Haluaisin kertoa teille parilla sanalla hehkuttamastani tyypistä, naisesta, joka on saanut minut ylös sohvalta ja auttanut minua löytämään intohimoni liikkumiseen uudelleen. Personal trainerini Anu Mäkinen on aivan mielettömän ihana tyyppi. En voisi koskaan kuvitella positiivista ja kannustavaa Anua kirkumassa ohjeita kurkkusuorana, silti hän pitää aina huolta, että treenit tehdään täydellä teholla. Arvostan tosi korkealle pt:ni ammattitaitoa ja kärsivällistä asennetta, hän jaksaa aina vastata kysymyksiini ja osaa alusta asti selittää miten tehdään ja ennen kaikkea miksi jotain tehdään. Ensimmäistä kertaa tavatessamme meillä synkkasi tosi hyvin ja juttuahan riitti… ja riitti.  Anu on pienen pojan äiti, joten hän ymmärtää tätä minun tilannettani paremmin kuin hyvin ja se merkkaa minulle paljon.

Anu on Leidissä yrittäjänä ja hän on ehtinyt olla niin monessa jutussa mukana, että en tiedä mistä aloittaisin… Tampereella moni tunnistaa hänet jo pelkästään siitä, että hän on niin monen vuoden ajan vetänyt pirtsakalla tyylillään jumppia jo paljon ennen Leidin aikaa. Fitness-alaa pidempään seuranneet saattavat muistaa Anun saavutukset kilpailuissa?

 

anu3

Anu on voittanut Suomen mestaruuden fitnessissä vuosina 2001 ja 2002. Nämä kuvat ovat vuodelta 2003, jolloin hän sijoittui toiseksi. Lisäksi tällä supernaisella on ollut kaksi edustusta EM-kisoissa ja yksi MM-kisoissa. Tuolloin Suomi ei tainnut olla hurahtanut niin fitnessiin, mitä nykyään. Maitorahkat saivat olla kaikessa rauhassa kaupanhyllyillä, heheh. Nyt tässä maassa tuntuu olevan oikea fitness-buumi meneillään vai mitä sanotte?

 

anu4 anu5

Fitnessin SM-kilpailut 2003.

 

Anulla on ohjattavanaan ihan tavallisia tyyppejä, jotka tarvitsevat kannustusta, ohjausta, neuvoja, tukea liikunta-asioissa tai haluavat esimerkiksi tehdä suuremman elämäntapamuutoksen. Hänellä on asiakkaana myös ihmisiä, jotka tavoittelevat tosissaan parempaan kuntoa ja tähtäävät kilpailemaan. Anu on tehnyt pt:n töitä muiden liikunta-alan töiden lisäksi vuodesta 2000 ja hän on ehtinyt valmentaa ja opastaa satoja asiakkaita, pääosin naisia.

Anu pitää työstään tosi paljon sen takia, että hän saa olla ihmisten kanssa tekemisissä. ”Ihmistuntemus on kehittynyt  ja psykologinen silmä on parantunut valtavasti. Ei ole kahta samanlaista asiakasta ja se mikä toimii toisella, ei välttämättä sovi toiselle. Haastetta pt:n työhön tuo se, että osaa soveltaa ja mukauttaa treenejä ja ravintoasioita erilaisten ihmisten tarpeisiin.” Liikuntakeskus Leidi on muuten hyvin Anun näköinen paikka, jokainen asiakas on tervetullut treenaamaan omana itsenään. Leidin ilmapiiri on ystävällinen ja kannustava, sinne on helppo mennä.

 

anu1 anu2

Tsemppaaja ja himoliikkuja edelleen, 2012.

Sellainen se meidän Anu on <3 Jo kauan ennen tätä liikuntaprojektiani Anu lueskeli blogiani ja kertoi saaneensa täältä vertaistukea vauva-arkeen, se tuntui minusta tosi mahtavalta kuulla. Minulla on kiittäminen häntä niin paljosta ja olen tosi iloinen, että meistä on tullut ystäviä.

 

ps. Käykääpäs muuten kurkistamassa Leidin blogiin!

 

-Maj

 

0 Comments

 1. S 26.2.2013

  Paljon kauniimpi nykyään :) Liian treenattu kroppa vaan vanhentaa naista kasvoista, tuli huomattua se tälläkin kertaa kuvia katsoessa!

  Vastaa
  • Anu Mäkinen 26.2.2013

   Juu, kiitos, otan tuon kohteliaisuutena :) Kuvien välissä on vajaa 10- vuotta väliä.

   Se on ihan totta, että kuiva kunto vanhentaa, varsinkin kasvoista.

   Fitnesslajeissa on hyvä muistaa, että kilpailukunnossa ei voi olla eikä ole tarkoituskaan olla läpi vuoden. Kisakunto on aivan toista, mitä ns. normaalikaudella ollaan.. Onneksi :)

   t. Anu

   Vastaa
   • Maj 26.2.2013

    Niin… Ja aina niihin ryppyihin ei välttämättä kilot auta. T. Lähes 40-vuotiaan näköinen :D

    Vastaa
    • S 27.2.2013

     Siis ehdottomasti tarkoitin kommenttini vaan positiivisena :) Liekö sitten joku ymmärtänyt väärin, alempien kommenttien perusteella!

     Vastaa
  • Laalia 27.2.2013

   Johan nyt teitä! Se on se kisakunnon rusketus, mikä vanhentaa, eikä treenattu kroppa (olkoonkin, että itteeni ei uppoa näkyvät lihakset naisella, mielipidekysymyksiä). :)

   Vastaa
   • Maj 27.2.2013

    Totta, mitä me tehtäiskään jos kaikki pitäisivät vain yhdestä ja samasta vartalotyypistä, kun me ihmiset kuitenkin ollaan keskenään hyvinkin erilaisia ja erinäköisiä…

    Vastaa
 2. Anna 26.2.2013

  S: Mutta onneksi tekemisiä ei tarvitse valita tai naisen(kaan) arvoa mitata sen kauneuden perusteella. :)

  Vastaa
  • Maj 26.2.2013

   What ’Susie’ says of ’Sally’ says more of ’Susie’ than of ’Sally………

   Vastaa
 3. M 26.2.2013

  Wau mikä kroppa ja kaunis nainen!! tuohon ei moni pystyis… hattua nostan!!

  Vastaa
 4. kirsikka 26.2.2013

  Anu on tosiaan loistava persoona. Sydän täyttä kultaa. <3 ja auttaa aina ja on lojaali. Ja varmasti tekee kaikkensa asiakkaittensa eteen. Arvostan.

  Vastaa
 5. mariel 27.2.2013

  tää on niin tätä.ollaan hiukka pinnallisia.ihan kuin olisit mari joskus ollut ylipainoinen tms.semmosen kuvan olet antanut,että olet pitänyt itteäs liian painavana.huoh.et todellakaan ole ollut…edes raskauksien jälkeen.

  Vastaa
 6. Sannu 27.2.2013

  Huomattu on, että nykyään porukka haluaa tulla enemmän ja enemmän tietoiseksi fitnesistä ja toiset lähtee mukaan, toiset seurailee sivusta ja viimeset nakkelee niskojaan. Itseäni on kiinnostanut lähteä mukaan bikini fitnesiin jo monta vuotta, tarttis vaan kunnon valmennuksen ja tiedon/taidon lähteen, tehdäkseni kaikki oikein.

  Mutta tosiaan uusimmassa Fit -lehdessä tyylisivuilla olikin näin ”Lihas on nyt muodissa ja muskeleita kasvatetaan tummissa asennekuteissa” jne.

  pakko sanoa, niin se taitaapi olla. Hyvä vain!

  Vastaa
 7. Emilla 27.2.2013

  Heii,

  ei liity tähän postaukseen, mutta kysyn kuitenkin.

  Minkä merkkiset ja sävyiset sun ruskeet piilarit on? Ne on kauniin luonnolliset:)

  Vastaa
 8. viivi 27.2.2013

  joo, aika näivettyneen näköinen. Liekkö mitään aitoa (piilari, silari, solarium). Kaikkea se ”kauneus” teettää… tod. itsekeskeistä ja sairaalloista ns. urheilua on fitness

  Vastaa
  • kajsa 27.2.2013

   ^Onko se sulta pois, jos joku haluaa tommosta itsekeskeisyyttä harrastaa???

   Ja ne piilarit, silarit ja solkut kuuluu tohon lajiin, seuraa vaikka hiihtoa, siinä on vähän luonnollisempi meininki, jos se kerran on enemmän sun makuun ;)

   Vastaa
 9. Emilia V 27.2.2013

  Strong is new skinny! Ja ainakin mun ajatusmaailmassa lihaksikkaan kiinteän vartalon tavoittelu motivoi paljon laihuutta enemmän liikkumaan.

  Fitnessmaailma on kyllä mielenkiintoinen. Yhden ystävän body fitness-treenausta seurasin läheltä vuosia sitten, hän on nyt jo lopettanut lajin. Häntä seuranneena en suosittele kenellekään, ei se ihan tervettä ole. :D Mutta sehän onkin todella paljon psyykelaji ja se siinä varmaan monia kiehtookin.

  Kyllä kevyesti lihaksikas nainen on vaan hyvännäköinen. Liika on vähän liikaa allekirjoittaneenkin mielestä.

  Tänään taas Jutta ja superdieetit! Jee jee!

  Vastaa
  • Kissis 27.2.2013

   Hei yhdyn tähän täysin! Ja haluan sen t-paidan jossa lukee noin. :P

   Vastaa
 10. kerma 27.2.2013

  Huhhuh, nuo rivissä seisovat naiset ovat kaikki aivan karsean rumia. En iki-ikimaailmassa haluaisi näyttää tuolta! :O Pelottavan näköisiä. Kyllä naisen kuuluu olla pehmeä ja halattava. (enkä tarkoita tällä ylipainoa, vaan ihan normaalia naisen kehoa)

  Vastaa
  • Maj 27.2.2013

   Onneksi jokaisen naisen ”kuuluu” eli jokainen nainen saa olla juuri sellainen kuin itse haluaa. Olkoon se sitten pehmeä, pyöreä, hoikka, lihaksikas tai mitä tahansa muuta.

   Vastaa
   • Hilma Iida 27.2.2013

    Maj, olen täysin sm mieltä. J viitten viimeisimpää postaukseesi (video) ja siihen heränneisiin mietteisiin. Täytyi tulla lukemaan nämä kommentit j täytyy kyllä todeta, että negatiiviset kommentit joita on kirjoitettu äänen sävyllä ”en ymmärrä tuollaist fitness urheilua ja hyi miten joku haluaa olla tuollaisessa vartalossa” on niin totaalisesti kateellisten kakka puhetta, tuollaisia negatiivis sävyisiä kommentteja kirjoittavat ne jotka eivät ole oikeasti omaan ulkonäköönsä ja kroppaansa tyytyväisiä.

    Onneksi meillä kaikilla on vapaus valita millaisessa vartalossa parhaiten viihdymme, tietysti jotkut siraudet vaikuttvt osaltaa ulkomuotoon mutta 90% päätämme itse siltä miltä näytämme ja haluamme oikeasti näyttää :)

    Tsemppiä kuntoilullesi, on mukava seurata miten se etenee! :)

    Vastaa
  • Kalypso 27.2.2013

   Mikäköhän on ”normaali naisen keho”? Mun mielestä on todella loukkaavaa ihan kaikkia maailman naisia kohtaan heitellä tuollaisia ”naisen kuuluu olla sitä-ja-sitä” -juttuja. Kuten Maj hienosti totesi, niin nainen saa olla juuri sellainen kuin itse haluaa, ilman että jotenkin menettää oikeutensa olla nainen.

   Vastaa
   • Alisa 28.2.2013

    Harmi, kun blogeissa kommenteista ei voi tykätä, kuten Facebookissa. Tykkäisin tästä kommentista!

    Vastaa
   • minttuli 28.2.2013

    Minäkin painan tässä kohtaa ’tykkää’ -nappia! :)

    Vastaa
  • Heidi 1.3.2013

   Musta tuntuu että ne jotka sanoo että ”tuolla rivissä seisovat naiset on rumia”tms ei tajua, että tuossa rasvattomassa kunnossa ollaan vain sen kisapäivän ajan. Kisapäivän jälkeen aletaan taas syömään enemmän ja rasvaa kertyy taas päälle jonkun verran. Silloin näytetään nimenomaan hemmetin hyvältä! Body fitness kisaajilla on kyllä maailman parhaat vartalot mun mukaan!

   Vastaa
 11. inkku 27.2.2013

  Onpas Anu nuorekkaan ja kivan näköinen! Mukava huomata, että kroppa ei ainakaan ole repsahtanut vaikka vuosia sitten ollut melkoisessa kunnossa.

  Vastaa
 12. anna 27.2.2013

  sopivan kiinteä,lihaksikas ja vahva kroppa on kyllä upee ja terveen näköinen. monet fitnes ihmiset menee ihan äärimmäisyyksiin eikä todellakaan näytä enään terveeltä! mielestäni sama onko tosi läski tai tosi näivettynyt mega lihaskimppu=sairasta molemmat.

  se bull mentula hyvä esimerkki! niin sairaan näkönen et hyi!

  oon halunnut palkkaa pt:n mutta en oo koskaan kuullut kenenkään saaneet pt:ltä sellast ruokavaliota jota pitäs oikeesti ihmisten syödä. syötkö maj samaa ruokaa kun mitä annat rebekalle? jos et niin ei se oo mun mielestä hyvää esimerkkiä. pitäs voida syödä tavalista monipuolista kotiruokaa oikea määrä eikä pelkkää protskuu ja salaattia ynm ja monet pt:t viel antaa ohjeet syödä miljoonaa eri vitamiinia kun ruuasta niitä ei sillä ruokavaliolla saa.. ei kovin normaalia ja tervettä.

  Vastaa
  • vape 27.2.2013

   Niin, mua alkoi kiinnostaa myös nää ravintoasiat kun näin kuvan lounaasta, jossa oli jauhelihaa, riisiä tms. ja Mai kertoi syövänsä annoksen liiankin reippaasti. Syötkö sä Mai samaan aikaan lasten kanssa? Mulla on itsellä pieni lapsi ja ymmärrän kyllä, että lasten kanssa tulee välillä pakosta hotkittua ja ruoka saattaa silti jäähtyä. Töissäkin on usein kiire, eikä meillä ole edes järjestettyä työpaikkaruokailua. Eväsleipä huulessa pingotaan menemään. Silti tuo lounaan kuva antoi mun mielestä hiukan ankean kuvan ruokailusta :)

   Meillä kotona syötiin mun lapsuusaikoina tosi vähän yhdessä ja mua pidettiin hengissä pitkälti eineksillä. Olin aika pullukka. Aikuistuttuani alkoi laihdutusbuumi, mikä ei näin jälkikäteen ollut yhtään sen terveellisempää touhua. Yritän nyt aikuisena päästä jonkinlaiseen tasapainoon syömisen suhteen ja toivon, että lapsi oppisi hiukan paremmat ruokailutottumukset kuin äidillään on ollut.

   Vastaa
  • Annis 6.3.2013

   Minkä vuoksi haluat palkata PT:n, jos kerta itse tiedät, miten syödä? Onko sinulla ravintoneuvojan koulutus? Miten määritellään se, miten ”ihmisten pitäis oikeasti syödä?” Jokainen keho on erilainen ja esimerkiksi reagoi eri tavalla ruoka-aineisiin. Jollekin sopii maito ja gluteeni, toiset saavat niistä vatsanväänteitä. Toisella toimii vähähiilarinen ruokavalio, toisen kroppa taas kestää hiilihydraatteja paremmin. Meitä kaikkia on mahdotonta lyödä samaan muottiin.

   Ja mitä tulee lisäravinteisiin.. löytyy useita tutkimuksia, joissa todetaan, ettei nykyravinto sellaisenaan sisällä riittävästi niitä ravintoaineita, mitä ihmiskeho jatkuvasti tarvitsee. Kannattaa perehtyä asiaan tarkemmin ja jättää sellaiset kommentit vähemmälle, jotka eivät perustu faktoihin.

   Vastaa
 13. Eve 27.2.2013

  Mä kyllä ihailen Anua ja muita fitnesnaisia, sekä itsestään huolta pitäviä ihmisiä:) mä lähtisin lajiin mukaan jos uskaltaisin ja tietäisin että pääkoppa kestää:) mun mielestä treenattu on paremman näköinen kuin pelkkä laiha. Tosi hyvä jos nuoretkin haluaa olla mielummin terveen näköisiä kuin langanlaihoja malleja:)

  Mä toivotan tsemppiä Majlle ja Anulle, mukavaa treenikevättä:) mäkin intoilen kesäkunnosta!

  Vastaa
 14. Meri 27.2.2013

  On ihan totta, että täällä on iskenyt sellainen fitness-buumi ja kovaa. Olen kovasti ihmetellyt, mistä se tuli ja mihin se mahtaa johtaa… Treeniblogeja ja tavoitteita vuoden x bikinikisoihin syntyy kuin lumiukkoja nollakeleillä. Toivon todella, että villitys ei tavoita nuorimpia tyttöjä, sillä ulkonäköpaineita on jo ihan tarpeeksi.

  Vastaa
 15. Jarmo 27.2.2013

  Olipas taas niin oksettava mainos, että oksat pois.

  Vastaa
  • Maj 27.2.2013

   Kuuleppas ”Jarmo” saat nyt tässä kohtaa multa taputuksen selkään ja oksennuspussin, ettei tuu ylimääräistä sotkua. Koetahan kestää!

   Vastaa
 16. mä vaan taas 27.2.2013

  pitäskö tässä postauksessa muuten kans olla se yhteistyö tagi? kun tää palveluhan on leidiltä sulle annettu et mainostat niitä? sori kun aina jankutan näistä mut sanot et teet aina selväks millon mainostat jotain saatua mutta mutta…

  Vastaa
 17. Mirva_H 27.2.2013

  Olipas hyvä juttu.Mäkin muistan Anun ajalta ennen Leidiä.Just pirtsakkana ja aurinkoisena jumpan ohjaana.Ja samalle näyttää edelleen kuvien perusteella.

  Tuolla leidissä en olekkaan käynyt.Voisko tähän saada sellasta lukijatarjosta Leidiin ;))

  Vastaa
 18. Jonayla 27.2.2013

  Piiskurisi on kivassa kunnossa, ei liian lihaksikas, vaan edelleen naisellinen!

  Vastaa
  • Maj 27.2.2013

   Ahahah, piiska vaan heilahtelee kun me reenataan :D Mä oon täällä pyöritellyt silmiäni ja ihmetellyt näitä kommentteja… Millainen nainen sanoo toiselle naiselle, että ”karsean ruma tai hyi hitto?” Ja sit spekuloidaan, että voivoi kun naisilla on niiiin kauheat ulkonäköpaineet, AI MIKSIHÄN?

   Vastaa
   • Maj 27.2.2013

    Ps. Huomenna läsäytän tänne kuvan omasta kalpeasta pepustani yläasteen aikaisissa reikäisissä pikkukalsareissa, niin siinäpä sitä sitten oltaiskin. Kommenttiboksi varmaan räjähtäis.

    Vastaa
   • Kalypso 27.2.2013

    Minua ei ollenkaan kummastuta se, jos jonkun kroppa on toisen mielestä ruma, koska kauneusihanteensa kullakin. Sen sijaan kummastuttaa todella paljon se, miten siitä omasta kauneuskäsityksestä tulee sellainen laatikko, ettei pysty ymmärtämään, että muitakin käsityksiä on. Puhumattakaan siitä, että osa tuollaisista kommenteista on todella ahdistavan aggressiivisen sävyisiä.

    Vastaa
 19. J 27.2.2013

  Heip! Kaikkien ketkä tähän ”fitness”-buumiin ovat lähdössä tai lähteneet mukaan, kannattaa lukaista tämä todella hyvä teksti läpi liittyen ruokavalioon :)

  http://infitnessandinhell.blogspot.fi/2013/02/metabolinen-tuho.html?spref=fb

  Vastaa
  • gogo 27.2.2013

   mielenkiintoinen teksi!!!

   mitä mieltä pt Anu on? onko teksissä mitään perää?

   Vastaa
   • Anu Mäkinen 28.2.2013

    On ehdottomasti perää !! Surullista, mutta totta. Fysiikkalajeissa sekä toki myös muussa urheilussa ja jopa kuntoilijatasolla ko. tapaus on mahdollinen. Usein ongelmat ovat myös henkisellä puolella, joka lisää ongelmaa. Kuten esimerkkitapauksessa valotettiin mm.pakkomielteisyyttä ko. tavoitteeseen.

    Peräänkuulutankin kaiken lähtökohtana aina terveyttä edistävää ja turvallista harjoittelua ja jos ainoa tavoite on keinolla millä hyvänsä nousta lavalle, ollaan ehdottomasti väärällä tiellä.

    Tämä on minun mielipiteeni ja uskon myös, että asiat voidaan tehdä kehoa kunnioittaen ja turvallisesti. Välillä on pystyttävä myös myöntämään, että tämä juttu ei sovi minulle enkä ole valmis uhraamaan terveyttäni. Jokainen keho on erilainen, niin fyysisesti kuin psyykkisestikin. Niin se vaan on.

    On myös monia erilaisia tapoja tehdä asioita ja jos joku systeemi ei toimi , se pitää muuttaa. ei tehdä asioita vain, koska ” kaikki muutkin tekee niin tai mun kuuluu tehdä niin ” Ei kuulu eikä tarvi !!

    Tämä asettaakin lajien piirissä toimiville valmentajille kovia haasteita ja taitoa tunnistaa hälytysmerkit ajoissa ja myös kertoa valmennettavalleen, että nyt mennään metsään ja lujaa.

    Henkisen valmennuksen osuuteen tulisi kiinnittää myös paljon enemmän huomiota ja uskonkin, että se tulee lisääntymään hurjasti lähivuosina.

    Jutun kirjoittaja oli rohkea, kun kertoi oman tarinansa ja toivon tytölle kaikkea hyvää ja sydämestäni toivon, että hän löytää taas liikunnan ilon, turvallisesti, ilman paineita ja liikoja uhrauksia. Ja ennenkaikkea, saa terveytensä takaisin.

    Vastaa
 20. 34 27.2.2013

  Anu on ihana! Vaikka olen ollut kymmenien pirtsakoiden ohjaajien tunneilla, kukaan ei kyllä saa minua niin hyvälle mielelle kuin Anu! Olen myös löytänyt jotain uusia piilossa olevia voimia esim. muokkaus-tunnilla (vaikkei se sieltä jumppatuntien rankimmasta päästä olekaan), kiitos Anun :D

  T: toinen leidiläinen

  Vastaa
 21. Tuija 27.2.2013

  Juu tässä ilmoittautuu kans leidiläinen ja kyllä tuo Anu on ihan paras. Voi kun itsekin jaksais aina olla töissä yhtä hyvällä tuulella.

  Vastaa
 22. Sarana 27.2.2013

  En tykkää, mulle toi vartalo ei näytä yhtään terveeltä, ainoastaan miehekkäältä ja luotaantyöntävältä. :/ En ymmättä mitä tossa harrastuksessa nähdään.

  Vastaa
 23. Kati 27.2.2013

  Anu, niin ihana persoona! Sen asenne on niin positiivinen ja se vaan on äärettömän hyvä työssään! Huipputyyppi! :)

  Vastaa
 24. Lotta Annica 27.2.2013

  Vau mikä mimmi! Oon kyllä hieman kateellinen Maj sulle, olis ihan mieletöntä kun sais treenata viikoittain pt:n kanssa :)

  Vastaa
 25. Suvi 27.2.2013

  Itse en ole huomannut mitään fitnessvillitystä, mutta maitorahkasta tykkään ihan sellaisenaan vaan koska se on niin hyvää(okei mulla on muutama ylimääräinen kilo ja yritän keventää ruokavaliota) :)

  Itse en pidä kovin lihaksikkaista miehistä enkä naisista, mutta fitnessiä harrastavat varmasti näkevät näissä kuvissa, jotain mitä minä en näe, sillä minulla ei ole minkäänlaista käsitystä, miten paljon työtä tuollaisten lihasten hommaamiseen tarvitaan. :)

  Vastaa
 26. Rinri 27.2.2013

  Upea Anu! :o) Mahtavat kuvat. Olit idolini ”fitness-urani” aikana… :o)

  Aurinkoista treeni kevättä teille kummallekkin. :o)

  Vastaa
 27. Riksu 28.2.2013

  Voi perä näitä negatiivisia kommentteja :-/ Mietin, että kuinka moni näistä arvostelijoista itse kestäisi sen rulianssin minkä fitness-kisaajat käyvät ennen h-hetkeä?

  Olen itsekin palkannut pt:n lokakuusta asti ja kymmenen kertaa on vielä jäljellä. Muutos on ollut HUIKEA! Painoa pudonnut 10 kiloa, mutta mittanauha ja peili kertovat vielä enemmän. Ja mikä onkaan ihampaa kuin hennosti erottuva haba ja vatsalihakset, kun niiden eteen on tehty töitä niin, että hiki kirvelee silmissä :-D Ja nelikymppisen selkävaivat ja päänsäryt ovat taaksejäänyttä elämää.

  Jokaisella meistä on käsitystä itsestä sopivanpainoisena. Siksi Majkin on varmasti aloittanut kuntoilun. Puhumattakaan siitä endorfiiniruiskeesta minkä salilta saa! Että myös hänen ”ulkonäkökeskeisyyskritiikkinsä” voisi jättää sanomatta.

  Mun tulkinta näistä kettuilijoista on se, että heitä riivaa niin älytön kateus ja paha olo, että he vain saavat järjettömät kicksit siitä, että voivat huudella asiattomuuksia nimettominä. Haetaan me kivat naiset kicksimme ihan muista asioista <3

  Vastaa
 28. Lotta 28.2.2013

  Hurja! On kyllä Anu järjettömän hyvässä tikissä. Kun vaan nämä kaikki kommentoijat ymmärtäisivät, kuinka paljon tuollaisen kropan eteen saa tehdä töitä. Nostan hattua! Lihaksikas, mutta naisellinen :)

  Vastaa
 29. Konkistadori 28.2.2013

  Niin osuva kommentti Majlta ylempänä liittyen ulkonäköpaineisiin. Ei taida olla enää mikään uutinen, että eihän ne paineet miehiltä tule. Mitä pitäisi tehdä, että naiset ei olisi susia toisilleen? Alkaa mennä jotenkin toivo…varsinkin blogimaailmassa, joka tosin taitaa vain antaa kasvot sille, mitä ajatuksia naisilla pinnan alla liikkuu.

  Mun on myös pakko lähettää Anulle terkkuja tätä kautta, mulla oli pari pt tapaamista sun kanssa 2000-luvun alkupuolella. Olet valoisa ja inspiroiva tsubu!

  Vastaa
 30. Millli_ 28.2.2013

  Mitä miesten mielipiteitä olen kuullut tällaisista fitness-lihaskimppunaisista niin moni mies kokee tällaiset naiset ennemmin luotaantyöntäviksi kuin kiinnostaviksi. Suuri osa miehistä haluaisi ihan normaalivartaloisen naisen, jossa olisi vähän pehmeyttä vartalossa :P Oletko itse maj tähtäämässä tähän fitnesstouhuun?

  Vastaa
 31. Stella 28.2.2013

  Mitä helkkaria sen on väliä, mistä miehet tykkää? Voiko joku yleisesti sanoa, että kaikki miehet tykkää tästä, piste??!! Ja MITÄ SITTEN??!!

  Että mua ottaa aivoon tuollaiset nillittäjäakat, jotka kokevat olevansa oikeutettuja arvostelemaan muita. Onneksi minun ei tarvitse viettää aikaani heikäläisten kanssa, imette varmasti kaiken hapen ja auringon ympäriltänne :).

  Toivottavasti seuraavan kerran kun astutte ovesta ulos pelottavaan maailmaan, kasa paskaa, joka tosin lähtee pesemällä pois, eikä aiheuta sen enempää vahinkoa tai mielipahaa, putoaa katolta päällenne ja vain kuukausia ympärillänne leijuva paha haju ilmiantaa teidän olevan juuri NIITä naisia, joista kaikki haluavat pysyä tosi kaukana.

  Love ja peace vaan kaikille. Varsinkin Anulle ja Majlle, olette mahtavan upeita naisia!

  Vastaa
 32. inksu 1.3.2013

  Stellan kommentti on kyllä tän vuoden paras kommenntti, olen täysin samaa mieltä! Mikään ei ole yhtä kamalaa kuin se, että naiset eivät pidä yhtä. On aivan kamalaa luettavaa että naiset arvostelevat niin rankasti toisiaan, missä teidän naisten solidaarisuus on? Kaukana ainakin kyseisten negatiivisten kommenttien perusteilla. T järkyttynyt

  Vastaa
 33. Ellu 1.3.2013

  Mulla on itselläni ollut todella huono itsetunto aikaisemmin, vaikka nyt tiedän että syytä ei olisi ollut. Näen noiden negatiivisten ja tuomitsevien kommenttien taakse kätkeytyvän juuri tuota. Kaikilla on oikeus omaan mielipiteeseensä, mutta kellään ei ole oikeutta loukata toista. Voi kun me naiset todella ei välitettäis ollenkaan yleisistä kauneusihanteista ja ”vaatimuksista”, vaan oikeasti oltas ylpeinä sellaisia kuin ollaan..:)Kaiken kokoisille ja kaikennäköisille on tilaa tässä maailmassa! Ja mikä onkaan kauniimpaa kuin ihminen, josta paistaa rentous omasta itsestään. Treenasi sitten tai ei. Kaikille tsemppiä ja rakkautta!:D Enjoy of life!

  Vastaa
 34. angelhagen 2.3.2013

  Hyvä videopostaus ,Anu on upea en ymmärrä tälläisiä negajuttuja eikös kandeisi joskus olla mielummin hiljaa…

  Vastaa
 35. veera 3.3.2013

  Upeita naisia löytyy eturivistä ja kyllä naisten naamosita näkee miten onni paistaa läpi että tähän lopputulokseen ollaan pitkän ja raskaan duunin jälkeen päästy!

  Vastaa
 36. RagDoll 8.3.2013

  Olisikohan jo aika siirtyä tälle 2000-luvulle ja naisten lakata olemasta susia toisilleen?

  Naisia on kaiken muotoisia, niinkuin miehiäkin. Jokaisella on oma maku ja mielipiteensä, eikä ketään ole toista parempi, oli sitten keltainen tai vihreä tai iso tai pieni. Aina löytyy joku joka tykkää, olit millainen tahansa, joten ole oma itsesi.

  Jos tekee mieli haukkua kovaan ääneen toisia, mieti mistä se johtuu.. Itsessä kenties jotain mihin ei ole tyytyväinen? Moneen asiaan voi itse vaikuttaa ja kaikki lähtee siitä asenteesta. =)

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *