Microsoftin ja Indiedaysin Lumia-kampanja jatkuu ja jaossa on vielä yksi valkoinen Lumia 800, kilpailuun voitte osallistua Mobiilikeijun blogissa. Lumia-aiheisia postauksia löytyy myös Sofién ja Johannan blogeista! Minä puolestani kerron teille, miten meillä yhteistyö on toiminut oman Lumiani kanssa.

Mulle on usein käynyt niin, että olen jossain ulkosalla, tapahtuu jotain erityistä, mikä pitäisi ehdottomasti saada tallennettua kameralla. Niin ja kamera on tietysti kotona. Puhelin on yleensä aina mukana ja on mahtavaa, että voin kaivaa sen taskustani ja napata sen kuvan, joka muuten jäisi ottamatta.  Lähettelen yleensä lasten kuvia mummulle, mutta hyvän laadun takia voin teettää niistä printtejä tai käyttää myös täällä blogissa. Tässä Lumiassani on 8 megapikselin kamera ja tällä pystyy ottamaan HD-videokuvaa, aika hifistelyä mun mielestä ;)

 

Joskus myös lataan kuvia suoraan puhelimesta (omille tai Magicpoksin) Facebook-sivuille tai laitan niitä Miikalle töihin whatsappin kautta :) Diegon ensimmäiset jutustelut on myös tallennettu puhelimeeni videomuodossa.

 

Miika ja Diego kameran tähtäimessä :D

 

Latasin itselleni Marketplacesta ilmaisen Creative Studio sovelluksen, jolla kuvia voi muokata kätevästi. Kuvia voi sovelluksen avulla rajata, käännellä sekä värejä ja kontrastia voi säätää. Voit myös hassutella tai laittaa kuviin erilaisia efektejä, mutta niitä käytän itse harvemmin.

 

Puhelimeni tallentaa ottamani kuvat ja videot suoraan SkyDrive-palveluun, eli jos itse puhelimelle sattuisi jotain, ovat esimerkiksi vaikka ne Diegon ensimmäiset jutustelut silti aina varmassa tallessa. SkyDriven 25GB:ä ilmaista tallennustilaa saadaksesi tarvitset vain sitä tukevan puhelimen ja Windows Live -tunnuksen :) SkyDriveen mahtuu siis todella paljon kuvia, videoita ja mitä ikinä sinne haluaakin ladata, se toimii tärkeiden tietojen varastona, ja on aina mukana, lähimmän nettiyhteyden päässä. Voin esimerkiksi kotona ladata kuvia SkyDriveen ja mennä ystävieni luona nettiin ja ladata kuvat siellä ystävieni koneelle. Mun ei sii tarvitse kantaa (uskokaa pois mulla on muutenki aina aika paljon kannettavaa) mukanani muistitikkuja tai läppäreitä :)

 

Toivottavasti tästä oli hyötyä ja saitte vähän vinkkiä miten saatte omasta Lumiastanne kaiken mahdollisen hyödyn irti. Klikatkaa itsenne vielä tästä Lumian Brändisivuille, sillä sieltä löytyy kaikkea kivaa lisää!

 

-Maj

0 Comments

 1. inkku 25.4.2012

  Kiitos, hyvä opetusfilmi. sinulla on ainakin täällä blogissa aina hyvät kuvat.

  Vastaa
 2. kalamuija 25.4.2012

  Mulle kay kanssa juuri noin.. viimeksi eilen. Tanaan siis teen ekan postauksen jossa on Lumialla otetut kuvat.

  Olin vaan hankala kun piti ladata uusi ohjelma koneeelle etta sai kuvia tanne (Zune). Entisesta kannykasta sai siirrettya suoraan.

  Vastaa
 3. sofie22 25.4.2012

  Itselläni on tuo lumia, mutta pakko myöntää, että videokuvaukseen olen todella pettynyt. Ei mielestäni kyllä ole todellakaan mitään hd-laatua. Muuten kyllä oikein passeli puhelin.

  Vastaa
 4. Ansu 25.4.2012

  Mullakin valkoinen lumia 800. Kesti hetken oppia käyttään. Nyt kun osaa käyttää niin en oo pettynyt muuta kuin akun kestoon :( Latasin sen päivityksenkin minkä piti vaikuttaa akun kestoon mutta ei se vielläkään kestä kuin n.2päivää.

  Vastaa
  • jo123 25.4.2012

   Eihän nuo uudet puhelimet kestä tuon kauempaa! :) Melkeinpä kaikki uudet puhelimet ovat niin täyteen ahdettu kaikkia ohjelmia, että ihan muutaman päivän kestää. Mulla kesti lumian akku ennen päivitystä 12 tuntia :) Nyt kestää juuri tuon kaksi päivää ja oikein tyytyväinen olen. Jos haluat, että akkusi kestää viikon kannattaa ostaa joku vuoden 2000 puhelin ;)

   Vastaa
   • Laura 25.4.2012

    Miullakin tuo Lumia on, mikä sen päivityksen nimi on/mistä sen saa ladattua ? :)

    Vastaa
 5. Pirkko 25.4.2012

  Haaveilen Lumiasta :)

  Vastaa
 6. Malin 25.4.2012

  Sama täällä kuin monella muulla kommentoijalla, minullakin on valkoinen Lumia! :)

  Olen kyllä vähän pettynyt siihen kameraan, kuvista tulee huonoja ja värittyineitä. Videota en ole edes vielä kokeillut, täytyy vaikka vapun aikaan testata. ;) Mutta, ehkä en vain osaa käyttää kameran säätöjä vielä, ainakin toivon että kameran ”huonous” johtuu siitä. :)

  Miten siis tuo SkyDrive-ohjelma toimii?

  Vastaa
  • Heidi 27.4.2012

   SkyDrive on ”pilvessä” olevaa vapaata tallennustilaa. Kuvavalikon asetuksista voit valita vaihtoehdon, josta kuvat latautuvat aina automaattisesti SkyDrivelle. Pääset katsomaan niitä loggautumalla Windows Live -palveluun samalla meiliosoitteella, jolla olet rekisteröitynyt puhelimen muihin palveluihin. Helppoa kuin heinänteko.

   Vastaa
 7. MM 25.4.2012

  Nämä Lumian boostaus postaukset tulevat jotenkin todella koomiseen aikaan, kun kyseisellä firmalla menee tällä hetkellä todella huonosti, eikä valoa tunnelin päässä ole vielä(kään) näkyvissä. Harmi sinänsä, että ovat vasta jälkijunassa ymmärtämässä, millaisia puhelimia markkinoilla nykyään halutaan…

  Vastaa
 8. Niina 25.4.2012

  Itsekin olen kovin tykästynyt omaan Lumiaani ja kameraominaisuuksiin, mutta en tiedä miksi olen nyt näin käsi tämän videokuvausjutun suhteen en vain ole saanut sillä kuvattua vielä lainkaan! :o siis saan ruutuun kyllä sen kuvausominaisuuden ja ruudussa on 00:00 lukemat ajastimen merkiksi, mutta mitään ei tapahdu (kuvaus ei ala) vaikka mitä tekisin…en tajua : / Osaatko Maj auttaa tumpeloa? :D

  Vastaa
 9. Kaalikeitto 25.4.2012

  Whatsuppi on muuten loistava sovellus..itse myös laittelen sillä paljon kuvia ihmisille :)

  Vastaa
 10. L.G. 25.4.2012

  Maj , osoittakaa minulle kuvia Rebekka ja Diego rattaisiin? mielenkiintoista nähdä, miten ne on?

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *