Lallattelin pienenä, kun nypin päivänkakkaran lehtiä… Varmaan vielä teininäkin koitin onneani, jos vaikka joku olisi rakastanut ;) Eilen käytiin mummun ja lasten kanssa hakemassa kukkia mummolan pihalle. Meidän kerrostalon parvekkeelle ei kukkia taida tulla, koska niiden mukana tulee kiusallinen amppari-ongelma. Joku ehkä muistaa Teppo-ressukan silmätapaturman viime kesältä…

 

Äiti on hakenut samasta paikasta kesäkukat niin kauan kuin muistan. Tulee mieleen parin vuoden takainen reissu, kun yhtenä kesänä äitin kanssa estettiin mun siskoa lähtemästä crocs & kukkamekko-yhdistelmällä tuonne puutarhalle, sori sisko :D

 

Huumaava kukkien tuoksu. Can you feel it?

 

En tiedä kukista mitään. En voi kirjoittaa teille mitään hienoja lurituksia niistä. mutta kaikenmaailman verenpisaroita ja muita siellä oli. Tunnistan ruusun, voikukan, ehkä liljan ja jopa gerberan :D

 

Hauskuutin äitiä lunttaamalla kukkien nimet ja esittelin hänelle valikoimaa todella asiantuntevasti. Kerroin, että missä kukat viihtyvät ja mitkä sopisivat rouvan takapihaan ja puseron väriin.

 

Sain myytyä kolme roikkuvaa kukkaa äidille. Oikeasti me saatiin Repsun kanssa valita, mitä haluttiin.

 

Rebekka halusi vaan istua kottikärryssä.

 

Mä kiersin kaikki ”kukkahuoneet” moneen kertaa, ekaksi kaikki näytti niin kivoilta, mutta sitten tuntui, että mikään ei ole hyvä.

 

”Todella kaunis… herkun värinen, mutta liian mummo, ai nii sä oot mummo”

 

Lopulta halusin vain valkoisia kukkia. Sopii kaiken kanssa, helppo yhdistellä eri väreihin… Hetkinen me ei oltukaan maalikaupassa.

 

Olisin halunnut valkoisen runkoruusun ainoastaan, mutta se ei kuulema ole tarpeeksi roikkuva. Hienoin se kuitenkin oli. Massiiviseen neliskanttiseen ruukkuun vaan kuistille, ihan täydellinen.

 

Sitten ruusuista tuli mieleen Nälkäpeli ja presidentti Snow. Liian täydelliset tuoksuvat ruusut. Verta ja ruusuntuoksua… Te jotka ette ole lukeneet Nälkäpeli-kirjoja, ette voi ymmärtää tätä. Ehkä ei mitään ruusuja sittenkään :/

 

Avustaja A unessa ja B:llä meni sormi suuhun.

 

Liian mummoja nämätkin.

 

Sit se löytyi se just täydellinen.

 

Ja niin tietty. Joku oli ehtinyt ensin. Ei kukkia saa varata?!

 

Mut onneksi niitä oli pari jemmassa. Otettiin kaks kappaletta ja sit yks sellanen valkoinen. Kaikki olivat oikein tyytyväisiä! Voin kuvata kukkia vielä lisää täällä kotipihassa? Jaa, ei vai, mikä teitä nyt vaivaa. Ketään ei nappaa :D Mistä mä sit kirjoitan? Ylivieskan parhaat ostospaikat? Ravintolat? Jää kuulkaas postaukset lyhyiks…

 

-Maj

 

ps. Erityisterveisiä Kuonolle, joka varmasti olisi osannut varmuudella heti sanoa, että mitkä kukat ovat tyylikkäimpiä ja helppohoitoisiakin vielä ;)

 

 

 

0 Comments

 1. Elena 5.6.2012

  Ihana postaus! Ja niinhän se on, ettei kaikkea voi eikä tarviikkaan tietää! Mäkään en hirveesti kukista tiiä, riittää et ne on nättejä :)

  Vastaa
  • Maj 5.6.2012

   Huh, onneks ei tarvi, mä en tiedä paljon mistään mitään :D

   Vastaa
 2. elluu 5.6.2012

  kiitos piristävästä blogijutusta.. :) osaat kirjoittaa niin hyvin, juttusi ovat hauskoja,mielenkiintoisia. osaat kertoa ”tylsistä” tavallisista aiheista hauskasti jotka tuovat juttuun jujua.. :) joka päivä odotan että koska sinulta tulee uusi juttu. jatka samaan malliin olet mahtava bloggaaja! :))

  Vastaa
  • Maj 5.6.2012

   Voi kiitos niin paljon, olet mahtava lukija <3

   Vastaa
 3. Kirsi 5.6.2012

  Mä niin tykkään kesäkukista ja puutarhoista, mutta pakko tunnustaa, en itsekään tiedä niistä tuon taivaallista. Tästä varmaan johtuu että meillä on aina samat kukat, osaan hoitaa ne syksyyn asti ilman välikuolemia. Jos erehdyn hourahtamaan johonkin kauniiseen kukkaan, saan sen tapettua viikossa, vaikka hoito-ohjeet kysyisin ja niitä noudattaisin. Kaikki ei vaan voi olla viherpeukaloita :)

  Vastaa
  • Maj 5.6.2012

   Ei niin….. Vaikka toivoisin et oisin :/

   Vastaa
 4. Sofia 5.6.2012

  Täällä nappaa ainakin! Jatka vaan samaan malliin, kyllä täällä sun juttuja luetaan edelleen ;) Ja tervetuloa tänne kotipitäjän Zeppeliiniin taas shoppilemaan :D

  Vastaa
  • Maj 5.6.2012

   Lähtisköhän toi mun sisko Zeppeliiniin taas…?

   Vastaa
 5. Reetta 5.6.2012

  meidän tytsyllä on kanssa samanlainen marimekon myssy ku rebellä,oletko itse tehny? vai ostanut marimekon liikkeestä? siinä oli kiva tommonen kierre päässä:)

  Vastaa
  • Maj 5.6.2012

   R on saanut sen Marimekolta blogin kautta, se on tosi söpis, ehkä vaan kohta liian pieni :/

   Vastaa
 6. Nenna 5.6.2012

  Mäkään en kukkien päälle ymmärtänyt, ennen kuin olin viime kesän töissä erään puutarhamyymälän kassalla! Siinä tuli väkisinkin opeteltua kaikkea, eikä tylsinä hetkinä oikeasti ollut muuta tekemistä kuin lukea jotain kesäkukkien hoito-ohjeita :D Sen jälkeen mulle iskikin hirveä kaipuu maalle ja omaan taloon, josta pitäisi tietysti löytyä se valtavaakin valtavampi puutarha kukkineen kaikkineen..

  Vastaa
  • Maj 5.6.2012

   Hyödyllistä!!

   Vastaa
 7. Kuono 5.6.2012

  Ihana paikka, kunnon puutarha! Amppupelosta kärsivänä valkkaan joka kesä varman päälle. Valkoisia markettoja,

  erilaisia heiniä ja mehikasveja ruukkuun. Ei pörrää amput. Marketat ottaa niitä selvästi päähän,nopee kurkkaus ohilentäessä riittää. Muutenkin mainio parvekekukka, kestää paistetta ja kuivuutta. Kukkii syksyyn asti kun muistaa nyppiä kukkineet kukat pois. Jos amppuystäviä ei olisi parveke täyttyisi huumaavista tuoksuista ja väreistä….

  Vastaa
  • Maj 5.6.2012

   Faktat pöytään! Jotenkin arvasin tämän <3 ps. ikävä

   Vastaa
 8. Senja 5.6.2012

  Aina, kun luen sun blogia nauran ääneen! Tosi hauska blogi sulla ja hyvä huumorintaju! :D

  Vastaa
  • Maj 5.6.2012

   Joo, no ei mulle voi muuta ku nauraa, hei kamoon, en ole kauheen vakuuttava, kun esittelen trikoita ja kukkia. :S

   Vastaa
 9. Lauran 5.6.2012

  Ihania kukkakuvia! :) Kukat olis kyllä tosi kivoja parvekkeelle, mutta olen miettinyt myös tuota amppariongelmaa. Lisäksi meidän parvekkeelle paistaa lähes koko päivän aurinko, joten ne kuivuvat todella nopeasti (kastelemisen unohtaminen ei vaikuta ollenkaan..) Mutta kauniita kukkia te kyllä valitsitte :)

  Vastaa
  • Maj 5.6.2012

   Kuonon kommentista tosta yläpuolelta saat hyvät vinkit ;)

   Vastaa
 10. Tuttu on paikka! Käytiin siellä, kun olin pieni. Muistan myös, ettei ne reissut sinne olleet ainakaan pienenä mitään hauskoja. Nyt tekis todellakin mieli käydä katsomassa mitä kaikkea siellä onkaan…

  Kirjoittele vaan Ykan paikoista :-)

  Vastaa
  • Maj 5.6.2012

   Miks ei reissut olleet hauskoja? Tylsiä kukkia vai? :D

   Vastaa
 11. sini 5.6.2012

  Heei, tee juttu Ylivieskasta :-) Kuvailet nähtävyyksiä, kauppoja ja kaikkea! Jee, se ois tosi kiva! Oon monesti menny Ylivieskan läpi matkalla etelään mutta olen nähnyt aina vaan sen yhden tien varrella olevat jutut..

  Vastaa
  • Maj 5.6.2012

   Mun pitää eka selvittää, että missä ne nähtävyydet on… :D

   Vastaa
   • PikkuMy 5.6.2012

    Tää repes täällä :D Ai, onko ne mennyt hukkaan :D

    Vastaa
   • Outi 5.6.2012

    Ööö, siis ei kai siel muuta esiteltävää oo ku Kärkkäinen xD

    Heh, vai kai se niin on, et jos on ite asunu jossain, niin ei se näytä miltään paitsi vieraista :P

    Vastaa
    • Maj 5.6.2012

     Mä mietin oikein kovasti, että mitä nähtävää täällä olis… jaaa koitan tehdä aiheesta postauksen. Suomen suurin ”joulukuusi” kyl olis, mut se ei taida toimia kesällä… ja sit toi Kärkkäinen… jaaa tota…

     Vastaa
     • Rillirousku 5.6.2012

      Savisilta! Ainiin, oot esitelly sen jo… ;´-)


     • jennie 6.6.2012

      savisiltakin on remontissa… :D


     • Outi 7.6.2012

      Paitsi et se ”joulukuusi” ei mun mielestä ole enää talvellakaan toiminnassa =/


 12. Helen 5.6.2012

  Lisää kukkakuvia vaan, me likes! Sormet syyhyäisivät päästä käsiksi Omaan Pihaan, mutta haaveissa vielä moinen on.

  Vastaa
  • Maj 5.6.2012

   Kukkakuvat <3

   Vastaa
 13. Katariina 5.6.2012

  Hei tee postaus sun kaikista kengistä mitä käytät! :) olen niin kenkäfriikki, niin olisi kiva nähdä millaisilla yleensä tallustelet :)

  Vastaa
  • Maj 5.6.2012

   En voi pariin viikkoon, kun kengät on kotona :/ Muistuta mua!

   Vastaa
   • Petu 5.6.2012

    voit tehä kaikista mun kengistä :D varsinkin crokseista…..

    Vastaa
    • Maj 5.6.2012

     Hihii, voin tehdä! :D

     Vastaa
 14. Noora 5.6.2012

  Hei aivan ihana postaus! mietin tässä että onkohan tämä Siipon Puutarhalta Kalajoelta vai ootteko pysytelleet vaan siellä kauempana jokivarressa. Joka tapauksessa tulin aivan kaihomielelle täällä Lontoon pölyssä ja sateessa, ois ihanaa olla siellä laidalla maailmaa ostamassa kesäkukkia mökille. Nyt täytyy vaan tyytyä tuoksutteleen viiniköynnöksessä kasvaneita tomaatteja jotka etäisesti muistuttaa mummulan tomaatteja täynnä olevaa kasvihuonetta…

  Kiitos!

  X

  Noora

  Vastaa
  • Maj 5.6.2012

   Tää on ihan täältä Ylivieskan mestoilta, niemelänkylältä löytyy ”Piha &Puutarha”!

   Vastaa
 15. Virpi 5.6.2012

  Kiitos tästä ihanan virkistävästä postauksesta! Todella, kun katsoin kuvia niin pystyi tuntemaan kukkien tuoksun ja kasvihuoneen kostean fiiliksen… Vähän piristystä tänne tietokoneen ääreen. =)

  Vastaa
  • Maj 5.6.2012

   Mahtava homma Virpi!

   Vastaa
 16. Elli 5.6.2012

  Ooh, näin puutarhurin tyttärenä(vaikkakin itse enemmän kasvintappogeenejä perineenä) rakastan yli kaiken sitä kasvihuoneen tuoksua..<3 siitä tulee mieleen lapsuus ja iloiset leikit kukkien keskellä:) vaikka puutarhaa, eikä puutarhuriakaan enää ole, niin jo ajatus tuoksusta tuo hymyn huulille ja ihanat lapsuusmuistot mieleen<3

  Vastaa
  • Maj 5.6.2012

   Voi, mikä kommentti. ”Puutarhuriakaan ei enää ole”, mutta niin, onneks on ne ihanat muistot <3

   Vastaa
 17. Niina 5.6.2012

  Tulipas kunnon nostalgiaryöppy näistä kasvihuone- ja kukkakuvista, meidän perheellä kun oli minun ollessani lapsi ja nuori oma puutarhayritys ja isoja kasvihuoneita suurine kukkamerineen joka kesä. Se oli vain jotain käsittämättömän kaunista, miten eri sävyiset, tyyliset, väriset ja ihanan tuoksuiset kukat muodostivat loppumattomalta näyttävän kukkameren! <3 Vieläkin joskus iskee kaipuu etenkin tällaisia kukkakuvia katsellessa, että harmi kun ei enää ole sellaista paikkaa minne mennä rentoutumaan kasvien ja kukkien keskelle.

  Tästäkin huolimatta että äitini oli entiseltä ammatultaan puutarhuri ja sain kasvaa kauniiden kukkien keskellä, olen yhtä onneton kukka-asiantuntija kuin sinäkin Maj! :D Nousi ihan hymy huulille kun luin tätä postausta ja sinun kukkien tunnistamistasi ja valintaperusteita, hehe :) Ei se kukkienhoito näköjään kulje geeneissä, eikä niiden nimet näköjään jää päähän vaikka kuinka kasvaisi kukkasten keslellä… noh, onneksi on äiti, jolta voi aina pirauttaa ja tiedustella jonkin kasvin nimeä (ja sitten nolona kuulla että aijaa, se olikin tulppaani tai ruusu…juujuu, eihän tota tietty ois voinu millään tietää! ;D)

  Ihana kirjoitus taas, ihania kuvia ja mainio blogi <3

  Vastaa
 18. Maria 6.6.2012

  MOi,

  kyä nauratti! hauskasti kirjoitit – jälleen kerran!

  Vastaa
 19. Noora N 6.6.2012

  Hihii, itsehän olen hurahtanut kesäkukkasiin aivan täysin, ja voi kuinka olenkaan tänä vuonna pinnistellyt sen eteen, että parvekkeestamme ei tule viidakkoa. Joka vuosi olen kastelukannu kädessä kironnut sitä, että pitikö näitä kukkia taas tällänen läjä hommata, kun ei niitä kukaan ehdi pitää kuitenkaan hengissä :D

  Vastaa
 20. Mellu 6.6.2012

  Kui siisti blogi!

  Mul on vähä erilainen. Mä oon tehny mun blogini fanisivumuodossa Kevjumballe! Ehkä tiiät hänet? Hänen oikee nimi on Kevin Wu. Pakko myöntää et se on iha über söpö ja kaikkee! Se tekee Youtubessa hassui videoit kaikest ja on tosi tunnettu ympäri maailmaa.

  Ehkä sä kävisit tsekkaa sen?:) joku päivä viel se löytää mut ja mun blogini!

  http://www.kevjumbaforever.blogspot.fi

  Love you all!! XOXOhih

  Vastaa
 21. Tiunamiuna 6.6.2012

  Tiiäkkö tänään huomasin sellaisen jutun… ja aattelin sullekin kertoa ku mietit missä se sun punainen lanka on jne. =) Joskus oon blogin kirjoittamista miettinyt itekin ku oishan se kiva muualla asuville tutuille ”seurata” meidän elämää (josta on siis tullut kiinnostavaa nyt lapsen myötä heh heh…) niin kun blogin pitämistä edes mietin niin mun eka ajatus on, että no ketä tuntematonta muka voisi kiinnostaa kuinka me eilen mentiin bussilla kaupungille ja ostelin itselleni sitä sun tätä, uusia kosmetiikkajuttujakin aika innoissaan ostin, illalla raidoitin oikein onnistuneesti kaverin hiukset ja lainasin siltä pari mekkoa tulevan vkonlopun juhlia varten, joo tänään oltiin pihalla, sitten kaverilla leikkimässä ja joo tosiaan käytiin kaupassakin ja mentiin vielä toiselle kaverille leikkimään. Illalla oltiinkin sitten jo aivan hurjia ja kävästiin grilliltä hakemassa burgerit. NIINPÄ ketä kiinnostaa?! No siis mua itseänihän kiinnostaa aivan älyttömän paljon just vaikka sun blogi, jossa kerrot yleensä aika lailla teidän arjesta. Ihan oikeasti kiinnostaa. Siinä se punainen lanka varmaan näin lukijana mulle on kun sun arki on hyvin samanlaista ku mun.

  Mulle ainakin jää sellainen fiilis sun kirjoituksista, ettet niitä väkisin joudu vääntämään. Näin ainakin toivon. Osaat ilmaista asioita mukavalla tavalla ja kuvat on hyvälaatuisia, ihmiset niissä kivan näköisiä, tyylikkäitä ja hmm.. jotenkin aitoja oikeita ihmisiä. En osaa paremminkaan selittää tätä nyt, mutta vaikka susta tuntuis, että mitä oikein höpiset täällä niin kyllä on varmasti paljon meitä ketkä pitää sun juttuja kivoina =)

  Tulkaa täällä Oulussa käymään jos siellä vaan sataa koko ajan. Tänään ainakin ollut aivan ihana auringonpaiste!!!

  Vastaa
 22. -S 7.6.2012

  Kauniita kukkakuvia!

  Kunpa osaisi pitää edes kaktuksen elossa, mutta ei nekin on kuolleet! :D

  Mistä olet hankkinut valkoisen neuleesi joka on päälläsi ja oli yhdessä postauksessa laukkujenki kanssa kuvassa ;) IHANA!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *