Tänä syksynä on pyörähtänyt käyntiin kaksi ihan uutta äitiys-aiheista sarjaa telkkarista. Toinen on Vappu Pimiän juontama Erilaiset äidit, jossa tutustutaan kaikkiaan kymmeneen erilaiseen perheeseen, johon on syntymässä vauva. Erilaiset äidit tulee Ava:lta tiistaisin klo 21:30. Teiniäidit puolestaan on Ylen kahdeksan osainen sarja, jossa seurataan vuoden ajan nuorien äitien ja heidän lastensa elämää. ”Väkivaltaa, huonoja ihmissuhteita, vaihtuvia poika- ja tyttöystäviä, itkua, epäonnistumisia, mutta kuitenkin myös onnistumista ja iloa. Jokainen tytöistä on tullut raskaaksi alaikäisenä ja vanhempien abortti-ehdotuksista huolimatta päättäneet jatkaa raskauttaan ja tulla äideiksi. ”En kommentoi sarjaa sen enempää, katsokaa itse YLE 2, torstaina klo 19.30.

Onhan niitä muitakin äitiyteen keskittyviä sarjoja, kuten vaikka 5. kautta Liviltä tuleva Vanessa ja pikkuväki. Sarja on tarkoitettu eri-ikäisten lasten vanhemmille ja sarjassa on aika paljon asiantuntijakommentteja, äitien haastatteluja ja vinkkejä kasvatukseen ym. Yleltä tuli (muistaakseni viime vuonna) Sydänääniä-sarja, jossa seurattiin perheiden valmistautumista vauvan syntymään ja elämään sen jälkeen.

Jenkeissä ollaan aina askelta edellä, sillä Teen Mom on näkynyt jo vuodesta 2009. Sarja on spin-off samalla kanavalla esitetylle supersuositulle 16 and pregnant -televisiosarjalle. Sarjassa seurataan nuorten äitien elämän kiemuroita ja pakko kyllä sanoa, että aikamoisia kiemuroita onkin.

Oletteko te seuranneet mitään näistä edellä mainituista sarjoista? Miten äitiys tuntuu nyt olevan niin pinnalla? Vai kuvittelenko minä vain. Päästäisittekö te kamerat kotiinne tai synnytyslaitokselle?

 

-Maj

0 Comments

 1. Emma 18.10.2012

  Nuo teiniäiti ohjelmat on mun mielestä todella ikävää katsottavaa – koskaan ei ole yhtään niin sanottua normaalia perhettä vaan kaikilla on aina jotain riitoja ja ongelmia…

  Totuuden nimissä; jos mua pyydettäisiin johonkin tosi-tv sartjaan jossa seurattaisiin mua normaalina ihmisenä voisi jopa suostuakin, en tyrkyttääkseni itseäni vaan jotta näkisin millainen kuva ulkopuolisille tulee musta! :-)

  Vastaa
  • Maj 19.10.2012

   Onhan ne jotkut tarinat aika surullisia kieltämättä. Mutta varmasti löytyy yhtälailla iäkkäämmistäkin äideistä todella surullisia tapauksia :/ Yllättävä veto kyllä, seuraavaan sarjaan sit mukaan vaan! ;)

   Vastaa
 2. kalamuija 18.10.2012

  En ole katsonut noista mitaan sarajaa. Mutta nain mainoksen tosta Vapun ohjelmasta ja sita haluaisin seurata. Kakkoselta tulee sellainen norjalainen Katilot sarja. Oletko katsonut sita.. se kertoo kotisynnytyksista ja synnytyksista terv.asemilla kun taalla Norjassa voi olla tosi pitka matka lahimpaan sairaalaan. Katsoin sen pari viikkoa sitten ja oli hyva. Tosin oma synnytys on niin tuoreessa muistissa etta oli hirveaa katsoa sita…. se kipu ja riski etta vauva ei olekaan terve eika apu ole lahella jne.

  En osaa sanoa paastaisinko kuvaajia kotiini. Ehka. Mutta en kylla synnytyssaliin!

  Vastaa
  • Maj 19.10.2012

   Ohimennen ehkä oon nähnyt jonkun pätkän! Ehdin oikeesti aika vähän katteleen telkkaria… jostain kumman syystä :D

   Vastaa
 3. Wend 19.10.2012

  Toi teiniäidit sarja saa kyllä kiehumaan, itse kun olen myös alunperin ”teiniäiti” ja tuo antaa erittäin paskan kuvan ”meistä”. Kaikki vain tupakalla jatkuvasti ja muksua hoitoon heti kun ehtii.. Myös heidän blogejaan olen seurannut ja erittäin vahvasti toivon ettei minua koskaan laiteta ns. samaan kastiin heidän kanssaan, hävettää.

  Vapun ohjelma tuntuu tavallaan hyvin mielenkiintoiselta, mutta toisaalta epäilen, että Vappu on vähän liian vanha juontaja makuuni joten en ole varsinaisesti innostunut. Myös mainokset ovat nostaneet huomattavasti epäilystä..

  Voisin kuvitella, että teiniäidit ovat nyt pinnalla, kun blogien suosio on korkealla ja nuo ovat aikapitkälti bloggareita. Vanhempien äitien osalta en tiedä, ehkä on huomattu, että äitiys kiinnostaa tällä hetkellä ja äitejä on paljon eli potenttiaalista katsojamassaa löytyy. Itse en haluaisi kameroita kotiini enkä laitokselle, koska koen sen olevan liikaa makuuni. Synnytys kun kuitenkin on hyvin intiimi tilaisuus ja kamera naamassa ei paljon mieltä lämmittäisi..

  Vastaa
  • Taru 19.10.2012

   Mä olen myös teiniäiti ja kyllä ottaa päähän katsoa noita teiniäideistä kertovia ohjelmia, kun niiden perusteella meidänkin perhettä sitten arvostellaan. Hävettää tosiaan…

   Kaikkia noita ohjelmia olen kuitenkin seurannut ja varmaan myös jatkan niiden seuraamista :)

   Vastaa
   • Maj 20.10.2012

    Niin, jollakin ne katsojat pitää saada kiinnostumaan?

    Vastaa
 4. Kolmekymppinen kotirouva 19.10.2012

  Aistinko, että Teiniäidit ei ole ihan kolahtanut? ;) Mä taas on kattonut sitä positiivisesti yllättyneenä, siis musta se on ihan mielenkiintoista katsottavaa iloineen ja suruineen, ja musta on toisaalta hyvä että siinä näytetään myös ne ongelmat ja riidat, ettei vaan joku teini liikaa inspiroidu, ja sellaistahan se elämä vaan joskus on. Yritän miettiä millanen ite olin 16-17-vuotiaana ja en enää ihmettele tietynlaisia lapsellisuuksia ohjelmassa.. Toivottavasti lapsilla menee nyt hyvin, se kai olisi pääasia, ja siltä se musta ohjelmassa näyttää. Ikävyyksiä ja ongelmia tulee vastaan aika monessa perheessä ikävä kyllä iästä huolimatta, kyllä Suomessa yhden aikuisen talouksia ja eroja ja riitoja riittää ikävä kyllä muillakin kuin teiniäideillä. Tota amerikkalaista versioo en ole nähnyt, mutta oon kuullut että aikamoista toisten ongelmilla mässäilyä se olis..

  Muita noista ohjelmista en ole vielä ehtinyt katsomaan, mutta ainakin se Erilaiset äidit kiinnostaa myös. Ja se Sydänääniä oli ihana! Musta on kiva, että siinä oli paljon niin erilaisia tapauksia, kun itsellänikin eka synnytys meni niin kuin elokuvissa yleensä ja toisella kertaa taas kaikki meni pieleen ja vauvakin jäi pariksi kuukaudeksi sairaalaan. Jälkimmäisestä syystä en kuitenkaan itse henkilökohtaisesti tykkäisi, että joku vieras ihminen seuraisi tapahtumia kameran kanssa…

  Vastaa
  • Laalia 19.10.2012

   ”Yritän miettiä millanen ite olin 16-17-vuotiaana ja en enää ihmettele tietynlaisia lapsellisuuksia ohjelmassa.. ”

   Tämä oli niin hyvin sanottu! Minä katsoin yhden jakson (nyt viimeisimmän, tuliko se peräti eilen vai toissa päivänä? Univelka<3) ja päälimmäisenä jäi mieleen myöskin tuo lapsellisuus,- vaikka ei itselläkään ikää ole kuin muutama vuosi päälle parikymmentä. Sen silti jo huomasi, että ajatusmaailma on AIVAN eri nyt, kuin mitä se on tässä sarjassa näillä äideillä ja nyt tuon sinun lauseen myötä tulin ajatelleeksi, mitä itse olin sen ikäisenä ja huh. Onneksipa ei vahinkolapsia silloin tullut.

   Se mikä musta tässä sarjassa on positiivista, on että vaikka nämä ovat ihan lapsia vielä itsekin, niilläkin tuntuu olevan joku luontainen käry ja käsitys siitä, mitä se oma lapsi milloinkin tarvitsee, että se lapsen ruokkiminen menee oman meikkauksen edelle ym, enkä todellakaan tarkoita ettäkö meikkaaminen oli mitenkään huono juttu,- ihanaa että jaksavat (jaksan minäkin, se piristää!).

   Se mikä taas kauhistutti oli nuo isät. Sielä ne nukkui pitkin päiviä ja kämppä oli kaaoksessa ja äidillä meni aika huolehtiessa lapsesta (no varmasti jäi aikaa siivotakin, mut ei kai tuon ikäinen vielä "näe" sitä kaaosta ympärillään ;D).

   Vastaa
 5. Janet 19.10.2012

  Sydänäänet on tullut käsittääkseni jo parikin kertaa uusintana ja olen tykännyt siitä kovasti. Erilaiset äidit yllätti minut positiivisesti ja myös sitä olen katsellut mielelläni. Erityisesti tykkään siinä siitä, että se ei pyöri liiaksi juontajan ympärillä, vaan pariskunta/ perhe on todellakin ohjelman keskiössä. Toki aihekin on itselle läheinen, sillä odotan toista lastani :) Muut sarjat sen sijaan ovat jääneet osaltani vähemmälle huomiolle. Olen samaa mieltä Majn kanssa siitä, että äitiys tuntuu olevan nyt ajankohtainen aihe myös mediassa.

  Vastaa
 6. PikkuMy 19.10.2012

  Kyllä mua kiinnostaa :) teiniäidit ihan työnikin puolesta. Tiedän kylläkin että Teiniäidit sarjan äidit eivät tosiaan kuvaa kaikkia teiniäitejä ja ne kuvaavat myös joitakin vanhempia äitejäkin. Äitejä on laidasta laitaan ja itse olen livenä nähnyt niitä äitejä joista ei tosiaan ole äideiksi :(

  Ajattelen että kaikki tavallaan, pitäisi vaan oppia ja muistaa että annamme lapsille myös sosiaalisen perimän ja millainen se on siitä pystymme päättämään aika pitkälle itse.

  Itse on alkohooli perheestä ja olen oppinut ja tietoistanut mitä tämä minulle on tehnyt. Ns korjaamalla omat mallini voin nyt antaa omille lapsilleni erilaisen sosiaalisen perimän.

  Itse olen aika vanha pienten lasten äiti ja tiedän että minusta ei olisi ollut hyväksi äidiksi teininä.

  Vapun ohjelmaa en olekaan katsonut, pitää yrittää katsoa :)

  Ja en tiedä lähtisitkö tosi TV juttuun, ajattelen että antaisko se elämästäni ihan kummallisen kuvan??? Olis kyllä kiva nähdä joku oikein läheinen ystävä tosi TV jutussa niin siinä näkisi että onko se tosi TV ihan totta.

  Jos mun elämästä tehtäisiin ihan tosi tosi juttu niin saattaisi olla aika tylsä :D

  Vastaa
 7. :( 19.10.2012

  Eikös yhdeltä noista teiniäideistä nyt sitten ole se lapsi jo huostaanotettukin? Mielestäni jonkun lehden toimittaja kommentoi sarjan esittelyjutussa aika hyvin että kuinka tällaisena valistuksen ja useiden eri ehkäisykeinojen aikana noin anteeksi vaan tyhmiä tyyppejä vieläkin löytyy että joutuvat tuohon tilanteeseen??

  Sydänääniä oli todella laadukas, samoin norjalainen Kätilöt, normielämää ilman ääripäiden korostamista.

  Vastaa
 8. Henje 19.10.2012

  Kakkosella alkoi myös sarja ”Ykskaks Paksuna” Kerrotaan olevan brittikomedia, jossa 18-vuotias tyttö tulee raskaaksi 16-vuotiaalle pojalle yhden illan (kännisen) jutun jälkeen. Sarja tulee aina kakkoselta muistaakseni tuon Teiniäidit -sarjan jälkeen. Teiniäitiys näköjään puhuttaa!

  Vastaa
 9. Jansku 19.10.2012

  Joo muakin ärsyttää minkälainen kuva noista/meistä teini-äideistä annetaan. Olen itse 18 vuotias, 3kk ikäisen tytön äiti, eikä meidän elämä ole noin isoa draamaa niinkuin sarjat antavat ymmärtää. Varsinkin iäkkäämmät ihmiset ajattelevat nuorista äideistä tosi rumasti ja nämä sarjat oikein pönkittävät sitä mielipidettä:( Ja niinkuin sanoit tuolla kommenteissa niin kyllä vanhempikin äiti voi olla huonompi kuin esimerkiksi minun ikäinen.

  Vastaa
 10. Amal 19.10.2012

  Olen vilaissut varmaan kaikkia mainittuja sarjoja. Ihan mielenkiintoisia. Vappu Pimiän rooli Erilaisissa äideissä oli kyllä mielestäni aivan turha, hänhän vain juonsi välispiikit. En tiedä onko hän muuten ollut sarjan kuvauksissa mukana. Taisi olla vaan sarjan markkinointiväline:)

  Vanessa ja pikkuväki -ohjelmassa minua ärsyttää suunnattomasti Isi testaa -osio, jossa ”testataan” aina jotain tuotetta, kuten ulkohaalareita tai vaunuja. Testi on vain tuotteiden hyvin pintapuolinen esittely, ei muuta. Sama juttu aina kaikissa lehdissä, joissa on muka joku ”testi”. Pelkkää mainostamista. Kuningaskuluttaja taitaa olla ainut missä oikeasti on tuotteet käyty kunnolla läpi plussien ja miinuksien kera.

  Vastaa
 11. Henna 19.10.2012

  Kaikkia noita ohjelmia on tullut katsottua, mutta lemppareita ovat kyllä Sydänääniä ja Vanessa ja pikkuväki. Noin kymmenen kuukautta sitten eli kun olin juuri synnyttänyt, Sydänääniä pyöri televisiossa aina sunnuntai-iltaisin ja muistan niin kun miehen ollessa pelaamassa katselin ohjelmaa vauva rinnalla ja söin lämppäreita tyytyväisenä ja ajattelin, että huh tuo kaikki on nyt ohi <3 Oikeastaan teki oikein pahaa katsoa sitä sairaalaelämää, kun itse oli vasta sieltä päässyt pois :D Ei siinä mitään, kaikki kiitokseni kyllä Taysin henkilökunnalle :)

  Vastaa
 12. N 19.10.2012

  Eihän vajaan 30 minuutin jaksossa (teiniäidit yle 2) voida kaikkea näyttää? Varmasti valitaan niitä ”kuohuttavimpia” kohtia jaksoihin, että saadaan katsojia ja keskustelua aiheesta. Myös noita muita on tullut katsottua, mutta tuo Teiniäidit viihdyttää eniten :D

  http://niklastar.blogspot.fi

  Vastaa
 13. Tanja 19.10.2012

  Itse olen seurannut kaikkia noita, paitsi tuota Vanessan ohjelmaa. Ohjelmat menee tallenukset ja kun lapset nukkuu niin rojahdus sohvalle ja telkkari auki.:) Sydänäänestä tykkäsin paljon, teiniäidit ja erilaiset äidit jaksoja olen katsonut yhden, ne odottaa vielä siellä tallennuksessa.:) Myös teen mom ja 16 and pregnanttia olen seurannut, välillä hymy huulilla ja välillä kauhistellen. Itse en ikinä haluaisi että elämääni kuvattaisiin, seuraan mielummin muiden elämää.:D

  Vastaa
 14. Lotta 19.10.2012

  Heippa!

  16 and pregnant ja teen mom on pyörinyt minun töllöttimessä jo useamman vuoden :) Aivan loistavia sarjoja ja selkeät suosikki hahmot erottuu jo joukosta. <3 Teiniäidit sarjaa en ole katsonut. En kyllä päästäisi välttämättä kuvausryhmää synnärille. Tosin, kun miettii 16 and pregnant + teen momista tuttua Maci Bookoutia, niin hän on varmasti turvannut lapselleen jo valoisan tulevaisuuden. Ensin 16 and pregnant ja sitten 4 kautta Teen momia ja nyt oma spin-off sarja. Ja ei varmasti ilmaiseksi tee sitäkään hommaa. Varmasti Macin yli 1 000 000 seuraajaa twitterissä laittaa kuvausryhmänkin hieman joustamaan ja Maci varmasti saa puuttua paljon esitettävään sisältöön.

  Vastaa
  • Maj 19.10.2012

   Aivan varmasti niin :) Aikamoista kyllä :D

   Vastaa
 15. Jenny 20.10.2012

  Sydänääniä katoin jokaisen jakson kun se joskus tuli, ja vielä uusintanakin aina kun vaan muisti, se oli kyllä ihana. Vanessaa ja pikkuväkeä oon yrittänyt joskus pari kertaa kattoa, mutta en saa jotenkaan siitä mitään irti. Erilaisia äitejä oon seurannut ohimennen toisella silmällä ja se vaikuttaa ihan kivalta. Teiniäitejä oon nyt kattonut areenalta ne kaikki julkaistut kolme jaksoa, ihan mielenkiinnosta. Oon kattonut vähän säälien ja kauhistellenkin niitä juttuja välillä, mutta jokaisen jakson jälkeen päällimmäisenä fiiliksenä on mulla ollut se, että tajuaa kuinka hyvin asiat omassa elämässä oikeesti onkaan <3 Sen muistutuksen takia mä katon jatkossakin niitä jaksoja, ihan vaan että vaikka sen kerran viikossa muistais olla kiitollinen siitä mitä on saavuttanut ja saanut elämässään aikaseks :)

  Vastaa
 16. Linda 21.10.2012

  http://www.huuto.net/kohteet/zaran-uusi-kayttamaton-valkoinen-untuvatakki-s_m/240698353

  Et olis hienoa talvitakkia vailla? :)

  Vastaa
 17. Nata 23.10.2012

  Ikävää että eletään sellaisessa yhteiskunnassa jossa painostetaan ihmisiä tekemään aborttia. Ehkä teinityttöjen (ja poikien) vanhempien olisi parempi ajatus keskittyä siihen että painostetaan käyttämään sitä ehkäisyä kunnolla ettei tapahdu onnettomuuksia josta saa kantaa vastuun loppuikänsä.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *