Ihana & kamala Muumimaailma. Nyt ymmärrän miksi jotkut sanovat, että Muumimaailmassa ahdistaa? Me satuttiin valitsemaan vierailumme ajankohta niin, että koko paikka oli ihan tupaten täynnä jengiä! Koko Naantalista ei meinannut löytyä edes yhtä parkkipaikkaa. Siispä suosittelen suuntaamaan Muumimaailmaan alku- tai loppukesästä, paitsi jos satut erityisesti tykkäämään tiiviistä tunnelmasta. Meillä oli mukana omat eväät (onneksi) sillä en itse nauti ainakaan kauheasti jonottamisesta nälkäisenä ;) Kaikesta huolimatta paikka oli kiva ja olihan ne muumit ihania. Rebekka fiilistelee reissua vielä pitkään ja voi olla, että me käydään joskus toistenkin muumeja moikkaamassa.

 

Tonne!

 

Siinä se nyt on sitten. Ihan oikea muumitalo.

 

Pari muutakin tyyppiä rattaiden kanssa mestoilla.

 

Ööö, pakko päästä väljemmille vesille.

 

Osa jutuista missattiin kyllä ihan täysin. Mikä toi Muumijunakin nyt sitten ois ollut?

 

Kirjaimellisesti siis väljemmillä vesillä :D

 

Välillä eväitä nassuun aikuisille ja pikkuisille. Sitten olikin jo kiire tasatunnein järjestettävää showta katsomaan…

 

Miten jännää! Ihana niiskuneiti, iik!

 

Ilkeä Haisuli jäi silti toiseksi mahtavalle Mörölle.

 

Kumpaa jännitti enemmän?

 

Muumishopissa olisi ollut kaikkea ihanaa (etenkin Rebekan mielestä). Me ostettiin niille pienille muumi-ukkeleille se talo. Kaikki lapset olivat tosi kateellisia, kun kantelin sitä :D Yksi pieni poika yritti jopa napata sen mun kädestä, raukka <3

 

Seikkailulle!

 

Haluun nähdä Mörön!!

Rebekka uskaltautui juuri ja juuri katsomaan Hattivatteja, mutta Mörön luola oli vähän liikaa. Ei uskallettu edes mennä kovin läheltä sitä sen majaa…

 

 

Muumitalo kädessä!

 

Taikuri sai Smaragdinsa ja seikkailu tuli päätökseen.

 

Siinä ne nyt on, vielä kerran.

 

Paras hetki.

 

Hän ei vaan päästänyt irti, niin ihanaa se oli :”)

 

Viimeinen haikea vilkaisu vielä ja…

 

heihei Muumimaailma. Nähdään taas?

 

Meidän matka jatkui Naantalista Turkuun. Käytiin vielä illalla syömässä ja sitten oltiin ihan valmiita nukkumaan. Hotellin viileät ja pehmeät lakanat takasivat rauhalliset yöunet koko porukalle. Aamulla oltiinkin jo sitten valmiita uuteen seikkailuun :)

 

Onko muilla kokemuksia Naantalista tai Muumimaailmassa? Heräsikö jotain fiiliksiä tästä? Kommentoikaa ja kertokaa ihmeessä missä te olette käyneet kesälomalla?

 

-Maj

ps. Palailen huomenna uuden Turku-postauksen kanssa asiaan ;)

0 Comments

 1. Lilli 20.7.2012

  Oi rakastan Muumimaailmaa :)

  Se kannattaa kokea talvellakin, tyhjänä ja hieman surumielisen oloisen, mutta juuri siksi niin jännänä. Ekan sarjan lasteni ollessa pieniä meillä oli kanta-asiakaskortit Muumimaailmaan ja kävimme siellä vähintään 5 kertaa kesässä :) Vietimme koko päivän aamusta iltamyöhäiseen Naantalissa ja yövyimme jossakin lähistön mökissä tai hurautimme kotiin yötämyöten. Kesällä jaksaa :)

  Vastaa
  • Maj 22.7.2012

   Eiks ne Muumit nuku talviunta? :D Kuulostaa mageelta :)

   Vastaa
 2. Meri 20.7.2012

  Pakko päästä tonne! Meijän 3v (ja varmasti myös juniori) on ihan lennossa, jos pääsee tonne. Treen Muumilaaksoki oli jo ihan huikee kokemus, ni entä sitte toi?:D Tarvii ottaa kyllä selvää, et kuin pitkälle syksyyn tuol kandee käydä. Uaah, muumit on mahtavia! :)

  Vastaa
  • Anni 21.7.2012

   Entisenä työntekijänä suosittelen menemään elokuun puolessa välissä. :)

   Vastaa
   • Maj 22.7.2012

    Tämä selvä, kiitos Anni :)

    Vastaa
 3. Elisa 21.7.2012

  Ihana neule sulla! Mistä se on? :)

  Tuli töissäkin (abc-asemalla) vastaan muutama muumimaailman sisäänpääsyranneke kun siivosin roskia/tarjottimia :D

  Vastaa
  • Maj 22.7.2012

   Neule on Monkista :)

   Vastaa
 4. adele 21.7.2012

  Pienenä olen tuolla käynyt, ihana paikka!!!! Päällimmäiseksi jäi mieleen kun Nipsu nappasi mut viereensä riippumattoon ja alkoi kutittamaan.:D Niin ja tietenkin mamman lämmin halaus<3

  Nyt vain odotellaan omaa jälkikasvua et pääsee taas käymään.:)

  Vastaa
 5. Laura 21.7.2012

  Hyi olkoon miten paljon väkeä!

  Käytiin pari kesää sitten miehen kanssa kaksin, ja päätettiin että seuraavan kerran mennään vasta lapsen/lasten kanssa! :D Ja näköjään ajoitetaan seuraavakin reissumme alkukesään.. Huh!

  Vastaa
 6. Peppa 21.7.2012

  Muistan kun käytiin tuolla kun olin lapsi(nyt 23,siis vieläkin lapsi) ja se tais olla noidan talo mikä on jääny vahvasti mieleen,se oli niiiin jännä. Ja ne ärsyttävät aidatut alueet kun ois halunnu mennä kaikkialle huoneissa.Ihania muistoja!

  Vastaa
 7. M 21.7.2012

  Täällä yksi naantalilainen ilmoittautuu! Muumimaassa ei ole tullut käytyä kyllä vuosiin aukioloaikana, mutta Muumijunasta tiedän sen kertoa, että se on tämä kuvassa oleva juna, jonka kyydissä voi heittää rundia Naantalin keskustassa. :) http://fi.wikipedia.org/wiki/Tiedosto:Muumijuna_ponttoonisillan_edess%C3%A4_2.jpg

  On kyllä vähän ahdistavia nuo jotkin kuvat, kun porukkaa riittää!

  P.S. Rebekka on hurjan rohkea, mä pelkäsin isompanakin vielä noita muumihahmoja. :DD

  Vastaa
 8. ryppymekko 21.7.2012

  Muumimaailma oli ihan jees, mutta ei mulla kyllä oikein kuitenkaan jäänyt semmosta fiilistä että ”oi iki-ihana muumimaailma”, en oikeen kyllä ees tiiä miksi.

  Päivä oli kyllä rauhallinen väkimäärän osalta, että se ei tuottanut ahdistusta..

  No, sekin oli tietty harmi että esikoinen joka niin muumeja fanitti (silloin ehkä 3-4 v) yllättäin pelkäsikin niitä, eikä siis nauttinut muumeleista laisinkaan,mikä ei siis tietty ollut Muumimaailman vika ;), mutta harmi kuitenkin, sitä oli niin odotettu.

  Kävittekös noitaa katsomassa?Mulla jäi se jotenki mieleen,dikkasin!

  Mukavaa kesän jatkoa,

  täytyy lähteä tästä pikku hiljaa kuvailemaan yksiä polttareita.

  Vastaa
 9. Myy 21.7.2012

  Meidän perheelle muumimaailma on aina ollut joka kesäinen käyntikohde mutta lasten kasvettua sitten ollaankin menty viereiseen väskin seikkaulusaareen, kiva sekin! Muumijuna on sellainen pikkuinen juna lapsille ja kyllä aikuisetkin kyytiin mahtuu, lähtee naantalin keskustasta ja ajaa muumimaailmaan. On siis tarkoitettu kyydiksi muumimaailmaan ettei joudu kävelemään pienten lasten kanssa.

  Vastaa
 10. mia 21.7.2012

  Muumijunalla pääsee siitä mihin ne parkkialueelta tulevat bussit jättää Kailon sillalle. Ette ihan kamalasti menettänyt vaikka väliin jäikin =)

  Me asutaan Turussa ja joka kesä tuolla tulee käytyä lasten kanssa, aina päätän etten mee enää ikinä mutta sit taas kuitenkin…

  Esikoinen on jo monta vuotta suunnitellut menevänsä Muumimaailmaan kesätöihin ja ens kesänä ikää olis tarpeeksi, saa nähdä natsaako. Jätkä haluaisi Haisuliksi :DDD

  Vastaa
 11. mia 21.7.2012

  Oletteko te muuten vielä Turussa? Jos olette nin suosittelen poikkeamaan Kupittaan puistossa Colourscapessa! Me käytiin eilen ja blogistani löytyy postaus aiheesta. Oli kyllä hieno :)

  Vastaa
  • Maj 22.7.2012

   Ei olla enää :/

   Vastaa
 12. Riikka 21.7.2012

  Hihii kaveri bongattu kuvissa (;

  Mun kaveri esittää tota vilijonkkaa :)

  Vastaa
 13. Jenni 21.7.2012

  Mää rakastan muumimaailmaa! En tiedä miksi, ehkä vaan muistojen vuoksi, kun tänä kesänä neiti 6 v ilmoitti ettei enää halua sinne :/ Ollaan neljänä kesänä käyty ja joka kerta hurjan hauskaa ollut. Ollaan oltu kolmena viimeisenä vuonna juhannuksen pyhinä, niin rauhassa on saatu kuljeskella, ei totta tosiaan tuollaista tungosta oo ollu :o Mutta siis mun mielestä jotenkin niin ihana paikka, kun saa vaan kuljeskella ja välillä syödä eväitä. <3

  Vastaa
 14. MiaMatleena 21.7.2012

  Mekin oltiin eilen muumimaailmassa (kuten 500 muutakin :))! Oli kyllä lystiä, mutta ihmisiä oli kyllä tungokseen asti. Itselläni oli kuitenkin aikamoiset ennakkoastenteet paikkaa kohtaan, mutta meillä meni reissu paljon mukavammin kuin oletin (ruuhka ei siis haitannut niin paljon kuin ajattelin). Mutta eväät kannattaa sinne ehdottomasti ottaa mukaan ja paljon juomaa ja pitkää pinnaa :)

  Vastaa
 15. Tanja 21.7.2012

  Me ollaan menossa Muumimaailmaan elokuussa ja voit kuvitella että meidän 3v höpöttää siitä koko ajan.:D Toivottavasti ois sillon vähemmän porukkaa. Mukavaa kesää teille!

  Vastaa
 16. Kärty 21.7.2012

  Jos en muista väärin, niin pienenä multa irtosi hammas jäätelöön Muumimaailman reissulla. Lisäksi sieltä ostettu paita on edelleen tallessa :)

  Vastaa
 17. PikkuMy 21.7.2012

  Taitaa olla meidän ensi kesän matkakohde :) kuulosti kyllä kivalle! En ole koskaan käyny joten pitää käydä ja ens kesänä lapset reilu 3v ja reilu 1v joten kummallekin katseltavaa. Muumit on ihania :)

  Vastaa
 18. Laura 21.7.2012

  Muumijuna on kätevä tosiaan, jos jättää auton sinne parkkialueelle, joka on aika kaukana. Mutta sinne ollaan kyllä aina auto viety – eipä tulisi mieleenkään, etsiä parkkipaikkaa muualta!

  Kauniina aurinkoisina loma-ajan päivinä Muumimaailma tosiaan on varmasti ruuhkainen. Hyvä puoli on kuitenkin se, että silloin siellä on myös ”täysmiehitys” päällä eli kaikki (tai ainakin monta) hahmot paikalla. Jos menee hiljaisena päivänä, ei kaikkia muumihahmoja näe.

  Vastaa
 19. m 21.7.2012

  Voi ei, ootte ollut siellä just kaikista vilkkainpana aikana, juuri kaverin kanssa juteltiin, joka on siellä töissä, että viime viikko on ollut aivan kamala juoksuviikko koko muumihenkilökunnallekkin. Ihania kuvia!

  Vastaa
 20. anna 21.7.2012

  ootteko kihloissa, millon ootte menneet?:o

  Vastaa
  • Maj 22.7.2012

   Ollaan oltu jo pidempään :)

   Vastaa
 21. Henna 21.7.2012

  Me käytiin Muumimaailmassa melkein 5v lapsen kanssa tällä viikolla ja tosiaan ahdistus oli se tunne, joka mulle pukkasi heti kun sinne päästiin. Porukkaa oli kuin pipoa eikä siellä tahtonut omia kengänkärkiään nähdä. Lapsi tykkäsi ja sekös se oli pääasia. Ahdistuin siinä määrin, että sanoin miehelle jo, että en kestä näitä hyökkäysvaunuja (rattaita) enää yhtään, kun polut olivat sen verran kapeita, ettei tahtonut päästä ohi. Ja toki itse olen samanmoisillä kärrännyt vielä pari vuotta sitten omaa lastani.

  Vastaa
 22. lukija 21.7.2012

  Just torstaina oltiin Muumimaailmassa! Paljon oli porukkaa silloinkin. 3-vuotiaan mielestä oli ihaninta silittää Muumeja, mutta 5-vuotiaan mielestä kivointa oli siinä ”rantakadulla” jonkun ravintolan takapihalla ollut (ilmainen) pomppulinna. Aikuisia ilahdutti lähinnä kaunis, aurinkoinen ilma.

  Muumimamman ravintolassa oli hinta-laatu-suhteeltaan huonoin noutopöytä mitä ollaan koskaan syöty (olisi tietysti pitänyt syödä jossain muualla kuin tuollaisessa turistirysässä). Parkkipaikan löytäminen oli tosiaan epätoivoisen vaikeaa, lopulta jätettiin auto jonkun toimintakeskuksen pihaan varmaan kilometrin päähän. Mutta kokonaisuudessaan ihan kiva käynti ja onhan ne Muumit aika söpöjä :)

  Vastaa
 23. Heidi 22.7.2012

  Jännä juttu…me olimme juuri koko perhe keskiviikkona Muumimaailmassa enkä kokenut, että siellä olisi ollut kovinkaan paljon ihmisiä. Jopa vähän yllätyin kun ei ollut mikään ryysis. Olimme siellä heti kymmeneltä ja lähdimme pois kahdelta..

  Mutta ehdottomasti omat eväät on hyvä ottaa mukaan, muuten saisi ryysiä muiden kanssa ahtaissa ravintoloissa. Meidän pikku mies ihastui Niiskuneitiin, hih se taitaa olla monen ainakin tytön suosikki :)

  Ps. Kävelit äitisi ja rebekan kanssa Turun keskustassa vastaan ja harmitti kun en pystynyt tulemaan luoksesi kehumaan loistavaa blogiasi kun poikani juoksi juuri tietenkin juuri väärään suuntaan :O ..mutta siis kiitos ihanasta blogista.

  Vastaa
  • Maj 22.7.2012

   Me tultiin vasta silloin about kahdelta, johtuiskohan siitä? Hih :)

   Vastaa
 24. Jensku 22.7.2012

  Me oltiin muumimaailmassa viikko sitten perjantaina ja johtuiko sitten kelistä kun oli vähän pilvistä ja säätiedotus meinasi sadetta mutta sillon oli kyllä tosi väljää. Yhteensä kuuden lapsen kanssa oltiin iältään 1-8v ja isommat uskalsi ihan hyvin päästää esim. paloasemaaa katsomaan kun muut oli muumitalon edessä. Muumihahmojen kanssa pääsi yksittäiskuviin ja teatteri ei ollut edes puoliksi täynnä. Kaikki hahmot bongattiin ja tuutikki ehti merenhuiskeella tehdä kaikkien kanssa ystävyysnauhat. Nuuskamuikkusen teltallekin tultiin juuri kun satutuokio alkoi ja siellä oli varmaan yhteensä 15 lasta. Toi muumiparkki on kyllä tosi hyvä kun siitä pääsee bussilla ihan muumimaailman lähelle ja se muumibussi menee vaan pienen lenkin jolla pääsee satamaan kauppojen viereen.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *