palapeli1 palapeli4palapeli2 palapeli3

Tyttömme on ihan hullaantunut palapeleistä. Hän on aika etevä tekemään niitä 2-vuotiaaksi mielestäni. Meiltä löytyy aika helppoja maksimissaan 24 palasen palapelejä, pitäisi varmaan hankkia jotain vähän haastavampia. Sellaisia välimuotoja tai keskivaikeita on aika vaikea muuten edes löytää? Taas saa vinkata! Pidin itsekin hirmuisesti palapelejen kokoamisesta pienenä ja joulupukin kontista löytyi aina uusi palapeli. Nyt en voi oikein kuvitella itseäni nököttämässä tuhannen palan parissa… Vai voisinkohan sittenkin?  Oliskohan se loistava keinoa nollata ajatukset ja keskittyä vain niihin palasiin? Vai onnistuisinkohan palapelejäkin suorittaa…

 

-Maj

 

 

0 Comments

 1. Paula 29.1.2013

  Voi tuo alempi muumipalapeli on ihana! Ostin sellaisen päiväkotiinkin kiitoslahjaksi, kun muutetaan, koska on ollut tytöllemme niin mieluinen :)

  Vastaa
  • Maj 2.2.2013

   Muumit on ihania <3

   Vastaa
 2. Mama D 29.1.2013

  Meilla on kans palapelien tekeminen pop talla hetkella. En osaa Suomen palapeliostoissa vinkata. Taalta loysin jouluksi tosi ihanat dinosaurus palapelit, jotka pojalle kelpaa ajanvietteeksi. Melissa & Doug tekee tosi kivoja puisia palapeleja ainakin pikkuisille ja niita saa netista.

  Vastaa
 3. Madde 29.1.2013

  Toi on kyllä niin totta, että joku tuollainen ”ajanviete” tuntuu nykyään niin vieraalta! Pienenähän sitä saattoi juuri alkaa tekemään palapeleja, värittämään värityskirjaa tai selailemaan kuvakirjoja sen takia, ettei ollut mitään tekemistä. No, eipä ole sellaista ongelmaa enää! Nykyään esimerkiksi lehden tai kirjan lukeminen sohvalla 15 minuuttia kauemmin ei ainakaan minulta usein toteudu, koska koko ajan on suoritettava päivän ”tärkeitä” asioita. Liikuntakin muuttuu niin helposti suorittamiseksi. Aika ahdistavaa, kun sen näin miettii.. Ehkä pitäisikin ottaa tavoitteeksi, että vähintään kerran viikossa keskittyisi yhden tunnin ajan johonkin tällaiseen ei-suorittamiseen ja jolla saisi ajatukset pois kaikesta muusta, voisi olla aika terapeuttista :)

  Vastaa
 4. kalamuija 29.1.2013

  Taitaa olla 2-vuotiaiden lempparihommaa (siis onko Rebekka vasta 2v)?

  Mun veljenpoika on ihan hulluna tohon hommaan. Sillä on jo sellaisia 50-100 palan palapelejä ja istuu tosi kauan itsekseen ja tekee niitä:) Helppo lapsi:)

  Vastaa
 5. jenny 29.1.2013

  http://www.ellos.fi/disney/minni-palapeli-30-palaa/393631?N=1z141pmZ1z13yjaZ1z141o7&Ns=PriceProduct|0&Nao=10

  http://lekmer.fi/lelut/pelit-ja-palapelit/lasten-palapelit/k%C3%A4rnan-puupalapeli-bamse-avaruudessa-40-palaa#.UQg4OL82mSo

  http://lekmer.fi/lelut/pelit-ja-palapelit/lasten-palapelit/k%C3%A4rnan-puinen-palapeli-disney-princess-jasmine-ja-rajah-40-palaa#.UQg4Mb82mSo

  muutamia esimerkkejä nettikaupoista, valikoimaa kyllä löytyy..

  sattui ihan great minds think a like.. olin juurikin nettiostoksilla palapelejen maailmassa. Mulla on 3- ja 1-vuotiaat palapelimestarot täällä :)

  Vastaa
  • Maj 2.2.2013

   Hei, kiitoskiitos hyviä vinkkejä ja linkkejä :))

   Vastaa
 6. PikkuMy 29.1.2013

  Meillä kans palapeli friikki talossa. Osaa tehdä 35 palastakin HYVIN ja kaikki mitkä meillä on tekee tosi nopsaa joten tarvittais varmaan lisää haastetta.

  On se vaan niin kiva katsella miten lapset kehittyy :) Kohta 3v synttärit :)

  Vastaa
 7. sarppa 30.1.2013

  Palapelit on ihania, mutta jostain syystä niitä ei enää tule tehtyä :o hei tuli muuten mieleen tuohon edelliseen postaukseen liittyen semmonen vinkki, että voisin kuvitella valkoiset yöpöydät joita koristaisi vepsäläisen woody-pöytävalaisimet! On meinaan omaan makuun aika mahtavat ja muistelin, että joskus pohdit ko. lampun jalkamallin ostoa… :-)

  Vastaa
 8. Mirri 30.1.2013

  Mä oon tilannut Amzonista, semmosia kuin ”Orchard Toys”, niillä on monenlaisia alkaen ihan kaksipalaisista, jotka oliskin kohta aivan ihania Sampalle :)

  Se on muuten hassua, miten noi palapelien ”ikärajat” menee, kyllä meilläkin on aina tehty pari vuotta isompien pelejä. Lapsilla on kyllä ihan käsittämätön hahmotuskyky, meillä on esimerkiksi mökillä semmonen vanha nuppipalapeli, joka on mulle ihan tosi vaikea (kun sitä joskus illalla siivoilee pois), lapset tekee sen ihan hetkessä! :D

  Vastaa
 9. mira 30.1.2013

  Palapelit on ihana nollauskeino, vaikka sitte vaa pienen hetken kerrallaan niitä väsäisikin:)

  Vastaa
 10. Karoliina 30.1.2013

  Suosittelen myös noita Orchard Toys-palapelejä! Ostettiin eka sellainen ulkomailta, mutta huomasin että Satunallet-niminen verkkokauppa niitä myös myy laajalla valkoimalla. Pitää varmaan itsekin tilata sieltä niitä lisää. :) Ainakin meidän palapelissä suht paksut palat, joten eivät heti taitu, niin kuin jossakin halpisversioissa on tapana. Toivottavasti löytyy mieleisiä.

  Vastaa
 11. misu 30.1.2013

  oi että, vitsit että tykkäsinkin joskus nuorempana tehdä niitä isoja tuhannen tai enemmän palan palapelejä. ei joo taitais nykyään enää onnistua, mistä aika tai sopiva paikka johon sen vois jättää ilman että siellä olis pienet kädet tutkimassa? :)

  meidän poitsu (vajaa 1,5v) ei ihan vielä ymmärrä palapelien hienoutta, mutta ehkä jo kohta.

  Vastaa
 12. Rytsis 30.1.2013

  Mulle tuli jossain välissä palapeli-into ja kokoilinkin muutaman 500 palaisen pelin. Aloitin 1000 palaista, mutta meidän keittiönpöytä oli liian pieni, niin se hankaloitti kokoamista ja lopulta meni hermo. Tosi huippua hommaa kyllä, koukuttava kuin mikä! Mutta tosiaan vaatii hyvän paikan (valaistus kunnossa jne). Helpointa oli heittää keskeneräisen pelin päälle pöytäliina, kun 500/1000 palaiset on niin isoja jo että niitä ei tuosta vaan jemmailla kaappiin tms.

  Vastaa
  • Maj 2.2.2013

   Niin apua, missä sen tosiaan edes säilyttäs. Meillä ainakin joka paikka on niin täynnä, että huhhuh!

   Vastaa
 13. Ade 2.2.2013

  Eikö Rebekka täytä nyt maaliskuussa 3v?

  Vastaa
  • Maj 2.2.2013

   Kyllä, olet oikeassa. Nyt hän on vielä 2-vuotias :)

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *