Hyvää iltapäivää arvon leidit! Onko kiusallinen pikkunälkä? Maistuuko väli- tai iltapalaksi maitorahka? Jos ei ihan sellaisenaan niin maustettuna? Jos laiskuus tai kiire iskee niin kaupan hyllyltä löytyy valmiiksi maustetut rahkat. Etenkin nuo Valion Profeel proteiinirahkat on niiiin kuumaa kamaa, että ne on välillä Prismastakin sold out! Ehkä huhti-toukokuussa kauppojen rahkatilanne paranee, kun jengi hölläää ja unohtaa uuden vuoden lupaukset… Paitsi ne tyypit jotka ovat oikeasti löytäneet sen liikkumisen & terveellisesti syömisen ilon ja onnistuneet tekemään siitä elämäntavan.

 

rahka1

Maitorahkat jääkaapissani

1. Skyr 100 g  – 56 kcal ja proteiinia 10,3 g

2. Ehrmann 100g – 58 kcal ja proteiinia 9 g

3. Valio ProFeel proteiinirahka vanilija 100g  – 80 kcal ja proteiinia 11 g

 

rahka2

Itse suosin tuota maustamatonta maitorahkaa, johon lisään nämä eriliset  ”mausteeni”. En oikeastaan ole kyllästynyt näin about kolmen kuukauden jälkeenkään, mutta tosin välillä olen vaihdellut makuja :D Jos taas olen ”liikkeellä” niin kassiin on helppo heittää se valmiiksi maustettu rahka.

 

rahka3

Siitäpä sitten vaan suut makiaksi rahkalla. ^^

 

Maanantaina olin Leidillä tekemässä oman treenini ja tänään menen taas kahvakuulailemaan, jos vain saan lastenvahdin kun mies onkin vähän pidempään töissä. Miten teillä treeni kulkee? Entä syömiset? Joko maitorahkat tulee korvistakin ulos? Heh! Treenivinkkejä pukkaa taas blogiin, kunhan saan kamerani raahattua salille ja vähän enemmän aikaa jostain.

 

-Maj

0 Comments

 1. Nora 30.1.2013

  Namnam! Samoilla linjoilla.

  Tykkään kanssa tuosta keskimmäisestä maustamattomasta.

  Toinen hyvä maustamaton on Valion pehmeä rahka.

  Vastaa
 2. mirella 30.1.2013

  Hyvä postaus!

  Skyr-rahkaa tuli maistettua ruokamessuilla ja en kyllä tykännyt mausta ollenkaan. Profeelia en oo maistanutkaan, pitäis varmaan kokeilla ! Ehrmannin rahkat on hyviä smoothieen ja varmasti sellaisenaankin. Kuningatarpiltti ja hedelmät munkin suosikkeja lisukkeina! :))

  Enemmän treenijuttuja mun blogissa.

  Vastaa
 3. Katri 30.1.2013

  Miksiköhän en ole ikinä maistanutkaan tuota Skyriä? Kaikki muut mausterahkat on varmaan koluttu läpi, mutta Skyr ei ole ikinä löytänyt tietään ostoskärryihin. Täytyykin ottaa oikein asiaksi maistaa sitä seuraavalla kerralla :)

  Vastaa
  • ilts 30.1.2013

   No kun minä olen miettinyt, että mistä tuota Skyriä oikein edes saa? Jossain olen sitä nähnyt, mutta ainakaan parissa lähikaupassa ei ole sitä valikoimissa lainkaan. Hmm.

   Vastaa
 4. Elina 30.1.2013

  Herkulliselta näyttää! Itse tykkään Valion maustamattomasta rahkasta enemmän kuin Ehrmannista. Skyriä maistoin kerran ja minustakin se oli pahanmakuinen. Itse tykkään koota iltapalaksi annoksen, jossa maustamatonta maitorahkaa, maustamatonta jugurttia, raejuustoa, ananasta, marjoja tai hedelmiä. Usein lisään vielä mysliä tai kaakaonibsejä. Olen tykännyt rahkasta aina… enkä ilmeisesti kyllästy helposti. Treenijuttuja mielenkiinnolla odotellen!

  Vastaa
 5. Emilia 30.1.2013

  Nam, maitorahkaa!! Ite tykkään tosta tavallisesta maustamattomasta, syön sen ananaksen kanssa tai useimmiten raakana. Itelle ei toi profeel maistu, vähä erikoisenmakuinen omaan suuhun. Skyriä tulee syötyä kun makeenhimo iskee :D löysin ite parin kuun jälkeen taas reenimotivaation ni kuluuhan tota rahkaa isoja määriä.

  Vastaa
 6. Tiia 30.1.2013

  Itse en syö maitotuotteita ollenkaan joten rahkat ei kuulu tai tule kuulumaan ruokavaliooni. Oma välipalavalintani on Yosa sitrus, joka sekin on valitettavasti usein loppu ruokakaupasta. :D Onneksi niitä on monia muitakin herkullisia makuja! Tsemppiä treeneihin Maj!

  Vastaa
 7. Salud-Terveydeksi 30.1.2013

  Moi Maj,

  Tässä ohje todella hyvään smoothieen, mikä sopii välipalaksi, treenin jälkeen tai aamupalaksi : ) kokeile!

  http://saludterveydeksi.blogspot.fi/2013/01/smoothie-thatll-make-you-glow.html?m=0

  Terv,

  Salud-Terveydeksi ; )

  Vastaa
 8. Mamma80 30.1.2013

  Täällä kans yks maitorahkailija… Tai itseasiassa nyt on jäänyt rahkailut raskaana ollessa vähemmälle ja olen syönyt sen sijaan ab maustamatonta jukurttia.

  Mut sekä rahka/jukurtin makeutan yleensä stevialla (laihduttajan unelma kun pikkuhyppysellinen makeutta niin tehokkaasti) ja joukkoon heitän pakastemarjoja (mustikoita) tai tuoreita hedelmiä. Säilykeananasta en viitsi enää säännöllisesti syödä noiden bisfenoli-A uutisten jälkeen (etenkään nyt raskaana ollessa) vaan pyrin käyttämään tuoretta ananasta.

  http://www.parempaaelamaa.fi/uutisarkisto/saeilykepurkeista-liukenee-haitallista-kemikaalia

  Aamuisin väännän usein myös rahkaan tai jukurttiin tuorepuuron eli heitän muiden lisukkeiden lisäksi joukkoon pikakaurahiutaleita ja annan turvota hetken. Nam :)

  Vastaa
 9. Kissis 30.1.2013

  Joka päivä syön maitorahkaa hedelmien tai marjojen kera. Tuossa Profeelissa on SOKERIA liikaa! >:( On sitä toki hedelmissäkin, mut mieluummin sit niin.

  Vastaa
 10. M 30.1.2013

  Skyr eikä Ehrmann ole suomalaisia toisin kuin Valio.

  Vastaa
  • Tui 1.2.2013

   Itse suosin vain kotimaisia tuotteita! Suosittelen lämpimästä muillekin!

   Vastaa
 11. Iita 30.1.2013

  Olisi mukava tietää mikä olisi ihanteellinen välipala nautittaksi ennen treeniä? Ja mielellään eri vaihtoehtoja, kiitos :)

  Vastaa
 12. MiiaO 30.1.2013

  Minulla se onkin ollut nyt välipalaongelma, kun olen pojan ihon takia maidottomalla dieetillä. Ennen söin välipaloiksi juurikin rahkaa ja maustamatonta jogurttia, mutta mikäpä olisi niille maidoton korvaaja? Soijatuotteetkaan eivät ole tässä tilanteessa parhaita mahdollisia korvaajia.

  Ongelmaksi muodostuu juuri se, että proteiinia tulee tosi vähän välipaloissa, ja sen kyllä tuntee nälkänä…

  Vastaa
 13. Elisa 30.1.2013

  Kannattaa maistaa Rainbown rahkoja, löytyy sekä rasvallisena ettö rasvattomana ja vielä kermaisenakin :D tossa rasvattomassa versiossa on muuten eniten proteiinia kaikkiin mun vertaamiin rahkoihin verrattuna (valio, kaikki tän postauksen rahkat, milbona…) ;) tää siis pieni plussa edullisen hinnan ja koostumuksen lisäksi. Syön ite rainbown pienten ananaspalojen kera tai hunajan kera. Ja ei tuu ulos korvista, oon syönny rahkaa niin monta vuotta jo että ilman ei vaan pysty olla :D

  Vastaa
 14. Napsu 30.1.2013

  Rahkat maistuu täällä ainakin! Mutta mun lemppari on valion pehmeä maitorahka 0,3%! :) Sekaan laitan yleensä marjoja, banaania, pähkinöitä & hunajaa tai ananasta.

  http://brightcolorsofmine.blogspot.fi/

  Vastaa
 15. Venla 30.1.2013

  Valion pehmeä rahka tai Ehrmannin jogurttirahka mun suosiossa. Sekaan päärynää/omenaa ja ruisleseitä, niin saa kuitupuolenkin hoidettua! :)

  Vastaa
 16. eeva 30.1.2013

  suosittelen kanssa tota rainbown rahkaa. on halpaa ja proteiinia rasvattomassa 12g/100g. Ja sekaan del monten ananasta ;)

  Vastaa
 17. Lilja 30.1.2013

  Treeni kulkee vähän kenhonsti, kun mulla on nyt joku on-off flunssa ja en oikein tiedä koska uskaltaisi alkaa treenaamaan täysillä.

  Rahka taas maistuu ja hyvin. En tosin syö sitä kuin max. 3krt/viikko, koska en tahdo sen alkavan kyllästyttää. Oon aina rakastanut kaikkea rahkaa ja voisin ihan himona syödä tuota maustamatota pelkiltäänkin.

  Vastaa
 18. Jenna 30.1.2013

  Rahkat on kyllä hyviä, mutta kannattaa muistaa myös proteiinimäärien lisäksi tutkailla niitä sokerimääriä! Hyviä on noi profeel maustetut rahkat mutta piilona niissä onkin sitte rutkasti sitä sokeria mikä niistä hyvää tekee!

  Vastaa
 19. Ruut 30.1.2013

  Treenit sujuvat ja toistaiseksi ei ole innostus lopahtanut ;) ja rahkakin maistuu! :)

  Vastaa
 20. hoo 30.1.2013

  Tämä on Skyr-koukussa ollut jo monta kuukautta.. nimenomaan mustikka Skyr! Ihan äärettömän kätevä ottaa töihin ja muualle mukaan kun lusikka tulee kannessa mukana.

  Muut maut ei sinänsä nappaa mutta tuo mustikka.. aijaijai. <3

  Vastaa
 21. Katri 30.1.2013

  Mä teen ison annoksen kerralla jääkaappiin. Vatkaan yhden Floran Vanillan ja sekaan neljä tai viisi rainbow rahkaa ja viisi appelsiinia pilkottuna. Joskus yhden sitruunan mehun lisäksi. Joskus keitän riisiäkin sekaan. Eikä yhtään sokeria. NAM!

  Vastaa
  • viutsi 31.1.2013

   öhm, totta tämä on läppä, Flora Vanillassa on sokeria 16g/100g….

   Vastaa
 22. pochi 30.1.2013

  pari viikkoa liikunnallisempaa ja parempiruokaista elämää on mennyt ihan ok. tuntuu, että oon elämässäni siinä pisteessä, että jos en nyt tee urheilusta ja itsestä huolehtimisesta itselleni elämäntapaa, en tee sitä koskaan – toi tunne on ihan hyvä motivaattori :D vaikka olenkin ”vasta” 23, olen oppinut liikunnan, energian ja hyvän olon merkityksen.

  eilen spinning, tänään lihaskuntoa, huomenna balettia – parasta on, kun liikkuu monipuolisesti :)

  ja itsekin suosin valion maustamatonta maitorahkaa + ananasta, nam! myös profeel-juoma suklaanmakuisena ja se rahka vaniljanmakuisena on jepa!

  tsemppiä omaan jaksamiseesi, kivaa lukea sun liikkumisista yms.!

  Vastaa
 23. Jepa 31.1.2013

  Skyr maistuu ihan kamalan keinotekoiselta ja kitkerältä, harmi kun purkki on niin nätti :D Itse vedän Valion pehmeää rahkaa, sekoittelen milloin mitäkin, pekaanipähkinöitä, leseitä, hedelmiä, marjoja… mutta menee myös sellaisenaan kun pitää vain äkkiä saada polttoainetta koneistoon. :)

  Vastaa
 24. Lindu 31.1.2013

  Tuo Skyrin vaniljarahka on hyvää :) Ensimmäisellä syöntikerralla maku tuntui oudolta, mutta nyt muutaman purkin jälkeen maistuu oikein hyvältä. En voisi kuvitella alkaa käyttää maustamattomia maitorahkoja, jonne sitten heitän sekaan ananaspaloja, raejuustoa tai mehutiivistettä. Ei vaan sovi omaan makumaailmaan yhtään. Samanlainen ällökohtaus syntyi myös mansikkaviilistä ja päädyin siihen tulokseen, että syökööt muut vain viiliä minä en rupea :)

  Vastaa
 25. Mulle ei kans uppoa toi Skyr tai Profeel ollenkaan. Ehrmannia söin ennen kuin Valiolta tuli ihana rasvaton pehmeä maitorahka. Pirkan vastaava menee hätätapauksessa. Maustan joko päärynän paloilla tai sokerittomalla mehukeitolla.

  Myös raejuusto on ihan superia herkkua! :)

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *