Älvsbytalon yhteistyön tiimoilta pääsimme vierailemaan yhdessä kauniissa ja kodikkaassa omakotitalossa, jonka asukkaat ovat sisustaneet oman näköisekseen. Tämä talo ei suinkaan ollut juuri valmistunut, vaan siellä on ollut elämää jo seitsemän vuoden ajan. Asukkaille tämä oli jo toinen heidän Älvsbytalonsa. He ovat ”tuunanneet” taloa omiin tarpeisiinsa sopivammaksi ulkoa ja sisältä.

 

146 neliön puutalo on ihanalla ja hyvin hoidetulla pihalla. Kaikesta voi päätellä, että talon emäntä pitää puutarhan- ja kodinhoidosta.

 

Asukkaat kertoivat inspiroituvansa ruotsalaisesta tyylistä. Kaikki huonekalut ovat heille rakkaita ja niillä on oma tarinansa.

 

Talosta löytyi erikoisia yksityiskohtia, kuten tämä eteisen 200-vuotta vanha ponttilankkulattia.

 

Vanhat kengät ovat maalattu kultamaalilla, seasta löytyy myös omien lapsien ensiaskel-kengät.

 

Hatut puolestaan ovat mummin kokelmasta. Nuo pienet nappikset <3

 

Asukkaat ovat olleet tyytyväisiä talon laatuun ja heille toki koko talopaketti oli tuttu entuudestaan. He kertoivat etenkin arvostavansa sitä, että talosta on saanut helposti muokattua omanlaisensa. Esimerkiksi pihassa oleva autotalli on ihan omaa käsialaa, mutta se sopii silti hyvin kokonaisuuteen.

 

Itse pidän kovasti siitä, että koko talo sisustuksineen on tyylilleen uskollinen, yksityiskohdat ovat harkittuja ja kauniita. Mikään ei likaa pompsahda silmille, vaan kaikki on harmonisesti tasapainossa. Silti sisustuksesta löytyy tosi paljon mielenkiintoista tutkailtavaa. Ihailen ihmisiä, jotka tuntevat/tietävät tyylinsä ja löytävät valtavan tarjonnan seasta ne juuri omannäköisimmät jutut.

 

Portaat yläkertaan. Älvsbytaloissa yläkerta ns. tyhjää tilaa (vain esivalmisteltu), jonka asukkaat voivat tarvittaessa laajentaa asuintiloiksi. Tämän vuoksi kustannukset yläkerran valmiiksi tekemiseksi ovat matalat. Yläkerta antaa talomallista riippuen 38–75 m² lisää asuinpinta-alaa.

 

Talon emäntä on todella näppärä käsistään. Hän on antanut useille huonekaluille ns.uuden elämän.

 

Runsasta, mutta tyylilleen uskollista sisutusta.

 

Talosta löytyy myös sängyt ja oma nurkkaus lastenlapsille.

 

Suvussa kulkeva ristiäismekko ja ylläolevassa kuvassa on mm. isoisän kirjpituslehtiö.

 

Ala -ja yläkerrasta löytyivät persoonalliset wc:t ja pesutila saunoineen oli vielä erikseen.

 

Viimeinen vilaus kauniiseen puutarhaan, ennen kotiin lähtöä. Me viihdyttiin vierailulla aika pitkään ja kuultiin hyviä vinkkejä liittyen rakentamiseen. Oli aivan mahtava päästä kurkistamaan tähän tunnelmalliseen kotiin, kiitos siitä oikein lämpöiselle ja mukavalle isäntäväelle. Olen aikaisemminkin kuvaillut ystävieni ja sukulaisteni kauniita koteja ja sen on mielestäni kivaa vaihtelua tänne blogiin. Miltä teistä tuntui päästä kurkaamaan tätä persoonallista kotia?

 

– M & M

 

 

0 Comments

 1. Tiinanen 14.9.2012

  Ihailen aina toisten runsaalla kädellä sisutettuja koteja, joissa on sekaisin uutta ja vanhaa sekä mielenkiintoisia yksityiskohtia. Ja sisutuksen eteen nähdään vaivaa ja ”rumassakin” esineessä nähdään mahdollisuus tuunata se.

  Itse kuitenkin asun hyvin pelkistetyssä ja minimalistisessa kodissa ja kaikenlainen pieni tilpehööri vain ärsyttää :) Haluan että koti on helppo siivota ja että minun ei tarvitse miettiä pöydän kynttiläasetelmia…Olen sitäpaitsi niin onneton käsityöihminen, että hyvä kun verhojen suorat ompeleet saan ommeltua :D

  Vastaa
  • Maj 15.9.2012

   Oma tyylimme on myös aika pelkistetty ja pienten lasten kanssa pääsee helpommalla, kun on vain vähän tavaraa esillä.

   Vastaa
 2. Sebastian ja Anna 14.9.2012

  Hauskaa, että ootte alkanu kirjottaa blogiin yhessä! Meijän koko blogi perustuu sille, että kirjotetaan yhessä tai vuorotellen. Tulee vähän miehenki näkökulmaa, hehe. Ja onhan tää yhteinen harrastuski :)

  Vastaa
 3. Pieni lintu 14.9.2012

  Ilmeisesti niillä saa nykyään vaikuttaa enemmän..sukulaiseni rakensi älvärin jokunen vuosi sitten ja silloin ei saanut vaikuttaa mihinkään vaan oli pakko ottaa sikahuonot muovimatot ja kamalat muoviseinät pesutiloihin..!?

  Soma pikku talo. :)

  Vastaa
 4. Eve 14.9.2012

  Kaunis talo ja ihana ulkoa kun poikkeaa myös perustyylistä, sekaan heitetty harmaata(harmaansinistä) maalia ja siniset ovet, tykkään:) Ja kuten sanoit tutkailtavaa varmasti riitti, koska pystyin tuijottamaan monta aikaa samaa kuvaa:D

  Hyvä että tyylejä on erilaisia kaikilla! Ja kyllä, tykkään myös näistä postauksista.. :)

  Hyvää viikonloppua :)

  Vastaa
 5. Kirsi 14.9.2012

  Tosi hauskaa kurkistaa persoonalliseen kotiin! Myös talon piha kukkasineen näyttää kodikkaalta!

  Vastaa
 6. Marjut 14.9.2012

  Onpa upea kokonaisuus ja sisustus! Lämpöinen tunnelma välittyy jo näistä kuvistakin, kiitos tästä :)

  Vastaa
 7. Älvsbytalo (moderni) 14.9.2012

  Terve kaikille

  Kivat kuvat talosta, Älvsbytalot on nykyään aika moderneja, käykää tatsomassa sähköposti osoite:jpsalonen.fi (kuvagalleria)

  Vastaa
 8. Nanda 14.9.2012

  Tämä oli tosi kiva postaus! Jos ootte rakentamassa tai vaihtamassa asuntoa tms., niin ainakin minä tykkäisin lukea niitäkin juttuja. Tai vaikka vaan miettisit asiaa, niin kirjoituksia unelma-asunnosta, unelmasisustuksesta tms. olisi kiva nähdä.

  Tuo esittelemäsi talon sisustus oli ihan kiva ja nätti, mutta ehkä VÄHÄN liikaa omaan makuuni :D Mutta toiset tykkää muhkummasta ;)

  Vastaa
 9. Hanna 14.9.2012

  Ihana talo! Sisustuksesta löytyi omaan makuun paljon kivaa, mutta itse ottaisin hieman riisutumman sisustuksen. Kauniita tavaroita ja yksityiskohtia on ihana katsoa. Tykkäsin kovasti tästä jutusta. Lisää sisustusjuttuja :)

  Vastaa
  • Maj 15.9.2012

   Kiva, kiitos Hanna! Koitan kirjoitella näitä jatkossakin :)

   Vastaa
 10. Minna 14.9.2012

  Kiva kurkistaa toisten koteihin. ! Ei ollut omaan makuuni kylläkään, pelkistetympi miellyttää enempi. Näitä lisää ;)

  Vastaa
 11. eeku 14.9.2012

  Ihanaa! Lisää tällaisia juttuja. Sisustusaiheet ovat aina ihania. Mahtava kurkata asuntoihin, joissa on toimittu ”sisustussilmän” kanssa.

  Vastaa
  • Maj 15.9.2012

   Niin, mä ajattelin, että saattaisitte tykätä tämmösistä <3

   Vastaa
 12. T 14.9.2012

  Ihana päästä kurkkaamaan. Tosi sööttiä ja tunnelmallista. Mutta heti hiipii mieleen ajatus siitä, kuinka työlästä tuollaisen kodin siivoamisen täytyy olla!

  Vastaa
 13. Susse 14.9.2012

  Onpa upean värinen talo, mielestäni hyvin rohkea valinta Suomessa. :)

  Vanhempani asuvat noin 12 vuotta sitten rakennetussa Älvsbytalossa, ja itsekin olen siinä aikoinaan asunut. Pakko sanoa, että tuohon aikaan ei ollut toivoakaan saada mitään luksusta tai tuunausta, ei siis edes lisämaksusta. Koska talo tehdään valmiiksi paloiksi tehtaalla, eivät he suostuneet esim. laatoittamaan märkätiloja, koska kun talo elää, ne saattavat mennä rikki. Jos laatat laittoi itse, takuu ei muistaakseni enää koskenut märkätiloja.

  Tämä asia on saattanut muuttua vuosien varrella, koska rakennusmateriaalit ja -tekniikat ovat kehittyneet – ja suomalaisista talonrakennutajista on tullut yhä vaativampia. Jos teette Älvbytalon kanssa yhteistyötä ja teillä on ensi käden tietoa, olisi tosi kiva kuulla näistäkin jutuista. Älväristä on nimittän netissä jos jonkinlaista keskustelua käynnissä, ja uskon monen tiedon olevan jo vanhentunuttakin.

  Älvsbytalo on kuitenkin monelle suomalaisille ylivoimainen vaihtoehto edullisen hinnan vuoksi. Itsekin sitä harkitsimme, mutta päädyime Kastelliin.

  Vastaa
 14. Riikka 15.9.2012

  Meille on myös ollut ajankohtainen aihe tutustua talopaketteihin ja Älvsby-taloa en kyllä lähtisi suosittelemaan, vaikka edullisempi olisikin. Ainahan pintaa voi tuunata ja laittaa ulkoa koristeellisemman näköiseksi, mutta tuunaus ei paljoa auta kun sisällä seinät ovat niin ohutta materiaalia, että kaikki kuuluu talon toisesta päästä toiseen. Elementtien edullisuus näkyy siinä, että seinien saumat rakoilee ilman lämpötilojen muuttuessa, joka näkyy ikävästi tapettien repeämisinä nurkissa.

  Suurin ongelma Älvsby-taloissa on rossipohja, jossa on ollut ongelmia kunnollisen tuulettumisen kanssa. Se taas on aiheuttanut alapohjan homehtumisen.

  Halvalla ei hyvää saa:(

  Vastaa
  • Vesa 15.9.2012

   Nyt taitaa Riikka puha suulla suuremmalla ! Onko sinulla Älvsby omakotitaloa ja mitä tiedät rossipohjista ? Sehän on vanhin ja toimivin lattia ? Jos sinulla ei ole varmaa tietämystä , taitoa, niin otappa selvää … kuulopuheisiin ei kannata luottaa ja tiedätkö mistä tapettien repeilystä on kyse ? Puhutaan ” viisaasti ” , sitten kun on todellista tietämystä . Erinomaisia vastaajia olisi varmasti tämän talon omistajat ! Mikäli luit alkukirjoituksen , tämä heillä toinen Älvsby talo ja ovat siinäkin jo asuneet 7 – vuotta … olin lukevinani !

   – vesa –

   Vastaa
 15. Teea 15.9.2012

  Apua, tuntuu oudolta että mainostat älväriä! Me ollaan vertailtu ja käyty tutustumassa moniin kymmeniin talovalmistajiin ja älväri on niistä se huonoin, ”halvin” (kirjaimellisesti ja laadullisesti) ja jotenkin todella siis… En ymmärrä miksi kukaan rakentaa omakotitalon ja sit säästää niinkin tärkeästä asiasta kun se itse talo/materiaalit. Ne muovilattiat on todella siis järkyttävät ja patterit!!! Kaikissa taloissa on nykyään lattialämmitys eikä mitään kälysiä pattereita :D no joka tapauksessa tämä talo on varmasti maksanut paljon kaikkine muutokseen mutta tavallisilla ihmisillä joilla ei oo sairasti rahaa ei oo tohon rahaa vaan ostaa sit sen muovilattia helvetin :/

  Tästä ei käynyt ihan selkeesti esille, saatko jotain palkkioo kun mainostat älväriä mut mietin vaan jos teillä ei oo hirveesti kokemusta eri vaihtoehdoista, saatat tietämättäsi mainostaa jotain joka myöhemmin (jos tutustut muihin valmistajiin) paljastuukin ettei ole ollenkaan sinun tasoista.

  Teijän koti on kyllä mun mielestä kaunein sisustukselta mitä mä oon missään nähnyt :)

  Ps. Tietty löytyy varmaan Älvärin puolestapuhujia joten älkää hyökätkö, pattereita ja muovimattoja kukaan ei varmaan kiellä??

  Vastaa
 16. Helen 15.9.2012

  Ottamatta nyt mitenkään kantaa kyseisen talovalmistajan laatuun totean, että tässä esitelty talohan on vallan upea ja sisustus mielenkiintoinen myös! Lisää tällaisia juttuja, kiitos :) Pointseja myös siitä että esittelette jotain sellaista mikä ei välttämättä ole ”omantyylistä”.

  Vastaa
 17. Emma 15.9.2012

  Aika ”mielenkiintoinen” postaus! Itse en mainostaisi Älvsbytä oikeanan talona.

  Ehkä kertakäyttö-talona joka kestää max. 10vuotta kunnes viimeistään muovimatot kupruilee, nurkat homehtuu.. Uutenakin talon hohtoa ”pikkasen” pinnassa vedetyt putket yms. jotka ei kyllä ns. oikeassa talossa tule esiin. Markalla saa markan tavaraa.. Ymmärrän että joku valitsee ko. talotoimittajan hinnan perusteella mutta itse ainakin talon rakentajana haluan panostaa kestäviin ratkaisuihin, laadukkaisiin materiaaleihin jne. Talon rakentamiseen menevät summat on tähtitieteellisiä muttta itse ajattelen pitkällä tähtäimellä: teenhän loppuelämäni kotia!

  Tosiaan jos teet jotain yhteistyötä Älvsbyn (oliko näin, ei tullut kunnolla selville postauksesta!?) kanssa niin suosittelisin miettimään kahdesti tai ainakin tutustumaan talovalmistajaan ja ylipäätänsä rakentamiseen tarkemmin..

  Kommentilla en tarkoita mitään pahaa, mutta tästä puhuessasi taidat olla oman tietämys-/mukavuusalueen ulkopuolella.. Kiitos muuten mukavasta blogista! :)

  Vastaa
  • Maj 15.9.2012

   Postaus alkaa näin ”Älvsbytalon yhteistyön tiimoilta…” -voinko sanoa asiaa selvemmin? Tämä yhteistyö tarkoittaa sitä, että olen päässyt tutustumaan tähän postauksen taloon ja raportoin siitä, mitä näin. En tiedä mitään rakentamisesta/talopaketeista, enkä ota mihinkään sellaiseen kantaa. Älvsbytalo on yksi vaihtoehto lukuisista talopaketeista ja nämä ihmiset, ketä tapasin ovat todenneet sen hyväksi. Mielipiteitä ja kokemuksia on moneen lähtöön.

   Vastaa
 18. Riikka 15.9.2012

  Älvsbytalo on varmasti monelle omasta talosta haaveilevalle realistinen vaihtoehto hinnan takia. Toki edullinen hinta tuo mukanaan minun mielestäni hyvin pelkistetyn muodon talolle, patterit, muovilattiat pesuhuoneisiin ym. Mutta toivoisin ihan samaa kuin edellinenkin kirjoittaja eli selkeämpää tiedoitusta blogiyhteistyöstä, miksi juuri Älvsbytalo, mitä teidän yhteistyönne pitää sisällä? Minä ainakin haluaisin yhä itsepintaisesti uskoa blogistien seisovan oikeasti mainostamiensa tuotteiden takana ja ottavan niistä riittävästi selvää ennen yhteistyökuvioihin lähtemistä. Ehkäpä teilläkin on harkinnassa Älvsbytalon rakennuttaminen tulevaisuudessa? ;)

  Vastaa
  • Maj 15.9.2012

   Meillä ei ole suunnitelmissa muutto omakotitaloon, ei ainakaan 10 vuoteen, josko silloinkaan. Jos olisi, niin ottaisin varmasti selvää kaikista mahdollisista vaihtoehdoista, ennen kuin sulkisin pois mitään. Mun mielestä oli kiinnostavaa päästä tutkimaan näitä taloja ja ajattelin, että tämä voisi olla mielenkiintoista luettavaa myös teille. En ole ottanut kantaa rakennus ym. juttuihin mistä en ihan oikeasti tiedä yhtään mitään. Postauksen ensimmäisellä rivillä tulee selväksi, että tämä on yhteistyössä toteutettu kirjoitus.

   Vastaa
 19. jennny 15.9.2012

  VAU mikä sisustus! Talotyypistä en sitten osaa sanoa mitään, kun en niistä mtn tiedä eivätkä ole vielä ajankohtaisia :)

  Vastaa
 20. Sisukko 15.9.2012

  Hei,

  Mahdoitkohan kysyä, mitä nuo ihanat ”roikkuvat” puut on? :-)

  Vastaa
  • Maj 15.9.2012

   Ääh, en kyllä hoksannut, tietääks joku muu?

   Vastaa
 21. Madame Kissankulma 15.9.2012

  Ihanan runsas sisustus ja mielenkiintoisia yksityiskohtia. Kaiken ei tarvitse aina olla pelkkää valkoista ja tyhjää, tämä on tosi kotoinen. Ja mikä ihana puutarha!

  Vastaa
 22. Tarja 15.9.2012

  Moikka! Täällä näkee saman ilmiön kuin muuallakin netissä, et ne jolla ei oo kokemusta arvostelee älväreitä:) ja taas ne jotka sellaisessa asuu tai omaavat kokemusta ovat tyytyväisiä valintaansa :)

  Vastaa
 23. Suvi 15.9.2012

  Olisivatkohan nuo roikkuvat puut riippahernepensaita?

  Vastaa
 24. Outi 17.9.2012

  Heh, paras yksityiskohta on toi kumihanska kenkien seassa (vai mikälie iltahansikas…). ;-)

  Vastaa
 25. Kippuri 17.9.2012

  Kivaa nähdä erinlaisia koteja. Tuli Huvikumpu mieleen :)

  Vastaa
 26. Justiina 9.10.2012

  Aivan ihmeissäni luen näitä kommentteja miten huono talo älväri on! Olemme asuneet 9 vuotta talossamme ja tapetit EIVÄT ole repeilleet ja alapohjan tuuletus pelaa ja kuivana pysyy, kunhan tuuletusaukot pidetään auki.

  Vanhat rossipohjatalot ovat kestäneet satakin vuotta, ei niissä ole hometta eikä alapohjan lahoa. Emmepä ole itse edes kuulleet alapohjan mätänemisistä kun näitä taloja riittää joka kulmalla. Seuraava talo tulee olemaan myös Älvsbyhus koska ruotsalaistyyli on niin kertakaikkiaan ihana!

  Kirjoittelijoilla arvattavasti omat motiivinsa arvosteluun? Kilpailu on kovaa ja kaikki keinot yritellään??

  Vastaa
 27. Kainamannakaisa 13.7.2013

  Hei kaikille!

  Ihanasti tuunattu Älvsbytalo, kertakaikkiaan!!

  Pakko kirjoittaa talovalmistajasta oma kokemus, joka on pelkästään positiivinen. Olemme asuneet nyt 11 vuotta Älvsbytalon Etelätär-mallissa joka puolitoistakerroksinen. Talo mukava, hiukan oman maun mukaan tuunattu ja kuluiltaan edullinen. Talossamme suorasähkölämmitys,takka ja ilmalämpöpumppu ja uskokaa tai älkää sähkölasku n. 165€/kk jossa mukana käyttö- ja lämmityssähkö. Kesähelteillä viilennämme surutta, eikä nelihenkinen perheemme säästele sen kummemmin sähkön käytössä. Ihmettelen ikäviä ja halveksiviakin kommentteja taloista, jotka todellakin hyvä vaihtoehto. Tuttavaperhe tilasi Kastellin 4v sitten, jota kasasi virolainen porukka puoliksi vastoin ohjeita ja määräyksiä. Heidät pelasti tarkka isäntä ja valvova mestari, jotka teetättivät väärin tehdyt asiat uusiksi. Mitään ei olisi korjattu elleivät olisi dokumentoineet asioita ja uhanneet oikeustaistolla. Mutta, jokainen valitsee haluamansa ja toivottavasti viihtyy valinnastaan koska kyseessä kuitenkin so ostos jokaiselle :) .

  Vastaa
 28. countrywhite 18.7.2013

  Ihana oli nähdä kaunis ja persoonallinen älvsbytalo. Hienoa, kun kodissa näkyy persoonallisuus ja asujiensa omat ideat.. Joku vielä uskaltaa sisustaa omalla maulla eikä yleisien muotivirtauksien mukaan! Olis aika tylsää jos kaikilla olisi ne pelkistetyt sisustukset.. Ei muutenkaan olla kaikki samanlaisia ja samoilla arvoilla varustettuja! Kun on silmää, jokainen koti näyttää hyvältä, missä asukkaat uskaltavat pysyä omassa tyylissään! Itse asumme myös onnellisesti älvsbytalossa ja toisessa..(koska löysimme elämämme tontin maalta ja valitsimme edelleen älvbyn! )Ensimmäinen meni ensi näytössä kirkuen kaupaksi ja jokainen joka on tullut ovesta sisään ihastelee kaunista kotiamme! Aivan uskomattomia puheita älvsbytaloista.. Omat kokemukset ei niitä vahvista.. Ystäväpiirissämme on useita kannus ja kastellitaloja, jokaisella firmalla voi olla niitä maanantaikappaleita ja kuka mitäkin arvostaa.. Meillä kävi niin että useampi ystävämme on tilannut älvbytalon meillä käynnin jälkeen! Ja yhtään valituksen sanaa ei olla kuultu.. Miksi niin katkeria kommentteja toisten valinnoista..Parasta olisi olla jokaisen tyytyväinen omassaan ja ei kaikki halua ehkä samaa ratkaisua tehdä mutta onko se jonkun onnesta pois jos myös älvsbytalo voi olla kaunis ja toimiva koti? -älvsbytalokokemusta yli 10 vuotta-

  Vastaa
 29. Saana 12.12.2014

  Hei,

  Talon rakentamisesta on tullut meille ajankohtainen asia ja yksi harkinnassa oleva paketti on juurikin elvsby. Harmikseni huomasin, että postauksen kuvat eivät näy! Tuhannesti kiitos, jos saat ne jotenkin takaisin näkyviin!

  Vastaa
 30. anna 14.3.2015

  Hei, tämä on ainutlaatuinen postaus! Mutta kuvat eivät aukea:.( olisiko niitä mahdollista vielä nähdä? Kiitos paljon..

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *