Meidän lastenhuoneeseen suunnitellut uudistukset ovat nyt valmiina. Tästä postauksesta voitte tsekata ”ennen” -kuvat ja suunnitelmat. Koko uudistus on toteutettu yhteistyössä Eurokankaan kanssa, lukuunottamatta mattoa. Suunnittelimme yhdessä Eurokankaan Tuijan kanssa lastenhuoneeseen uudet verhot, tyynynpäälliset, päiväpeitteet ja pehmusteet/verhoilut jakkaroihin sekä yhteen vanhaan tuoliin. Miikan isän kanssa hioimme ja maalasimme jakkaroiden jalat valkoisiksi.

lhu1

Tyynyihin tuli aika neutraalit kuosit, paitsi tuon toisen jättityynyn päälliseen valittiin vähän ”lapsellisempi” kangas. Päällisen keltaharmaassa kaupunkimaisemassa ajelee punainen bussi… Jättityynyjen mustat päälliset olivatkin aika kulahtaneet ja about kuusi vuotta vanhat. Kaikki päälliset ovat vetoketjuilla irroitettavia ja ne voi pestä pesukoneessa. Harmaan tyynyn kangas jopa hylkii liikaa, siitä lisäpisteitä.

lhu2

Jakkaroihin olen myös tosi tyytyväinen, vähän kun jaksaa nähdä vaivaa, niin vanhasta tavarasta saa käyttökelpoista. Tsekatkaa nyt nämäkin ennen tuunausta, jakkaroista tuli kuin uudet!

lhu3 lhu4

Simppelit mustavalkoraidalliset laskosverhot tuovat kummasti ryhtiä valkoiseen huoneeseen.

lhu5 lhu6

Päiväpeitteisiin ommeltiin vetskarit, joten ne pysyy napakasti paikoillaan päivisin. Nukkumaan mennessä vain vetäistään vetskari auki ja kömmitään sisälle unille. Jollakin valmistajalla on vastaavia ”vetskaripäiväpeitteitä” tarjolla, ideahan siis ei ole minun, mutta muokkasin siitä omannäköiseni sekä meidän tarpeisiimme sopivan. Päiväpeitteiden ”kannet” saa vetoketjujen ansiosta kokonaan irti, joten ne on myös helppo pestä pesukoneessa tarvittaessa.

lhu7 lhu8

Ruskeaan tuoliin nidottiin myös uusi valkoinen pehmuste, joten sekin näyttää huomattavasti raikkaammalta.

lhu9 lhu10 lhu11

Olen ehkä eniten tyytyväinen… kaikkeen! Kokonaisuushan se ratkaisee, lastenhuone sai toivomani uuden raikkaan ilmeen ja yhdessä suunnittelemamme ratkaisut ovat toimineet loistavasti käytännössäkin. Suunnitelmissa olisi vielä maalata huoneen yksi seinä, luultavasti harmaaksi.

Jos teillä on kysyttävää kankaista tai mietitte hintoja ym. niin kannattaa olla yhteydessä suoraan Eurokankaaseen, sieltä saa lisäinfoa ja apua suunnitteluun tai/ja toteutukseen. Eurokankaan ompelupalvelusta saa mm. verhot, päiväpeitteet, sisustustyynyt, pöytäliinat ja monia muitakin kodintekstiilejä valmiiksi ommeltuina haluamiesi mittojen mukaan. Itsehän saan juuri ehkä napin ommeltua paikalleen… Olisitteko halunneet nähdä meidän tiimin asennus-hommissa? Samppa konttaili välillä Tuijan lahkeisiin ja Rebekkakin ruuvaili jakkaroiden jalkoja tehokkaasti ;)

-Maj

0 Comments

 1. Tuulia 20.1.2013

  Tosi kivan näköinen huone:) meilläkin on menossa musta-valkoinen ”kausi”. Pojan huoneeseen hankin raidalliset verhot (myös olohuoneeseen piti saada). Toi harmaa ja keltainen sopivat kyllä hyvin noiden muiden värien kanssa..

  Vastaa
  • Maj 21.1.2013

   Musta-valkoinen on niin ajaton ja tuokin verho toimisi muuallakin kuin lastenhuoneessa :)

   Vastaa
 2. Nipsu 20.1.2013

  Raikkaan näköinen muutos! Tuo tuolien uudelleen päällystäminen on hyvä idea, mekin uudistettiin eteisen penkki laittamalla siihen uusi päällinen. Samoin ompelin olohuoneen rahiin uuden päällisen, tädin pikkuisella avustuksella. :D

  Vastaa
  • Maj 21.1.2013

   Hyvä sinä! Kai sitä tekemällä oppiii…? :)

   Vastaa
 3. Roxy=) 20.1.2013

  Tosi kiva tuli!

  Noista päiväpeitoista ois kiva saada vähän tarkempaa kuvaa ja vähän niin kuin ”in action” kuvia. Luulen, että tajusin idean mutta en oo ihan varma.

  Siis niin lu miten ne on siinä sängyssä jne.?

  Kuulosti käytännölliseltä. =)

  Vastaa
  • Maj 21.1.2013

   Moi Roxy! Mä laitan siitä vetoketju-kohdasta vielä blogiin kuvia erikseen tällä viikolla, niin näet miten se toimii :)

   Vastaa
  • Petra 21.1.2013

   http://Www.avaroom.fi

   Sieltä kylmästi kopioitu idea. Suomalainen pienhyritys. Kannattaako mieluummin sitä aitoa, alkuperäistä kuin matkitte toisten ideoita.

   Vastaa
   • Maj 21.1.2013

    Moikka Petra! Onko tämä asia jotenkin henkilökohtainen sinulle? Kyllä tietääkseni se on ihan sallittua ommella itse tai teetättää vetoketjullinen päiväpeitto. Avaroomin lisäksi BedIt ainakin myy vetoketjullisia päiväpeittoja.

    Vastaa
 4. iipa 20.1.2013

  Kivan näköisiä ja hauskoja muutoksia! Mistä tuo matto on muuten peräisin? :)

  Vastaa
 5. Katri 20.1.2013

  Oi tulipas huoneesta kaunis :) Kyllä on muksujen nyt hyvä touhuilla tuolla.

  Vastaa
  • Maj 21.1.2013

   Kiitos Katri, me itsekin ollaan tosi tyytyväisiä :)

   Vastaa
 6. JonnA 20.1.2013

  Todella kiva ja raikas lopputulos :) Ihan teidän näköinen ja varmasti niin isommat kuin pienemmät lapset viihtyvät tuolla touhuamassa.

  Muiden sisustuspostaukset saa omankin sisustusviisarin värähtelemään :D

  Vastaa
  • Maj 21.1.2013

   Haha, onks sellanenkin viisari olemassa? :D

   Vastaa
 7. Sara. 20.1.2013

  hurjan kiva lopputulos ja mä olen kyllä ikuisen kateellinen noista teidän vaaleista lattioista!

  niin ja Rebekka oli kaupunkivaatteissaan parin postin takana ehkä suloisin ikinä <3

  Vastaa
  • Maj 21.1.2013

   Ihana Sara! Ihmettelin, että mihin sun blogi on mennyt, mut yks päivä löysin sinne taas, huippua!

   Vastaa
   • Sara. 21.1.2013

    Hihi se meni sinne ”apuaeitästäbloggailustanyttulemitään”-landiaan. Tulia aika vikkelään takaisin. Kotiäidin helpotus monin puolin :)

    Tässä on ollut niin haipakkaa, etten juuri ole mihinkään ehtinyt kommentoida, mutta siis täälläkin olen ihan fiiliksissä teidän tulevista häistä :) Mä ajattelin seuraavaksi ruveta suunnittelemaan meidän 10v. hääpäivää. Häät nyt ei mennyt aivan kuten pitikään, mutta onneksi se ei avioliittoon ole vaikuttanut :D

    Vastaa
 8. sannnij 21.1.2013

  harmaa seinä kuulostaa kivalta, mutta vielä kivemmalta kuulostais harmaalla liitutaulumaalilla maalattu seinä tai sellainen johon voi tusseilla piirtää, tosin se ei välttämättä ole niin hyvä, koska jos erehtyy seinästä niin liidun saa sentään pois:D

  Vastaa
  • Maj 21.1.2013

   Ei, mä en halua liitutaulumaalia! Vaan haluan vaalean- tai vaikka tummanharmaata. Tai Marimekon tapettia. :D

   Vastaa
 9. Laura 21.1.2013

  Itse tilasin tuommoisen vetskaripeitteen Bedit nimiseltä firmalta ennen joulua. Peite on zipit-niminen ja sinne sai yhden blogin kautta kivan -35% alen niin käytin hyväkseni ja voin sanoa, että kyllä on melko kätevä! Jos joku siis ei hoksannut miten tuo toimii niin sieltä tai Avaroomin (toinen vastaava) sivuilta voi käydä kurkkimassa toimintaperiaatetta :) Tokihan ompelutaitoiset voi tehdä itse, mutta kangasta menee ainakin meidän jenkkisänkyyn sen verran paljon, että ei taida ihan kamalasti plussalle jäädä itse tehtynä.

  Kivan näköinen muutos kyllä! Itse haaveilen vähän samoista sävyistä meidän juuri valmistuneen talon lastenhuoneisiin :)

  Vastaa
  • Maj 21.1.2013

   Je! Mä suunnittelin vetskarit silleen, että toimii esim. isossa alasängyssä, kun siellä nukkuu vain yksi jne.. :)

   Vastaa
 10. lotta 21.1.2013

  kivannäköset tekstiilit valitsitte. tommonen vetskarilla varustettu peitto on ehkäpä paras keksintö. mäkin oon tutustunut beditin peittoihin. miksei tollasia ollut sillon, kun mä olin pieni. oisin ollu himo petaaja!

  Vastaa
  • Maj 21.1.2013

   Se on kyllä kätevä, tahdon ehkä meidänkin sänkyyn sellaisen…. :P

   Vastaa
 11. marke 21.1.2013

  Aivan ihanat värit tuossa matossa! Kelpaisi meille :)

  Vastaa
  • Maj 21.1.2013

   Kiitos, Miika on piirtänyt matosta mallikuvan ja myös suunnitellut kanssani nuo värit :)

   Vastaa
 12. virpi 21.1.2013

  Tosi pirtsakka……kevään tulon voi melkein aistia kuvan läpi.

  Vastaa
  • Maj 21.1.2013

   Cool! Voinko jo hakee kevättakit esiin? :D

   Vastaa
 13. Kerttu 21.1.2013

  Todella onnistunut muutos! Alkoi tehdä mieli tuollaista mustavalkoraitaista verhoa ja uutta vaaleaa mattoa tytön huoneeseen. Niillä saisi vähän raikastusta tyttären huoneeseen, joka on nyt vähän kuin pinkki hattara :) Tuosta voi kurkata, jos haluaa: http://modernistikodikas.blogspot.fi/2013/01/tyttaren-pinkki-huone.html

  Vastaa
  • Maj 21.1.2013

   Totta! Kivalta näyttää teidän tyttärenne huoneessa, vaikka itse en suosikkaan pinkkiä sisustuksessa :)

   Vastaa
 14. Tuleva tampereelainen 21.1.2013

  Moikka! Tää kysymys ei liity varsinaisesti tähän postaukseen juuri, mutta mä tahtoisin kysyä sulta tampereelaisena, että mitä aluetta Tampereella suosittelet?:) Mä olen muuttamassa ensi syksynä opiskelemaan sinne suuntaan, ja nyt asuntoja kattellessani mietin, että onko Tampereella jotain aluetta minne et itse esimerkiksi milloinkaan lähtisi. :D

  Vastaa
  • Maj 21.1.2013

   Moikka Iida! No mä en hirveesti tunne eri asuinalueita täältä, mutta opiskelijana olisi varmasti ihan kiva asua keskustan lähellä? Vuokra-asuntojako etsit? Itse olen asunut Tampellassa, ihan keskustan tuntumassa ja voin lämpimästi suositella. Tai onhan niitä nyt… Jos ei keskusta niin miten olis Tammela, Kaleva, Pyynikki? Jos asuisin yksin tia olisin lapseton, niin en missään nimessä haluaisi asua ”kaukana kaikesta”, mutta meitähän on niin moneen lähtöön, se riippuu mitkä seikat asumisessa on tärkeimpiä juuri itselle.

   Vastaa
   • iia 21.1.2013

    Joo vuokra-asuntoja etsiskelen ja vieläpä tietysti mahdollisimman halpoja sellaisia. :D Opiskelijabudjetti.. Ja todellakin olisi mukava asua ’ytimessä’. :) Täytyy pistää muistiin nuo mainitsemasi paikat!:)

    Vastaa
   • Minni 21.1.2013

    Missä päin Tampellaa asuit? Olen itsekin vielä Tampereella asustellessani asunut siellä. <3

    Vastaa
 15. Mama D 21.1.2013

  Todella raikkaan ja toimivan nakoinen lastenhuone. Mulla syyhyaan sisustussormet ihan mahdottomasti, mutta talla hetkella pitaa vaan malttaa ja katsoa, mita kevat tuo tullessan.

  Vastaa
  • Maj 22.1.2013

   Voi kiitos kovasti! Onkos teillä remontti/muutto ym. tuloillaan kevääksi?

   Vastaa
 16. Ruut 21.1.2013

  Hieno ja sen verran ajaton, että varmasti viihtyvät tuolla vielä pitkään!!

  Vastaa
  • Maj 22.1.2013

   Niin kauan saavat luvan siellä viihtyä, että muutetaan pois tästä asunnosta :D

   Vastaa
 17. K-M 29.1.2013

  Moikka,

  Kertoisitko mistä nuo värikkään säilytyslaatikot ovat? Keltainen, turkoosi, pinkki ja musta tuovat ihanasti väriä lastenhuoneeseen… Entä mistä itse hylly on hankittu? Olen uudistamassa lastenhuonetta ja erittäin ajankohtaisia kysymyksiä.

  Kiitoksia!

  Vastaa
 18. Annika 19.3.2013

  Hei, mistä tuo ison tyynyn kaupunkimaisemakangas on? Se on ihana!

  Vastaa
 19. Jen 15.5.2014

  Kaunis lastenhuone. Erityisesti tuo raidallinen matto pistää silmään, positiivisesti siis. :)

  Vastaa
 20. Janika 27.8.2014

  Moikka, haluaisin kysellä mistä löytyy tuollaisia aakkosjulisteita? Ihana :)

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *