Tätä postausta on kyselty niin moneen otteeseen ja tässä se sitten vihdoin tulisi. Jos lastenvaunut tai rattaat eivät ole sinulle ajankohtainen asia, niin suosittelen lämpimästi skippaamaan koko postauksen. Käyn seuraavaksi siis neljät omistamamme menopelit läpi omasta näkökulmastamme ja ihan varmasti eriäviäkin mielipiteitä löytyy ja se on ihan ymmärrettävää. Sitten asiaan, olkaapa hyvät.

 

 Emmaljunga Edge Duo Combi (Sport Cryptonite  -rungolla)

– Yhdistelmärattaat, eli vaunukoppa vaihtuu istuinosaan, kun lapsi kasvaa.

– Ostettiin nämä Ylivieskasta aikoinaan Rebekalle.

– Rattaat eivät mene erityisen pieneen tilaan eli kannattaa tsekata, että ne mahtuvat varmasti hissiin ja auton takakonttiin.

– Vaunuina lämpimät ja suojaisat.

– Vaunukopassa nostettava selkänoja ja ”ilmastointi”.

– Kookkaat, eivät siis ole mikään toimivin ratkaisu kaupungissa, mutta toisaalta näillä pääsee eteenpäin missä maastossa hyvänsä.

– Tietääkseni aika hyvä jälleenmyyntiarvo, eivät juurikaan kulu ahkerassakaan käytössä.

–  Suosittelen, jos tykkää ulkoilla/lenkkeillä maastossa, asunnosta löytyy hissi tai se on maantasossa, autossa on tilaa jne.

 

 Hauck Roadster Stroller

– Kolmipyöräiset matkarattaat.

– Saatiin ystävältä ihan uusina.

– Kääntyvät näppärästi, toimivat ihan hyvin kesällä kaupungissa ym.

– Kevyet, mutta samalla vähän huterat käytössä, kovat renkaat.

– Ajan myötä renkaat alkoivat pitämään ”kitinää” eikä asialle voinut tehdä oikein mitään.

– Selkänoja nousee ylös ja menee ihan alas portaattomasti.

– Takana tasku tavaroille.

– Ovat tietääkseni aika edulliset, mutta meille jäi näistä hiukan ”kertakäyttöinen” fiilis ja siksi ne majailevat tällä hetkellä Ylivieskan mummulassa vararattaina.

– Olivat meillä mukana ulkomailla, rattaat ovat hyvät kesällä, mutta talvella voi tulla ongelmia.

– Suosittelen jos tarvitset helposti kääntyviä, näppäriä rattaita edullisesti.

 Out’n’About Nipper 360 Double

– Tuplarattaat, joihin voi ostaa pehmeän kopan erikseen vauvaa varten.

– Ostettiin erittäin vähän käytettyinä, näitä ei tosin tietääkseni myydä Suomessa.

– Hyvät ja kevyet työntää, kääntyvät näppärästi.

– Parhaillaan kun on kaksi aika pientä lasta, jotka jo istuvat.

– Toimivat myös hyvin yhdellä lapsella, pysyvät tasapainossa jne.

– Säädettävä selkänoja, jonka saa kokonaan makuuasentoon ja selkänojien takana kummallekin lapselle oma pieni pussukka (alatilan lisäksi).

– Ilmakumirenkaat & jousitus.

– Toimivat kaupungissa melko hyvin myöskin, mutta superahtaat paikat olen suosiolla jättänyt välistä.

– Ainoana miinuksena on, että rattaissa lapset istuvat vähän ”kuopassa”.

– Suosittelen jos haluat, että lapset istuvat vierekkäin, ei peräkkäin. Toimivat hyvin kahden lapsen menevällä perheelle!

– Katso kuvia lisää täältä. 

 

BABYACTIVE STROLLER Q

 

– Ilmakumipyöräiset matkarattaat, maximikantavuus 15 kg.

– Uusimmat menopelimme on saatu blogiyhteistyössä Rokkibeibi-verkkokaupasta.

– Hinta tällä hetkellä 239 euroa/takuu 12 kk:tta.

– Kääntyvät etupyörät ja takapyörissä jousitus, toimivat siis missä tahansa maastossa (mukulakivet ym.) hyvin.

– Hyvän kokoiset rattaat, mutta eivät mene erityisen pieneen tilaan kasattuina.

– Selkänoja menee kolmeen asentoon, myös täysin alas.

– Meillä rattaissa kulkee vuorotellen molemmat lapset, alakorissa on kantorepulle ym. tilava kori.

– Kuomu menee todella alas ja suojaa hyvin sateisella kelillä.

– Takana iso tasku pikkutavaralle.

– Kivan näköiset ja helpot rattaat, suosittelen jos haluat ostaa vain yhdet rattaat, joilla pääset jokapaikkaan.

– Klikkaa tästä, jos haluat tarkastella rattaita tarkemmin.

 

Jep, siinäpä ne olivat. Meillä on täällä kotosalla tosiaan kolmet rattaat, Emmaljungat ovat parvekkeella, koska vauva nukkuu niissä päikkärit. Tuplat ja Q Strollerit ovat ahkerassa käytössä! Mitä rattaita teitä löytyy? Ja montako kappaletta?

 

-maj

0 Comments

 1. Nipsu 2.9.2012

  Kiitos pitkään odotetusta postauksesta! :) Kiva oli lueskella omia kokemuksia, mikä toimii missäkin jne. Meilläkin on muutamat kärrit kerääntynyt, miehen riemuksi… :D Pääsääntöissä käytössä on Emmaljungan City Crossit, alkuun oli erillinen city-koppa vauvalla ja nyt käytetään jo ratasosaa (tyttö 7kk). Suojaavat rattaat (kuomu tulee pitkälle), kulkevat maastossa kuin maastossa, ainoa miinus, kun vievät aika paljon tilaa kasattuna, kun meillä on pieni takakontti autossa. Ostettiin käytettyinä, kun tykkään siitä, että pienellä lapsella on katsekontakti vanhempaan, jota ei meidän esikoiselle hankituissa Emmaljungan Scootereissa ole. Scooterit on mielestäni osoittautuneet meillä tosi hyviksi esikoisella ja niihin siirrytään, kunhan meidän neiti vielä kasvaa. Kevyet työntää ja muutenkin kaikki toimii, ainoa miinus tosiaan se, että ovat kasvot menosuuntaan. Viimeisimpänä hankintana on uutena tutulta ostetut Britaxin B-smartit, nelipyöräisenä versiona. Kevyet työntää ja niissä oli pientä vauvaa helppo kärräillä pehmeän kantokassin kanssa. Miinus minusta niissä on renkaat, jotka ovat kovat ja jousitusta ei ole kun Emmaljungissa niihin on tottunut. :) Mutta kevyet ja kasautuvat paremmin autoon, talvella ei ole näistä vielä kokemusta, voi olla että laitetaan varastoon odottamaan kevättä. :) Meillä tosiaan ei ole tupliksia, kun esikoinen oli 3v kun kuopus syntyi. Seisomalauta on Lascalilta, kätevää, kun saa noihin kaikkiin saman laudan kiinni! :) Kokemusta myös on Gessleinin Swifteistä, jotka meillä oli ulkomailla asuessa esikoisella, toimi hyvin siellä käytössä, jossa ajoa oli lähinnä kauppakeskuksissa ja ”tasaisella”, asuttiin Thaimaassa, jossa ei niin rattailla päässyt liikkumaan, vaan poika matkusti suurimman osan ajasta kantoliinassa. :)

  Vastaa
 2. Sanni 2.9.2012

  Hei miksei tuonne lasten tahtiin blogiin enään pääse lukemaan :( lopetitko sen jo heti alkuunsa? :(

  Vastaa
  • Maj 2.9.2012

   Joo, se on nyt suljettu. Ilmoittelen, jos joskus meinaan avata sen tai muuta :)

   Vastaa
 3. Suffeli 2.9.2012

  Heippa Maj! En tiedä, onko tätä jo aiemmin kyselty, mutta oletko jo lopettanut Ladten tahtiin -blogin pitämisen? Minä en sinne enää ainakaan pääse :( Mukavaa alkavaa viikkoa!

  Suffeli, poika (3/2010) ja pieni muru LA 11/12

  Vastaa
  • Maj 2.9.2012

   Näin kävi tällä kertaa, kukaan ei pääse sinne :)

   Vastaa
 4. PikkuMy 2.9.2012

  No aikalailla samaa löytyy täältä :) elikkä samat emmaljungat kylläkin pelkistetympi versio ja eri runko, saman tyyliset tuplat eri merkkiä vaan ja sit yhdet matkarattaat. Kaikki käytössä ja emmaljungiin löytyy seisomalauta joka ihan jees. Oli meillä vähän aikaa sitten kahdet tuplat ja kahdet matkarattaat mutta ei nyt ihan niin paljoa tarvittu kahdelle lapselle joten vaihtoivat kotia ne joista ei tykätty :)

  Vastaa
 5. Sannaliisi 3.9.2012

  Millainen auto teillä on? Jos nuo emmaljungat vaativat paljon tilaa, niin mietin millaiseen autoon mahtuvat, eli mihin verrata. Meillä käytössä nissan note, et mahtuukohan siihen :)

  Vastaa
  • Henna 3.9.2012

   Kukaan ei kysynyt multa mitään, mutta voin kertoa omasta kokemuksestani kun meilläkin Emmaljungan yhdistelmät, että meillä auton Skoda Octavia farkkumallia ja ne mahtuvat aivan mainiosti takatilaan ja tilaakin jää vielä paljolti! Sinne on mahtunut yhdellä kertaa mm. vaunut, kolmen aikuisen ja yhden lapsen matkatavarat ja muita pussukoita ja kasseja :D Sori jos tungettelin kommentiboksissa :DD

   Vastaa
 6. Tiunamiuna 3.9.2012

  Ahaa sainkin heti vastauksen täältä, kun olin ihmeissäni äsken kun toinen blogisi ei avautunutkaan. Sanoin jopa ääneen ”eiih mitä nyt” =) Voi harmi kun sitä ei enää ole… Toivottavasti jatkat täällä myös lapsiaiheilla muiden aiheiden lisäksi.

  Kerronpa samalla, että meillä 1v 6kk lapsella Brio Sing ratas-osalla nyt käytössä, 11 kk ikään saakka oli auton turvakaukalon, jonka sai Brion runkoon kiinni, se oli huippu systeemi! Myös perinteinen vaunukoppa runkoon meillä on, jota on käyttetty alle 5 kertaa. Meidän lapsi ei ole koskaan viihtynyt kopassa, ei edes päiväunilla! Ollaan oltu tosi tyytyväisiä tähän pakettiin ja oli kohtalaisen edullinenkin.

  Ai niin onhan meillä lisäksi Peg Peregon Pliko tms. jotkut öky matkarattaat (saatu serkulta) ja ne on olleet vain mökillä ja Kreikan reissulla. Aivan mahtavat rattaat tosin ovat. Menee pienee tilaan pituussuunnassa ja toimivat kaikenlaisissa maastoissa. Lapsella myös paljon tilaa olla myös täysin makuuasennossa. Ja sitten onhan ne yhdet tosi perus matkarattaat tai kutsutaankohan niitä niiksi, kuitenkin sellaiset ollaan saatu ja yhden kerran kaupungilla niillä käyneenä totesin, etten enää koskaan käytä niitä. Renkaat oli tosi huonot mukulakivetyksellä kuten myös kaupan tasaisella lattialla.

  Heh ja ensin ajattelin, että meillähän on vaan tuo Brion setti =)

  Vastaa
 7. inkki 3.9.2012

  Näppärän näköisiä, varsinkin nämät viimeiset kärryt!

  Vastaa
 8. Mama80 3.9.2012

  Meiltäkin löytyy useampi menopeli: britaxin matkarattaat turvakaukaloineen (oli tosi kätevät nimenomaan travel systeminä eli turvakaukalon kans, sen jälkeen ei olla käytetty), brion yhdistelmät pehmeällä kantokopalla ja heittoaisalla (ostettu käytettynä ja olen tykännyt, etenkin tuosta heittoaisasta. Kulkevat kelissä kuin kelissä ja ihana jousitus), 32-vee vanhat Silwercrossit (joissa olen itse pienenä nukkunut :), nätit kuin mitkä ja toimi meillä aluksi lapsen sänkynä ja parvekevaunuina) ja babyjoggerin City elitet (ostettiin kun jätkä oli 9kk, tarvittiin rattaat jotka kulkee kätevästi joka maastossa mutta menee kätevästi autoon. Mun suosikit: selkänojassa portaaton säätö ihan makuulle asti, todella suojaava kuomu ja menee kasaan yhdellä ainoalla nykäisyllä). Keväällä syntyy toinen lapsi ja tuplien hankinta varmaan edessä kun esikoinen on tuolloin vielä alle 2-vee. Pitäisi vaan löytää jostain tuplat jotka kulkee hyvin maaseutuolosuhteissa mutta menis myös kätevästi kasaan ja kulkisi autossa mukana ja lisäksi turvakaukalo pitäisi saada rattaisiin tarvittaessa kiinnitettyä ja matkustus pitäisi onnistua rinnakkain. Pitää katsoa jos babyjoggereilta löytyisi jotain…

  Vastaa
 9. Annnsofi 3.9.2012

  Hei Maj! Vähän asiasta poiketen, oon käsittänyt että te asutte hissittömässä kerrostalossa? Miten sä/te selviätte noista portaista+lapsista+ehkä vielä kauppakasseista ja muusta? Meille syntyy joulukuussa esikoinen ja asutaan luhtitalon 2kerroksessa hissittömässä sellaisessa. Lähinnä pelkään meidän uusien hienojen Teutonioiden puolesta et kolhiintuuko ne siinä jokapäiväisessa ylös alas raahaamisessa? Onko teillä pysynyt kunnossa? :)

  Vastaa
 10. rina 3.9.2012

  Mut tossaha on neljät rattaat?

  Vastaa
  • mippe 3.9.2012

   yhdet on siellä mummulassa tallessa..

   Vastaa
 11. Ninni 18.3.2013

  Hei. Nuo Emmaljungat näyttävät korkeilta vaunuilta. Ostimme Teutonia yhdistelmät ja harmikseni huomasin vasta ostettuani kopan olevan liian alhaalla meille pitkille vanhemmille. Joutuu selkä notkolla nostelemaan vauvelia. Nyt mietimmekin vaihtaisimmeko vaunuja kun tulee aika kohta käyttää ratasosaa – kun poitsumme on nyt 6 kk vanha – vai onko sillä siinä vaiheessa enää merkitystä? Olishan se kiva että muksukin näkee vähän maailmaa, joten mitä korkeampi sen parempi. Oletko käyttänyt paljon vaunuja pelkällä ratasosalla ja oletko kokenut ne käteviksi? Meillä Teutoniat mahtuu nippanappa auton takapenkille joten sitäkin pohdimme mahtuisiko nämä Emmaljungat.

  Vastaa
 12. Emmi 16.6.2013

  Oletteko myyneet jo noi teidän emmaljungat? Jos ette ja haluatte päästä eroon niin olisin kiinnostunut ostamaan ne :D tällanen ilmoitusluontoinen asia vain :)) heh. Jos viitsit niin laita mulle s-postiin jos viitsit vastata :)). Ps. Tää on mun lemppari blogi ja luulltavasti eka kerta kun kommentoin! Ihanaa kesää teidän koko perheelle!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *