Älvsbytalo halusi kartoittaa suomalaisten asumista sekä asumiseen liittyviä haaveita. Näiden selvittämiseksi Älvsbytalo toteutetti tutkimuksen yhdessä TNS-Gallupin kanssa, johon vastasi yhteensä 1588 14−64-vuotiasta suomalaista.

Tutkimuksessa kysyttiin sitä, minkä tyylinen sisustus suomalaisia miellyttää eniten.  Vastaajia pyydettiin myös kertomaan kuka heidän perheessään yleensä hoitaa tietyt kotityöt. Yllättävää kyllä, esimerkiksi 93 % naisista kertoo, lakanoiden pesun ja vaihtamisen lankeavan useimmiten heille. Miehistäkin kuitenkin 45 % on sitä mieltä, että lakanarumba kuuluu niihin kotitöihin, jonka he hoitavat useimmiten. Mielenkiintoista :)

 

Samoin on vessan ja kylppärin pesun kanssa: 89 % naisista kertoo olevansa useimmin vastuusta näistä puuhista, mutta miehistäkin 45 % kertoo hoitavansa vessanpesun puolisoaan useammin. Voiko siis olla, että naiset luulevat tekevänsä enemmän kotihommia kuin oikeasti tekevätkään? Vai liioittelevatko miehet kenties vastauksiaan ;)

 

Älvsbytalon tutkimuksessa kysyttiin, mitkä sisutustyylit seuraavista miellyttävät suomalaisia eniten:

Maanläheinen

Itämainen ja jännittävä

Skandinaavisen selkeä

Pelkistetty ja askeettinen

Romanttinen

Rustiikki- ja talonpoikaistyylinen

Runsaasti antiikkihuonekaluja sisältävä

Skandinaavisen selkeä tyyli miellyttää suomalaisia: 53 % valitsi tämän sisustustyyleistä. Myös maanläheinen tyyli on suosittu suomalaisten keskuudessa, sillä tämä miellyttää 42 % vastaajista.

 

Suomalaiset ovat tee-se-itse kansaa, sillä 43 % suomalaisnaisista haluaisi uusia kotinsa sisustuksen, mutta vain 16 % haluaisi uusia sisustuksen mieluiten ammattilaisen avustuksella. Tämä oli ehkä jopa yllättävää, mutta…

…vaikka haluaisimmekin tehdä kaiken itse, nyt on Magicpoksin lukijoilla hyvä mahdollisuus voittaa muutaman tunnin sisustuskonsultaatio, jonka arvo on n. 500 euroa. Konsultaation toteuttaa Unelmien Talo -sarjan perheiden Älvsbytaloja toisella kaudella sisustava Heidi Sohlberg. Tästä rivien välistä nokkelimmat voivatkin oivaltaa, että sarjan toinen tuotantokausi alkaa jälleen alkuvuodesta Livillä. Kommentoi tähän postaukseen ja kerro mikä tekstissä mainittu sisustustyyli on sinulle mieluisin ja olet mukana sisustuskonsultaation arvonnassa. Arvontaan voi osallistua 22.10.2012 (maanantai) klo 12:00 saakka. Lycka till!

 

-Maj

 

0 Comments

  1. Milia 19.10.2012

    Mun sisustustyyli on kai eniten vähän retro, mutta noista vaihtoehdoista valitsisin ehkä romanttisen.

    Mä oon niitä naisia, jotka tykkää vessan/kylpyhuoneen pesusta, uskon kyllä että meitä löytyy enemmänkin, sillä ainakin laulaja Anna Puu on julkisuudessa useammankin kerran kertonut pitävänsä vessan pesusta. :D

    Vastaa
  2. niina palomäki 19.10.2012

    Oi,olisi ihanaa voittaa tämä arvonta! Ehdottomasti tyylejäni ovat suositut Skandinaavinen ja Maanläheinen.

    Vastaa
  3. Sara 19.10.2012

    Romanttinen!:)

    Vastaa
  4. Hansu 19.10.2012

    Kyllä mä taidan kuulua tohon 53% suomalaisista. Mun sisustustyyli (tai haave) on ehdottomasti skandinaavisen selkeä. Artekkia.

    Vastaa
  5. Mama D 19.10.2012

    En usko, etta kukaan tulee konsultoimaan tanne saarelle asti, mutta vastaanpa kuitenkin :) Noista yllamainituista tyyleista, haluaisin Skandinaavisen selkean sisustuksen. Talla hetkella sisustus on kaukana siita (Skandinaviassa kun ei olla). Ehka joskus tulevaisuudessa :) Itse olen havainnut siivouksen aika terapeuttiseksi ja tulee halvemmaksi kuin psykologin luona istuminen!

    Vastaa
  6. Hanna 19.10.2012

    Tulipas katseltua omaa kotia ihan uusin silmin..! Skandinaavisen selkeä taitaa kuvata meijän kotia parhaiten, maustettuna romantiikalla ja maanläheisyydellä! :)

    Vastaa
  7. ciicii 19.10.2012

    Oi mikä arvonta, tähän on ihan pakko osallistua ja kokeilla onneaan vaikka mitään en koskaan voitakaan! :)

    Meillä on muutaman vuoden vanha (tai no uusi) omakotitalo ja olen paljonkin miettinyt sisutusasioita. Itseäni miellyttävin sisustustyyli on jotakin skandinaavisen selkeän & pelkistetyn ja askeettisen väliltä. En pidä mistään pienestä tilpehööristä kirjahyllyistä ja liian täyteen ahdetuista huoneista. Asunnossa saa olla valoa ja tilan tuntua muutamilla tarkoin harkituilla lisämausteilla:)

    Vastaa
  8. Tarja 19.10.2012

    Skandinaavinen selkeä ja siltä myös toivoisin kotini näyttävän… Tosin mieheni on todella osallistuvaa sorttia sisustamisen osalta, joten käymme vääntöä ja senpä vuoksi ulkopuolinen apu olisi suotavaa. ;)

    Vastaa
  9. Ninnu 19.10.2012

    Kiva postaus oli sinulla jälleen! Meidän kotimme tyyli on skandinaavisen selkeä =) ! Uusi talomme odottaa kovin sisustusta ja pääsemme joulun aikoihin muuttamaan. Oj, odotankin kovasti jo sitä! Tähän skandinaaviseen selkeyteen kyllä lisäisin, että kaikenlaiset purtavat ja värikkäät lelut kuuluvat olennaisena osana elämäämme nyt, poikamme 9kk ansiosta. Että olohuone on siis välillä kaikkea muuta kuin SELKEÄ. Se on sekava, mutta niin kotoisa ja usein jalan alta kuulu jokin ääni, kun on astunut jonkin lelun päälle.

    ps.On kiva, kun postauksissasi on lapsijuttujakin! Oli pakko hakea ne konttaushousut meidänkin pallerolle, kun tassut ei pidä lattialla ja kova hinku olisi eteenpäin. =) Nii ja himoitsin myös sitä Panda-asuakin, mutta jäipi hankkimatta!

    Tunnelmallisia syysiltoja sinne lapsiarkeen!

    Vastaa
  10. Tiia 19.10.2012

    Pelkistetty & askeettinen on tyylini. Valkoista, harmaata & modernia. :) Ihanaa olisi saada ihanan Heidin apua!!

    Vastaa
  11. Shekerim 19.10.2012

    Täytyy sanoa, ettei mikään edellämainituista ole suurin suosikkini, mutta ehkä lähimpänä on skandinaavisen selkeä. Eniten pidän mustavalkoisesta, hieman luksusmaisesta tyylistä! Vaikea selittää :)

    Vastaa
  12. Elli 19.10.2012

    Ehdottomasti tuo maanläheinen kuulostaa eniten omalta sisustustyyliltäni! Kotitöistä puheenollen, mikään ei voita sitä tunnetta kun koko kämppä on puunattu ja puhtaat lakanat odottavat sängyssä!

    Vastaa
  13. reetta 19.10.2012

    Romanttinen ja maanläheinen:))

    Vastaa
  14. Else 19.10.2012

    Skandinaavisen selkeä, jossa voi olla ripaus romanttista tai antiikkista :-)

    Vastaa
  15. Mia 19.10.2012

    Suosikkini on romanttinen, joskin oma kotimme on sisustettu skandinaavisen selkeään tyyliin. Hmm… Varsinainen ristiriita :/

    Vastaa
  16. Anna-Maija 19.10.2012

    Sisustustyyli on pikkuhiljaa alkanut muuttua romanttiseksi. Kaiketi sisustus kuitenkin on maanläheinen.. Tai en minä tiedä mitä se tällä hetkellä edustaa, tykkään niin monesta! Sekametelisoppa! :D

    Vastaa
  17. Amanda 19.10.2012

    scandinaavisen selkeä!

    Vastaa
  18. Hadi 19.10.2012

    Kyllä minäkin kuulun tohon valtaväestöön, eli pidän eniten tuosta skandinaavisen selkeästä. Jonkin verran romanttisuutta saa sisustuksessa olla, mutta hyvin vähissä määrin kuitenkin ainakin omassa kodissani. Oikeastaan mikä tahansa noista muistakin vaihtoehdoista tuota runsaasti antiikkia sisältävistäkin voi olla oikein toteutettuna oikeinkin miellyttävä. Antiikki on vielä toistaiseksi ainakin sellainen, mistä en ole oppinut pitämään oikeastaan ollenkaan (muutamia yksittäisiä näkemiäni huonekaluja lukuunottamatta).

    Tämä, jos mikä, olisi arvonta, joka olisi ihanaa voittaa. Sormet ristiin siis… :)

    Vastaa
  19. Essiina 19.10.2012

    Mikäs noista nyt vastaa sellaista maalaisromanttista? Ei kuitenkaan liian ”hörsöä” mutta ei mitään liian pelkistettyäkään :)

    Mä kyllä ottaisin miellelläni suunnittelijalta vinkkejä, mutta kyllä se oma kädenjälki pitää jossain näkyä. Ei niin että tehdään sanasta sanaan kuten suunnittelija ehdottaa. Ammattilaiselta sais mahtavia vinkkejä varmasti tilankäyttöön ja värimaailman yhdistämiseen kodissa :)

    Vastaa
  20. Elisa 19.10.2012

    Skandinaavisen selkeä on varmasti lähimpänä :)

    Vastaa
  21. Henna 19.10.2012

    Tämä voitto olisi todellakin tarpeen, vuoden vaihteessa muutin ensimmäiseen omistusasuntooni ja sisustaminen on vielä niin vaiheessa että ahdistaa! Skandinaavisen selkeä on oma tyylini :)

    Vastaa
  22. Riepu 19.10.2012

    Rustiikkitalonp. jne :)

    Vastaa
  23. Ida 19.10.2012

    Oma suosikkini olisi skandinaavinen ja selkeä tyyli höystettynä vaaleanpunaisilla ja valkoisilla ”romanttisilla” yksityiskohdilla! :) Hienoa olisi voittaa tämä -saisi opiskelijaboksiin luotua vähän kotoisuutta!

    Vastaa
  24. PikkuMy 19.10.2012

    Olen näköjään niin kuin suurinosa suomalaisista :) elikkä skandinaavinen selkeä tyyli sopii minulle ja paino tuohon selkeään ;)

    Vastaa
  25. Lyyli 19.10.2012

    Skandinaaviseen selkeään taipuu tämäkin rouva.. ja ideoita haluaisi silti ;)

    Vastaa
  26. JuttaW 19.10.2012

    Skandinaavisen selkeä :)

    Vastaa
  27. ssussuu 19.10.2012

    Maanläheinen!:-) voih kumpa voitto sattuisi kohdalle! ostettiin juuri kihlatun kanssa iso omakotitalo!!

    Vastaa
  28. VeeRuli 19.10.2012

    Kotimme on tyyliltään varmaankin vielä enimmiltä osin luettelemistasi vaihtoehdoista skandinaavisen selkeä, mutta kovasti se on alkanut kallistumaan myös erittäin pelkistettyyn ja jopa askeettiseen tyylisuuntaan. Omia visioita ja suunnitelmia on paljon, ja niitä toteutetaan sitä mukaa kun aika ja kukkaronnyörit antaa myöden. Mukava olisi saada myös ammattilaisen näkemys!

    -VeeRuli-

    Vastaa
  29. Tuulevi 19.10.2012

    Kamppailu skandinaavisen ja maanläheisen välillä päättynee maanläheisen voitoksi. :)

    Vastaa
  30. Emmi 19.10.2012

    Skandinaavisen selkeää, maanläheistä, höystettynä romantiikalla :)

    Vastaa
  31. Sonjalle 19.10.2012

    Romanttinen ehdottomasti :) tämä palkinto tulisi enemmän kuin tarpeeseen!!

    Vastaa
  32. Kultu 19.10.2012

    Maanläheinen ja skandinaavisen selkeä ;)

    Vastaa
  33. Jonna 19.10.2012

    Osallistuin itekin tähän tutkimukseen ja valintani oli ”romanttinen” :)

    AIvan ihana palkinto olis nyt kyseessä!

    Vastaa
  34. sannnnna 20.10.2012

    Juuri uuteen (omaan) kotiin muuttaneena se varsinainen oma tyyli on hakusessa opiskelijaboxin jäljiltä, mutta skandinaavinen ja talonpoikaistyyli sekoitettuna miellyttävät :)

    Vastaa
  35. sanni 20.10.2012

    Mun sisustustyyli on näin suomalaisittain ehkä vähän tylsä, semmonen selkeä skandinaavinen mutta jos oma talo ois sellasta sisustusta, kesämökki/kesänviettopaikka ehdottomasti semmonen hempeä romanttinen ruutukuosineen kaikkineen !

    Vastaa
  36. Jenni 20.10.2012

    Tämä olisi unelma palkinto. Muutamme piakkoin uuteen kotiin ja sisustus asiat hieman hakusessa…

    Vastaa
  37. Sr 20.10.2012

    Skandinaavisen romanttinen :-)

    Vastaa
  38. Laura 20.10.2012

    Tämä olisi huippuhieno palkinto voitettavaksi! Tykkään skandinaavisen selkeästä tyylistä maanläheisin puittein mutta tehosteena saa olla jotain jännittävää – ehkä itämaistakin! En ehdottomasti halua lokeroitua kovin tarkasti, vaan minun kotini koostuu siitä mistä minä itse pidän ja nautin!

    Vastaa
  39. paula 20.10.2012

    Skandinaavista selkeyttä, mukana saa olla kyllä ripaus rustiikka ja romantiikkaakin! ;)

    Vastaa
  40. SaR 20.10.2012

    Skandinaavisen selkeä! Skandinaavinen muotoilu ja puhtaat värit ovat se minun juttu. Tämän vuoksi rakastankin häälahjaksi saamaamme Lokki-valaisinta.. Myös monet Ikean kalusteet miellyttävät silmää yksinkertaisuuden vuoksi.

    Vastaa
  41. Mari 20.10.2012

    Skandinaavisen selkeä on se mikä minuakin kiehtoo :). Me olemme hiljattainmuuttaneet ja olen ihan kriisissä sisustuksen kanssa, apu olisi tervetullutta :). Uudessa kodissa haastetta tuo erikoisen malliset huoneet ja etenkin matot (tällä hetkellä niiden puute).

    Vastaa
  42. Minttu 20.10.2012

    Voi täällä kyllä kaivattaisiin apua! Tällä hetkellä sisustuksemme on sekametelisoppa, vaikka sen kuuluisi olla Rustiikki- ja talonpoikaistyylinen. Juuri nyt pakkomielteenä hävittää kiinteät kaapistot, ja tilalle isot, vanhat, talonpoikaistyyliset irtokaapit. Tarvisin vain jonkun ammattilaisen kertomaan sen miehellenikin ;)

    Vastaa
  43. Maria 20.10.2012

    Alan itse aina vaihtamaan lakanat, mutta täkki on niin suuri, että jossain vaiheessa huikkaan miehen apuun! Eli nyt se vissiin luulee vaihtavansa lakanat itse :D

    Vastaa
  44. Salla 20.10.2012

    Skandinaavinen! Kaikessa yksinkertaisuudessaan :)

    Vastaa
  45. Sartsu 20.10.2012

    Skandinaavisen selkeä, paikoittain varmasti jopa pelkistetty. Rauhoittaa oloa ja silmää, kun ei ole mitään ylimääräistä missään. Tämä arvonta on niiiiin mun juttu! Olemme juuri rakentaneet talon ja sisustusjutut siis pyörineet pinnalla jo useamman vuoden. Tuntuu kuitenkin, että koko talon sisustus vaatii jo ammattilaista…olen siis tästä monesti jo ääneenkin haaveillut! Vain lottovoitto puuttuu kotiäiti kun olen…peuku, varpaat arvonnan takia pystyssä :)

    Vastaa
  46. kolmeM 20.10.2012

    Skandinaavisen selkeä ehdottomasti!

    Vastaa
  47. maire 20.10.2012

    Mun sisustustyyli on ehdottomasti pelkistetty ja askeettinen. Viihdyn minimalistisessa kodissa, jossa e i ole turhaa tavaraa.

    Vastaa
  48. Niinu-Liisa 20.10.2012

    Näistä vaihtoehdoista taidan kallistua Skandinaavisen selkeään… Maanläheisyyttä unohtamatta! :)

    Vastaa
  49. Johanna 20.10.2012

    Skandinaavisen selkeä, ja hieman maanläheisyyttä – ainakin se miellyttää eniten.

    Vastaa
  50. Nanda 20.10.2012

    Maanläheinen, jos se nyt on sitä mitä luulen.. :D Sisustuskonsultaatio sopisi kuin nenä päähän nyt, kun olen juuri tuore ensiasunnon omistaja! :)

    Vastaa
  51. Mirjam 20.10.2012

    Mä tykkään sisustuksessa yhdistää paljon vanhaa puuta ja sit uutta kiiltävää pintaa, hopeaa ja valkoista. Eli menisköhän se sit siihen maanläheiseen ja Rustiikki- ja talonpoikaistyyliseen?!

    Vastaa
  52. Essi 20.10.2012

    Pelkistetty ja askeettinen sekä myös skandinaavisen selkeä! :)

    Vastaa
  53. sandella 20.10.2012

    Ehdottomasti skandinaavisen selkeä! Koko perheen suosikki :)

    Vastaa
  54. Susanna 20.10.2012

    Itse tykkään myös tuosta skandinaavisesta selkeydestä. :)

    Vastaa
  55. Katjam 20.10.2012

    Pitikin oikein miettiä, mutta eiköhän se tuohon Skandinaavisen selkeä-kategoriaan kallistu. Tykkään yhdistellä vanhaa ja uutta. Elämme tällä hetkellä lapsiperheen arkea ja neliöitä saisi olla enemmänkin, mutta toisaalta niitä on ihan riittävästi toistaiseksi. Huonekaluja sen sijaan on todennäköisesti liikaa. :D

    Vastaa
  56. Madde 20.10.2012

    Vau mikä arvonta! Minäkin kuulun valtaväestöön ja rakastan skandinaavisen selkeää tyyliä. Palkinto tulisi todella tarpeeseen, sillä tällä hetkellä kotimme on kaikkea muuta kuin sitä mitä toivoisin. ;)

    Vastaa
  57. Sallis 20.10.2012

    Skandinaavinen ja maanläheinen :)

    Vastaa
  58. Hanna 20.10.2012

    Skandinaavisen selkeä, jossa ihan pieni ripaus romantiikkaa :)

    Vastaa
  59. *Kirsikka* 20.10.2012

    Scandinaavisen selkeä :)

    Vastaa
  60. Kaisa 20.10.2012

    Omaa silmää miellyttää eniten skandinaavisen selkeä sisustustyyli. Ripaus romantiikkaa ja värejä voisi tuoda kaivattua persoonallisuutta nykyiseen sisustukseen. Kotimme pääväritys on harmaa-valko-musta – jotain piristystä kyllä kaipaisin varsinkin nyt syksyn keskellä! :)

    Vastaa
  61. ML 20.10.2012

    Skandinaavisen selkeä. Rakennamme parhaillaan ok-taloa ja olen viime aikoina miettinyt näitä asioita paljon pohtiessani sisutusta ja pintamateriaalien sävyjä. Paljon valkoista ja vähän jotain tehosteväriä.

    Vastaa
  62. Katri 20.10.2012

    Meidän kodin sisustustyyli tällä hetkellä on varmaan sekoitus skandinaavista ja maanläheistä. Kovasti olisi haluja muuttaa tätä enemmän romanttiseen suuntaan, mutta sen sisustuksen toteutan sitten harkinnalla ja huolella valituilla huonekaluilla, ei ehkä edes tässä kodissa :)

    Meillä kotityöt jakautuu varmaan 40% mulle ja 60% miehelle. Mä pesen vessan lähes aina, oikeasti! Samoin pyykit on mun heiniä :) Mies puolestaan hoitaa tiskit, tai koneen tyhjentämisen, ei sentään tiskata tarvi. Loput kotitöistä hoitaa yleensä mies, toki mäkin silloin tällöin imuriin tartun.

    Vastaa
  63. -l- 20.10.2012

    Maanläheinen on mun makuun.

    Vastaa
  64. Niinuska 20.10.2012

    Maanläheinen. :)

    Vastaa
  65. Maulukka 20.10.2012

    Maanläheisen romanttinen olisi kiva. Ei kuitenkaan ihan liian rönsyilevä tai täyteen ahdettu, joten selkeätkin linjat miellyttävät (6kk vauva tulee kohta repimään kaiken alas :) ). Liian askeettinen ja pelkistetty voisi omassa kodissa tuntua liian kylmältä, vaikka muiden kodeissa ja lehtikuvissa kauniilta näyttävätkin.

    Vastaa
  66. Annika 20.10.2012

    Makuuhuoneissa romanttisen ja country-tyylin sekoitus, vähän sellainen New Hamptons -tyyli. Keittiössä, kylppäreissä ja olkkarissa modernimpaa ja pelkistetympää.

    Vastaa
  67. Mmilla 20.10.2012

    Skandinaavisen selkeä! (:

    Vastaa
  68. Minimii 20.10.2012

    Skandinaavista selkeyttää kovasti ainakin haetaan tällä hetkellä kodin ilmeessä. :)

    Vastaa
  69. EE 20.10.2012

    Romanttinen miellyttää eniten, ainakin tällä hetkellä!

    Vastaa
  70. Riikka 20.10.2012

    Skandinaavisen selkeä, mutta vanhaa ja uutta yhdistellen! Rustiikkisen puun ja kiiltävän valkoisen yhdistäminen miellyttää silmää!

    Vastaa
  71. Niina 20.10.2012

    Skandinaavisen selkeä. :)

    Vastaa
  72. Saaramaria 20.10.2012

    Skandinaavisen selkeä, kuitenkin kodikas ja ”lämmin” :) Mutta selkeys ja se, että tilassa ei ole liikaa tavaraa ja ”sälää” on tärkeintä. (Ja tämähän on niin helppo lapsiperheessä toteuttaa :D)

    Vastaa
  73. Keijo 20.10.2012

    Maanläheinen miellyttäisi silmää eniten!

    Vastaa
  74. LauraHa 20.10.2012

    Skandinaavisen selkeä, valkoinen :)

    Vastaa
  75. linsku 20.10.2012

    skandinaavinen selkeys vie voiton:)

    Vastaa
  76. iitres 20.10.2012

    Piti hirmu kauan miettiä, mikä sisustustyyli mua miellyttää. Oon vasta kakskymppinen ja omassa kämpässä oon ehtiny asua vasta pari vuotta. 24 neliöön on mahutettu perintölipastoa, ikean koivukalusteita, värikästä verhoa ja myös ryijy roikkuu seinältä. Vanhaa ja uutta pitää ehottomasti löytyä, mutta tavaraa ei saa olla liikaa ja nuorekaskin pitäis kuitenkin olla:D ehkä se on tuota skandinaavisen selkeää ja maanläheistä

    Vastaa
  77. celia 20.10.2012

    Skandinaavisen selkestä tykkään kaikista eniten!

    Vastaa
  78. Katariina 20.10.2012

    Kuten monilla muillakin vastaajilla, niin Skandinaavisen selkeä miellyttää täälläkin eniten ja siihen pyritään, pikku hiljaa. :)

    Vastaa
  79. Camilla 20.10.2012

    Meillä on tällä hetkellä rakenteilla omakotitalo ja kaipaisin ehdottomasti tueksi ammatilaisen silmää ja sisustuskonsultaatiota.

    Kaikista eniten miellyttää skandinaavisen selkeä sisustus ja paljon ideoita onkin jo mielessä. Upeaa olisinkin, jos saisi neuvoa ja uusia ideoita tähän rakkaaseen, mutta työteliääseen projektiin. :)

    Vastaa
  80. Elina 20.10.2012

    Omaa sisustustyyliä en ole vielä opiskelijana päässyt toteuttamaan, mutta toivottavasti ensi vuoden puolella uusi kotini muodostuu skandinaavisen selkeäksi. :)

    Vastaa
  81. Tanja 20.10.2012

    Skandinaavisen selkeä kuvaa parhaiten meidän sisustustyyliä, ehdottomasti. Tai niin ”selkeä” kuin lapsiperheessä mahdollista.:D

    Vastaa
  82. Vira 20.10.2012

    Maanläheinen, mitä se sitten itse kullekin tarkoittaakaan :)

    Vastaa
  83. Susanna 20.10.2012

    Rustiikkinen ja talonpoikaistyylinen sipauksella romantiikkaa! =)

    Vastaa
  84. Heidi 20.10.2012

    Skandinaavisen selkeä. Sitä täältä muuttolaatikoiden keskeltä etsitään. Uuden kodin sisustusprojekti parhaillaan menossa. Pieni konsultaatio olisi kyllä mieluinen yllätys!

    Vastaa
  85. Iita 20.10.2012

    Selkeä tyyli ja maanläheiset värit miellyttävät!

    Vastaa
  86. pirjo 20.10.2012

    Rustiiikkia ja talonpoikaa semmoista mukavaa ja rentoa :)

    Vastaa
  87. Helle 20.10.2012

    Maanläheinen on ehkä se meiän tyyli ja kohta muutetaan uuden kotiin niin sisustuskonsultaatio olis ihan ajankohtaista:)

    Vastaa
  88. kirsi 20.10.2012

    kaikkea noita harkiten ja maanläheisen selkeästi niin hyvä tulee!

    Vastaa
  89. Suski 20.10.2012

    Skandinaavinen sisustus kolahtaa. Valkoista, mustaa ja harmaata. Kaikki hopeiset ja kromiset esineet kolahtaa myöskin! :) Ja karvamatot <3

    Vastaa
  90. NinaN 20.10.2012

    Heippa! Skandinaavinen tyyli on muodostunut pikkuhiljaa lemppariksi!:)

    Vastaa
  91. Oona 20.10.2012

    Maanläheinen, ehdottomasti! Olen nuoresta pitäen kerännyt risut ja kävyt omaan huoneeseen :) Taisin joskus purkittaa merivettäkin koristeeksi…. :D

    Vastaa
  92. hippupippu 20.10.2012

    Skandinaavisen selkeän ja pelkistetyn/askeettisen sekoitus:) Valkoinen sisustus on ihana!

    Vastaa
  93. Tuija 20.10.2012

    Maanläheinen

    Vastaa
  94. Hello.This article was extremely fascinating, especially because I was searching for thoughts on this topic last Wednesday.

    Vastaa
  95. Essu 20.10.2012

    Skandinaavisen selkeä sisustustyyli on eniten omaan makuuni sopiva. Kiitos taas kivasta arvonnasta ja hauskasta blogista!

    Vastaa
  96. Iina 20.10.2012

    Skandinaavisen selkeä on meidän tyyli :)

    Vastaa
  97. hanniina 20.10.2012

    Minulla ei ole yhtä selkeää makua, sillä minusta eri tiloihin/paikkoihin käy eri tyyliset sisustukset. Kotiin kuitenkin valitsisin noista vaihtoehdoista maanläheisen.

    Vastaa
  98. Karo L. 20.10.2012

    Skandinaavisuus rules!

    Vastaa
  99. Tiia 20.10.2012

    Ihana arvonta,vau! Palkinto olisi uudessa kodissamme tarpeellinen. Sillä moni sisustuksellinen asia huutaa auttajaa. Skandinaavisen selkeä tyyli innoittaa eniten meidän kotiamme.

    Vastaa
  100. sarah 20.10.2012

    Scandinaavinen selkeys on minun silmälle kauneinta!

    Vastaa
  101. Ella 20.10.2012

    Pelkistetty ja askeettinen:)

    Vastaa
  102. Nea¤ 20.10.2012

    Skandinaavisen selkeä miellyttää omaa silmää. Tosin pieni ripaus edgeä siihen tarvitaan lisäksi ettei kokonaisuus jää tylsäksi!

    Vastaa
  103. Vässykkä 20.10.2012

    Skandinaavisen selkeä miellyttää silmää eniten.

    Vastaa
  104. Mirka 20.10.2012

    ”Skandinaavisen selkeä” ja ”pelkistetty ja askeettinen” on lähimpänä. Miellän nämä melkein samoiksi. Jos saan lisätä niin pikkaisen ylellisyyttä sais olla myös :) Tää kilpailu tuli hyvään saumaan, tarvisin kipeästi vinkkejä meidän keittiöeteisen tyhjän kohdan täyttämiseen :D

    Vastaa
  105. Marbba 20.10.2012

    Skandinaavisen selkeä tyyli miellyttäis minuakin eniten. Sisustuskonsultaatio tulis tällähetkellä niiin tarpeeseen. Ollaan muuttamassa parin viikon päästä poikaystäväni kanssa ensimmäiseen yhteiseen asuntoon ja tarkoitus olisi uusia (ainakin lähes) kaikki huonekalut ja kodin tekstiilit (matot, verhot).

    Vastaa
  106. Laura 20.10.2012

    Skandinaavisen selkeä sisustus taitaa kuvastaa parhaiten kotini tyyliä. Pienen tytön lelut tosin värittävät huushollia, mutta eikös se koti ole tehty elämistä varten ja elämä saa näkyä :)

    Vastaa
  107. Emmi 20.10.2012

    skandinaavinen ja selkeä ehdottomasti!

    Vastaa
  108. Jonsku 20.10.2012

    Skandinaavinen! Sisustaminen ajankohtaista ihan pian: kohta päästään ihka omaan kotiin :) Makiaa.

    Vastaa
  109. Nipsu 20.10.2012

    Itseäni lähellä on romanttinen, himpun maanläheiseen sekoitettuna! :))

    Vastaa
  110. Marjo 20.10.2012

    Jos yksi pitää valita niin selkeä skandinaavinen.. Tykkään kyllä ripotella sekaan maanläheisiäkin juttuja :)

    Vastaa
  111. SofiaN 20.10.2012

    Itse pidän sekoitetusta tyylistä eli Skandineevisen selkeä maanläheisen pelkistetty romantiikka voisi purra. Meillä on kodin sisustaminen erittäin ajankohtaista sillä uuden kotimme olisi tarkoitus valmistua jouluksi… Pikkasen jo jännittää kuinka saan luotua Joulun uuteen kotiin.

    Vastaa
  112. Paps 20.10.2012

    Pidän maanläheisestä, jossa osana on vanhoja tavaroita ja kokonaisuus näyttää kuitenkin modernilta. Sistuksessa on tärkeää linjakkuus ja selkeät linjat.

    Vastaa
  113. Piia 20.10.2012

    Maanläheinen, rauhallisia sävyjä ja puumatskua löytyy meiltä!

    Vastaa
  114. JeKo 20.10.2012

    selkeän skandinavinen ripauksella maalaisromantiikkaa. Valkoinen, beige ovat sisustuksessa mieluisimmat värit :) uutena tulokkaana kaikki hopea ja kromi väriset kynttilänjalat yms :)

    Vastaa
  115. Heli 20.10.2012

    Skandinaavinen tyyli on läheisin. Olemme juuri muuttaneet ja nyt pitäsi tännekin asuntoon saada skandinaavisuutta :)

    Vastaa
  116. Anna 20.10.2012

    Jos multa kysyttäis miltä koti näyttää niin maanläheiseltä kitchiltä. Mutta niinhän se meillä menee mitä lehdet ja blogit kertovat sitä meiltäkin on!

    Vastaa
  117. mape 20.10.2012

    Skandinaavisen selkeä on mieleen täälläkin:)

    Vastaa
  118. Pai 20.10.2012

    Skandinaavisen selkeä sisustus miellyttää eniten. Onpa mahtava palkinto tässä arvonnassa, joka kyllä olisi mieluinen! :)

    Vastaa
  119. T 20.10.2012

    Maanläheinen.

    Sisustusapu olisi enemmän kuin tarpeen, sillä muutto valmistuvaan omakotitaloon on edessä vuoden lopulla.

    Vastaa
  120. Anuliina 20.10.2012

    Itämaisuudella maustettu skandinaavinen selkeys. =) Onpas mukava arvonta ja tällaisessa jäädäänkö vai muutetaanko tilanteessa, enemmän kuin tarpeen.

    Vastaa
  121. Soffe 20.10.2012

    Mun unelmieni asunto olisi pieni sekoitus kaikkia noita erilaisia sisustuksia, mutta jos yksi pitäisi valita niin maanläheinen. :D

    Ihan pakko osallistua tällaiseen arvontaan, kun elän juuri keskellä sisustuskriisiä. :D

    Vastaa
  122. Bozanna 20.10.2012

    Mää tykkäisin semmosesta pelkistetyn romanttisesta tai sitte tuosta skandinaavisen selkeä. Vaan eipä sitä tiiä minkä näkönen koti olis, jos sais ihan yksin päättää ja rahaa olis niin paljon ku haluais.

    Vastaa
  123. e-vi 20.10.2012

    Skandinaavisen selkeä tyyli miellyttää eniten näistä vaihtoehoista ja se taitaa parhaiten kuvatakin kotimme yksinkertasta sisustusta. Huikea palkinto, ammattilaisen mielipidettä arvostasin kyllä kovin!

    Vastaa
  124. elluu 20.10.2012

    pelkistetty ja askeettinen

    Vastaa
  125. Amandan äiti 20.10.2012

    Skandinaavisen selkeä tyyli miellyttää minua eniten.

    Vastaa
  126. Lara 20.10.2012

    Skandinaavisen selkeä miellyttää eniten :)

    Vastaa
  127. hallanvaara 21.10.2012

    Skandinaavisen selkeä sisustustyyli on minun mieleen myös. Itämainenkin on kiva :) Terv. Hallanvaara. hallanvaara1@luukku.com

    Vastaa
  128. Aiseek 21.10.2012

    Tulikin tässä mieleeni, että voi olla asia näinkin, että miehet jotka ovat kyselyyn jaksaneet vaivautua vastaamaan (en kuitenkaan sano, etteivätkö heteromiehetkin voisi olla kiinnostuneita sisustuksesta) ovat suhteessa toisen miehen kanssa. Sen takia voi olla myös, että prosentit menevät hieman hassusti naisten ja miesten välillä. Ja myös toisinpäin, eli naiset jotka ovat suhteessa naisen kanssa, kasvattavat tätä prosenttimäärää myöskin hassuksi.

    En mene silti väittämään, etteikö molemmilla sukupuolilla olisi pientä ongelmaa oman kotityömääränsä liioittelun suhteen.

    Vastaa
  129. Sari 21.10.2012

    Skandinaaville skandinaavinen.

    Vastaa
  130. E 21.10.2012

    Pelkistetty ja askeettinen. Lapsiperheessä ei vain ihan tähän aina päästä, lasten lelut tuo ne värit :)

    Vastaa
  131. Siru 21.10.2012

    Skandinaavisen selkeä (pienellä annoksella romanttisuutta)!

    Vastaa
  132. EeKoo 21.10.2012

    Skandinaavisen selkeä pienillä twisteillä :)

    Vastaa
  133. lapanen 21.10.2012

    Skandinaavisen selkeä tyyli mielyttää silmää ja sinne aina kausittain vaihtuvia värejä piristämään arkea! :)

    Vastaa
  134. Maija 21.10.2012

    Voi ei, tämä kilpailu osui kun nyrkki silmään, sillä meille tulee keväällä oma Älvsbytalo mallia Melatar :)

    Alustava toimitus talolle on viikolla 21, ja oon jo nyt miettiny sopivaa sisustusta.

    Mun omaa silmää miellyttää skandinaavisen selkeä sisustus, selkeitä, yksinkertaisia huonekaluja ja väreinä valkoinen, musta ja jokin tehosteväri.

    Olisin aivan huippua jos saisi uunituoreelle talolle ammattilaisen katsomaan ja pohtimaan sisustusta!

    Vastaa
  135. Milla N. 21.10.2012

    Kyllä se tuo skandinaavisen selkeä miellyttää minuakin eniten. Tykkään myös käyttää sisustuksessa mukana vanhoja huonekaluja, meiltä esim. löytyy suuri jalkalamppu 80-luvulta ja siitä en luopuisi mistään hinnasta vaikka avopuoliso ei ole aivan täysin samaa mieltä sen kauneudesta :)

    Vastaa
  136. Eija 21.10.2012

    Skandinaavisen selkeä sisustustyyli varmaan noista kuvauksista olisi lähimpänä minun tyyliä. Tykkään valkoisista ”moderneista” kalusteista ja suosin raikkaita ja maanläheisiä värejä. Meillä räikeämpiä värejä näkyy vain lastenhuoneen sisustuksessa. Nyt alkaisi olla makuuhuone rempan aika, joten sisustussuunnittelijan vinkit olisivat enemmän kuin tarpeen.

    Vastaa
  137. Riikkis 21.10.2012

    Skandinaavinen ja selkeä sisustustyyli, hyvin pienellä ripauksella maalaisromatiikkaa… Innolla mukana kisassa ;)

    Vastaa
  138. majile 21.10.2012

    Skandinaavisen selkeä tyyli vallitsee kodissamme. Suurehko ”takkahuoneemme” (potentiaalia olisi ammattilaisen käsissä vaikka mihin) kaipaisi päivitystä ja toivoisinkin, että sen tyyliä voisi hieman pehmittää menettämättä kodin yhtenäistä linjaa. Nyt jos koskaan toivon arpaonnea, jota ei koskaan ole kohdalleni sattunut.

    Vastaa
  139. Santsi 21.10.2012

    Skandinaavisen selkeä, pienillä maanläheisillä jutuilla täydennettynä.

    Vastaa
  140. Annika 21.10.2012

    Skandinaavisen selkeä tyyli ehdottomasti!Olen muuttamassa perheineni joulun alla isoäitini 70-luvun omakotitaloon johon haluisin tuoda raikkaan ja kauniin skandinaavisen tyylin ja kuitenkin säilyttää myös 70-luvun henkeä.

    Tarvitsisin apua=)

    Vastaa
  141. Ellu 21.10.2012

    Oma tyylini on skandinaavinen-ripauksella romantiikkaa. Olkkari kaipais kyllä päivitystä.

    Vastaa
  142. heini 21.10.2012

    selkeä maanläheinen, kodikas , siisti ja moderni.

    Vastaa
  143. Anni 21.10.2012

    Skandinaavisen selkeä pienellä ripauksella maalaisromantiikkaa. Ensimmäisen oman asunnon sisustaminen parhaillaan menossa :)

    Vastaa
  144. jjaetn 21.10.2012

    Skandinaavisen selkeä tyyli on mieleeni. Koriste-esineet saavat kuitenkin olla hieman romanttisempia ja koristeellisia :)

    Vastaa
  145. Elina 21.10.2012

    Skandinaavisen selkeä kuulostaa parhaimmalta ja tutuimmalta! :)

    Vastaa
  146. Niina 21.10.2012

    Romanttinen <3 Asutaan vanhassa puutalossa ja sisustus huokuu maalaisromantiikkaa…Talvella lähtee lastenhuoneen remontti käyntiin, se kun pitäisi myös loihtia muiden talon huoneiden kanssa yhteneväiseksi, kuitenkin niin, että se on lapselle mieluinen..Siihen saatettaisiin hieman apua kaivata ;)!!!

    Vastaa
  147. Johanna 21.10.2012

    Skandinaavisen selkeä on paras :)

    Vastaa
  148. Inka 21.10.2012

    Maanläheinen sisustus on makuuni. Pellavaa,villaa ja aitoa puuta. Harmaan & ruskean sävyt.

    Vastaa
  149. Annamai 21.10.2012

    Skandinaavisen selkeä miellyttää! :-)

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *