Joka päivä sitä on pakko tehdä monta kertaa (no ainakin pari), ruokaa nimittäin. Makaroonilaatikkoa, jauhelihakeittoa, kalaa ja muuta tavallista, mikä nyt menee alas 2-vuotiaalta. En ole mikään keittiössä hääräilijä(päinvastoin), joten te toivoitte ruokapostauksia nyt ihan väärältä ihmiseltä. Minun tulee usein syötyä päivisin samaa ruokaa, mitä Rebekalle laitan, mutta toisinaan pyöräytän nopean salaatin itselleni.

 

Me tehdään usein joku laatikko tai keitto, josta sitten syödään lounasta seuraavana päivänä. Välillä nimittäin pukkaa vähän kiirettä, jos vaikka vauvaa ei huvitakaan nukkua ja toisella on kiljuva nälkä. Joskus en kerkeä edes itse juuri syömään, mutta onneksi otan sen sitten illalla viimeistään aina takaisin ;)

 

 

Nämä tarvitset Majn pikasalaattiin. Meillä on kaikkia kuvan elintarvikkeita melkeinpä aina kaapissa ja joo, vettä tulee hanasta. Usein myös nappaan aamupäivän vaunulenkillä tarpeet salaattini tuosta lähikaupasta. Samalla kun haen ne 600 litraa maitoa. Miten noi kaksi voi juoda oikeasti niin paljon maitoa? Suuremmissa perheissä kannetaan sitä maitoa kaupasta joka toinen päivä varmaan niin, että selkää särkee. ”600 litraa” tulee siitä, että Miika oli kerran kirjoittanut niin mun kauppalistaan, se tarkoittaa, että osta maitoa niin paljon kuin vaan jaksat kantaa.

 

Ainoastaan viinirypäleet + minitomaatit täytyy halkaista ja kurkku pilkkoa. Oikeasti salaatti on pöydässä viidessä minuutissa.

 

Tuskin tarvitsee kirjoittaa ohjetta salaatin valmistamiseen ;D Helppoa, mutta maistuu mulle ainakin!

 

Sellaista tänään, joko olette palautuneet juhannuksesta? Täällä ollaan otettu vaan iisisti. Vähän poikettiin mökillä eilen, sääli, että on niin surkea keli. Voitte muuten lähetellä kommenttiboksiin toiveitanne postausten suhteen, sillä ajattelin toteuttaa vielä muutamia :) Kivaa alkavaa viikkoa kaikille!

 

-M

 

0 Comments

 1. Ann 24.6.2012

  Tämäkin kiireinen kotiäiti vois tommosen aamuisin väsätä ni vois syödä sit pitkin päivää. Oon ite ihan hyvä perusruokien kokkaaja, mutta sain tästä sun postauksesta kyllä kivoja vinkkejä. Pitäis itekin hyödyntää sitä, että sen minkä tekee päivälliseksi, syö sitten lounaaksi seuraavana päivänä, niin aikaa riittää muuhunkin, helpon ruoankin laitto vie aikaa, eikä kesken sitä voi esim. ulos lähteä. Maidosta tuli mieleen, et meidän on ollut pakko rajoittaa sitä vähän, muuten sitä menis ihan liikaa ja sais juosta jatkuvasti lasten kanssa vessassa :D

  Vastaa
  • Maj 25.6.2012

   Voi eiii, kiitos kovasti kommentistasi! Tosi ihanaa jos tästä oli jotain hyötyä :))

   Vastaa
 2. Tiia Janette 24.6.2012

  Kiitos kivasta vinkistä, tota täytyykin joku päivä kokeilla.

  Oon ihan koukussa sun blogiin, oot niin aito + sulla on hauska ja mukaansa tempaava tyyli kirjottaa. Tätä lisää! :D

  http://tiiajanette1.blogspot.fi/

  Vastaa
  • Maj 25.6.2012

   Kiitos kivasta kommentista, hehe hauska myös kuulla, että oot ”koukussa” :)

   Vastaa
 3. anna 24.6.2012

  videopostaus:)

  Vastaa
  • Maj 25.6.2012

   Iiiks! En ole mikään luonnonlahjakkuus noissa videohommissa :D

   Vastaa
 4. NiinaT 24.6.2012

  Tässä tulis toivepostaus ehdotuksia: -Mistä asioista unelmoit, -Elämää Miikan kanssa ennen lapsia, -Paras/parhaat ystäväni :) Mukavaa viikkoa !!!

  Vastaa
  • Maj 25.6.2012

   Kiitos ehdotuksista ja samoin :))

   Vastaa
 5. Sanna 24.6.2012

  Pyysin tätä joskus kaaauuuaan sitten, mutta se hautautui varmaan monien muiden toiveiden alle. :) Eli tehän ootte Miikan kanssa ollu Brasiliassa, muistanko joistain kuvista oikein? Mitä jos sä tekisit siitä matkasta, tai yleensäkin sun matkoista postausta? Ois meinaan mielenkiintoista kuulla sun mielipiteitä eri paikoista joissa oot käyny, mikä on ollu suosikki, ja mikä einiinkiva. Ja kuvat matkoilta on aina ihania. :)

  Vastaa
  • Maj 25.6.2012

   Ääh, kaikki (reissu)kuvat ovat siellä tuhoutuneella kovalevyllä :”(

   Vastaa
 6. Inka 25.6.2012

  Käytkö ikinä kirppareilla? Lapsillehan sieltä löytää yleensä kaikkea kivaa ja saa hetken olla nollaamassa aivojaan.. Itse löysin kirpparit äitiyslomalle jäätyäni ja koukutuin moiseen heti :) Olisi kiva nähdä postaus, jossa esittelisit löytöjä, mikäli tulee käytyä. Ja jos et ole käynyt, niin kipin kapin sinne! :) :)

  Vastaa
  • Maj 25.6.2012

   Käyn joskus, mutta en ole oikein kirppisihmisiä, eikä mun mielestä lasten kanssa ole kauheen nautinnollista kierrellä siellä ahtaissa väleissä. Vien muutaman kerran vuodessa omia kamoja kirppikselle myyntiin ja samalla vilkuilen tarjontaakin. Joskus olen jotain pientä ostanut, mut tosi harvoin, joten postausta en voi kirppislöydöistä oikein tehdä :/

   Vastaa
 7. inkku 25.6.2012

  Onpa herullisen näköinen salaatti. Helppo ottaa mukaan töihinkin, kiitos vinkistä!

  Vastaa
  • Maj 25.6.2012

   No eipäs mitään :)

   Vastaa
 8. Nettanen 25.6.2012

  Hei Maj! Olet usein puhunut täällä Sapesta, joten toivopostaukseni olisikin juttu teidän ystävyydestä! Miten olette tutustuneet ja mitä matkan varrelle mahtuu, miten nykyään jne. :)

  Vastaa
 9. Tiina 25.6.2012

  Salaatti on kyllä ihan maailman nopein ruoka ja niin hyvää :)

  Me työkaverin kanssa tehdään vuorotellen lounassalaatit töihin. Todella kätevää. Samalla vaivalla sitä tekee kahdelle kuin yhdelle.

  Vastaa
  • Maj 25.6.2012

   Aikas kiva idea ja toimii varmasti :)

   Vastaa
 10. Adriana 25.6.2012

  Nam, alkoi heti tekeen mieli kurpitsansiemeniä ja muita pähkinöitä (höystettynä raikkaalla salaatilla, heh)! Täytyypäs kokeilla ”sun reseptillä” =) Itse tykkään laittaa sekaan myös sipulia, joka marinoituu balsamicossa & oliiviöljyssä sillävälin kun pilkon muut ainekset. ERillistä kastiketta ei silloin tarvitse.

  Toivepostauksesta vielä tuli mieleen, että miten olisi joku sisustusjuttu? En ole läheskään kaikkia postauksia lukenut ja en tiedä oletko postannut mitään teidän sisustuksesta mutta sitä ainakin minä toivoisin! =) Juuri itse tällä hetkellä sisustelen uutta kotiamme joten kaikki ideat on tervetulleita =)

  Vastaa
  • Maj 25.6.2012

   Hyi, sipulia :P Sisustusjuttu, okei. Tsekkaa tunnisteista ”koti”-jutut niin saatat löytää jotain vanhoja :)

   Vastaa
 11. Jaanaba 25.6.2012

  Kiitos salaatti-ideasta. Oli niin herkullisen näköinen, että tein lähes samanlaista ja hyvää oli. =)

  Vastaa
  • Maj 25.6.2012

   Jee, oli kiva kuulla :))

   Vastaa
 12. netta 25.6.2012

  etkö imetä enää vai miksi samuelillekn tarvitsee maitoa..? :) kiva postaus! olet ihana!

  Vastaa
  • Maj 25.6.2012

   Ei Samuveli tarvitse maitoa, mut katsos Miika ja Rebekka ;)

   Vastaa
 13. Nanda 25.6.2012

  Majn hiusvinkit/lempikampaukset! :)

  Vastaa
  • Maj 25.6.2012

   Selkkis, katsotaan…

   Vastaa
 14. Sipe 25.6.2012

  Tämä salde lähtee tänään työevääksi, kiitos vinkistä! Ja mitä tuohon maidonjuontiin tulee, niin muistan hyvin elävästi serkkuni kanssa tehdyt kauppareissut, hänellä on neljä lasta. ”Montako maitoo otetaan?” ”Hmmm no kotona on vielä kolme purkkia, ota nyt yhdeksän puoltoistalitrasta!”

  Vastaa
  • Maj 25.6.2012

   :D OMG!

   Vastaa
 15. nq 26.6.2012

  Ääk pakko kokeilla tota salamattijuttua, näytti niin herkulliselta :p

  Vastaa
 16. Madde 27.6.2012

  Hahah, ja mä ku oon miettiny että mun avomies juo paljon maitoo ku ostan joka toinen/kolmas päivä 5 litraa maitoo :) toivepostaus ”elämäni ennen Miikaa” :)

  Vastaa
 17. tiiuu 31.7.2012

  Niin herkullinen salaatti :) Viime yönä näin untakin tuosta.. Huomenna on kyllä pakko käydä hakemassa ainekset!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *