Tänään pääsin kokeilemaan elämäni ensimmäistä kertaa sitä hartaasti hehkutettua ja paljon puhuttua CrossFittiä Reebokin mestoille Onkiniemeen. Sain houkuteltua mukaani lajiin jo aikaisemman tutustuneen Sapeldinhon ja itsenilailla ensikertalaisen Pekan. Meillä oli supertiimi, kaikki erilaisia ja muutenkin eritasoisia (enemmän & vähemmän) kuntoilijoita.

crossfit2

Ulko-ovella valmiina päivän koetuksiin.

crossfit3crossfit4

Ihan ensiksi istuimme alas kuuntelemaan Coachimme Hannun lyhyttä, mutta kattavaa esittelyä CrossFitistä ja tulevasta treenistämme. Crossfit on kuntoilumuoto, jossa tavoitteena on kehittää tasaisesti kaikkia fyysisiä ominaisuuksia. Siihen kuuluu lihasvoima-, kestävyys-, nopeus- ja notkeusharjoitteita. Teollisuushallia muistuttavassa treenisalissa ei ole varsinaisia laitteita vaan liikkeet tehdään vapailla painoilla, köysillä, renkailla ym. Harjoitusten haastavuus on muokattavissa kaiken ikäisille ja kuntoisille sopivaksi lähtötasosta riippumatta. Viimekädessä treenin rankkuuteen vaikutat kuitenkin sinä itse.

crossfit5 crossfit6 crossfit7

Alkulämmittelyksi soudettiin ja tehtiin monipuolisia ja hauskoja harjoitetteita matolla. Kovasti yritimme saada aikaiseksi mm. kärrypyöriä, mutta mun ja Sapen osalta ne jäi tosiaan aika säälittäviksi yrityksiksi. Vaikka me tytöt oltiinkin Pekkaaa ketterämpiä muissa liikkeissä, niin hän vei silti pisteet kotiin ja sai tehtyä melkein oikeaoppisen kärrynpyörän.

rossfit8

Alkulämmön jälkeen kävimme läpi kaikki treenissä tehtävät liikkeet ja sen jälkeen pääsimme aloittamaan itse treenin. Hannu rustasi liikkeet ja kestot vielä ylös taululle.

crossfit9 crossfit10 crossfit11

Soudusta se sitten lähti. Mä olen treenannut pitkään kuntosalille, mutta en koskaan ole jostain syystä soutanut.

crossfit12 crossfit13

”Seinäpallossa” heittelimme raskasta palloa kyykyn avulla suoraan ylöspäin. Tämä mielestäni eniten keskittymistä vaativin liike.

crossfit14 crossfit15 crossfit16

Rengassoutu! Seistään renkaiden edessä, asetetaan jalat vähän renkaiden toiselle puolelle ja laskeudutaan käsien varaan roikkumaan.Liike tapahtuu pitämällä kroppa (pakarat ja vatsa) tiukkana ja vetämällä rinta kiinni renkaisiin. Näyttää kuvissa leppoiselta, mutta noh… testatkaapas!

crossfit17 crossfit18

Boksihyppy oli jännittävää. Ensiksi harjoittelimme astumalla vuorojaloin laatikon päälle, mutta kun homma alkoi hahmottua vaihdoimme askeltamisen hyppyihin. Hypittiin siis tasajalkaa laatikoiden päälle, suoristettiin laatikon päällä kroppaa ja hypättiin alas. Avainsana on boksihyppelyssä on räjähtävä voima. Ekaksi tuntui, että voinko päästä hyppäämällä tuonne, mutta se oli oikeasti tosi koukuttavaa kun vain alkoi tekemään.

crossfit19 crossfit20 crossfit21

Istumaan nousu. Tässä yksinkertaisessa liikkeessä kuormitetaan yläkroppaa. Pekka tunnusti viimeisen sarjan jälkeen, että ei olisi pystynyt yhtään enempää. Mulle tämä oli yllättäen paljon helpompaa, kuin vaikka seinäpallo.

crossfit22

Valmiit, punaiset ja hikiset.

Coachimme Hannun mukaan me pärjättiin hyvin. Sain vähän enemmän käsitystä CrossFitistä ja uskon kyllä, että se voisi olla mun laji. Pidän itseni haastamisesta ja juuri tämän kaltaisesta treenaamisesta. Pekka ihastui myös lajiin ja meidän Sapehan olikin jo konkari. Jos tämä yhtään tuntuu kiinnostavalta, niin suosittelen lämpimästi kokeilemaan. Reebok CrossFit järjestää ilmaisen tutustumistreenin tiistaisin kello 20 sekä lauantaisin kello 13. Tutustumistreeni sopii kaikenkuntoisille CrossFitistä kiinnostuneille. Tutustumistreeniin kannattaa varata aikaa noin tunti. Minä jään mietiskelemään, että miten saisin mahdutettua aikatauluihin vielä CrossFitin…

-Maj

0 Comments

 1. Minttu mamigogo 17.2.2013

  vau ja huh!

  Vastaa
  • Maj 18.2.2013

   Mee ihmeessä testaan joskus <3

   Vastaa
 2. Else 17.2.2013

  Kiitos mielenkiintoisesta jutusta! Näytti olevan tehokasta treeniä. Kuinka monesti viikossa treenaat tällä hetkellä salilla tms.?

  Vastaa
  • Maj 17.2.2013

   Moikka Else! Ole hyvä vain ja mukava kuulla, että CrossFit kiinnostaa :) Mä treenaan 4 krt viikossa, 2 salia (joista toinen PT-treeni usein) 1 kahvakuulatunti ja lisäksi aerobinen treeni :)

   Vastaa
 3. Olipas kiva kun olit saanut jonkun kuvaamaan teidän treenin. Kuvittelin lajin ihan erilaiseksi, tuli ihan sellanen olo että pitäis päästä itekin kokeilemaan. :)

  Vastaa
  • Maj 18.2.2013

   Kiva jos sain oikaistua vähän harhaluuloja kenties? Luulitko, että CrossFitin aloittaakseen täytyisi olla ns. huippukunnossa? Anttipoika tuli treeneihin meidän henkiseksi tueksi, kameramieheksi ja samalla vähän itsekin treenailemaan :)

   Vastaa
   • Noora 20.2.2013

    Kuvittelin tosiaan ertä laji on vain kovakuntoisille. Ajattelin niin varmaan siksi, että osa mieheni Rugby-joukkueesta käy treenaamassa sitä. Rugbyn pelaajat tunnetusti on vähän kovemmassa kunnossa kuin tällainen tavisjumppaaja. :D pitää laittaa korvan taakse tämä laji, jos sitä vaikka edes kerran kokeilisi. Turusakin on muutama paikka, jossa lajia voi harrastaa.

    Vastaa
 4. M 18.2.2013

  Näyttää kyllä todella tehokkaalta ja mielenkiintoiselta, olis tosi kiva testata!

  Vastaa
  • Maj 18.2.2013

   No sitten vaan testaamaan :)

   Vastaa
 5. Juulia 18.2.2013

  Näytätte ihanilta Sapen kaa! Ootan sua kylään <3

  Vastaa
  • Maj 18.2.2013

   Ihanilta ahahahah :D Meidän äiti oottais kans lapsia kylään… koskahan saisin aikaiseksi! PUUH!

   Vastaa
 6. Antti 18.2.2013

  Tässä on Tampereen paikallis-TV kanavan tekemä pieni juttu Reebok CrossFit 33100 salilta:

  Salillamme järjestettiin reilu kaksiviikkoa sitten CrossFitin-SM kisat joissa lajin suomen huippu otti mittaa toisistaan. Tässä vielä maistianen kisoista:

  Vastaa
  • Maj 18.2.2013

   Kiitos lisäinfosta Antti :)

   Vastaa
 7. NannaK 18.2.2013

  Vaikuttaapa kivalta :)

  Vastaa
  • Maj 18.2.2013

   Mun mielestä kuvista näkyy, että meillä oikeestikin oli kivaa :))

   Vastaa
 8. Katja 18.2.2013

  Katsoimpa tuon videonjutun tuolta kisoista. huhhuh :) näyttää muutenkin ihan kivalta mutta ei taida sopia ihan kaikille kuntoilijoille?

  Vastaa
  • Maj 18.2.2013

   Tuolla alempana Hannu vastasikin sulle: ”Laji sopii ihan kaikille, kuntoilu tai lajitaustasta riippumatta. Tuo video mikä kisoista on kuvastaa sitä mitä laji huipputasolla on, tosin liikkeet joita kaikki harrastajat salilla tekevät ovat samoja. Painot vaan katsotaan jokaiselle urheilijalle erikseen spoivaksi ennen jokaisen treenin alkua valmentajan kanssa. Rohkeasti vaan kokeilemaan lajia! Muuten ei voi tietää sopiiko se juuri sinulle. ”

   Vastaa
 9. inkku 18.2.2013

  Huh, hiki tuli pelkästä katselusta:)

  Vastaa
  • Maj 18.2.2013

   Hahaha, oiskohan aika tehdä jotain? :D

   Vastaa
 10. hou 18.2.2013

  Kävin itte kokeilemassa lajia Poltteella joka on meiltä helpomman matkan päässä kuin Onkiniemi.. :) tykästyin myös heti vaikka kuntosali on ollut muka se mun juttu.. Onneksi kuntosalisoppari on nyt irtisanottu ja pääsee uuden lajin kimppuun..

  Vastaa
  • Maj 18.2.2013

   Houhou, hyvä juttu :)

   Vastaa
 11. anskusiili 18.2.2013

  Näyttääpä hauskalta! Ja sinähän oot tosi tikissä kunnossa. : )

  Vastaa
  • Maj 18.2.2013

   En tosiaan ole missään tikissä kunnossa, mutta huomattavasti jo paremmassa mitä aloitellessani tätä kuntoiluprojektia. Etenkin vatsalihakset ovat kehittyneet, kun olivat kuntotestissä tuolloin pyöreä 0… Kiitos siitä kuuluu suureksi osaksi mun ihanalle PT:lleni Anulle <3

   Vastaa
 12. Kissis 18.2.2013

  Höh, olispa Helsingissäkin ilmaisia tutustumiskertoja. Täällä on vaan kaikki normitunnitkin jonotuslistoja myöten täynnä. :(

  Vastaa
  • nata 18.2.2013

   helsingissä on! mutta ne ovat pari kk eteenpäin täynnä. itse siirryin crossfit-salilta jätkänsaaresta lauttasaaren vetoon, jossa lajia voi treenata myös. ei jonoja! :) vedossa crossfit tosin kulkee nimellä crosstraining, mutta molempia kokeilleena voin sanoa, että samaa kamaa on

   Vastaa
   • Maj 18.2.2013

    Nata-Hogan knows best! :D

    Vastaa
 13. Mrs. H 18.2.2013

  Ihan mielettömän hauskan näköistä! Vitsi kun tota pääsisi joskus kokeilemaan, olis varmaan ihan mun juttu. Täytyy kokeilla soveltaa tota ohjelmaa salille, samat välineethän sielläkin on!

  Vastaa
  • Maj 18.2.2013

   Soveltaminen onnistuu varmasti, mutta mikset mene kokeilemaan?

   Vastaa
   • Mrs. H 18.2.2013

    No pakko kai se on ettsä pääkaupunkiseudulta joku sali mihin tota pääsee todella kokeilemaan. Tänään tein samanlaisen treenin salilla ja oli kyllä tehokasta! Tosi kivaa!

    Vastaa
 14. Esmis 18.2.2013

  Näyttipä kivalta, voisi itsekin kokeilla jos täällä vaan lähellä olisi sali! Paljonko tohon treeniin meni kokonaisuudessaan aikaa? Eikö noi ole 30 min yleensä, vai oonko mä ihan väärässä.. =)

  Vastaa
  • Maj 18.2.2013

   Tuossa alempana Hannu vastailikin jo sinulle :)

   Vastaa
 15. Katja: Laji sopii ihan kaikille, kuntoilu tai lajitaustasta riippumatta. Tuo video mikä kisoista on kuvastaa sitä mitä laji huipputasolla on, tosin liikkeet joita kaikki harrastajat salilla tekevät ovat samoja. Painot vaan katsotaan jokaiselle urheilijalle erikseen spoivaksi ennen jokaisen treenin alkua valmentajan kanssa. Rohkeasti vaan kokeilemaan lajia! Muuten ei voi tiettä sopiiko se juuri sinulle :D

  Esmis: Treenin kesto yhteensä oli 17 min (3 x 5min + 1min tauot erien välissä.

  Tässä myös yksi video mistä näke hieman mitä salillamme tehdään.

  Vastaa
 16. Fiipi 18.2.2013

  Pekka on kyllä aika söpö :P

  Mukavaa alkanutta viikkoa! Täällä kärvistellään eilen pumpissa kipeytyneitä lihaksia, iiihhhaanaa!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *