Itseasiassa ei ihan, ainoastaan petivaatteiden, täkkien ja petarin pesupäivä, joka meillä on nyt lähiaikoina ollut tarpeettoman usein… En viitsi suolata syyllistä enempää ja ei, se ei ollut Miika :D On tässä pesurumpassa puolensakin, sillä koko kämppä tuoksuu raikkaalle, huoneilma on kosteampi ja extrabonuksena…

 

petari1

On tietysti majat ja muut rakennelmat!

petari2

Kuivuvista täkeistä ym. syntyi maja alasänkyyn, sinne olisi niiin mukava käpertyä taskulampun kanssa lueskelemaan kirjoja. Siis niin, lähinnä mun mielestä :D

 

petari3 petari4

Omat vauhtiveikkoni pitävät enemmän menosta ja meiningistä!

 

petari5 petari6

Joten tadaaa! Rakensin myös petarin patjasta tunnelin. Tunneli tuntui olevan enemmän hitti, mitä kerrossängyn maja…

 

 

petari7 petari8  petari10

Toi ilme ”Ihana äiti aaaawww, kiitti majasta :D”

 

Lapset innostuvat niin ihanan pienestä ja me aikuiset… Hulluilla on halvat huvit vai miten se meni? Tänään mun täytyisi laittaa petauspatja jälleen paikalleen, tuleekohan vastalauseita?  Toivottavasti se nyt säilyisi puhtaana edes ensi viikon. Onko kenelläkään menossa siellä pesurumbaa sen ”normi”pyykin lisäksi? Nyt on ollut pari päivää niin ihanat ulkoilukelit, että pakko oli ehtiä pihalle myös pyykinpesun ja muiden hommien välissä.

 

-Maj

 

0 Comments

 1. kaisa 21.2.2013

  Hei! meillä on molemmilla pikkutytöillä käytössä koko patjan peittävät muotoonommellut suojalakanat (ei päästä kosteutta läpi) js itseasiassa käytän tällaista lakanaa myös meidän parivuoteessa (en miehen, vaan lasten takia :) ) tänään on meinaan pyykätty meilläkin, mutta onneksi vain aluslakanan ja suojalakanan verran. Tykkään, että ovat tosi kätevät, ja etenkin lasten vatsataudin yllättäessä (mikä tuntuu aina iskevän öisin!). Tosin jotkut ovat olleet sitä mieltä, että on niin epähengittävää materiaalia ettei pysty oman aluslakanan alla käyttämään, itse en huomaa mitään eroa.

  Vastaa
  • Maj 21.2.2013

   Moi Kaisa! Meikkäkin on sellaiset suojalakanat pinniksessä ja Rebsun sängyssä, mutta ei tosiaan parisängyssä… Tähän ollaan tultu, että voishan sitä testata parisänkyynkin…?

   Vastaa
 2. Mari 21.2.2013

  Maanantaista asti kaksi lasta ollut oksu-/vatsataudissa, joten pesukone on hurrannut päivät ja pari kertaa jopa yöllä. Ei tuoksu vielä raikkaalta, vaikka puhdasta pyykkiä kuivuukin ympäri kämppää. Ehkä ensi viikolla on puhdasta taas. Mahtava tauti – not!

  Vastaa
  • Maj 21.2.2013

   Voihhh, ei käy kateeksi :((

   Vastaa
 3. pauliina 21.2.2013

  Jep, täällä..huoh…

  Poitsu on keksinyt vaippojen tarrat ja miten mukava ne on repiä auki…

  Vastaa
  • Maj 21.2.2013

   Voi eii… auttaisko housuvaipat?

   Vastaa
   • pauliina 21.2.2013

    Testattu on , mutta meidän poitsu on aika pienikokoinen niin tulee lahkeesta :)

    Vastaa
    • Leija 22.2.2013

     Moi! Mitä merkkiä olet testannut? Mun mielestä meinaan liberon housuvaipat on tosi tiiviit, toisin kuin esim pampersit :) meidän tyttö on myös aika hoikka ja pamperseista tuntuu tulevan aina läpi.

     Vastaa
     • Kirsi 22.2.2013

      Testatkaapa Lidlin Toujours housuvaippa. Ei ole valskannut kertaakaan meidän hoikalla tytöllä, toisinkuin Libero!


     • Leija 24.2.2013

      Ne Lidlin housuvaipat onkin muuten kans hyviä!


 4. Hedde 21.2.2013

  Viimeinen kuva sai minut nauraa hörähtämään ääneen, niin veikeä ilme pojulla on! Kerrassaan suloisen näköisiä lapsia.

  Vastaa
 5. Iina 21.2.2013

  Meillä onneksi vähentymään päin nämä vahingot. Lasten sängyissä on Finlaysonin patjansuojukset (http://www.finlayson.fi/tuote/42900-0310/Pehmo-%20lasten%20patjansuojus%2075×130%20cm?openGroup=835), jotka on käytössä todettu tosi hyviksi eikä yhtään hiostaviksi. Niitä on myös aikuistensänkyyn ja parisänkyynkin… Vaikka yksi sellainen sängyn keskelle niin ei tarttis ihan kaikkea pestä, sitä pyykinpesua kun riittää varmasti muutenkin…

  Vastaa
 6. Emppuliisa 21.2.2013

  Ihanaa kun kirjoitat näinkin arkisista asioista. Mulla on pakkomielle siivouksen kanssa ja esimerkiksi ystäväni eivät ymmärrä sitä, että lakanat on vaihdettava ja pestävä joka viikko. Välillä käyn myös veljilläni tekemässä tämän heidän puolestaan kun eivät sitä ”ehdi” tehdä. Patjaa hakatessa mattopiiskalla saa myöskin päästää höyryjä pihalle. Ja voi, teidän lapset on niin kauniita! Mukavaa loppuviikkoa!

  Vastaa
 7. Lilli 21.2.2013

  Vai patjanvaihtoviikko vai patjan vaihto viikko? ;o) Mukavat majat.

  Vastaa
  • Maj 21.2.2013

   En mä tiedä, siks kirjoitin että Patjan vaihtoviikko….

   Vastaa
 8. Jenna 21.2.2013

  Meillä ei pystyis kyllä sisällä kuivaamaan patjoja, mutta asutaankin suht vanhassa kerrostalossa jossa ei oo kunnon ilmanvaihtoa :) Onneksi on kuivaushuone jossa kuivuu hetkessä :)

  Vastaa
 9. Minttu mamigogo 22.2.2013

  Voiii miten iso poika Samppakin jo on! Ja tunnelli näyttää hienolta! Voisin kääriytyä peltoreiden kanssa tuollaiseen vaikka viikonlopuksi… ;-D

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *