En ole ehtinyt kuvaamaan blogia varten mitään, tiedättehän, kädet täynnä ”töitä”. Sitäpaitsi en kestä sitä mahdollisuutta, että menetän kaikki valokuvani temppuilevan kovalevyn takia. Kamerassa on myös akku loppu, enkä jaksa ladata sitä :S En edes halua ajatella koko kuvien katoamis-asiaa, masentavaa. Mihin muuten ne kaikki hienot ideat tämän blogin suhteen katosivat? Äskön vielä pursusin ideoita ja nyt… Luovuus on tauolla. Tekee mieli nurista vaan, vaikka ei ole siihen mitään aihetta edes(no vesisade? :D). Täytyy järkätä meille ensi viikoksi enemmän ohjelmaa, sillä en viihdy pelkästään kotona (ja kotipihalla) keskenäni jälkikasvuni kanssa (Iholla ohjelman Saara). Tarvitsen seuraa! Mutta sitä ennen tarvitsen irtioton vaippavuoresta, tiskikoneesta ja kaikesta mitä täällä kotona on. Aion sanoa heipat kotiväelle ja häipyä lauantaina tyttöjen kanssa ulos. Turha yhtään kauhistella, nyt tuntuu siltä, eikä auta muu, kuin lähteä. Kyllä kolmen lapsen iskä pärjää hienosti yhden illan, kunhan maitoa löytyy jääkaapista.

Se paljon puhuttu ”oma-aika” on vaan niin tärkeää… Jos lapset eivät nuku yhtäaikaa päivällä, niin tuntuu, että se tunti, ehkä kaks iltaisin ei riitä mihinkään. Vauva saattaa myös valvoa yhtä pitkään, kuin minäkin… Tykkään tosi paljon olla kotona, mutta tykkään tosi paljon myös välillä poistua täältä yksinäni :D Haittaakse? Riittääkö teille silloin tällöin se yksinäinen kävelylenkki vai tarvisitteko enemmän aikaa itsellenne?  Kaipaatteko, että saisitte tehdä jotain, niin että joku ei roikkuisi puntissa kiinni koko ajan? Mä ainakin kaipaan ja uskallan sanoa sen näin julkisestikin ja jos jollekin tulee siitä suru puseroon, niin sit ei voi mitään!

-Maj

ps. Lauantaina otan kameran mukaan ja toivottavasti saan tallennettua vähän toisenlaista matskua vaihteeksi, aikuistenjuttuja :)

 

0 Comments

 1. mummu 18.5.2012

  Semmonen ”kyläluuta” olit jo pienenä:) Mummusta tuntuu että Rebekasta on tulossa samanlainen.

  Hauskaa viikonloppua!

  Vastaa
  • Maj 18.5.2012

   Ehkä, tänään se käyttäytyi kuin ”ihmisen mieli” päästessään mun kans kaksin kyläilemään:)

   Vastaa
 2. pinja 18.5.2012

  Itselläni ei vielä ole lapsia, mutta musta ainakin on ihan oikein, että äiti välillä viettää aikaa ilman lapsia. Kyllä sitä vaihtelua kaipaa toisinaan itse kukin ja jaksaakin paremmin tavallisen arjen pyörittämistä, kun hetkeksi pääsee hengähtämään ja pois tutuista ympyröistä. :)

  Vastaa
 3. Ansku 18.5.2012

  Heippa Maj,

  Kiitos rehellisestä postauksesta ja oot aivan varmasti ansainnu tyttöjen illan ulkona! Nauti täysin siemauksin :)

  Sullakin varmaan on kavereita, joilla ei vielä oo lapsia, niin ois joskus mukava lukea sun ajatuksia näiden kavereiden tapaamisesta. Oon itse sinkku ja pidän kyllä lapsista, mutta koen välillä jotenkin hankalaksi perheellisten kavereiden tapaamisen. Toivottavasti osaan selittää edes jotenkin ymmärrettävästi mitä tarkoitan… Tapaan tosi mielelläni myös perheellisiä kavereitani, mutta en oikein jaksaisi kuunnella pelkkiä lapsia koskevia juttuja enkä haluaisi kylään mennessäni joutua vain leikkikaveriksi lapsille. Kuulostaa tylyltä, mutta en osaa sitä sen paremminkaan ilmaista :( Uskoisin, että lasten äidillekin olisi kivaa kun välillä pääsee juttelemaan aikuisten juttuja, lasten asioista kun voi puhua vaikka hiekkalaatikolla tai muuten vain muiden äitien kanssa. Oonko mä ihan kamala ystävä? :)

  Aurinkoista viikonloppua Maj ja terkkuja ihanille Rebekalle ja Samuelille! <3

  Vastaa
  • Maj 18.5.2012

   Hmm.. Mun pitää kysyä mun ”lapsettomien” kavereiden mielipiteitä, ennen kuin avaan suutani heidän puolestaan. Ainakin sen myönnän, että mulla on ihan sikana vähemmän aikaa kaikelle, kuin ennen lapsia, mutta se on ehkä ymmärrettävää… Mutta järjestelykysymyksiä näät ihan pelkästään on. Vauva-arki vie niin mukanaan ja toiset elää tosi vahvasti siinä, ettei pysty välttämättä muihin juttuihin niin paljoa keskitymään. Et sä mikään kauhea ystävä ole, sun pitää vaan kertoa ystävillesi, että sulla on ikävä heitä ja kysyä, että onnistuisiko joskus viettää tunti tai kaksi kahdenkesken, vaadi, että suakin kuunnellaan. Tosi ystävälle voi sanoa ihan suoraan: ET HALOO MÄKIN tarvitsen sua, ja että haluat kuulla mitä HÄNELLE kuuluu ja haluat että hän kuuntelee sinua :) <3 Kaikkea hyvää! ps. Älä kuiteskaan mene sanomaan tota ihan just synnyttäneelle naiselle :D:D:D

   Vastaa
 4. Malin 18.5.2012

  En ole kotiäiti tai äiti yleensäkään, mutta juuri eilen totesin saman asian, kun olen istunut viimeisen viikon sisällä.. Silloin, kun saan lapsia, en aio kulkea ainoastaan hiekkalaatikon, kodin ja lähikaupan väliä. Luit ajatukseni! :)

  Olen täysin samoilla linjoilla kanssasi eikä minusta irtiottoa pitäisi paheksua ollenkaan! Se tekee niin lapsille kuin äidillekin hyvää, ja sähän oot myös muutakin kuin äiti, eikö niin? :)

  Hauskaa huomista tyttöjen iltaa, myös tämä lähtee tyttöjen iltaan huomenna! :)

  Vastaa
 5. Elina 18.5.2012

  Kuulostaa tutulta, samassa tilanteessa ollaan. Oma aika ja irtiotto ”arjesta” ovat tärkeitä oman jaksamisen kannalta. Ja kyllä, esimerkiksi aamukahvit ilman että pitäisi 10 kertaa nousta pyyhkimään jotain tms. ovat luksusta! Pelkkä kävelylenkki ei kyllä aina irtiottoon riitä, välillä täytyy lähteä ainakin pariksi tunniksi keskittymään johonkin muuhun ihan rauhassa (vaikka kahvilaan mukana naistenlehti tai kaveri). Kai tämä on ihan normaalia, lapset ovat suloisia, mutta ei voi huolehtia ainoastaan heistä vaan äidin on pidettävä huolta myös itsestään. Mukavaa tyttöjen iltaa!

  Vastaa
 6. Anttis 18.5.2012

  Tämä mamma lähtee myös lauantaina viettämään tyttöjeniltaa! Lapsi on kaikki kaikessa mutta kyllä äidinkin pitää välillä ottaa omaa aikaa. Äidin jaksaminen kun kuitenkin on ensiarvoisen tärkeää! Hauskaa iltaa sinulle!

  Vastaa
  • Maj 18.5.2012

   Pistä viis! Ja samoin :)

   Vastaa
 7. Laura 18.5.2012

  Meillä irtiotto lapsesta tapahtuu yleensä siten, että mies lähtee pelaamaan frisbeegolfia ja ottaa lapsen kärryillä mukaan. Itse saan sitten sillä aikaa esimerkiksi ommella ja mieskin saa tavallaan omaa aikaa kun saa harrastaa omaa juttua, vaikka lapsi onkin mukana. Yhden lapsen kanssa jää myös iltaisin omaa ja kahdenkeskeistä aikaa miehen kanssa, kun lapsi menee jo kahdeksalta nukkumaan. Mutta kyllä se irtiotto on tärkeää, sanokoot muut mitä tahansa! Ja onhan äitejäkin, jotka eivät sitä koskaan kaipaa vaan ne lapset pelkästään riittävät. Eiköhän se ole meistä itsestä kiinni, että miten paljon sitä omaa aikaa tarvitsee. Ja onhan se lapsellekin kivempi saada se pirteämpi ja iloisempi äiti takaisin irtioton jälkeen :)

  Vastaa
 8. Rouva M 18.5.2012

  Vietä oikein railakas ja iloinen vapaailta tyttöjen kanssa, olet sen ansainnut!

  Nimimerkillä minäkin suuntaan tänään vähän vapaalle. ;)

  Pikkuinen tyttäreni pärjää kyllä hienosti yhden illan isänsä seurassa, samoin sinun kullannuppusi!

  Toivottavasti et saa tästä postauksesta yhtäkään syyllistävää kommenttia.

  Vastaa
 9. Leeah 18.5.2012

  Täällä myös yksi äippä lähdössä huomenna rillutteleen. Ja ehdottomasti tarvin sitä! Poika kohta 10kk oppinut kirjaimellisesti roikkumaan lahkeessa, jos nyt pitkästä aikaa yks ilta että saan käydä edes pissalla rauhassa.. :D

  Huomenna nautitaan!

  Vastaa
 10. Pipsa 18.5.2012

  7-viikkoisen kuopuksen kanssa kotona oleva äiti täällä hei! Kyllä tässä alkaa tuntua jo siltä, että ihan yksin voisi jo mennä käymään, vaikka sitten kaupoissa ja ihmisten keskellä. Ilman vauvaa. Joo, isä löytyy perheestä, joka varmasti pärjää muutaman tunnin kahden lapsen kanssa. Tämä alkuvaihe on niin superintensiivistä äidin ja vauvan vuorovaikutusta, että kohta en osaa jutella aikuisten kanssa, ellen mene hetkeksi tuulettumaan (sinne vaatekauppoihin, ehkä jopa kahvilaankin sämpylälle..). Tyttökaverit ovat kaukana, joten en ”voi” mennä illanviettoihin, mutta menköön he, joilla verkostoa on. Meillä ei ole hoitoapuakaan kenestäkään, joten ihan omin voimin tässä pärjätään. Onneksi vauva on ollut helppo ja rytmit hallussa. Joskus kateus, tai miksi sitä nyt kutsuisi, nostaa päätään, kun kuulee äitien tuulettuvan säännöllisesti harrastuksissa ja tyttöjen illoissa, mutta tää nyt on mun elämää. Lapset ovat ihania ja hetken vain pieniä, saan sitten mennä myöhemminkin, jos tekee mieli. Hauskoja hetkiä!

  Vastaa
 11. Nonna 18.5.2012

  Nyt on oikea asenne! :) Pidä erittäin hauskaa!

  Vastaa
 12. P 18.5.2012

  hauskaa tyttöjen iltaa! :) ps. eikö ideaparkissa enää ole zaraa?!

  Vastaa
  • v 18.5.2012

   Ideaparkissa ei ole koskaan ollut Zaraa. Valitettavasti.

   Vastaa
   • tuutuu 19.5.2012

    Olet väärässä. Valitettavasti.

    Vastaa
    • V 19.5.2012

     Minäkö? Anteeksi, edellinen kommenttini ei ollut tarkoitettu kettuiluna asiasta kyselevälle. Vaan ihan vilpittömästi olen pahoillani, ettei Zaraa ole Idiksessä ollut eikä ole nytkään. Vai onko multa mennyt jotain ohi?! Kertokaa, jos on… Itsekin Zaraa kovasti Ideaparkiin/Tampereelle toivoisin… :)

     Vastaa
     • Viivun 20.5.2012

      Ei ole koskaan Ideaparkissa ollut Zaraa.Piste.


     • A 20.5.2012

      Juuri oli jossain lehdessä myös että muualle kuin Helsinkiin ei Zaraa tule.


     • ina 20.5.2012

      Kyllä vaan vantaalla on yksi ja myös turussa yksi. Helsingissä kaksi, että on niitä muuallakin kuin helsingissä. ;)


 13. Elämisen ilo 18.5.2012

  Täällä toinen (lapseton tosin vielä), jonka mieli halajaa varsinkin näin keväisin koko ajan johonkin. Oon huomannut, että mulle käy joka kevät näin, että mun hippajalkaa alkaa entistä enemmän vipattamaan ja en malta pysyä kotiseinien sisällä ollenkaan. Kaikki muukin tuntuu tylsälle ja tekisi mieli pistää koko elämä risaiseksi, mennä vaan niinkuin vielä muutamia vuosia sitten kun olin nuori, villi ja vapaa :) Onneksi syksykin tulee aina kesän jälkeen ja mun menohalut rauhoittuvat ja kotielämäkin tuntuu taas kivalta.

  Nauti omasta ajastasi ja tyttöjen illasta, sinä jos joku olet sen ansainnut!!

  -H-

  Vastaa
 14. Magda 18.5.2012

  Anna mennä vaan! Olen sitä mieltä, että äiti tarvitsee joskus tuuletusta, eikä siitä tosiaan tarvitse tuntea huonoa omatuntoa. Kuten sanoit, lapsilla on isäkin! Itse olen viimeisilläni raskaana ja aion kyllä ottaa omaa aikaa (esim. lenkkeilemällä) senkin jälkeen, kun vauva on syntynyt. Isukki pärjää kyllä hyvin poitsujen kanssa sillä välin. :)

  Oikein mukavaa iltaa!

  Vastaa
 15. Mursu 18.5.2012

  Nautihan oikein sydämesi kyllyydestä :))

  Toivottavasti saat myös seuraavana päivänä hetken omaa aikaa :D

  Minä otan lapsista omaa aikaa huomenna lähtemällä kaupunkiin ostamaan lapsosille verkkapukuja (tää huono äiti on unohtanut lämpimämmän kevään vermeet lapsilta täysin…). Vaikka lähdenkin siis lapsille ostamaan, niin KAUPUNKIIN ja YKSIN!! Jeeee :))

  Vastaa
 16. Äitiliini 18.5.2012

  Minusta se on vain terveellistä ja normaalia että äitikin käy välillä jossakin. Minulle se on tunti-kasi päivittäi, yleensä jotain liikuntaan liittyvää erossa lapsista. Ja avot, taas jaksaa. Lisäksi olen viihtynyt kotiäitinä todella hyvin kun harvemmat päivät me ollaan ”vaan” kotona, yleensä ollaan menossa ystäväperheillä, tapaamassa muita puistossa, uimassa tai jotain. Näin päivät on ihania ja välillä sitten kaipaa niitä ”vain kotipäiviä”.

  Pidä hauskaa :) !

  Vastaa
 17. Illuusia 18.5.2012

  Tiedän tuon tunteen! Ja usein oonkin sanonut että niin kamalalta kun se kuulostaakin niin se (ainut) hyväpuoli yh:na olemisessa on että joka toinen viikonloppu saa koko viikonlopun omaa aikaa. Melkein ilman huonoa omaatuntoa :P

  Ja ehdottomasti nauti omasta ajasta ja illasta tyttöjen kanssa! :) Jaksaa taas paremmin touhuta ja leikkiä pikkuisten kanssa :)

  Vastaa
 18. niNni 18.5.2012

  EI HAITTAA! :D Pidä hauskaa! Olet tyttöjen illan todellakin ansainnut :)

  Vastaa
 19. k1nkku 18.5.2012

  HYVÄ MAJ ! :))

  Vastaa
  • Maj 18.5.2012

   Kiitti, Kinkku :D

   Vastaa
 20. katy 18.5.2012

  Itse olen aina ihan supertuomitseva äideille jotka jättävät alle puolivuotiaan lapsen kotiin, mutta toisaalta onhan teillä se isukkikin. Usein vain näihin liittyy se imettämisen lopettaminen alkoholin varjolla, joka on minulle kuin punainen vaate. Tosin ehkä olet vähän vanhempi kuin tähän kastiin useimpien liittyvät tuttuni :D Pidä hauskaa tyttöjen illassa, kaippa se lapsikatras hengissä pysyy :D

  Vastaa
 21. poppy 18.5.2012

  en tiedä, olenko sitten jotenkin vanhanaikainen vai tiukkapipo vai mikä, mutta musta on vaan joka kerta outoa kuulla, kun joku pienten lasten äiti/isä sanoo tarvitsevansa omaa aikaa ja nimenomaan biletyksen merkeissä.. minä ainakin ajattelen tämän asian siten, että nuoruus ja elämä ennen lapsia oli sitä vapaata, omaa aikaa, jolloin rilluteltiin kavereiden kanssa. sitten, kun päättää perustaa perheen, niin se elämä on siinä, sen oman perheen kanssa. hassua, että vanhemmat tarvitsevat irtiottoja lapsista, kun se elämä nimenomaan pitäisi olla ne lapset ja puoliso. jokainen vanhempi varmasti jossain vaiheessa vaipparallin aikana väsyy, mutta sellaista se vaan on ja silloin pitää organisoida asioita paremmin puolison kanssa siten, että myös se kotona oleva saa välillä nukkkua kunnon yöunet, käydä lenkillä, kampaajalla tms… mielestäni juuri esim. pienet hemmotteluhetket (kampaaja, kasvohoito jne) tai vaikka kuntosalikäynnit ovat sitä vanhempien ”omaa aikaa”, joihin pitää järjestää aikaa, ei ne baarireissut.

  en ymmärrä, miksi nykyaikana lapsienkasvatus olisi jotenkin niin paljon rankempaa kuin 30v. sitten. tästä asiasta on useasti puhuttu kaveripiirissä, eikä kenelläkään ole lapsuudesta sellaisia muistoja, että vanhempamme olisivat laittaneet meidät hoitoon viikonloppuna, että pääsevät itse illanviettoihin ”rauhassa” ilman lapsia. ehkä teillä kommentoijilla on ollut erilainen lapsuus, ettekä siksi vieroksu tätä mammojen biletystä.

  Vastaa
  • PikkuMy 18.5.2012

   Tähän pakko heittää kommentti että olen 33v ja äitini 67v. ja kun olin lapsi niin kyllä minut vietiin hoitoon kun äiti ja isä halusivat mennä tanssimaan…

   Vastaa
  • liippa 18.5.2012

   Näinpä…

   Vastaa
  • Johanna 18.5.2012

   Kyllä mä olen ainakin ollut veljien kanssa mummulassa yötä viikonlopun, niin mistä minä tiedän missä mun vanhemmat ovat olleet riekkumassa vai kotona vaan? Ja eipä se juurikaan kiinnosta jos ovat olleet bailaamassa, siinähän ovat :D

   Mä oon nyt varmaan se huonoin äiti ever, mutta mä käyn kyllä aika usein tyttöjen kanssa bilettämässä, 2 tai 3 kertaa kuukaudessa, ja en koe siitä huonoa omatuntoa. Mies pärjää kotona poikien kanssa niin mikäs siinä? Ja kyllä mieskin saa käydä tuulettumassa, noiha on ihan sovittavissa olevia juttuja.

   Mutta kyllä mun omat ajatukset lepää ihan lenkillä tai ruokakaupassakin kun meen yksin, mut tykkään bilettää :) (vaikka se näköjään on kiellettyä mammojen keskuudessa)

   Vastaa
  • Vivi 18.5.2012

   Minusta jokaisella on oikeus ottaa irtiotto sillä tavalla kun itse haluaa. En usko, että tässä mistään lasten kasvatuksen rankkuudesta on kyse vaan siitä, että onhan se maailma muuttunut näinä 30 vuotena. Ei voi yleistää, ettei ennen ’biletetty’ tai käyty tanssimassa, joissakin perheissä ehkä ei, mutta minulla on ainakin käsitys, että kyllä 30 vuotta sitten käytiin tanssaamassa aivan samalla tavalla. Itse asiassa ei ole hyvä, asia, että elämä on vain ne lapset ja puoliso. Jokaisella on oma yksilöllisyytensä ja OMA aikansa, eikä toisiin ihmisiin kannata kahliutua. Minusta on todella hyvä, että äidit itse tietävät milloin tarvitsevat sitä omaa aikaansa, jotta jaksavat lapsosia hoitaa. Oli sitten kyse rentoutumisesta, shoppailusta tai vaikkapa siitä biletyksestä.

   Hyvä Maj!

   Vastaa
  • Jonayla 18.5.2012

   35-vuotias nainen täällä hei. Isäni oli yksinhuoltaja ja kyllä minut kiikutettiin mummolaan hoitoon, että isä pääsi välillä tansseihin. Yhtään katkera en ole, mummolaan oli aina mukava mennä. Siihen aikaan, jos olin kipeänä, isä meni silti töihin ja meille tuli tuttu kodinhoitaja kotiin.

   Itsellä ei ole lapsia, mutta kyllä jokainen ihminen tarvitsee omaa aikaa. Itselle tulee tarve ottaa sitä välillä omasta aviomiehestäkin. :D

   Pidä hauskaa Maj!

   Vastaa
  • sinnasofia 18.5.2012

   Herregud, nyt mua naurattaa :D. Eiköhän poppy jokaisen oma aika ole juurikin sitä miten itse tahtoo ajan viettää, jos sinä haluat vapaa ajalla käydä kampaajalla, se ei tarkoita että muut haluaisivat juuri samaa. Niinkuin ei sinunkaan ei myöskään muiden tavat viettää vapaa-aikaansa ole vääriä. Ehkä yksi sadasta on sun kanssasi samaa mieltä asiasta, en millään pahalla sano. Mulla on itselläni myös pieni lapsi joten tiedän kanssa mistä tässä puhutaan. Anyway, Maj olin juuri tulossa kirjoittamaan että oot ihan mahtava tyyppi x) postausta oli oiken hauska lukea :).

   Vastaa
   • Eeva 19.5.2012

    Mun äiti (tai isäkään) ei käynyt bilettämässä silloin kun me lapset oltiin pieniä, eikä hänellä ollut omia menojakaan. Nyt kun ajattelen asiaa, niin ois varmaan kannattanut olla! Mielestäni äitini oli tuolloin masentunut, vaikka mitään diagnoosia ei ollutkaan. Ei äitini ainakaan hyväntuulinen ollut, enkä muistele lapsuuttani mitenkään ihanana aikana, vaikka äitini olikin aina kotona. Nyt kun itselläni on kaksi pientä lasta, niin oon huomannut oman ajan merkityksen. Bilettämässä en tosin käy, koska se ei mua huvita. Mutta voisin käydä, jos se olis se juttu, mitä haluaisin tehdä. Itse tapaan mieluummin kavereita muissa merkeissä, tai menen shoppailemaan tai leffaan tms. Ja nämä pari tuntiset kotoa poistumiset on kyllä kotimammalle tosi tärkeitä! Hauskaa vapaailtaa sulle Maj!

    Vastaa
 22. Tiitu 18.5.2012

  Suomessa on ikävä ihmeellinen sosiaalinen paine äitejä kohtaan siitä miten hyvä äiti käyttäytyy. Helposti sitä tulee semmonen olo, että pitää selitellä. Itsekin koen tarvetta selitellä sitä, että olen menossa osa-aikaisesti töihin vauvan ollessa ”vasta” 1v1kk, vaikka ei periaatteessa olis pakko.

  Ranskalaiset mammakaverini menevät töihin useasti, kun vauva on 3kk ja yksikin kaveripariskunta oli viikon lomalla kahdestaan puoli vuotiaan ollessa isovanhemmilla hoidossa. Kukaan ei moralisoi eikä tarvi selitelläkään.

  En usko, että toisia äitejä moralisoivat keskustelupalstojen keskustelijat tai blogikommentoijat edes ovat huolissaan toisten lapsista, kunhan yrittävät toisia äitejä kritisoimalla todistaa omaa ylemmyyttään.

  Itse tarvitsen ainakin omaa aikaa ja sitä myös otan. Vauvan on ihan hyvä saada olla kahden esim. isän tai mummon kanssa ja rakentaa heihin suhdetta eri tavalla kuin äidin ollessa läsnä koko ajan.

  Nauti!! :)

  Vastaa
  • Bisquits 19.5.2012

   Täällä Hollannissakin mennään töihin lapsen ollessa noin 3-4-kuukautinen, eikä kukaan tuomitse…

   Vastaa
 23. Maria 18.5.2012

  Mene ehdottomasti, jokainen nainen tarvitsee sitä välillä, että saa viettää aikaa omanikäisessä, tyttöseurassa:) Olet vielä nuori nainen vaikka sinulla lapsia onkin. Sinulla on täysi oikeus elää niinkuin nuoret naiset elävät ja käydä baareissa. Lapset eivät siitä kärsi, päinvastoin, te kaikki saatte siitä paljon. Sinä saat aikaa itsellesi, tunnet olevasi sama Maj kuin ennenkin, saat viettää aikaa ystäviesi kanssa ja ajatella vain sinua itseäsi edes hetken :) Miika saa viettää tärkeää aikaa lastensa kanssa ilman sinun jatkuvaa läsnäoloa ja Rebekka ja Samuel saavat nauttia isänsä seurasta eivätkä välttämättä edes huomaa, että olet illan poissa. Baari- ja juhlaillan jälkeen on maailman parasta käpertyä sitten oman miehen viereen nukkumaan ja käydä sitä ennen silittämässä oman lapsen poskea ja katsoa hetki, kun hän nukkuu tyytyväisenä, turvallisena omassa kodissa. Nauti ja pidä niin kivaa huomenna, juo ihania drinksuja, laittaudu ja pukeudu kivasti ja naura sekä relaa, höpöttele tyttöjen juttuja :)

  Vastaa
 24. Johanna 18.5.2012

  Hauskaa iltaa! :)

  Onhan tämä myös sinunkin ainutlaatuinen elämäsi, tee siis sitä mistä nautit! Ja onko tuossa oikeastaan edes aihetta kauhisteluun, iskä lasten kanssa kotona! :) Vaikka äitillä löytyy muutakin elämää, ei se mielestäni ole lapsilta pois.

  Ja niin tai näin, aikuisenahan ne suuret lapsuudentraumat vasta puskee pintaan ;)

  – Johanna

  Vastaa
 25. Sikke 18.5.2012

  Olet todellakin vapaailtasi ansainnut! Laittaudu oikein nätiksi ja vietä ihana ilta. =)

  Vastaa
 26. D 18.5.2012

  Voi jumaliste, että minua ärsyttää tämä ”mulla ei oo omaa aikaa” -tyyppinen valitus. Ja sitten pitää vielä ihan telkkarista nähdä ohjelma, jossa joku muukin on samaa mieltä ennen kuin järkevä aikuinen ihminen, joka tietää, mihin lapsia hankkiessaan on ryhtynyt, uskaltaa mennä ihan itsekseen tai jopa siippansa kanssa ulos syömään salaattia.

  Eikö se nyt ole perkele ihan selvä asia, että jos lapsia hankkii, niin siinä menee se oma aikansa. Mutta yhtälailla se, että tämmöinen urakka ei onnistu, jos ei välillä oikeasti huilaa ja hanki lapsenvahtia. Minkä takia siitä pitää tehdä tällainen haloo ylipäätään? Se ei oikeasti voi olla mikään suuri uutinen tai yllätys kenellekään.

  Lapsia on hankittu maailman sivu ja siinä on ollut aina omat hommansa. Nyt ihan oikeasti ja vilpittömästi sanon suoraan sen, mitä ajattelen: ”haistakaa paska, ihmiset jo lastenne kanssa, jos ette asiallisesti osaa olla” … se joka leikkiin ryhtyy, sen myös kestäköön. Ette te siihen kuole, seuraukset ovat korkeintaan positiivisia.

  Huh, nyt jo helpotti :) pahoittelen purkaustani, mutta tällä kertaa näin.

  Vastaa
 27. S 18.5.2012

  En ole äiti, mutta olen silti vahvasti sitä mieltä, että myös isillä ja äideillä pitää olla omaa aikaa, jotta jaksaa taas olla kunnolla läsnä lapsien elämässä. Mene rohkeasti ulos ja nauti ajasta joka on vain sinulle ja ystäville. Kotiinkin on sitten varmasti mukavampi palata. Älä välitä mahdollisista negatiivisista kommentoijista, tuntuu että joillekin äitiys on yhtä kuin 24/7 lasten kanssa.

  Vastaa
  • S 18.5.2012

   Ja ai niin, kiitos ihanasta ja elämänmakuisesta blogista! :)

   Vastaa
 28. PikkuMy 18.5.2012

  Lapset pärjää hyvin isänsä kanssa joten hauskaa iltaa :) Mieki lähtisin jos tyttö söis pullosta mutta kun ei niin ei, ei syönyt ekakaan pullosta 3-6kk ikäsenä joten kait tää menee samalla kaavalla. Mutta lupaan että kyllä mäkin menen kun mun ”maitobaari” ei enään ole ”must have”- tuote :) Ja nytkin menen mutta se on sitä max 3tuntia pois vauvan luota.

  Ja kaikki te jotka ajattelette että äiti ei sais mennä niin mä sanon näin; ajatelkaa jos äiti yhtäkkiä kuolis ja isä jäis yksin, eikä olis viettänytkään yhtään hetkeä ihan kaksin vauvan kanssa niin sitten kaikki vasta hukassa olisivat. Olisi suuri suru ja kauhea oppiminen selviämään arjesta… Joo raalta kuulostaa mutta kun koskaan ei tiedä mitä elämä tuo tullessaan niin antakaa nyt hyvät naiset myös miesten hoitaa lapsiaan ja tehkää te jotain muuta. Mua niin ottaa päähän tää ajattelu tapa että äiti on se yks ainut ja oikea vaan siksi että on synnyttänyt lapsen. Meillä kyllä isä osaa koska äiti antaa sen osata ihan itse!!

  Vastaa
 29. hanni 18.5.2012

  <3

  Vastaa
 30. Mia 18.5.2012

  Kiitos tästä ihanasta ja rehellisestä postauksesta! Tykkään niin sun tavasta kirjoittaa aidosti ja rehellisesti. Kenenkään on turha lässyttää tähän yhtään mitään, miten pitäisi käyttäytyä tai mikä olisi äidille sopivaa missäkin elämän vaiheessa. Jokainen elää omaa elämäänsä omalla tavallaan. Yks sopii yhdelle ja toinen tapa toiselle.

  Joku rentoutuu lenkillä, joku bilettämässä kavereiden kanssa, joku käy pitkän kaavan mukaan syömässä, toinen lähtee mökille. Jokaisella meillä on omat tarpeemme ja toiveemme. Niistä on kenenkään turha tehdä ongelmaa. Toinen ei voi tietää mikä toiselle on se rentoutumiskeino, jolla jaksaa arjessa taas seuraavat viikot. Ja toisilla meistä tuntuu olevan voimia jaksaa isonkin lapsilauman kanssa ilman mitään omia juttuja. Toinen taas väsyy yhden lapsen arjessa. Sallittakoon meille kaikille oma tapamme elää ja tehdä asioita.

  Itse kaipaan myös säännöllisesti omaa aikaa, yksinoloa tai kavereiden tapaamista. Sen voimalla jaksan taas vauhdikkaitten poikieni kanssa. Jos yhtään lohduttaa, muutaman vuoden päästä arki alkaa helpottaa, koita sinnitellä. Osaan niin samaistua sun fiiliksiin, tiedän tasan mistä kirjoitat.

  Ihanaa iltaa huomenna tyttöjen kanssa! Nauti, rentoudu ja ennenkaikkea unohda kotiasiat. Olet ansainnut joka hetken. Ensi viikolla kotikuvioita (=hiekkalaatikkoa ja pepun pesua) jaksaa taas huomattavasti paremmin =)

  Kaikkea hyvää elämääsi ja ihanaa kesän odotusta!

  -Mia

  Vastaa
 31. Maisa 18.5.2012

  D:lle

  Nykyajan äideillä on suuret ulkopuoliset paineet. Ns.”Hyvältä äidiltä” vaaditaan paljon enemmän kuin 20 vuotta sitten.

  Lasta ei saa viedä uusien määräysten mukaan mihinkään kahden kolmen ensimmäisen viikon aikana. Lasten vaatteet, varusteet, rattaat jne jne pitää olla tiettyjä hyväksyttyjä merkkejä. Imettää pitää tietty niin kauan kuin mahdollista ja lapsi suunnilleen kuolee äidinmaidon vastikkeeseen. Lasta ei saa viedä ensimmäiseen yökylään ennen teini-ikää tai muuten olet hylännyt lapsesi ja olet tíetty taas huono äiti. Ja sitten päälle vielä muut vaatimukset, harrastukset ja virikkeelliset aktiviteetit.

  Ja niin kovin helposti myös täällä blogimaailmassa ne ”parhaat” äidit arvostelevat muita aivan normaaleja äitejä. Mm. tuosta yökyläilystä jeesusteltiin joskus oikein kunnolla. Eli äidit kaivavat itse itselleen kuoppaa odotusten suhteen.

  Eli ymmärrän hyvinkin sen, että äideillä on paineita mm. selitellä sitä miksi lähtevät ystäviensä kanssa ulos. Ja että he kokevat huonoa omatuntoa siitä, että joskus haluavat muutakin kuin 0-2 vuotiaan seuraa. Ja se, että pienen lapsen äitiyteen liittyy monia asioita, joita ei voi ymmärtää, ennenkuin on itse vastaavassa tilanteessa.

  Eli please, vähän suvaitsevaisuutta :)

  Vastaa
 32. -S 18.5.2012

  Kuulostaa niin tutulta. Isät ja äidit tarvitsevat ehdottomasti omaa aikaa.

  Jaksaa irtioton jälkeen taas paremmin arkea.

  Yksi ilta itse tokaisin koiralle ”mitä sinäkin siinä jaloissa vielä pyörit”

  Kuulostaako tutulta?

  Nauti tyttöjen illasta. :)

  Vastaa
 33. Milli 18.5.2012

  Huvittaa oikein, että baarissa käyminen on välittömästi huono tapa viettää ns. omaa aikaa. Liikunta ja hemmotteluhoidot ovat hyväksyttäviä ja illan vietto ystävien seurassa on paheksuttavaa. Ei kai ulkona käyminen automaattisesti tarkoita perskännejä, jatkoja, armotonta krapulaa jne. Mitä väliä sillä on, poistuuko kotoaan päivällä vai illalla. Ja eiköhän jokainen aikuinen saa kodistaa välillä pois lähteä.

  Majlle hauskaa iltaa!

  Vastaa
 34. Hennis 18.5.2012

  Täytyy sanoa, että itsekin hieman ihmettelen näitä äärimmäisyyksiä eli just esim. imetyksen lopettamista jonkun yhden baarireissun takia, pikkuvauvan jättämistä yöhoitoon perheen ulkopuoliselle ja pikkulapsen pitkiä eroja vanhemmistaan (huom! kahta viimeistä tarkoitan siis ilman mitään painavaa syytä), MUTTA tässä mistä sinä nyt puhut, ei pitäisi olla yhtään mitään aihetta selittelyihin tai paheksuntaan! Isä on vauvan oma vanhempi siinä missä äitikin. Tissejä heillä ei ole, mutta (myös rinta)maitoa voi tilapäisesti saada muutenkin kuin suoraan siitä tissistä eikä korvikekaan mikään paholaisen keksintö taida olla vaan ihan pätevä elintarvike. Ei tuossa tosiaankaan ole mitään paheksuttavaa tai kamalaa. Ihan suotta selittelet, mene ja nauti! :D

  Itse (monta kuukautta teidän vauvaa isomman) vauvan + kotihoidossa olevan leikki-ikäisen äitinä oon ainoastaan vähän kade siitä, että sulla on siellä humputtelukavereita, kun mulla ei oikein ole vaikka halua liikenteeseen lähtemiseen voiskin olla. Omaa aikaa on lähinnä iltaiset juoksulenkit ja ehkä kerran viikossa-kahdessa yritän päästä yksikseni kaupungille kiertelemään ja mieluusti vähän enemmän sitä ottaisin…

  Vastaa
 35. Henna 18.5.2012

  You go girl! Tämä yli nelikymppinen on lukenut postauksiasi jo pitkään ja todella olen välillä ollut ihan vihreä siitä, että vaikutat osaavan ottaa asiat rennosti, kuitenkin vastuusi kantaen. Itse osaan vasta nyt, lapsen ollessa melkein viisi, sanoa ääneen syyllistymättä, että lähden kamujen kanssa ulos, tai kauneushoitolaan, tai shoppausrundille itsekseni. Lapsen saatuani mulla oli joku ihme vimma lähteä ulos himasta vain jos se lähteminen on jotenkin järkeenkäypää ja siitä seuraa jotein hyvää koko perheelle (kuten ruokaostokset :). Ehkä tämä on ollut vanhan äidin syndroomaakin. Siitäkin nostan sinulle hattua, että olet hankkinut lapsia nuorena, niin sen pitää mennäkin.

  Vastaa
 36. Liisa 18.5.2012

  Jätä Maj ihan omaan arvoonsa kaikki se p***a mitä täällä saat niskaasi! Ottaa niin päähän sun puolestasi tämä, kun aina on näitä ”paremmin kaiken tietäviä ja osaavia” äitejä…. Itselläni on myös pieni lapsi, ja olen sitä mieltä, että jokainen meistä tarvitsee sen oman ajan, enkä käsitä miksi muiden pitää sitä arvostella tai kyseenalaistaa. Kyllä sitä jaksaa taas paremmin lasten kanssa, kun on itse päässyt tuulettumaan :) Eli vietä huomenna hauska ilta!

  Ps.Sulla on ihana blogi, pakko lukea päivittäin :)

  Vastaa
 37. tanja 18.5.2012

  Kyllä, kuulostaa tutulle!:) Ihanan rentouttavaa iltaa!

  Vastaa
 38. bonnie 18.5.2012

  Hieno postaus, Maj! Näitä juuri tarvitaan tänäpäivänä, jolloin tuntuu, että äidin tehtävä on olla aina ihana ja aurinkoinen pullantuoksuinen mamma, joka ei saa kotoa poistua mihinkään, kun on kerran lapsia mennyt tekemään. Toiset tarvitsevat irtiottoja useammin ja toiset hieman harvemmin. Kuitenkin tärkeintähän on, että lapset voivat hyvin ja ovat onnellisia. Tuntuisi hullulta, että he kärsisivät siitä, että joutuisivat olemaan isänsä kanssa yhden illan ilman äitiä.

  Rentouttavaa vapaailtaa!!!

  Vastaa
 39. Susanna 19.5.2012

  noniin. sama juttu täällä ! isi jää hoitaan vauvaa ja taaperoa kotiin,tämä äiti lähtee tampereen yöhön ja vaihtaa vapaalle. kyllä sitä omaa aikaa tarvii,ja jossain ihan muualla kun kotisohvalla lasten nukkuessa :) pidähän hauska ilta tyttöjen kanssa !!

  Vastaa
 40. Johanna 19.5.2012

  JOKAINEN äiti tarvitsee välillä omaa-aikaa ja omalla-ajalla tarkoitan muutakin kuin kaupassa tai lenkillä käynti. Sellaista aikaa, että ei tarvitse ajatella kenenkään muun tarpeita kuin omiaan ja voi hetkeksi unohtaa kokonaan kotiympyrät. Muuten hajoaa pää ja kenelläkään ei ole kivaa. Hauskaa tyttöjen iltaa, nauti kovasti!=) Kotonakin jaksaa sitten paljon paremmin, kun on saanut käydä vähän aikaa tuulettumassa ja ehkä kerenyt jo tulla hieman ikävä niitä kotona odottavia=)

  Vastaa
 41. Henssi 19.5.2012

  IHana Maj.<3

  Mukavaa iltaa ja tsemppiä jaksamiseen näiden joidenkin urpojen kommenttien kanssa.:D

  Minä jo nyt maha pystyssä mietin, että oispa ihanaa päästä tyttöjen iltaa viettämään, laittaa nättiä päälle ja vähän punaa huuliin.:) Vaikka kyllähän tuo on käytännössä mahdollista, mutta ei ny oikeen erityisen hehkee olo oo.. Ja kun ison mahan kanssa tuolla yössä menet, niin väkisilläkin tulee tuijotetuksi ja tuomituksi.:/

  Ja aikuisten juttuja kaipaa jo nyt, vaikka lapsi on vielä masussa.. Väkisilläkin jutut pyörii raskauden ympärillä..

  Terve järkikinhän jo kertoo, että kaikille (koko perheelle) on parasta, että äipyli pääsee välillä tuulettumaan, tavalla tai toisella. :)

  Vastaa
 42. Sohvi 19.5.2012

  Moi!

  Kuulostaa tutulta, minä menen myös tänään tyttöjen kanssa ulos piiiiitkästä aikaa, korkkarit jalkaan ja lähden hyvällä mielin. Juon jopa pari siideriä ;)

  Tietty tulen ajoissa kotiin koska tiedän itseni ja haukotteluni jo kello 20 :D Mutta se muutama tunti jonka saan viettää ystävieni kanssa on korvaamaton.

  Minulle riittää usein myös omaan aikaan se kävelylenkki tai yksin saunassa köllöttäminen. Toisaalta taas en osaa rentoutua yksin kotona ilman lapsia jos ei ole ”mitään syytä”, tiedätkö.. Jos siis on joku syy siihen että lapset ovat hoidossa (kauppareissu, työ tms) niin silloin osaan olla ajattelematta lapsia mutta jos pitäisi esim. katsoa elokuva taikka olla vaan ja lapset on jonkun luona sen aikaa- siitä ei tule mitään sillä rakastan myös olla lasteni kanssa ja heilua heidän kanssaa pihalla ja kotona. Silloin mitään ei puutu :D

  Mutta tänä iltana ollaan oma aika ansaittu ;)) Hauskaa iltaa!!

  Vastaa
 43. Chloe 19.5.2012

  Totta kai äiti on edelleen myös nainen, joka haluaa laittautua ja nähdä ystäviä ja viettää myös vapaailtoja. Miksi se olisi synti, että lasten isä pitää huolta kun kyse on yhdestä illasta?

  Rankkaa varmasti on etenkin kun on kaksi pientä lasta ja kannattaakin miettiä, jaksaako sitä ennen kuin lapsia alkaa yrittämään.. esim. itse tiedän, että parin vuoden ikäerolla en kahta jaksaisi kerralla, vaan tällä kärsivällisyydellä todennäköisesti tulisin hulluksi. Mutta ne, joilla sitä on niin hatunnosto heille.

  Vastaa
 44. netta 19.5.2012

  Kuin omasta elämästäni! 5kk ikäisen tyttäreni kanssa arki pyörii juurikin niiden vaippakasojen ympärillä, ja vihdoin eilen pääsin tyttöjeniltaa viettämään pitkästä aikaa ilman lastani! Ja kyllä teki poikaa :) Maj, näitä me kotiäidit tarvimme. Siinä se. Kyllähän lapsemmekin kiittävät siitä meitä – hyväntuulisemmasta mammasta, joka taas jaksaa ottaa itkevän lapsen syliin ilman jupinoita!

  Vastaa
 45. Heta 19.5.2012

  Ehdottomasti äiti tarvitsee omaa aikaa, niin ystävien kuin sen oman miehenkin kanssa. Itse koen erityisen tärkeäksi myös sen, että isä saa olla rauhassa lasten kanssa keskenään. Kyseessä siis win-win -situation kun lapset jäävät isän kanssa kotiin. Molemmilla vanhemmilla yhtälainen oikeus niin omaan aikaan kuin toisaalta siihen omaan aikaan lasten kanssa.

  Vastaa
 46. Jennu 19.5.2012

  Ei se ei haittaa! Arvostan sitä että et pelkää näyttää mielipiteitäs, kyllä äidilläkin on oikeus nauttia itsestään ja ystävistään olivatpa lapset pieniä tai jo isoja, pidähän hauskaa ;)

  Vastaa
 47. wera 19.5.2012

  Toi isä pärjää.. tokihan isän PITÄÄ pärjätä yksi ilta tai vaikka koko viikko.. Pitäähän äidinkin pärjätä! Tän puolesta mä jaksan aina hehkuttaa. isät hoi, älkää tehkö lapsia jos ette yksin niiden kanssa pärjää. Äitikin tarvii omaa aikaa, jaksaa taas arjen vilinässä. Hauskaa iltaa maj! NAUTI niin ne isätkin tekis:)

  Vastaa
 48. Hooj 19.5.2012

  Mielestäni sosiaalisen elämän merkitys korostuu entisestään kun perheeseen tulee lapsia! On ”terveellistä” että välillä myös äiti poistuu useammaksi tunniksi kuvioista ja lapsi oppii olemaan muidenkin ihmisten kanssa. Ja samalla äiti saa sitä tärkeää omaa aikaa. Luulempa että jokaisella äidillä on joskus hermot kireällä kotona ja pienimmätkin vastoinkäymiset ärsyttää suunnattomasti. Pitäiskö silloin jäädä vain kotiin makaamaan, vaikka olis mahdollisuus lähteä esim. ystävien kanssa ulos ja samalla saa puhuttua myös ongelmista ystävien kanssa. Ja mikäs auttaisi paremmin kuin puhuminen?!?

  Ja se että nuori äiti sanoo lähtevänsä iltaa viettämään ei aina tarkoita ryyppäämistä. Ja mitä nyt olen Maj:n blogia seurannut niin luulempa että hän on sen verran fiksu nainen että ”osaa käyttää alkoholia”!

  Eli ei muuta kuin rimpsalle vaan! ;D

  T: Mama 24v

  Vastaa
 49. poppy 19.5.2012

  siis miksi kaikki vauhkoaa, että ”isällä pitää olla yhtänäinen oikeus olla lasten kanssa ja että kyllä isäkin pärjää keskenään penskojen kanssa”?! tottakai pärjää, miksi joku hankkisi lapsia, jos ei niitä kykene hoitamaan? ja tottakai äideillä (ja isillä) pitää olla omia juttuja, ei kukaan ole käsittääkseni vaatinut, ettei kotoa saa poistua niin kauan, kun on lapsia. minä ainakin henkilökohtaisesti paheksun sitä, jos pikkuvauvat viedään sen takia hoitoon, että pääsee itse ryyppäämään. mun mielestä on aivan eri asia, että meneekö äiti ystävätterien kanssa syömään kuin baariin, mistä sitten pikkutunneilla hoiputaan kotiin. ja kyllä, baarissa käynti tarkoittaa mun mielestäni ryyppäämistä. jos se ei olisi tarkoituksena, niin miksei sitten yksinkertaisesti menisi vaan ystävän luokse istumaan iltaa, jos ystävien seura on pääasia?

  lisäksi ihmetyttää tämä ”ei tätä muuten jaksa”-valitus. älkää hankkiko lapsia, jos elämä niiden kanssa on yhtä suorittamista ja koko ajan odottaa vaan sitä aikaa, kun ”alkaa helpottaa”. ihmeellinen ajattelutyyli äideiltä.

  kun aiemmin sanoin, että elämä on ne lapset ja puoliso, niin en suinkaan tarkoittanut sitä, että kodin ulkopuolinen toiminta pitäisi jättää, hylätä ystävät jne. ennemminkin tarkoitin sitä, että minun ajatusmaailmassani ne puolison kanssa hankitut lapset ovat elämän keskipiste ja perhe on silloin se ykkösasia, jonka kanssa on mielellään ja se tekee ihmisen onnelliseksi. ystävät, shoppailu, matkailu, kulttuuri, itsensä hemmottelu ovat silloin ns. harrastuksia, joista nautitaan toisinaan, mutta oletusarvona toimii se, että perhe on elämän keskipiste.

  Vastaa
  • minna 19.5.2012

   Mitäköhän sinä, poppy, vauhkoat, ja miksi oi miksi väännät nyt tikusta asiaa? Ei tätä blogia ja näiden muiden äitien järkeviä kommentteja lukiessa tule mieleenkään, etteikö se perhe olisi heille se keskipiste. Miten kehtaat edes tulla kääntämään ja vääntämään tuosta keskipisteenä olemisesta, minkä kuka tahansa ymmärtää kuitenkin aika suurelle osalle äideistä olevan se tosiasia ja mikä hyvin tästäkin blogista käy ilmi? Mistä noin mustavalkoinen ajattelutapa, kun suurin piirtein kaikki tässä kommentoivat varsin loogisesti ja järkevästi asioita? Ja epäloogista valitusta myös, kun loppulauseessa kuitenkin toteat saman, mitä muut luonnollisesti myös totesivat kommenteissaan ilman tätä keskipisteen korostamista, kun muille se taitaa olla sanomattakin selvää :)

   Vastaa
   • VEM 19.5.2012

    Voi poppy… Oletkohan tietoinen, että on olemassa erilaisia ihmisiä ja erilaisia tarpeita? Miksi muka toisten ihmisten ratkaisut ovat muka huonompia kuin oma näkemyksesi? Se on mukava jos omat tapasi ja näkemyksesi toimii teillä, mutta jokainen ihminen on yksilö (pätee myös lapsiin).

    Miksi äideillä on lähestulkoon pakonomainen tarve arvostella toisia äitejä? Jokainen tekee niinkuin parhaaksi näkee ja kokee. Vanhemmuudessa harvoin kaikille soveltuu samat raamit, ai miksi, no siksi koska jokainen jumalauta on yksilö vanhempana.

    Itse olen aikoinaan äitiyden aloittanut yh:na (en omasta tahdostani) ja nyt odotan toista lastani ihanan UUDEN avomieheni kanssa, kiitos siitä tuulettumisen ja oman ajan jolloin oli mahdollisuus tavata tämä elämäni rakkaus!

    Kiitos Maj blogistasi <3

    Vastaa
  • lala 19.5.2012

   mä luulen, että poppyn ongelma on se, että a) sillä itsellään ei ole lapsia ja b) se on kapeakatseinen :D TAI sit sillä ei ole sosiaalista elämää, joten sen hoitamisen tärkeyttäkään ei luonnollisesti ymmärrä.

   hahah. hienoa tämä. itse lapsettomana 23-vuotiaana näytän peukkua sille, että äideillä ja isillä on muutakin sisältöä elämässään kuin kakkavaipat ja lelukasat. tuskin se, että haluaa välillä nähdä ystäviään tai piipahtaa lenkkipolulla tarkoittaa sitä, että kukaan isä tai äiti rakastaisi lapsiaan yhtään vähemmän.

   30 vuotta sitten lastenhoito ei ollut varmaan yhtään sen rankempaa kuin tänäänkään, mutta asioista ei silloin uskallettu puhua avoimesti. ehkä silloin näännyttiin kotona kun ei vaan tällasista asioista puhuttu, vaikka ihan yhtä lailla mammat ja papat on tarvinneet ja halunneet omiakin juttuja.

   ja eiks näistä majn postauksista nyt nimenomaan käy ilmi se, että lapset ja perhe on elämän keskipiste – mutta elämään kuuluu muutakin.

   tsemppiä poppy sit omien lasten hankkimiseen ja niiden kanssa elämiseen, kun istut joka ikinen ilta kotona 18-20 vuotta ;) siinähän sitä keskipistettä sit sulle!

   Vastaa
  • Jepa 21.5.2012

   Voi Poppy. Aika surullista että sulle baariin/ yökerhoon meno on suoraan verrannollista ryyppäämiseen, mistäköhän tällainen käsitys, omasta elämästä?

   Minä juon ehkä 2-3 krt/ vuosi, ja silloinkaan en humalaan asti. Kavereiden kanssa kun lähden ”baariin”, lähden viettämään aikaa kavereiden kanssa ja TANSSIMAAN. Niin kuin moni muukin tuntemani ihminen.

   Vastaa
 50. Johanna 19.5.2012

  Eiköhän jokaisella ole oikeus hoitaa omaa mielenterveyttään juuri sillä tavalla kuin haluaa, ilman että jonkun pitää tulla kertomaan, että miten asiat tulisi hoitaa tai minkä tulisi olla elämän ”keskipiste”. Omassa lähipiirissä on niin monta lastenhoitotapaa kuin on vanhempaakin, eikä tulisi mieleenkää lisätä nykyäitien suuria suoriutumispaineita. Aina on joku besserwisseri kertomassa miten huonosti asiat hoitaakaan vaikka jokainen parhaansa kuitenkin yrittää. Itse en ole henk.koht valmis uhraamaan koko elämääni lapsilleni vaan lapset syntyvät meidän perheeseen ja kulkevat sujuvasti kaikessa mukana. Lapsillani on myös isä, jonka kanssa on sovittu, että hän jää toisen lapsen kanssa hoitovapaalle aikanaan. Lastenhoito jaetaan tasan välittömästi sen jälkeen kuin lapsi ei ole enää kiinni tississä.

  Enkä muuten aio välittää hevonpaskaakaan niiden ”born to be-äitien” mielipiteistä, jotka vauvapalstoilla melskaavat :D

  Vastaa
 51. Silmienpyörittelijä 19.5.2012

  Baarissa käynti tarkoittaa ryyppäämistä? Selvä. Meidän lähistöllä on kyllä viihtyisiä baareja, joissa voi tyttöjen kanssa tilata naposteltavaa ja vaikka lasit viiniä höpöttelyn lomassa. Harmillista, jos Sinun paikkakunnallasi baarin henkilökunta edellyttää asiakkailta ryyppäämistä ja kotiin hoippumista pikkutunneilla. Kannattaisikohan tehdä kyseisestä baarista valitus?

  Vastaa
  • Tiina 20.5.2012

   Mä asun pikkupaikkakunnalla ja täällä ei valitettavasti ole mitään viihtyisiä baareja joissa voi jutustella ja syödä jotain. Täällä on pari pubia joissa istuu samat juopot äijät illasta toiseen tai yksi tanssi/karaokepaikka jossa saa ruokaa vain lounasaikaan,

   Vähän aiheen vierestä mutta Silmienpyörittelijälle tiedoksi että joka paikassa ei ole kivoja ravintolavalikoimia.

   Tosin meidän tuleekin usein kokoonnuttua jonkun kotona hyvän ruuan merkeissä. Toimii täällä paremmin kuin baarit.

   Vastaa
 52. Sipe 19.5.2012

  Anna kuule mennä vaan, kyllähän se lastenkin arkeen heijastuu jos äiti on ihan puhki, kun ei saa välillä relata ilman jälkikasvua! (:

  Taas on raamattupiiri näemmä ollut koolla, onneksi sun ei siihen tarvii osallistua, vaan voit hyvillä mielin mennä ”baariin vetämään kännit ja kompuroida aamun pikkutunneilla kotiin!” :DD

  Vastaa
 53. Jenni 19.5.2012

  Moi Maj!

  Meillä ei ole lapsia, mutta vuotias koira löytyy. Koiramme kärsii eroahdistuksesta. Pakollisten työpäivien lisäksi emme juurikaan jätä koiraa yksin kotiin, koska asumme kerrostalossa ja naapurimme alkavat olla lopen kyllästyneitä ulvomiseen… kuten mekin. Koulutamme jatkuvasti koiraamme (ja etsimme omakotitaloa), mutta eroahditus ei lopu sormia napsauttamalla. Kevät on kauneimmillaan ja aurinko paistaa – mieleni tekee ystävien kanssa terassille ja tanssimaan aina aamuun asti, MUTTA istun koiravahtina kotona! En tiedä ymmärtääkö monikaan, mitä yritän selittää, mutta MINÄ ymmärrän sinua täysin. Olemme usein jutelleet mieheni kanssa siitä, että pikkuinen koiramme on todellista treeniä ennen lasten hankintaa (joita toki toivomme saavamme jossain vaiheessa). Kunhan koira oppii tavoille, sen voi sentäs joskus jättää yksin ja lähteä baanalle. Itse en selkeästi ole vielä valmis rauhoittumaan ja hankkimaan lapsia. Äidit on ihmisiä ja äiditkin tarvitsevat omaa aikaa!! Voimia kaikille äideille, teette maailman tärkeintä ”työtä”. Ja jos äidit voivat hyvin, niin silloin myös lapsetkin voivat! Liian monet unohtavat tämän, yrittävät pitää kulisseja pystyssä ja väsyvät. Halauksia teille ja nauttikaa tulevasta kesästä!

  Vastaa
 54. Saija 19.5.2012

  Palatakseni tässä aikaisempaan kirjoitukseen jossa sanottiin ettei ennenkään vanhemmat tarvinneet sitä omaa aikaa… Oletkohan miettinyt asiaa siltä kannalta, että ehkäpä silloinkin sinäkin olet joskus ollut hoidossa tai sinua on hoidettu kun vanhempasi ovat ottaneet sitä paljon puhuttua omaa aikaa. Sitä vaan ei kaikkea muista, voisi jopa ajatella sen niin että ei se taida kovin traumaattista lapselle olla kun ei niitä hetkiä muisteta itsellään? Toki varmasti on perheitä missä omaa aikaa tarvitsevia vanhempia ei ole, mutta veikkaan sen olevan vähemmistöä.

  Mulla on vanhemmat ottaneet omaa aikaa niinkuin 70-luvulla oli usein tapana…ja tässä olen ihan suht täyspäisenä aikuisena omiani kasvattamassa! :)

  Vastaa
 55. Isä 19.5.2012

  No huhhahhei tota poppya. Taitaa pipo kiristää väärästä paikasta ja tulee teksteistäsi ilmi, että olet varmaankin niitä äitejä, jotka eivät sitä pikku kullannuppua päästä silmistä edes minuutiksi mihinkään? Lapset tarvitsevat myös muitakin läheisiä ympärilleen kuin sen isän ja äidin. Miten sä luulet lasten oppivan mitään vuorovaikutusta kun pyörivät aina niiden samojen (lue: äidin ja isin) ihmisten helmoissa? Sä varmaan hoidat lapsiakin kotona kun et uskalla niitä päästää muiden ikätovereidensa sekaan oppimaan uutta?

  Aika säälittävää tekstiä sulta tulee mun mielestä. Jos joku lähtee ravintolaan niin se tarkoittaa automaattisesti ryyppäämistä? Sä et varmaan ole käynyt ravintolassa sitten vuoden -86? Nykyäänhän siellä voi käydä ihan parillakin ja tanssimassa. Jos ravintolailta ystävättären kanssa on sulle ok, niin mitä pahaa ne baarit ovat sulle tehneet? Se että niissä on kännisiä ihmisiä ei tarkoita sitä, että kaikki tullaan leimaamaan heti juopoiksi…

  Miksi perhe pitää sun mielestä olla elämän keskipiste? Eikö sen jälkeen kun äidiksi tai isäksi tule, ole enää oikeutta muuhun elämään? Yhtälailla voi tehdä samoja asioita kun ennen vanhemmuutta, toki se vaatii järjestelyitä. Jos lapsen/lapset vie hoitoon isovanhemmille niin kukaan lapsi ei siitä kärsi. Meillä ainakin poika tykkää päästä välillä mummulaan leikkimään eri leikkejä, mitä kotona ja aina ollaan iloisena vastassa kun poikaa pois haetaan. Kotona kun on omat rutiininsa ja elämänsä niin tekee lapsellekin ihan hyvää nähdä muutakin maisemaa.

  Jos sua niin kiristää tämä kun joku uskaltaa kirjoittaa netissä lähtevänsä viihteelle, niin suosittelen sullekin. Tai sitten vaan katkerana täällä tilität kun sulla ei enää ole mahdollisuutta lähteä, jos kerta aikoinasi kävit ihan tarpeeksi… Lapsi tarvii yhtälailla niin äitiä, isää kuin isovanhempiansakin, se on totuus!

  Suosittelen sua menemään sinne vauva.fi -sivustolle poraamaan ja fleimaamaan muiden ”himomammojen” kanssa kuinka olet niin täydellinen äiti, että luovut naisellisuudestasi ja naisena olosta ja jopa elämästäsi kullannuppujesi tähden.

  Sori tää raaka teksti, mutta pisti vit..harmittamaan!

  Vastaa
 56. sannnij 19.5.2012

  mistä näitä kommentoijia satelee, totta kai ihminen tarvii omaa aikaa! Oli kyse parisuhteesta, perhe elämästä, kaverisuhteista tai töistä.

  Vastaa
 57. poppy 19.5.2012

  hahahaa, mitä vinkumista! ei mulla ole lapsia, enkä todellakaan aio niitä hankkia ennen kuin olen nuoruuteni elänyt, että maltan sitten myös olla niiden penskojeni kanssa kotona. :) eniten kyllä huvitti tuo ”isän” viesti, ajattelitko kenties saavasi jotenkin enemmän arvoa kommentillesi, kun se on muka miehen kirjoittama………….

  tuntuu, että kaikki bilemammat eivät nyt oikein sisäistäneet kommenttejani. en sitten tiedä johtuiko se siitä, että sisälukutaito yksinkertaisesti puuttuu vai siitä, että podetaan vähän huonoa omaatuntoa asiaan liittyen. enhän mä sanonut kertaakaan, että pitää jäädä kotiin ja kaikki perheenhoitoon liittymätön toiminta lopettaa, mutta sitä kaikki nyt korostivat. joka tapauksessa, vinkumisistanne huolimatta tuomitsen vanhemmat, jotka malttavat olla hädin tuskin kuukauden kotona ilman sitä BILETYSTÄ kun vauva on syntynyt. ohhoh, shoot me.

  mutta tsemppiä teille kaikille vanhemmille, jotka tunnutte kamppailen sen HIRVITTÄVÄN raskaan lapsiarjen kans. minä nautin vielä hetken elämästäni ja kerään voimia tuohon kauheaan tulevaisuuteen äitinä………………….

  Vastaa
  • Huoh.. 20.5.2012

   Otas nää sun kommentit talteen ja lue ne sittenkun sulla on lapsia ja haluat omaa aikaa. Johan alkaa hävettään. Hehheh

   Vastaa
   • Eve 21.5.2012

    Kyllä toi kateus kalvaa ihmistä.. En ymmärrä noita ihmisiä, osakkaa ny olla hiljaa… Tsemppiä Maj, olet upea äiti!

    Vastaa
 58. Piitu 19.5.2012

  Äidit ovat pahimpia toistensa arvostelijoita. Se on tullut huomattua. Työskentelen lastensuojelun parissa ja lisäksi omia lapsia löytyy. Usein äidit joutuvat selittelemään liikaa tekemisiään. Jotain satunnaisia illanviettoja ystävien kanssakin paheksutaan, mikä on todella turhaa. Mitäs sitten jos äiti nauttiikin pari siideriä ja käy tanssimassa? Ketä se oikeasti haittaa. Isä pärjää lasten kanssa, ainakin se olisi toivottavaa. Isä on yhtälailla lapsen vanhempi kuin äitikin. Usein äidit muutenkn ns. omivat lapsen eivätkä anna isän yrittää. Se on isällekin erittäin väärin. Isä joutuu näin ulkopuoliseksi. Jotkut äidit eivät kaipaa sitä omaa aikaa, mutta toisille se on tärkeää.Täytyy muistaa, että kaikki me olemme erilaisia. Ei se tee kenestäkään huonoa äitiä vaikka haluaa olla vähän aikaa itsekseen tai ystävien kanssa. Me äidit ajattelemme liikaa sitä mitä muut ajattelevat. Me itse tunnemme lapsemme parhaiten ja myös itsemme parhaiten. Toiset tarvitsevat omaa aikaa, jotta pystyvät sen jälkeen olemaan taas parempia, virkeämpiä ja hyväntuulisempia äitejä. Se ei ole kenenkään etu, että äiti on pahantuulinen ja väsynyt. Ei se todellakaan ainakaan lapsilta ole pois, jos äiti joskus käy illalla vaikka baarissa tanssimassa.

  On kuulkaas aika paljon oikeitakin ongelmia perheissä, mutta ihmiset jaksavat puuttua epäolennaisiin asioihin. Muistakaa äidit pitää lastenne lisäksi myös itsestänne ja parisuhteestanne huolta. Näin olette parhaita äitejä lapsillenne. :) On tullut nähtyä kaikenlaista äitien väsymistä ja masentuneisuutta, ja se ei ainakaan ole lapselle parhaaksi. Ennaltaehkäisy on paras keino pitää itsenne virkeinä ja terveinä. Luottakaa itseenne, älkää kateellisten saarnaukseen. On niin ikävää, kun aina ollaan arvostelemassa toisia ja toisten valintoja. Usein omissa asioissa on ihan tarpeeksi huolehdittavaa, ettei tarvitse muiden perheiden asioista huolehtia.

  Pidä hauska ilta Maj!

  Vastaa
 59. Oma aika on tärkeetä ja tekee välillä niiiiin hyvää! Ei sen väliä miten sen viettää, käymällä yksin jumpassa tai edes kiskalla. Ja rehellisesti ihan perinteinen baari-ilta kyllä toimii myös. Ainakin minulla (lapset 2,5 ja 7kk ja ehkä yhteensä 4 kertaa ollut 3v aikana!). Ja tärkeintähän se on mistä itse tykkää ja miten oma perhe parhaiten toimii. Meillä myös hienosti isi hoitaa ja molemmat lapset ovat onneksi syöneet aina hyvin myös pullosta.

  En jaksanut lukea kaikkia kommentteja mutta käsitin että tyhmiä kommentteja oli joukossa. En ylipäätään ymmärrä tätä äidit syyllistävät äitejä. Ja syyllistyvät. Eiköhän sinulla ole kuitenkin järki kädessä siinä mitä ikinä vapaailtanasi teetkään. Toivottavasti sait nauttia,pidit hauskaa eikä ihan heti tarvinnut kotiin lähteä imettämään :)

  Vastaa
 60. kiku 20.5.2012

  olen 23v melkein 5vuotiaan tytön yh. Tyttö on oikea kyläluuta ja kinuaa mummolaan melkein viikoittain, kun siellä on niin kiva touhuta tätien ja enojen kanssa. Isällään tyttö ei ole koskaan ja äitini onkin itse myös lupautunut ottamaan tyttöä useammin hoitoon, että saan sitä omaa aikaa, on se sitten baarissa oleminen tai kotona hölläily. Itse en näe siinä mitään ongelmaa, jos tyttö kinuaa mummolaan ja tykkää siellä olla, että istunko illan kotona vai lähdenkö kavereiden kanssa ulos. En ymmärrä ton poppyn vauhkoomista, mitä väliä missä sen vapaa-aikansa viettää? jokaisella ihmisellä ei tosiaan ole baarissa tarkoitus vain vetää hirveä humala. Ja normaalisti ihmiset haluavat tehdä elämässään erilaisia asioita, asioita joista kukin itse tykkää. Poppy itse varmasti lukee lapsilleen iltasadun vielä lasten ollessa nelikymppisiä ja ei missään nimessä mene edes töihin ilman lapsiaan, ettei ne vaan saa traumoja siitä että äiti ei ole muutamaan tuntiin paikalla:)

  Go Maj! oot ihana äiti ja et arvaakkaan kuinka paljon blogisi on mua auttanu ja antanu voimia, elämä tosiaan on ihanaa ja näytät siitä täydellistä esimerkkiä:)!!

  Vastaa
 61. alpuliini 20.5.2012

  ihanaa iltaa sinulle ! :)

  Vastaa
 62. Katariina 20.5.2012

  Poppy: Noniin, lapseton ihminenhän sen parhaiten tietää, minkä verran äitiys väsyttää ja kuinka paljon sitä omaa aikaa välillä kaipaakaan..

  Vastaa
 63. Babu 20.5.2012

  Poppy: Ajattelin ensi viikolla juoda siideriä ja varmaan VIINAAkin. Ainii ja mulla on kaksi HYVINVOIVAA ja ONNELLISTA lasta.

  P.S Olen tehnyt niin aikaisemminkin lasteni olemassaolon aikana.

  Vastaa
  • johanna 20.5.2012

   ettäs kehtaat :D

   Vastaa
  • Anne P. 20.5.2012

   :D

   Vastaa
 64. minna 20.5.2012

  Ehkä multa meni jotain ohi, mutta missä nämä poppyn kuuluttamat bilemammat oikein olikaan? Ei ainakaan tässä blogissa ja näissä kommentoijissa, eli vähän väärä foorumin valinta nyt tuohon räksyttämiseen.

  Poppy: Epäilen tekstisi laadun ja sen sinusta antaman kuvan perusteella, että sellaisia mammoja löytyy enemmänkin sinun lähipiiristäsi, niin että piikkiä sinne päin vaan, jos noin korpeaa :) No, tekstisi tuntuu tulevan muutenkin niin lapsellisella suulla, että ehkä emme vaivaa päitämme sen punaisen langan etsimiseen sen enempää…

  Vastaa
 65. MamaBlossom 20.5.2012

  Mä aion luottaa siihen että poppy on ihan täysi provo. Jos ei ole, niin onnea matkaan vaan kun lapsia hankit. Saattaapi kaikesta päätellen olla aika paljon opittavaa..

  Kiitos ihana Maj ihanasta blogista!

  t. mamma joka välillä bilettää

  Vastaa
 66. Isä 20.5.2012

  Voi Poopy… Tämähän kertoo sit kaiken. Sulla ei ole edes lapsia ja päätit tulla pätemään ja sanelemaan miten homman kuuluu olla. Todella säälittävää, tule sitten keskustelemaan kun olet itse kokenut jotain. Taitaa sunkin pilvilinnat romahtaa ja täydellisyytes muuttua joksikin muuksi. Nyt kun todellisen tilanteesi tietää, voin taata että väännät itkua vielä lonet kerrat jos lapsen saat. Toivottavasti et ainakaan murkytä sitä idiotismillasi…

  Ja kyllä, olen mies ja siksi nimimerkillä isä.

  Totta se on kuten yllä mainittiin että äidit ovat toistensa pahimpia arvostelijoita. Mutta edelleen ihmettelen mitä toi Poopy täällä meuhkaa? Tyypillä ei ole edes hajua saati kokemuksia vanhempana olosta. Jos siirisit sitten sinne demin puolelle angstaamaan! Hyvää loppuelämää sulle kuitenkin! Ps. Ajattelin vetää perseet seuraavana viikonloppuna! (Aijoo, mutta sehän on ok, koska olen isä, äidithän ei saa koskea alkoholiin…)

  Vastaa
 67. S-M 21.5.2012

  Hih, olipas vaan kommentteja. Liputan Majn puolesta! Totta kai nainen, avopuoliso, äiti, uraputkeen hurahtanut tai himo urheilija tarvitsee joskus irtioton arjesta, sehän tuo elämään sitä jotakin! Ja voin sanoa, että toimisin (lapseton nainen siis) ihan samalla tavalla kuin Majkin. Ja hei, täytyyhän Majkin syödä ja juoda, niin onkse väärin, jos ne on sen hyviä ystäviä kenen seurassa edellä mainitut asiat tapahtuvat? No ei tietenkään. Hyvä Maj rohkeasta postauksesta. Arka aihe kuten kommentitkin osoitivat. ;)

  Vastaa
 68. ?? 22.5.2012

  Voi olette te säälittäviä yhden kommentoijan kimppuun käyviä nuoleskelijoita?!! Luin koko ketjun ja kaikkein eniten tietty hämmästelen tuota Isän kommenttia:mitä ihmettä tekee mies tällaisessa blogissa?? :o Sit toisekseen, nämä kommentit jälleen kerran näyttävät sen pahimman puolen pienten lasten ÄIDEISTÄ. Vain ja ainoastaan sitä mieltä saa olla että VIINA ja ALKOHOLI ylipäätään on hirmu tärkeää omassa ajassa (joka ilmeisesti pitäis olla lakisääteistä teidän puheista päätellen!) ja sitä tarvitaan saadakseen rauhaa järjettömän rasittavista lapsista. Huokaus sentään. Ei tuota asennetta taatusti pysty lapsiltaan peittämään jokapäiväisessä arjessakaan, joten teidän kullannupuilla on varmaan upeat oltavat mommy dearestin kanssa joka koko ajan toivoo olevansa jossain muualla pullo kädessä…mahtavaa, täydellistä lapsuutta heillä. :(

  Vastaa
 69. Paula 22.5.2012

  Joskus riittää kävelylenkki yksin tai ystävien kanssa ja joskus ei. Silloin mä ainakin lähden tuulettuun ja mulla on niin ihana mies, niinku varmasti sullakin Maj, että se ymmärtää ja mielellään antaa sulle sen yhen oman illan. Miehet oikeesti pärjää lasten kans ihan hyvin kun vaan luottaa ite siihen ja antaa niitten tehä jutut omalla tavallaan. :)

  Mukavaa naisteniltaa sulle! <3 Kyllä Tampesterista löytyy niin kivoja paikkoja. Ihana ruokapaikka on The Grill, ootko käyny? herkut eväät.

  Vastaa
 70. Naila 22.5.2012

  Pahimmat kommentoijat yleensä mielestäni on juurikin ne lapsettomat immeiset mutta osittain ymmärrän Poppyn kannan. Ei hän kirjoittanutkaan ettei muuta elämää saa olla, nimenomaan kannustaa matkustelemaan ja touhuilemaan perheen kanssa, ei bilettämään baarissa. Vaikka Maj menikin syömään eikä ryyppäämään mutta Poppyn pointti olikin ihan muu. Halusi varmaan tuoda oman kantansa esille ja aiheuttaa keskustelua, en usko että se oli provo. Itselläni on 2 lasta enkä nyt arvostele Majta lainkaan.

  Aikuisena äitinä täytyy myös ymmärtää lapsettomia, lapsettomilta kun aina vaaditaan ymmärrystä äiti-ihmisiin, molemmin puolin, ok? ;))

  Vastaa
 71. Isä 23.5.2012

  Ai Isä tai ylipäätänsä miehet ei saa lukea blogeja? :D Eikö miehet saa olla kiinnostuneita sisustuksesta, perheestä tai ylipäätänsä hyvistä sivustoista netissä?

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *