Multa on paljon kyselty, että mitä kivoja paikkoja tai tekemistä löytyy täältä Tampereelta lapsiperheille? Vaikka mitä, en tiedä varmaan edes puolia mahdollisuuksista. Uimapaikkoja, leikkipuistoja, Muumilaakso, Lasten kulttuurikeskus Rulla, Marjamäen Pajutila, Kalevan liikennepuisto, Hoplopit, Särkänniemi ja sen eläinpuistot ym. Täällä on lapsille suunnattuja konsertteja sekä näyttelyitä. Viikinsaaressa on kiva piipahtaa päiväretkellä tai kannattaa myös käväistä maailman parhaimmilla munkkikahveilla Pyynikin näkötornilla.  Perinteisesti täältä löytyy myös erilaisia kerhoja, vauva- ja taaperojumppaa/tanssia, vauvauintia, muskaria… Niin, että oikein heikompaa hengästyttää. Suosittelen Googlaamista. Mun lapset ovat vielä niin pieniä, että ne on tosi onnellisia tuossa lähipuistossa ja kavereiden trampoliinilla. Tai siis vauva ei tarvitse vielä mitään sellaista viihtyäkseen. Välillä me aikuiset kuitenkin halutaan vaihtelua kotiympyröihin, sitten ei auta muu, kuin pakata koko sirkus autoon ja lähteä. Tänään kohteena oli Sorsapuisto.

 

Tampereen Sorsapuisto on Tampere-talon vieressä, keskustan lähettyvillä. Sorsapuistosta löytyy (lammen ja sorsien lisäksi) iso ja juuri uudistettu leikkipaikka lapsille, kuntoilualue, pikkuinen kioski ja lintujen häkit. Puisto soveltuu loistavasti myös picnic tarkoitukseen ;)

 

Lintuhäkeistä löytyi ainaskin kanoja, riikinkukkoja ja kalkkunoita(kai) :D

 

Eskon sääret <3

 

Aika kaunis alue vai mitä?  Wikipedian mukaan vuosina 64-72 puistossa toimi Tampereen eläintarha, jonka vetonauloja olivat leijonat Tam ja Pere, heh.

 

Kioskista saa kaikenlaista pientä purtavaa, kahvia, sämpylöitä, jätskiä jne…

 

Leikkipaikalta löytyy vaikka mitä härpäkkeitä pienille ja vähän isommillekin. Mun ystävän 1-,4- ja 6-vuotiaat pojat tykkäävät ainakin ihan hulluna puistosta ja Rebekkakin viihtyi mainiosti. Tiedättehän, ”lasken vielä yhden kerran…

 

Kannattaa käydä tsekkaamassa, jos eksytte Tampereelle, eikä maksa mitään! T. Samuveli!

 

 

 

 

0 Comments

 1. hennakatarina 1.7.2012

  Pitäisköhän mun joku kerta käydä monen vuoden jälkeen tsekkaamassa toi Sorsapuisto uudestaan… Edellisistä kerroista muistoina kaljapulloilla täytetty lampi, haiseva ja linnunkakkaa täynnä oleva puisto :D Hmm…

  Vastaa
 2. Oona 1.7.2012

  Ihania kuvia! :)

  Vastaa
 3. Tanza 1.7.2012

  Hyvejä juttuja :) me ajellaan huomenna Tampereelle kesälomareissulle ja näistä kyllä vois tsekata jotain jollekin päivälle!

  Vastaa
 4. Lissu 1.7.2012

  Onpas kivasti uudistettu tuo Sorsapuiston leikkipaikka! Kyllä tulee taas ikävä Tampereelle, vuosi sitten muutettiin pois eikä nykyisessä asuinpaikassa ole aidattuja puistoja, kolmen alle 3-vuotiaan lapsen kanssa niitä kaipaisi itseni lisäksi myös mielenterveyteni :D

  Vastaa
 5. Pinkgirl71 1.7.2012

  Saisiko lisää tietoa tuosta eskosta,onko vapaa? Herkulliset sääret,juuri sopivan karvaiset!!

  Vastaa
  • Maj 1.7.2012

   Hei Antti, mä luulin, että sulla on jo Eskon numero :D

   Vastaa
   • Maj 1.7.2012

    ps. Esko voi ottaa tän vakavissaan, kun se on jo kymmenen kertaa soittanut mulle, että onko tullut henkilökohtaisia yhteydenottoja tän säärijutun tiimoilta <3

    Vastaa
 6. Suvi 1.7.2012

  Ihana Samuel! Ei helpottanut yhtään mun orastavaa vauvakuumetta!!;)

  Vastaa
 7. Mijo 1.7.2012

  Oii kivoja kesäkuvia! :)

  Vastaa
 8. johanna 2.7.2012

  Aivan ihana kuva tuo viimeinen!=) Omaperäiset nimet leijonilla;)

  Vastaa
 9. MAMI GO GO 3.7.2012

  Kattelin näitä kuvia ja jumituin tuijottamaan tuota kuvaa lenkkareista ja pyörästä. Katoin pitkään että tässä on nyt jotain outoa…. Kunnes tajuisin että ei, ne eivät ole sun jalat ollenkaan ! Äiti on nyt vähän väsynyt.. . ;P

  Vastaa
 10. Paula 5.7.2012

  Sorsis on myös meijän suosikki ja samoin Tammelantorin uusittu ihana leikkipuisto. Ihana kun voi käydä ostaan torilta evästä, mansikkaa herneitä ja porkkanaa!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *