelin! Olin juuri aikoo ostaa sen. Älä odota nähdä valkoinen :) Rakastan <3

  Vastaa
 18. kalamuija 11.4.2012

  Olipas osuvaan aikaan tama postaus. Mun Lumian pitais olla mulla huomenna:) Hermo meinasi kylla menna Telia Soneraan… puhelimen tulo on kestanyt 1,5kk vaikka se luvattiin viikossa. Lisaksi menetin kaikki tallennetut puh.numerot.. no se oli oma moka kun en ajoissa siirtanyt niita vanhalta sim-kortilta uudelle/puhelimeen.

  Eli niin paljon kuraa on tullut tahan mennessa, etta todella toivon etta puhelin on HYVA:)

  Paras kaverini minulle tata suositteli ja seuraavana paivana satuin tørmaamaan myyjaan Cittarissa joten sita kautta hairahdin ostamaan. Vanha puhelin vetelee viimeisia:)

  Vastaa
 19. NannaK 11.4.2012

  Olitko kopioinut tuon esittelytekstin suoraan jostain? Kuulosti jotenkin niin viimeisen päälle viilatulta :)

  Vastaa
 20. hirvivaara 11.4.2012

  Lumia on OK mutta ei vedä mitään vertoja i phonelle ja appstorelle…Nokialla kaikki uudistukset ja sovellukset kännykkään tulee aina jälkijunassa jos ollenkaan…

  Vastaa
 21. Malin 11.4.2012

  Just sopivaan aikaan sain kuulla Lumiasta ja sun käyttökokemuksia, mulla on kiivas puhelimen etsintä käynnissä kun edellinen tippui eilen lattialle ja meni kirjaimellisesti kahteen osaan. Pohdin Lumian ja N9:n väliltä, olisiko kellään mitään kokemuksia kumpi kannattaisi ottaa?

  Täytyy vielä sanoa että tuo teksti ei haitannut ainakaan yhtään eikä edes vaikuttanut kaupalliselta. Se auttoi ja vähän opasti siinä, minkä luurin hankkisin. Mitä en kyllä tosiaan vielä tiedä. :)

  Hyvää kevään jatkoa! :)

  Vastaa
 22. Sari 11.4.2012

  Hei!

  Vaikuttaa kivalta puhelimelta tuo Lumia! =)

  Minulla olisi yksi kysymys joka ei kuitenkaan liity puhelimiin.. Haluaisin tietää mitä shampoota ja hoitoainetta käytät upeiden pidennyshiustesi pesemiseen ja hoitoon? Minulla on itselläni myös pidennykset, mutta ongelmani on liukkaat hiukset, jolloin pidennysten kiinnitykset (teipit tai sinetit) lähtevät helposti valumaan. Kiitos jos ehdit kysymykseeni vastaamaan.. =)

  Aurinkoista kevättä!

  Vastaa
 23. Mippa 12.4.2012

  Minäkin olen monien kanssa samaa mieltä siitä, että liialliseksi mainostamiseksi menee. Yhteistyöjuttu ei todellakaan olisi ollut huono asia, minuakin kiinnostaa tämä puhelin, mutta verrattuna toiseen kampanjassa mukana olevan blogin tekstiin tämä vaikuttaa todellakin ”ostetulta tekstiltä”, ei käyttäjäkokemuksen kertomiselta. Puhelin on varmasti hieno ja hyvä, mutta olisi paljon parempi, jos et käyttäisi jutussasi suoraan Lumian mainosteksteistä peräisin olevia fraaseja. Tulisi sitten sellainen olo, että sinulla olisi oikeasti omaa sanottavaa asiasta etkä vain ole tehnyt kuten ”käsketty” (vaikka näin ei varmastikaan ole).

  Vastaa
 24. Johanna 13.4.2012

  Haluan kommentoida koska kaupallisuus blogeissa raastaa minuakin vaikka sujuvasti sivuutankin mainostekstit. Paitsi. On mukavaa että kerroit heti aluksi että sait puhelimen yhteistyön kautta, näin lukijat ymmärtävät että kyseessä on kuin onkin maksettu mainos. Tuntuu petetyltä kun lukee blogeista tekstejä tyyliin ”selailin ….. firman nettisivuja, tilasin sitä ja sitä..” jne. ja lopussa pieni teksti ”sisältää mainoslinkin” tai *. Tai ”halusin esitellä teille ….. uutuuksia”. Eli aluksi saa käsityksen että kirjoittaja huvikseen haluaa esitellä jotain tai on itse bongannu hyvän tuotteen, mutta lopussa selviääkin että kyseessä onkin mainos. Koska alunperin bloggaajat jakoivat kokemuksiaan vain itse ostamistaan tuotteista, oli oletettavaa ettei kukaan kehuisi tuotetta jos se olisi huono. Näin ollen haluaisinkin kysyä onko Lumiassa mielestäsi jotain epäkäytännöllistä tai huonoa? Kertoisitko täällä jos olisi? :)

  Toivottavasti tämä teksti ei loukkaa sinua, pidän kovasti blogistasi ja toivon mukavaa kevättä perheellesi! :)

  Vastaa
 25. Elli 30.11.2012

  moooi… hei voisko joku kertoo et miltä näyttää jos joku soittaa sulle tohon lumia 800 puhelimeen ? niin miltä se näyttö näyttää?? pitääks tyylii vetää ensin ylös päin jolloin näytölle tulee vaihtoehdot : vastaa/hylkää vaik onks ne siinä valmiina?? :D olipas selkee? mut jos voisit/voisitte vastata?? :DD

  Vastaa
  • Maj 30.11.2012

   Vedetään ylös ja sen jälkeen painetaan ”vastaa” :D Miks niin?

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *