kitty1 kitty2

Jep, se minä olen. Kunnon vapunpilaaja oikein. Ahdistuin todella paljon täpötäydellä vapputorilla, olin purskahtaa lähinnä itkuun jonotettuani 45 minuuttia mehua ja munkkeja. Pikkuinen huusi ja tuskastui, ystävällinen kanssajonottaja tarjosi rusina-askin hänelle vietäväksi. Kävi kova tuuli ja olin ihan jäässä, aina ei vaan näköjään huvita. Itseasiassa taisin olla 3-vuotiaan kanssa aika samalla tasolla, sillä ”kiharvipomppulinnan” kohdalla kohosi kyyneleet silmiin hänelläkin. Kaikesta voin syyttää vain itseäni, meinaa oikein naurattaa. Pakollinen foliopallo killuu katossa todisteeksi siitä että kuitenkin noteerasimme jotenkin vapun. Palasimme muutaman tunnin torisekoilun jälkeen kotiin, vaihdoin verkkarit jalkaan ja kömmin sänkyyn metrilakujen kanssa päikkäreille, itseasiassa koko meidän perhe otti yhtäaikaa unet. Kotonamme ei ole siis näkynyt serpentiiniä, munkkeja tai simaa, missä meni vikaan?

-Maj

 

0 Comments

 1. Rolle 1.5.2013

  Meidän perhe teki ihan samalla tavalla, kaikki kolme sängyssä päikkäreillä ja loppupäivä rentoillen ja köllötellen :) kyllä se vaan niin on parempi. No okei, meidänkin tyttö sai delfiini-ilmapallon ja kaappiin oli aiemmin ostettu munkkeja. :)

  Vastaa
  • Maj 1.5.2013

   Voi ROLLE :”) Kiitos tästä!

   Vastaa
 2. Iipii 1.5.2013

  Pöh, ei missään =)

  Jokainen juhlistaa tavallaan ja joinain hetkinä ne päikkärit on paras mahdollinen tapa.

  Mun mielestä kaikista ”tapajuhlinta”muodoista kannattaa pohtia onko ne oikeasti kivoja.

  Vapputoria kokeiltiin joskus paristi mekin ja aina ahdisti. Samat pallot saa muualta halvemmalla ja helpommalla, simaa voi ostaa kaupasta ja no, munkkien paistosta nyt satun tykkäämään.

  Tosin monta vuotta yritin tarjoilla niitäkin lapsille sokeroituina, kunnes tajusin, että meidän perheen juttu on suklaakuorrutettu versio =)

  Vastaa
  • Maj 1.5.2013

   Ihanaa, kiitos viestistäsi <3 Mulla on tosi huono omatunto siitä, että täällä ei tuoksu munkki (eikä muukaan herkku), eikä mulla ole yhtään vappufiilistä. Olisi ihana olla energinen ja hyväntuulinen äiti, joka touhuilisi lasten kanssa jotain leipomisia, askarteluja tms. mutta mä oon vaan :""(

   Vastaa
   • inkkudaa 2.5.2013

    huh, olisi varmasti aika raskasta olla joka juhlan mukaan touhuumassa, kun arjessakin on jo niin paljon hommaa. älä ota paineita liiasta suorittamisesta :) tuntuu teillä olevan menoa ja tekemistä muutenkin tarpeeksi.. muista, että ei se tekeminen ole pääasia vaan läsnäolo ja läheisyys. se on hyvä tekosyy ”vaan olla”

    mutta kai se niin on että äitiys = jatkuvat huono-omatunto riittämättömyydestä..

    cheer up!

    Vastaa
 3. SM 1.5.2013

  Hih, tutulta kuulostaa. Paitsi että ensimmäistä kertaa yli 20 vuoteen skippasin koko vapputoritradition ja otin kunnon päikkärit. Munkkeja ei löydy, muutama ilmapallo pyörii tosin lattialla ja simaakin on pieni pullo äidiltä. Mutta aina ei todellakaan vaan nappaa – ja eipä tarvitsekaan! Kuka sanoi että vappua pitää viettää jollakin tietyllä tapaa, sepä sen oikeastaan pilaakin jos sitä niin ajattelee :) Rentoa illan jatkoa :)

  Vastaa
 4. Tips 1.5.2013

  Me erehdyimme menemään Tallipihalle munkki-mehuille. Jep. Ensi vuonna ei tarvitsekaan enää mennä. Siellä ei mennyt ihan putkeen mehun ja munkin saaminen. N tunti meni munkin saamiseen, eikä suoraan sanottuna enää munkit saatuamme enää oikein maistunut siitä päässä olevasta käyrästä johtuen. En ymmärrä, eikö siellä oltu varauduttu, että aika moni varmasti menee siellä mehulle ja munkille, kun ei oikein toiminut tuo Tallipihan kahvion toiminta. Ensin jonotetaan pitkään, ja sitten odotetaan niitä jo maksettuja tuotteita vielä sama aika, ellei jopa pidempään. Tuli sellainen olo, että siellä odotettiin ensin kanan munimista, jonka jälkeen saatiin vasta taikinat tulille. Argh. Olen puhunut.

  Niin ja meilläkin löffätään loppupäivä, sen verta rankka kokemus tuo tuntui olevan. ;)

  -Tips

  Vastaa
  • Sanna 1.5.2013

   Mekin vietimme vappua Tallipihalla ja oma kokemukseni oli lähes täydellisesti onnistunut. Munkit ja simat tosin nautittiin jo kotona, eli niitä ei tarvinnut jonottaa. Lapsetkin näyttivät viihtyvän :)

   Vastaa
 5. tiia 1.5.2013

  Täällä eilinen ilta meni hirveissä itkupotkuraivareissa. Minä siis itkin ja mies yritti ymmärtää, vaikken itsekään tiennyt mikä mättää.

  Vastaa
 6. Ama 1.5.2013

  Näin viimesillään raskaana ei ehkä ollut maailman paras idea lähteä vapputorille.. Kans kun päästiin kotiin, samantien verkkarit jalkaan ja päikkäreille ! :D Mietin sitä, että mahdanko ens vuonna mennä ollenkaan koko torille vauvan kanssa, kun alkaa vaan ahdistaa se väkimäärä..

  Vastaa
 7. Sara. 1.5.2013

  äh, mäkään en välitä Vapusta. Yleensä pysytään mahdollisimman kaukana toreista ja picbiceistä. Tänä vuonna ollaan onneksi täälä Irlannissa asti, missä ei edes juhlita koko päivää. Riemastuin jo valtavasti ettei tänä vuonna tartte siksi edes ostaa palloja, mutta paappa osti pojille jo viikonloppuna Angrybirdsit. Ihan kiva silti, kun saivat niistä hurjasti iloa sen pari päivää.

  Älä pode huonoa omaa tuntoa <3

  Vastaa
 8. Sara. 1.5.2013

  äh, mäkään en välitä Vapusta. Yleensä pysytään mahdollisimman kaukana toreista ja picbiceistä. Tänä vuonna ollaan onneksi täälä Irlannissa asti, missä ei edes juhlita koko päivää. Riemastuin jo valtavasti ettei tänä vuonna tartte siksi edes ostaa palloja, mutta paappa osti pojille jo viikonloppuna Angrybirdsit. Ihan kiva silti, kun saivat niistä hurjasti iloa sen pari päivää.

  Älä pode huonoa omaa tuntoa <3

  Vastaa
 9. Kati 1.5.2013

  Hööh, älä pode huonoa omaa tuntoa! Vähemmästäkin hermot menee. Oon todennut et aina tavallaan huvittais vappupäivänä käydä niillä munkkikahveilla keskustassa, mutta se aina päättyy niin et ottaa vaan päähän ruuhka ja sairaan pitkä jonottelu.

  Ei kyllä tänä vuonna oo ollut mikään hirmu vappufiilis, mut ei aina tarvikaan olla!

  Jos en ehdi lähempänä toivotella niin sanon nyt, että ihanaa ja rentouttavaa matkaa! :)

  Vastaa
 10. sari 1.5.2013

  Herranjestas kun näistä perinteistä ja muista tapajuhlista ihmiset ottaa paineita, tekee siis itse itselleen sillä stressin ja huonon mielen, että miettii mitä ”pitäisi” tehdä, olla tai olla olematta. Yksi vappu sinne tänne, tai vaikka jokainen vappu kotona verkkareissa. Hyväntuulinen äiti kotona tekee ne lapsetkin varmasti tuhat kertaa onnellisemmaksi kuin kiukkuinen ja ahdistunut äiti munkin paisossa tai vaputorilla. Ja tämä EI ollut syyllistämistä, ymmärräm hyvin, että ihmisluontoon kuuluu herkästi tämä ilmiö, että on joku kuva valmiiksi päässä millaista pitäisi olla ja jos se ei toteudu tulee huono omatunto. Mutta silloin aina kannattaa katsoa asiaa vähän isommasta mittakaavasta, että mietitkö todella viiden vuoden päästä, että voi voi kun se vappu 2013 menikin kotona ilman serpenttiinejä, tuskin. Tuskin se harmittaa enää edes viikon päästä, joten sellaisista pikku asioista ei kannata liikaa ressata! Olet ihana, tämä nyt oli tämmöinen hyvällä annettu ”saarna”! Kaikkea hyvää teille! :)

  Vastaa
 11. Juulia 1.5.2013

  Me emme päässeet edes vapputorille! Äitini onneksi toi eilen lapsille vappupallot ja muutaman munkin ja pullollisen simaa. Siinä meidän vappu :).

  Vastaa
 12. Viivi 1.5.2013

  Eipä ollut mullakaan vappufiilistä. Silti kävimme ”pakollisen” torikeikan ja tallipihalla pyörähtämässä. Meillä killuu katossa neidin kaksi vappupalloa. Onneks vappu on vain kerran vuodessa… :) Mutta me hei törmättiinkin tänään (en tiedä muistitko mua). ;)

  Vastaa
 13. Mekin vietettiin vappua Tallipihalla (josta lisää omassa blogissani) ja meidän kokemus sieltä oli kiva, vaikkakin oli ihan jäätävän kylmä! Keskustorilla meinattiin myös pyörähtää, mutta se järjetön ihmismäärä sai meidät kääntymään pois.

  Vastaa
 14. Bonnie 1.5.2013

  Te sentään kävitte vapputorilla. Meidän lapset eivät edes palloja saaneet. Vappuaatto- ja päivä kuluivat pienimmän ollessa kipeä. Munkkia en vaivautunut leipomaan, kun eivät lapset sitä vielä osaa kaivata. Simastakaan en itse välitä.. Ensi vuonna sitten :D

  Vastaa
 15. retromoderni 1.5.2013

  no ei kuules täälläkään, torin kiersimme kaukaa ja vappupallotkin jätin kaikki kauppaan. munkkia ja simaa sentäs oli. ja mitään ite tehty, munkit pakastealtaasta ja sima suoraan hyllystä.

  Vastaa
 16. Tintti 1.5.2013

  Eipä mennyt missään vikaan! Eilen oltiin töissä ja tänään minä töissä koko päivän. Illallinen nautittiin jo eilen ravintolassa kera lasten ja munkit haettiin munkkikahvilasta kotiin. Mies pöyrähti tänään lasten kanssa pikaisesti krääsätorilla – itse vihaan sitä ”perinnettä”. Nautinnollista Vappua! :)

  Vastaa
 17. Veera Einola 1.5.2013

  Hei et ole todellakaan ainoa! Täällä lähes sama kaava toistui. Lisättynä vielä kyläilyt tuohon perään! :D

  t. Veera

  http://veeraeinolanelamaa.blogspot.com

  Vastaa
 18. WhiteLily 1.5.2013

  Meilläkään ei tuoksunut munkki eikä ollut simaa eikä serpentiiniä! Vain muutama ilmapallo puhallettiin pojalle ihmeteltäväksi. Jotenkin ei vain ollut tällä kertaa innostusta, se vappu vaan tuli ihan yhtäkkiä. Ihan nolottaa, pojan eka vappu! Eikä kyllä eronnut juurikaan normi arki-illasta tai päivästä. Mut yritän lohduttautua sillä, että ensi vappuna se poju vasta ymmärtää palloista ja muista. Ja sitten voi ajoissa aloittaa valmistelut. Leipoa munkkeja ja koristella kotia =) Ja käydä vapputorilla. Jos haluaa.

  Siis ei ole niin vakavaa. Aina ei huvita/jaksa. Yksi päivä, ei maailma siihen kaadu. Ihanaa toukokuuta! :)

  Vastaa
 19. Neela 1.5.2013

  Kirjoitit prikulleen niin, minkälainen fiilis mulla on aina lasten kanssa vapputorilla. Päällimmäinen tunne lasten pyöriessä siinä hulabaloon keskellä on ahdistus. Niin paljon mukavampi tänäkin vuonna oli viettää kiva koti-ilta herkkujen ja oman perheen kanssa <3 Ja Maj, sä oot niin symppis <3

  Vastaa
 20. Helen 1.5.2013

  Henkilökohtainen mielipiteeni on että vapputori on ihan kamala, välttelen sitä kuin ruttoa. Samoin ylipäätään keskustaa vappuna. Liikaa ihmisiä, liikaa krääsää, liikaa roskia. Palloja saa mukavasti vaikka Prismasta :) Tänä vuonna oltiin ekaa kertaa vappulounaalla, joka olikin mukava kokemus. Jos ei lounasta olisi ollut, niin varmasti itsekin olisin päikkäröinyt :) Älä suotta pode huonoa omaatuntoa!

  Vastaa
 21. Niina 2.5.2013

  Meilläkin vietettiin vappua päiväunia nukkumalla, i-h-a-n-a-a! Itse ahdistun myös isossa ihmis vilinässä, eikä ne siksi houkuttele. Muumipallo löytyy meiltä, simaa juotiin ja metrilakuja syötiin. Oli silti hieno vappu! Mihin sitä enempää tarvitsee ;)

  Vastaa
 22. Tuulevi 2.5.2013

  Eipä ollut täälläkään suuren juhlan tuntua ilmassa. :P Onneksi vappu on ohi. :D

  Vastaa
 23. Katerina Alezandra 2.5.2013

  ielestäni vapussa tärkeintä ihmiset ei ne ulkoiset asiat ! :)

  http://katerinaalezandra.blogspot.fi/

  Vastaa
 24. Riiviöiden äiti 2.5.2013

  Höpöhöpö Maj, ei tarvitse tuntea huonoa omaatuntoa.

  Minä tilasin vappupallot lasten päiväkodin vanhempainyhdistykseltä ja ne sai mukaan tarhalta suoraan, halvalla.:) vapuksi karataan aina mökille, eipä tarvitse kuunnella ördääjiä kahta päivää putkeen kaupungilla ja saa lymytä pieruverkkareissa metsän keskellä räjähtäneen näköisenä ja lapset juosta vapaasti pihalla!

  Älä ole niin ankara itsellesi, oot mahtava!:)

  Vastaa
 25. 2106loves 2.5.2013

  Mekin vietettiin vappua vähän väkisin. Leivottiin munkkeja jotka jäi raaksi ja koitin tehdä vappukattauksen. Lopulta meillä katsottiin vain jalkapalloa ja saunottiin. Ensi vuonna en viitsi yrittää, nyt kun tiedän, että muutkin jättävät viettämättä :D

  Vastaa
 26. PikkuMy 2.5.2013

  Maj, sä edes yritit! Mä en tehnyt edes sitä :D ja tiiäks mitä, lapset oli ihan tyytyväisiä eihän ne edes tajua vielä mikä vappu on :D

  Mutta tunteen tiedän kun haluais olla sellainen askartelu/leipoja äiti mut kun vaan ei oo…

  Vastaa
 27. sannnij 2.5.2013

  No ei ihme että ahdisti torilla! Jouduin oleen 10 viiteen keskustassa eilen ja meinasin menettää järkeni siihen roska ihmis ja juoppo määrään!

  Vastaa
 28. Mia 3.5.2013

  Päikkärivappu on hyvä vappu!

  Teininä vielä jaksoin huijata itseäni, notta on muka kivaa viilettää kaupungilla jäätävässä ”kevät”säässä hepenet päällä, paukkuvien pallojen, otsaani etsivien skumppakorkkien ja kännisten haalari-ihmisten keskellä. Nyt tiedän paremmin.

  Vastaa
 29. Saara 4.5.2013

  En jaksanut lukea kaikkia kommentteja, mutta mun mielestä ne, joilla tuoksuu se tuore munkki ja tippaleipä, ja jotka ovat tehneet simat viikkoja aikasemmin jääkaappiin ja ostaneet ne foliopallot ja pitävät ylioppilakkia päässä ja juovat kuohuviiniä, voisi miettiä, että miks niin oikein itse asiassa tehdään. Ja mielellään selittää mullekin :D

  Siis mä en tajua eikä varmaan kukaan muukaan, mistä nää perinteet tulee, mikä syy niillä on? Ymmärrän työväenjuhlan ja sen että halutaan juhlia kevättä tms., mutta en tajua, miten juuri se munkki ja varsinkin se tippaleipä ja sima, foliopallo ja serpenttiini, ja varsinkin myös yo-lakki liittyvät toisiinsa? Kai ainakin joillakin näistä jutuista on jokin historiallinen tarinansa, mutta veikkaisin että kaikki munkittelijat kulkevat serpentiinit kainalossa ilmapallo kädessä ja yo-lakki päässä vaan siksi että kaikki muutkin, eivätkä tule ajatelleeksi, että se saattaa olla vähän hoopon näköstä hommaa, jos ei tunnista itse sen tarkoitusta eikä juhli sitä kevättä tai työväenjuhlaa juuri kuten itseä eniten huvittaisi.

  T. Ilonpilaaja nro 2

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *