Älvsbytalo halusi kartoittaa suomalaisten asumista sekä asumiseen liittyviä haaveita. Näiden selvittämiseksi Älvsbytalo toteutetti tutkimuksen yhdessä TNS-Gallupin kanssa, johon vastasi yhteensä 1588 14−64-vuotiasta suomalaista.

Tutkimuksessa kysyttiin sitä, minkä tyylinen sisustus suomalaisia miellyttää eniten.  Vastaajia pyydettiin myös kertomaan kuka heidän perheessään yleensä hoitaa tietyt kotityöt. Yllättävää kyllä, esimerkiksi 93 % naisista kertoo, lakanoiden pesun ja vaihtamisen lankeavan useimmiten heille. Miehistäkin kuitenkin 45 % on sitä mieltä, että lakanarumba kuuluu niihin kotitöihin, jonka he hoitavat useimmiten. Mielenkiintoista :)

 

Samoin on vessan ja kylppärin pesun kanssa: 89 % naisista kertoo olevansa useimmin vastuusta näistä puuhista, mutta miehistäkin 45 % kertoo hoitavansa vessanpesun puolisoaan useammin. Voiko siis olla, että naiset luulevat tekevänsä enemmän kotihommia kuin oikeasti tekevätkään? Vai liioittelevatko miehet kenties vastauksiaan ;)

 

Älvsbytalon tutkimuksessa kysyttiin, mitkä sisutustyylit seuraavista miellyttävät suomalaisia eniten:

Maanläheinen

Itämainen ja jännittävä

Skandinaavisen selkeä

Pelkistetty ja askeettinen

Romanttinen

Rustiikki- ja talonpoikaistyylinen

Runsaasti antiikkihuonekaluja sisältävä

Skandinaavisen selkeä tyyli miellyttää suomalaisia: 53 % valitsi tämän sisustustyyleistä. Myös maanläheinen tyyli on suosittu suomalaisten keskuudessa, sillä tämä miellyttää 42 % vastaajista.

 

Suomalaiset ovat tee-se-itse kansaa, sillä 43 % suomalaisnaisista haluaisi uusia kotinsa sisustuksen, mutta vain 16 % haluaisi uusia sisustuksen mieluiten ammattilaisen avustuksella. Tämä oli ehkä jopa yllättävää, mutta…

…vaikka haluaisimmekin tehdä kaiken itse, nyt on Magicpoksin lukijoilla hyvä mahdollisuus voittaa muutaman tunnin sisustuskonsultaatio, jonka arvo on n. 500 euroa. Konsultaation toteuttaa Unelmien Talo -sarjan perheiden Älvsbytaloja toisella kaudella sisustava Heidi Sohlberg. Tästä rivien välistä nokkelimmat voivatkin oivaltaa, että sarjan toinen tuotantokausi alkaa jälleen alkuvuodesta Livillä. Kommentoi tähän postaukseen ja kerro mikä tekstissä mainittu sisustustyyli on sinulle mieluisin ja olet mukana sisustuskonsultaation arvonnassa. Arvontaan voi osallistua 22.10.2012 (maanantai) klo 12:00 saakka. Lycka till!

 

-Maj

 

0 Comments

 1. Milia 19.10.2012

  Mun sisustustyyli on kai eniten vähän retro, mutta noista vaihtoehdoista valitsisin ehkä romanttisen.

  Mä oon niitä naisia, jotka tykkää vessan/kylpyhuoneen pesusta, uskon kyllä että meitä löytyy enemmänkin, sillä ainakin laulaja Anna Puu on julkisuudessa useammankin kerran kertonut pitävänsä vessan pesusta. :D

  Vastaa
 2. niina palomäki 19.10.2012

  Oi,olisi ihanaa voittaa tämä arvonta! Ehdottomasti tyylejäni ovat suositut Skandinaavinen ja Maanläheinen.

  Vastaa
 3. Sara 19.10.2012

  Romanttinen!:)

  Vastaa
 4. Hansu 19.10.2012

  Kyllä mä taidan kuulua tohon 53% suomalaisista. Mun sisustustyyli (tai haave) on ehdottomasti skandinaavisen selkeä. Artekkia.

  Vastaa
 5. Mama D 19.10.2012

  En usko, etta kukaan tulee konsultoimaan tanne saarelle asti, mutta vastaanpa kuitenkin :) Noista yllamainituista tyyleista, haluaisin Skandinaavisen selkean sisustuksen. Talla hetkella sisustus on kaukana siita (Skandinaviassa kun ei olla). Ehka joskus tulevaisuudessa :) Itse olen havainnut siivouksen aika terapeuttiseksi ja tulee halvemmaksi kuin psykologin luona istuminen!

  Vastaa
 6. Hanna 19.10.2012

  Tulipas katseltua omaa kotia ihan uusin silmin..! Skandinaavisen selkeä taitaa kuvata meijän kotia parhaiten, maustettuna romantiikalla ja maanläheisyydellä! :)

  Vastaa
 7. ciicii 19.10.2012

  Oi mikä arvonta, tähän on ihan pakko osallistua ja kokeilla onneaan vaikka mitään en koskaan voitakaan! :)

  Meillä on muutaman vuoden vanha (tai no uusi) omakotitalo ja olen paljonkin miettinyt sisutusasioita. Itseäni miellyttävin sisustustyyli on jotakin skandinaavisen selkeän & pelkistetyn ja askeettisen väliltä. En pidä mistään pienestä tilpehööristä kirjahyllyistä ja liian täyteen ahdetuista huoneista. Asunnossa saa olla valoa ja tilan tuntua muutamilla tarkoin harkituilla lisämausteilla:)

  Vastaa
 8. Tarja 19.10.2012

  Skandinaavinen selkeä ja siltä myös toivoisin kotini näyttävän… Tosin mieheni on todella osallistuvaa sorttia sisustamisen osalta, joten käymme vääntöä ja senpä vuoksi ulkopuolinen apu olisi suotavaa. ;)

  Vastaa
 9. Ninnu 19.10.2012

  Kiva postaus oli sinulla jälleen! Meidän kotimme tyyli on skandinaavisen selkeä =) ! Uusi talomme odottaa kovin sisustusta ja pääsemme joulun aikoihin muuttamaan. Oj, odotankin kovasti jo sitä! Tähän skandinaaviseen selkeyteen kyllä lisäisin, että kaikenlaiset purtavat ja värikkäät lelut kuuluvat olennaisena osana elämäämme nyt, poikamme 9kk ansiosta. Että olohuone on siis välillä kaikkea muuta kuin SELKEÄ. Se on sekava, mutta niin kotoisa ja usein jalan alta kuulu jokin ääni, kun on astunut jonkin lelun päälle.

  ps.On kiva, kun postauksissasi on lapsijuttujakin! Oli pakko hakea ne konttaushousut meidänkin pallerolle, kun tassut ei pidä lattialla ja kova hinku olisi eteenpäin. =) Nii ja himoitsin myös sitä Panda-asuakin, mutta jäipi hankkimatta!

  Tunnelmallisia syysiltoja sinne lapsiarkeen!

  Vastaa
 10. Tiia 19.10.2012

  Pelkistetty & askeettinen on tyylini. Valkoista, harmaata & modernia. :) Ihanaa olisi saada ihanan Heidin apua!!

  Vastaa
 11. Shekerim 19.10.2012

  Täytyy sanoa, ettei mikään edellämainituista ole suurin suosikkini, mutta ehkä lähimpänä on skandinaavisen selkeä. Eniten pidän mustavalkoisesta, hieman luksusmaisesta tyylistä! Vaikea selittää :)

  Vastaa
 12. Elli 19.10.2012

  Ehdottomasti tuo maanläheinen kuulostaa eniten omalta sisustustyyliltäni! Kotitöistä puheenollen, mikään ei voita sitä tunnetta kun koko kämppä on puunattu ja puhtaat lakanat odottavat sängyssä!

  Vastaa
 13. reetta 19.10.2012

  Romanttinen ja maanläheinen:))

  Vastaa
 14. Else 19.10.2012

  Skandinaavisen selkeä, jossa voi olla ripaus romanttista tai antiikkista :-)

  Vastaa
 15. Mia 19.10.2012

  Suosikkini on romanttinen, joskin oma kotimme on sisustettu skandinaavisen selkeään tyyliin. Hmm… Varsinainen ristiriita :/

  Vastaa
 16. Anna-Maija 19.10.2012

  Sisustustyyli on pikkuhiljaa alkanut muuttua romanttiseksi. Kaiketi sisustus kuitenkin on maanläheinen.. Tai en minä tiedä mitä se tällä hetkellä edustaa, tykkään niin monesta! Sekametelisoppa! :D

  Vastaa
 17. Amanda 19.10.2012

  scandinaavisen selkeä!

  Vastaa
 18. Hadi 19.10.2012

  Kyllä minäkin kuulun tohon valtaväestöön, eli pidän eniten tuosta skandinaavisen selkeästä. Jonkin verran romanttisuutta saa sisustuksessa olla, mutta hyvin vähissä määrin kuitenkin ainakin omassa kodissani. Oikeastaan mikä tahansa noista muistakin vaihtoehdoista tuota runsaasti antiikkia sisältävistäkin voi olla oikein toteutettuna oikeinkin miellyttävä. Antiikki on vielä toistaiseksi ainakin sellainen, mistä en ole oppinut pitämään oikeastaan ollenkaan (muutamia yksittäisiä näkemiäni huonekaluja lukuunottamatta).

  Tämä, jos mikä, olisi arvonta, joka olisi ihanaa voittaa. Sormet ristiin siis… :)

  Vastaa
 19. Essiina 19.10.2012

  Mikäs noista nyt vastaa sellaista maalaisromanttista? Ei kuitenkaan liian ”hörsöä” mutta ei mitään liian pelkistettyäkään :)

  Mä kyllä ottaisin miellelläni suunnittelijalta vinkkejä, mutta kyllä se oma kädenjälki pitää jossain näkyä. Ei niin että tehdään sanasta sanaan kuten suunnittelija ehdottaa. Ammattilaiselta sais mahtavia vinkkejä varmasti tilankäyttöön ja värimaailman yhdistämiseen kodissa :)

  Vastaa
 20. Elisa 19.10.2012

  Skandinaavisen selkeä on varmasti lähimpänä :)

  Vastaa
 21. Henna 19.10.2012

  Tämä voitto olisi todellakin tarpeen, vuoden vaihteessa muutin ensimmäiseen omistusasuntooni ja sisustaminen on vielä niin vaiheessa että ahdistaa! Skandinaavisen selkeä on oma tyylini :)

  Vastaa
 22. Riepu 19.10.2012

  Rustiikkitalonp. jne :)

  Vastaa
 23. Ida 19.10.2012

  Oma suosikkini olisi skandinaavinen ja selkeä tyyli höystettynä vaaleanpunaisilla ja valkoisilla ”romanttisilla” yksityiskohdilla! :) Hienoa olisi voittaa tämä -saisi opiskelijaboksiin luotua vähän kotoisuutta!

  Vastaa
 24. PikkuMy 19.10.2012

  Olen näköjään niin kuin suurinosa suomalaisista :) elikkä skandinaavinen selkeä tyyli sopii minulle ja paino tuohon selkeään ;)

  Vastaa
 25. Lyyli 19.10.2012

  Skandinaaviseen selkeään taipuu tämäkin rouva.. ja ideoita haluaisi silti ;)

  Vastaa
 26. JuttaW 19.10.2012

  Skandinaavisen selkeä :)

  Vastaa
 27. ssussuu 19.10.2012

  Maanläheinen!:-) voih kumpa voitto sattuisi kohdalle! ostettiin juuri kihlatun kanssa iso omakotitalo!!

  Vastaa
 28. VeeRuli 19.10.2012

  Kotimme on tyyliltään varmaankin vielä enimmiltä osin luettelemistasi vaihtoehdoista skandinaavisen selkeä, mutta kovasti se on alkanut kallistumaan myös erittäin pelkistettyyn ja jopa askeettiseen tyylisuuntaan. Omia visioita ja suunnitelmia on paljon, ja niitä toteutetaan sitä mukaa kun aika ja kukkaronnyörit antaa myöden. Mukava olisi saada myös ammattilaisen näkemys!

  -VeeRuli-

  Vastaa
 29. Tuulevi 19.10.2012

  Kamppailu skandinaavisen ja maanläheisen välillä päättynee maanläheisen voitoksi. :)

  Vastaa
 30. Emmi 19.10.2012

  Skandinaavisen selkeää, maanläheistä, höystettynä romantiikalla :)

  Vastaa
 31. Sonjalle 19.10.2012

  Romanttinen ehdottomasti :) tämä palkinto tulisi enemmän kuin tarpeeseen!!

  Vastaa
 32. Kultu 19.10.2012

  Maanläheinen ja skandinaavisen selkeä ;)

  Vastaa
 33. Jonna 19.10.2012

  Osallistuin itekin tähän tutkimukseen ja valintani oli ”romanttinen” :)

  AIvan ihana palkinto olis nyt kyseessä!

  Vastaa
 34. sannnnna 20.10.2012

  Juuri uuteen (omaan) kotiin muuttaneena se varsinainen oma tyyli on hakusessa opiskelijaboxin jäljiltä, mutta skandinaavinen ja talonpoikaistyyli sekoitettuna miellyttävät :)

  Vastaa
 35. sanni 20.10.2012

  Mun sisustustyyli on näin suomalaisittain ehkä vähän tylsä, semmonen selkeä skandinaavinen mutta jos oma talo ois sellasta sisustusta, kesämökki/kesänviettopaikka ehdottomasti semmonen hempeä romanttinen ruutukuosineen kaikkineen !

  Vastaa
 36. Jenni 20.10.2012

  Tämä olisi unelma palkinto. Muutamme piakkoin uuteen kotiin ja sisustus asiat hieman hakusessa…

  Vastaa
 37. Sr 20.10.2012

  Skandinaavisen romanttinen :-)

  Vastaa
 38. Laura 20.10.2012

  Tämä olisi huippuhieno palkinto voitettavaksi! Tykkään skandinaavisen selkeästä tyylistä maanläheisin puittein mutta tehosteena saa olla jotain jännittävää – ehkä itämaistakin! En ehdottomasti halua lokeroitua kovin tarkasti, vaan minun kotini koostuu siitä mistä minä itse pidän ja nautin!

  Vastaa
 39. paula 20.10.2012

  Skandinaavista selkeyttä, mukana saa olla kyllä ripaus rustiikka ja romantiikkaakin! ;)

  Vastaa
 40. SaR 20.10.2012

  Skandinaavisen selkeä! Skandinaavinen muotoilu ja puhtaat värit ovat se minun juttu. Tämän vuoksi rakastankin häälahjaksi saamaamme Lokki-valaisinta.. Myös monet Ikean kalusteet miellyttävät silmää yksinkertaisuuden vuoksi.

  Vastaa
 41. Mari 20.10.2012

  Skandinaavisen selkeä on se mikä minuakin kiehtoo :). Me olemme hiljattainmuuttaneet ja olen ihan kriisissä sisustuksen kanssa, apu olisi tervetullutta :). Uudessa kodissa haastetta tuo erikoisen malliset huoneet ja etenkin matot (tällä hetkellä niiden puute).

  Vastaa
 42. Minttu 20.10.2012

  Voi täällä kyllä kaivattaisiin apua! Tällä hetkellä sisustuksemme on sekametelisoppa, vaikka sen kuuluisi olla Rustiikki- ja talonpoikaistyylinen. Juuri nyt pakkomielteenä hävittää kiinteät kaapistot, ja tilalle isot, vanhat, talonpoikaistyyliset irtokaapit. Tarvisin vain jonkun ammattilaisen kertomaan sen miehellenikin ;)

  Vastaa
 43. Maria 20.10.2012

  Alan itse aina vaihtamaan lakanat, mutta täkki on niin suuri, että jossain vaiheessa huikkaan miehen apuun! Eli nyt se vissiin luulee vaihtavansa lakanat itse :D

  Vastaa
 44. Salla 20.10.2012

  Skandinaavinen! Kaikessa yksinkertaisuudessaan :)

  Vastaa
 45. Sartsu 20.10.2012

  Skandinaavisen selkeä, paikoittain varmasti jopa pelkistetty. Rauhoittaa oloa ja silmää, kun ei ole mitään ylimääräistä missään. Tämä arvonta on niiiiin mun juttu! Olemme juuri rakentaneet talon ja sisustusjutut siis pyörineet pinnalla jo useamman vuoden. Tuntuu kuitenkin, että koko talon sisustus vaatii jo ammattilaista…olen siis tästä monesti jo ääneenkin haaveillut! Vain lottovoitto puuttuu kotiäiti kun olen…peuku, varpaat arvonnan takia pystyssä :)

  Vastaa
 46. kolmeM 20.10.2012

  Skandinaavisen selkeä ehdottomasti!

  Vastaa
 47. maire 20.10.2012

  Mun sisustustyyli on ehdottomasti pelkistetty ja askeettinen. Viihdyn minimalistisessa kodissa, jossa e i ole turhaa tavaraa.

  Vastaa
 48. Niinu-Liisa 20.10.2012

  Näistä vaihtoehdoista taidan kallistua Skandinaavisen selkeään… Maanläheisyyttä unohtamatta! :)

  Vastaa
 49. Johanna 20.10.2012

  Skandinaavisen selkeä, ja hieman maanläheisyyttä – ainakin se miellyttää eniten.

  Vastaa
 50. Nanda 20.10.2012

  Maanläheinen, jos se nyt on sitä mitä luulen.. :D Sisustuskonsultaatio sopisi kuin nenä päähän nyt, kun olen juuri tuore ensiasunnon omistaja! :)

  Vastaa
 51. Mirjam 20.10.2012

  Mä tykkään sisustuksessa yhdistää paljon vanhaa puuta ja sit uutta kiiltävää pintaa, hopeaa ja valkoista. Eli menisköhän se sit siihen maanläheiseen ja Rustiikki- ja talonpoikaistyyliseen?!

  Vastaa
 52. Essi 20.10.2012

  Pelkistetty ja askeettinen sekä myös skandinaavisen selkeä! :)

  Vastaa
 53. sandella 20.10.2012

  Ehdottomasti skandinaavisen selkeä! Koko perheen suosikki :)

  Vastaa
 54. Susanna 20.10.2012

  Itse tykkään myös tuosta skandinaavisesta selkeydestä. :)

  Vastaa
 55. Katjam 20.10.2012

  Pitikin oikein miettiä, mutta eiköhän se tuohon Skandinaavisen selkeä-kategoriaan kallistu. Tykkään yhdistellä vanhaa ja uutta. Elämme tällä hetkellä lapsiperheen arkea ja neliöitä saisi olla enemmänkin, mutta toisaalta niitä on ihan riittävästi toistaiseksi. Huonekaluja sen sijaan on todennäköisesti liikaa. :D

  Vastaa
 56. Madde 20.10.2012

  Vau mikä arvonta! Minäkin kuulun valtaväestöön ja rakastan skandinaavisen selkeää tyyliä. Palkinto tulisi todella tarpeeseen, sillä tällä hetkellä kotimme on kaikkea muuta kuin sitä mitä toivoisin. ;)

  Vastaa
 57. Sallis 20.10.2012

  Skandinaavinen ja maanläheinen :)

  Vastaa
 58. Hanna 20.10.2012

  Skandinaavisen selkeä, jossa ihan pieni ripaus romantiikkaa :)

  Vastaa
 59. *Kirsikka* 20.10.2012

  Scandinaavisen selkeä :)

  Vastaa
 60. Kaisa 20.10.2012

  Omaa silmää miellyttää eniten skandinaavisen selkeä sisustustyyli. Ripaus romantiikkaa ja värejä voisi tuoda kaivattua persoonallisuutta nykyiseen sisustukseen. Kotimme pääväritys on harmaa-valko-musta – jotain piristystä kyllä kaipaisin varsinkin nyt syksyn keskellä! :)

  Vastaa
 61. ML 20.10.2012

  Skandinaavisen selkeä. Rakennamme parhaillaan ok-taloa ja olen viime aikoina miettinyt näitä asioita paljon pohtiessani sisutusta ja pintamateriaalien sävyjä. Paljon valkoista ja vähän jotain tehosteväriä.

  Vastaa
 62. Katri 20.10.2012

  Meidän kodin sisustustyyli tällä hetkellä on varmaan sekoitus skandinaavista ja maanläheistä. Kovasti olisi haluja muuttaa tätä enemmän romanttiseen suuntaan, mutta sen sisustuksen toteutan sitten harkinnalla ja huolella valituilla huonekaluilla, ei ehkä edes tässä kodissa :)

  Meillä kotityöt jakautuu varmaan 40% mulle ja 60% miehelle. Mä pesen vessan lähes aina, oikeasti! Samoin pyykit on mun heiniä :) Mies puolestaan hoitaa tiskit, tai koneen tyhjentämisen, ei sentään tiskata tarvi. Loput kotitöistä hoitaa yleensä mies, toki mäkin silloin tällöin imuriin tartun.

  Vastaa
 63. -l- 20.10.2012

  Maanläheinen on mun makuun.

  Vastaa
 64. Niinuska 20.10.2012

  Maanläheinen. :)

  Vastaa
 65. Maulukka 20.10.2012

  Maanläheisen romanttinen olisi kiva. Ei kuitenkaan ihan liian rönsyilevä tai täyteen ahdettu, joten selkeätkin linjat miellyttävät (6kk vauva tulee kohta repimään kaiken alas :) ). Liian askeettinen ja pelkistetty voisi omassa kodissa tuntua liian kylmältä, vaikka muiden kodeissa ja lehtikuvissa kauniilta näyttävätkin.

  Vastaa
 66. Annika 20.10.2012

  Makuuhuoneissa romanttisen ja country-tyylin sekoitus, vähän sellainen New Hamptons -tyyli. Keittiössä, kylppäreissä ja olkkarissa modernimpaa ja pelkistetympää.

  Vastaa
 67. Mmilla 20.10.2012

  Skandinaavisen selkeä! (:

  Vastaa
 68. Minimii 20.10.2012

  Skandinaavista selkeyttää kovasti ainakin haetaan tällä hetkellä kodin ilmeessä. :)

  Vastaa
 69. EE 20.10.2012

  Romanttinen miellyttää eniten, ainakin tällä hetkellä!

  Vastaa
 70. Riikka 20.10.2012

  Skandinaavisen selkeä, mutta vanhaa ja uutta yhdistellen! Rustiikkisen puun ja kiiltävän valkoisen yhdistäminen miellyttää silmää!

  Vastaa
 71. Niina 20.10.2012

  Skandinaavisen selkeä. :)

  Vastaa
 72. Saaramaria 20.10.2012

  Skandinaavisen selkeä, kuitenkin kodikas ja ”lämmin” :) Mutta selkeys ja se, että tilassa ei ole liikaa tavaraa ja ”sälää” on tärkeintä. (Ja tämähän on niin helppo lapsiperheessä toteuttaa :D)

  Vastaa
 73. Keijo 20.10.2012

  Maanläheinen miellyttäisi silmää eniten!

  Vastaa
 74. LauraHa 20.10.2012

  Skandinaavisen selkeä, valkoinen :)

  Vastaa
 75. linsku 20.10.2012

  skandinaavinen selkeys vie voiton:)

  Vastaa
 76. iitres 20.10.2012

  Piti hirmu kauan miettiä, mikä sisustustyyli mua miellyttää. Oon vasta kakskymppinen ja omassa kämpässä oon ehtiny asua vasta pari vuotta. 24 neliöön on mahutettu perintölipastoa, ikean koivukalusteita, värikästä verhoa ja myös ryijy roikkuu seinältä. Vanhaa ja uutta pitää ehottomasti löytyä, mutta tavaraa ei saa olla liikaa ja nuorekaskin pitäis kuitenkin olla:D ehkä se on tuota skandinaavisen selkeää ja maanläheistä

  Vastaa
 77. celia 20.10.2012

  Skandinaavisen selkestä tykkään kaikista eniten!

  Vastaa
 78. Katariina 20.10.2012

  Kuten monilla muillakin vastaajilla, niin Skandinaavisen selkeä miellyttää täälläkin eniten ja siihen pyritään, pikku hiljaa. :)

  Vastaa
 79. Camilla 20.10.2012

  Meillä on tällä hetkellä rakenteilla omakotitalo ja kaipaisin ehdottomasti tueksi ammatilaisen silmää ja sisustuskonsultaatiota.

  Kaikista eniten miellyttää skandinaavisen selkeä sisustus ja paljon ideoita onkin jo mielessä. Upeaa olisinkin, jos saisi neuvoa ja uusia ideoita tähän rakkaaseen, mutta työteliääseen projektiin. :)

  Vastaa
 80. Elina 20.10.2012

  Omaa sisustustyyliä en ole vielä opiskelijana päässyt toteuttamaan, mutta toivottavasti ensi vuoden puolella uusi kotini muodostuu skandinaavisen selkeäksi. :)

  Vastaa
 81. Tanja 20.10.2012

  Skandinaavisen selkeä kuvaa parhaiten meidän sisustustyyliä, ehdottomasti. Tai niin ”selkeä” kuin lapsiperheessä mahdollista.:D

  Vastaa
 82. Vira 20.10.2012

  Maanläheinen, mitä se sitten itse kullekin tarkoittaakaan :)

  Vastaa
 83. Susanna 20.10.2012

  Rustiikkinen ja talonpoikaistyylinen sipauksella romantiikkaa! =)

  Vastaa
 84. Heidi 20.10.2012

  Skandinaavisen selkeä. Sitä täältä muuttolaatikoiden keskeltä etsitään. Uuden kodin sisustusprojekti parhaillaan menossa. Pieni konsultaatio olisi kyllä mieluinen yllätys!

  Vastaa
 85. Iita 20.10.2012

  Selkeä tyyli ja maanläheiset värit miellyttävät!

  Vastaa
 86. pirjo 20.10.2012

  Rustiiikkia ja talonpoikaa semmoista mukavaa ja rentoa :)

  Vastaa
 87. Helle 20.10.2012

  Maanläheinen on ehkä se meiän tyyli ja kohta muutetaan uuden kotiin niin sisustuskonsultaatio olis ihan ajankohtaista:)

  Vastaa
 88. kirsi 20.10.2012

  kaikkea noita harkiten ja maanläheisen selkeästi niin hyvä tulee!

  Vastaa
 89. Suski 20.10.2012

  Skandinaavinen sisustus kolahtaa. Valkoista, mustaa ja harmaata. Kaikki hopeiset ja kromiset esineet kolahtaa myöskin! :) Ja karvamatot <3

  Vastaa
 90. NinaN 20.10.2012

  Heippa! Skandinaavinen tyyli on muodostunut pikkuhiljaa lemppariksi!:)

  Vastaa
 91. Oona 20.10.2012

  Maanläheinen, ehdottomasti! Olen nuoresta pitäen kerännyt risut ja kävyt omaan huoneeseen :) Taisin joskus purkittaa merivettäkin koristeeksi…. :D

  Vastaa
 92. hippupippu 20.10.2012

  Skandinaavisen selkeän ja pelkistetyn/askeettisen sekoitus:) Valkoinen sisustus on ihana!

  Vastaa
 93. Tuija 20.10.2012

  Maanläheinen

  Vastaa
 94. Hello.This article was extremely fascinating, especially because I was searching for thoughts on this topic last Wednesday.

  Vastaa
 95. Essu 20.10.2012

  Skandinaavisen selkeä sisustustyyli on eniten omaan makuuni sopiva. Kiitos taas kivasta arvonnasta ja hauskasta blogista!

  Vastaa
 96. Iina 20.10.2012

  Skandinaavisen selkeä on meidän tyyli :)

  Vastaa
 97. hanniina 20.10.2012

  Minulla ei ole yhtä selkeää makua, sillä minusta eri tiloihin/paikkoihin käy eri tyyliset sisustukset. Kotiin kuitenkin valitsisin noista vaihtoehdoista maanläheisen.

  Vastaa
 98. Karo L. 20.10.2012

  Skandinaavisuus rules!

  Vastaa
 99. Tiia 20.10.2012

  Ihana arvonta,vau! Palkinto olisi uudessa kodissamme tarpeellinen. Sillä moni sisustuksellinen asia huutaa auttajaa. Skandinaavisen selkeä tyyli innoittaa eniten meidän kotiamme.

  Vastaa
 100. sarah 20.10.2012

  Scandinaavinen selkeys on minun silmälle kauneinta!

  Vastaa
 101. Ella 20.10.2012

  Pelkistetty ja askeettinen:)

  Vastaa
 102. Nea¤ 20.10.2012

  Skandinaavisen selkeä miellyttää omaa silmää. Tosin pieni ripaus edgeä siihen tarvitaan lisäksi ettei kokonaisuus jää tylsäksi!

  Vastaa
 103. Vässykkä 20.10.2012

  Skandinaavisen selkeä miellyttää silmää eniten.

  Vastaa
 104. Mirka 20.10.2012

  ”Skandinaavisen selkeä” ja ”pelkistetty ja askeettinen” on lähimpänä. Miellän nämä melkein samoiksi. Jos saan lisätä niin pikkaisen ylellisyyttä sais olla myös :) Tää kilpailu tuli hyvään saumaan, tarvisin kipeästi vinkkejä meidän keittiöeteisen tyhjän kohdan täyttämiseen :D

  Vastaa
 105. Marbba 20.10.2012

  Skandinaavisen selkeä tyyli miellyttäis minuakin eniten. Sisustuskonsultaatio tulis tällähetkellä niiin tarpeeseen. Ollaan muuttamassa parin viikon päästä poikaystäväni kanssa ensimmäiseen yhteiseen asuntoon ja tarkoitus olisi uusia (ainakin lähes) kaikki huonekalut ja kodin tekstiilit (matot, verhot).

  Vastaa
 106. Laura 20.10.2012

  Skandinaavisen selkeä sisustus taitaa kuvastaa parhaiten kotini tyyliä. Pienen tytön lelut tosin värittävät huushollia, mutta eikös se koti ole tehty elämistä varten ja elämä saa näkyä :)

  Vastaa
 107. Emmi 20.10.2012

  skandinaavinen ja selkeä ehdottomasti!

  Vastaa
 108. Jonsku 20.10.2012

  Skandinaavinen! Sisustaminen ajankohtaista ihan pian: kohta päästään ihka omaan kotiin :) Makiaa.

  Vastaa
 109. Nipsu 20.10.2012

  Itseäni lähellä on romanttinen, himpun maanläheiseen sekoitettuna! :))

  Vastaa
 110. Marjo 20.10.2012

  Jos yksi pitää valita niin selkeä skandinaavinen.. Tykkään kyllä ripotella sekaan maanläheisiäkin juttuja :)

  Vastaa
 111. SofiaN 20.10.2012

  Itse pidän sekoitetusta tyylistä eli Skandineevisen selkeä maanläheisen pelkistetty romantiikka voisi purra. Meillä on kodin sisustaminen erittäin ajankohtaista sillä uuden kotimme olisi tarkoitus valmistua jouluksi… Pikkasen jo jännittää kuinka saan luotua Joulun uuteen kotiin.

  Vastaa
 112. Paps 20.10.2012

  Pidän maanläheisestä, jossa osana on vanhoja tavaroita ja kokonaisuus näyttää kuitenkin modernilta. Sistuksessa on tärkeää linjakkuus ja selkeät linjat.

  Vastaa
 113. Piia 20.10.2012

  Maanläheinen, rauhallisia sävyjä ja puumatskua löytyy meiltä!

  Vastaa
 114. JeKo 20.10.2012

  selkeän skandinavinen ripauksella maalaisromantiikkaa. Valkoinen, beige ovat sisustuksessa mieluisimmat värit :) uutena tulokkaana kaikki hopea ja kromi väriset kynttilänjalat yms :)

  Vastaa
 115. Heli 20.10.2012

  Skandinaavinen tyyli on läheisin. Olemme juuri muuttaneet ja nyt pitäsi tännekin asuntoon saada skandinaavisuutta :)

  Vastaa
 116. Anna 20.10.2012

  Jos multa kysyttäis miltä koti näyttää niin maanläheiseltä kitchiltä. Mutta niinhän se meillä menee mitä lehdet ja blogit kertovat sitä meiltäkin on!

  Vastaa
 117. mape 20.10.2012

  Skandinaavisen selkeä on mieleen täälläkin:)

  Vastaa
 118. Pai 20.10.2012

  Skandinaavisen selkeä sisustus miellyttää eniten. Onpa mahtava palkinto tässä arvonnassa, joka kyllä olisi mieluinen! :)

  Vastaa
 119. T 20.10.2012

  Maanläheinen.

  Sisustusapu olisi enemmän kuin tarpeen, sillä muutto valmistuvaan omakotitaloon on edessä vuoden lopulla.

  Vastaa
 120. Anuliina 20.10.2012

  Itämaisuudella maustettu skandinaavinen selkeys. =) Onpas mukava arvonta ja tällaisessa jäädäänkö vai muutetaanko tilanteessa, enemmän kuin tarpeen.

  Vastaa
 121. Soffe 20.10.2012

  Mun unelmieni asunto olisi pieni sekoitus kaikkia noita erilaisia sisustuksia, mutta jos yksi pitäisi valita niin maanläheinen. :D

  Ihan pakko osallistua tällaiseen arvontaan, kun elän juuri keskellä sisustuskriisiä. :D

  Vastaa
 122. Bozanna 20.10.2012

  Mää tykkäisin semmosesta pelkistetyn romanttisesta tai sitte tuosta skandinaavisen selkeä. Vaan eipä sitä tiiä minkä näkönen koti olis, jos sais ihan yksin päättää ja rahaa olis niin paljon ku haluais.

  Vastaa
 123. e-vi 20.10.2012

  Skandinaavisen selkeä tyyli miellyttää eniten näistä vaihtoehoista ja se taitaa parhaiten kuvatakin kotimme yksinkertasta sisustusta. Huikea palkinto, ammattilaisen mielipidettä arvostasin kyllä kovin!

  Vastaa
 124. elluu 20.10.2012

  pelkistetty ja askeettinen

  Vastaa
 125. Amandan äiti 20.10.2012

  Skandinaavisen selkeä tyyli miellyttää minua eniten.

  Vastaa
 126. Lara 20.10.2012

  Skandinaavisen selkeä miellyttää eniten :)

  Vastaa
 127. hallanvaara 21.10.2012

  Skandinaavisen selkeä sisustustyyli on minun mieleen myös. Itämainenkin on kiva :) Terv. Hallanvaara. hallanvaara1@luukku.com

  Vastaa
 128. Aiseek 21.10.2012

  Tulikin tässä mieleeni, että voi olla asia näinkin, että miehet jotka ovat kyselyyn jaksaneet vaivautua vastaamaan (en kuitenkaan sano, etteivätkö heteromiehetkin voisi olla kiinnostuneita sisustuksesta) ovat suhteessa toisen miehen kanssa. Sen takia voi olla myös, että prosentit menevät hieman hassusti naisten ja miesten välillä. Ja myös toisinpäin, eli naiset jotka ovat suhteessa naisen kanssa, kasvattavat tätä prosenttimäärää myöskin hassuksi.

  En mene silti väittämään, etteikö molemmilla sukupuolilla olisi pientä ongelmaa oman kotityömääränsä liioittelun suhteen.

  Vastaa
 129. Sari 21.10.2012

  Skandinaaville skandinaavinen.

  Vastaa
 130. E 21.10.2012

  Pelkistetty ja askeettinen. Lapsiperheessä ei vain ihan tähän aina päästä, lasten lelut tuo ne värit :)

  Vastaa
 131. Siru 21.10.2012

  Skandinaavisen selkeä (pienellä annoksella romanttisuutta)!

  Vastaa
 132. EeKoo 21.10.2012

  Skandinaavisen selkeä pienillä twisteillä :)

  Vastaa
 133. lapanen 21.10.2012

  Skandinaavisen selkeä tyyli mielyttää silmää ja sinne aina kausittain vaihtuvia värejä piristämään arkea! :)

  Vastaa
 134. Maija 21.10.2012

  Voi ei, tämä kilpailu osui kun nyrkki silmään, sillä meille tulee keväällä oma Älvsbytalo mallia Melatar :)

  Alustava toimitus talolle on viikolla 21, ja oon jo nyt miettiny sopivaa sisustusta.

  Mun omaa silmää miellyttää skandinaavisen selkeä sisustus, selkeitä, yksinkertaisia huonekaluja ja väreinä valkoinen, musta ja jokin tehosteväri.

  Olisin aivan huippua jos saisi uunituoreelle talolle ammattilaisen katsomaan ja pohtimaan sisustusta!

  Vastaa
 135. Milla N. 21.10.2012

  Kyllä se tuo skandinaavisen selkeä miellyttää minuakin eniten. Tykkään myös käyttää sisustuksessa mukana vanhoja huonekaluja, meiltä esim. löytyy suuri jalkalamppu 80-luvulta ja siitä en luopuisi mistään hinnasta vaikka avopuoliso ei ole aivan täysin samaa mieltä sen kauneudesta :)

  Vastaa
 136. Eija 21.10.2012

  Skandinaavisen selkeä sisustustyyli varmaan noista kuvauksista olisi lähimpänä minun tyyliä. Tykkään valkoisista ”moderneista” kalusteista ja suosin raikkaita ja maanläheisiä värejä. Meillä räikeämpiä värejä näkyy vain lastenhuoneen sisustuksessa. Nyt alkaisi olla makuuhuone rempan aika, joten sisustussuunnittelijan vinkit olisivat enemmän kuin tarpeen.

  Vastaa
 137. Riikkis 21.10.2012

  Skandinaavinen ja selkeä sisustustyyli, hyvin pienellä ripauksella maalaisromatiikkaa… Innolla mukana kisassa ;)

  Vastaa
 138. majile 21.10.2012

  Skandinaavisen selkeä tyyli vallitsee kodissamme. Suurehko ”takkahuoneemme” (potentiaalia olisi ammattilaisen käsissä vaikka mihin) kaipaisi päivitystä ja toivoisinkin, että sen tyyliä voisi hieman pehmittää menettämättä kodin yhtenäistä linjaa. Nyt jos koskaan toivon arpaonnea, jota ei koskaan ole kohdalleni sattunut.

  Vastaa
 139. Santsi 21.10.2012

  Skandinaavisen selkeä, pienillä maanläheisillä jutuilla täydennettynä.

  Vastaa
 140. Annika 21.10.2012

  Skandinaavisen selkeä tyyli ehdottomasti!Olen muuttamassa perheineni joulun alla isoäitini 70-luvun omakotitaloon johon haluisin tuoda raikkaan ja kauniin skandinaavisen tyylin ja kuitenkin säilyttää myös 70-luvun henkeä.

  Tarvitsisin apua=)

  Vastaa
 141. Ellu 21.10.2012

  Oma tyylini on skandinaavinen-ripauksella romantiikkaa. Olkkari kaipais kyllä päivitystä.

  Vastaa
 142. heini 21.10.2012

  selkeä maanläheinen, kodikas , siisti ja moderni.

  Vastaa
 143. Anni 21.10.2012

  Skandinaavisen selkeä pienellä ripauksella maalaisromantiikkaa. Ensimmäisen oman asunnon sisustaminen parhaillaan menossa :)

  Vastaa
 144. jjaetn 21.10.2012

  Skandinaavisen selkeä tyyli on mieleeni. Koriste-esineet saavat kuitenkin olla hieman romanttisempia ja koristeellisia :)

  Vastaa
 145. Elina 21.10.2012

  Skandinaavisen selkeä kuulostaa parhaimmalta ja tutuimmalta! :)

  Vastaa
 146. Niina 21.10.2012

  Romanttinen <3 Asutaan vanhassa puutalossa ja sisustus huokuu maalaisromantiikkaa…Talvella lähtee lastenhuoneen remontti käyntiin, se kun pitäisi myös loihtia muiden talon huoneiden kanssa yhteneväiseksi, kuitenkin niin, että se on lapselle mieluinen..Siihen saatettaisiin hieman apua kaivata ;)!!!

  Vastaa
 147. Johanna 21.10.2012

  Skandinaavisen selkeä on paras :)

  Vastaa
 148. Inka 21.10.2012

  Maanläheinen sisustus on makuuni. Pellavaa,villaa ja aitoa puuta. Harmaan & ruskean sävyt.

  Vastaa
 149. Annamai 21.10.2012

  Skandinaavisen selkeä miellyttää! :-)

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *