Marimekko astiat, Iittala Teema-lautanen

Kuvassa Miikan aamutee-kattaus. Huomenna tuossa lautasella täytyisi olla ehdottomasti myös laskiaispulla, kermavaahtoa ja mansikkahilloa, pidän siitä niin eniten! Laiskan leipurin laskiaispullia varten käyn hakemassa lähikaupasta valmiita vehnäpullia(pakaste), raesokeria, hilloa ja kermavaahtoa. Nam. Niin, kaikki astiat ja servetti on Marimekkoa, mutta lautanen on Iittalan Teemaa.

 

Laskiainen, Marimekko, Siirtolapuutarha

Marimekon Siirtolapuutarha on pikkuhiljaa valloittanut keittiöni. Mukeja on kai kertynyt jo kahdeksan, lastensetti, jälkkärikulhoja ja muita yksittäisiä astioita olen saanut ja hankkinut, kuten vaikka tuon ihanan keltaisen teepussin aluslautasen.

 

Siirtolapuutarha-kulhot ovat esillä, koska ne ovat ihan jatkuvassa käytössä. Niistä syödään rahkat, puurot, jätskit ja vaiks mitä muutakin.

 

 

Marimekon graafiset kuosit

Marimekon pirteitä kuoseja löytyy meidän keittiön tekstiileistäkin, ruokalaput, patakinnas ja keittiöpyyhkeet ovat niin pirtsakoita. Pidän graafisista kuvioista ja reippaista väreistä keittiössä, joka on muuten niin valkoinen (kuten koko kämppä). Viikko sitten tilasin uusia keittiöpyyhkeitä eri merkiltä, saapas nähdä tuleeko niistä uudet suosikkini.

Huomenna on sitten laskiaissunnuntai, lähdettekö pulkkamäkeen? Entä onko teillä jo pullat uunissa? Mantelimassalla vai kermalla? ;) Entäpä hillo?

 

-Maj

0 Comments

 1. Susanna 9.2.2013

  Mä koitin tällä viikolla mun au pair -perheelle leipoa laskiaispullia, mutta hyvin kokemattomana leipurina lopputulos muistutti läheisesti pannukakkua…:D Ja oon ehdottomasti enemmän mantelimassan kannalla!

  Vastaa
  • Maj 11.2.2013

   Voiiihhitsi! Paineen alla mikään ei onnistu, haha!

   Vastaa
 2. Nipsu 9.2.2013

  Mä leivoin pullat valmiiksi huomista odottamaan,vadelmahilloa ja vaniljakermavaahtoa! :) pulkkamäki odottaa huomenna,saa nähdä,mitä meidän pienempi muksu tuumaa,kunnisoveli ainakin aikoo laskea koko päivän! :)

  Vastaa
 3. kalamuija 9.2.2013

  Ihania astioita:)

  Mä ostin kaupasta sellaisen 1-2-3 pullapussin eli siihen ei tarvi lisätä kuin hiiva ja vesi niin tulee hyviä pullia. Ja kermavaahtoa ja hilloa tietty:)

  Huomenna on Norjassa äitienpäivä.

  Marimelon kankaat ihanan värikkäitä. Mutta mä olen nyt hullaantunut ruotsalaisen Estrid Ericsonin kuoseista.. ovat vaan väkevän hintaisia. Mutta ihania värejä ja kuoseja!

  Vastaa
 4. Ulpu 9.2.2013

  Pullia on syöty jo useampi setti. ;) Ja äsken paistui pakastepullat, kohta juodaan kahvit kera laskiaispullien. Huomenna lähdetään laivalle koko perheen voimin, mennään katsastamaan Viikkarin uusin. Pulla ehdottomasti hillolla (mansikka) ja vaniljalla maustetulla kermavaahdolla. :)

  Vastaa
 5. inkku 9.2.2013

  Ihanan raikkaat kattaukset,

  Vastaa
 6. Marrie_ 9.2.2013

  Marimekolla on kyll ihania astioita ja keittiöpyyhkeitä :O) etenki toi siirtolapuutarha-sarja..mulla on myöskin noi mustapalloiset kulhot :)

  Vastaa
 7. jenni. 9.2.2013

  näyttää niin hyviltä nuo astiat! meiltäkin löytyy pari noita kulhoja ja ehdottomasti haluan lisää. täällä sun blogissa niihin alunperin ihastuin :) muutenkin tykkään ihan suunnattomasti teidän kämpän sisustuksesta ja värimaailmasta ja haluaisin samantyylistä meillekin, vielä en tosin oo uskaltanut ostaa mitään värejä vaan mennään tylsällä musta-valko-harmaa linjalla :S

  Vastaa
 8. Mama D 9.2.2013

  Tosi ihanat astiat. Taidan itse tyytya vaan pannarin tai lettujen tekemiseen huomenna.

  Vastaa
 9. Laura 9.2.2013

  Kermalla ja hillolla! Täällä on myös yks laiska leipuri, mutta onneks tuo vajaa 5 kk käärö ei ihan vielä tartte omaa pullaa :).

  Vastaa
 10. päivänsäde 10.2.2013

  Täällä ulkomailla ihan unohtuu tällaiset suomalaiset perinteet. Tais tammi-helmikuuu olla niin kiireinen, että unohtui. Kiitos muistutuksesta! Onneksi pakkasessa on korvapuusteja ja voin pistää niiden sisälle kermaa ja hilloa… Ajatus kait tässäkin tärkein. Lapsille menee täydestä :)

  Vastaa
 11. NannaK 10.2.2013

  Ihania astiota teillä :) Niin ja laskiaispulla ehdottomasti kermalla ja hillolla :P

  Vastaa
 12. Maija 10.2.2013

  Tosi kiva kattaus, vaikka onkin yksinkertainen. Tykkään kyllä tosi paljon noista marimekon kuoseista, kukapa ei :) alko muuten vähän naurattaa toi keltanen lautanen, näytti tosta kuvakulmasta ihan tupperwaren pakastepurkin kannelta, jos tiiät mitä tarkotan :D mutta ei varmaan todellisuudella onneks!

  Vastaa
 13. HelenaK 10.2.2013

  Ihana toi Marimekon lastensetti! Ja laskiaispullat mieluiten molemmillta täytteillä yhtä aikaa, tässä resepti mantelimassa & hillo – yhdistelmään :) http://www.lily.fi/juttu/varaslahto-laskiaiseen.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *