Huh, mikä hellepäivä, voisin hukuttaa teidän rantsukuviin, mutta koitetaas nyt välillä jotain muuta. Haluaisin kertoa teille vähän miten Windows 8-laitteeni toimivat ja mihin kaikkeen niitä käytän. En ole mikään tekniikkanero, mutta avaan asiaa ihan omasta näkökulmastani.

Microsoft 8-talosta sain itselleni uudet Windows 8-laitteet Nokia Lumia 920-puhelimen ja HP Envy X2-hybridin. Olen käyttänyt molempia huhtikuusta saakka ahkerasti, ne ovat tulleet minulle tutuiksi ja tärkeiksi arkipäivän apuvälineiksi.

Nokia Lumia 920

lumia1

Puhelin tuntuu olevan mulla nykyään vähän liiankin usein kädessä. Puheluiden ja viestien lisäksi luen puhelimestani meilit, tarkastelen blogikommentit, tsekkaan Facebookia, käytän nettiä, otan videoita ja valokuvia, jaan kuviani Instagram-sovelluksella, vaihtelen kuulumisia ystävien ja perheen kesken WhatsAppissa ja paljon muuta. Pienenä varoituksen sanana haluan sanoa, että kaikki tuo on erittäin koukuttavaa ja muut perheenjäsenesi saattavat huomauttaa jatkuvasta puhelimen näpräämisestä…

 

lumia2

Ihan ensimmäiseksi halusin tehdä Windows-puhelimeni  omannäköisekseni eli vaihdoin näytön lukituskuvan, värit ja asettelin kuvakkeet ruuduilla omiin tarpeisiini sopiviksi. Mulle tärkeitä juttuja on juuri aikaisemmin luettelemani sovellukset ym. joten ne näkyy näytössäni ensimmäisenä. Myös kuvat, kalenteri ja navigaattori ovat heti siinä ”hollilla” näytölläni. Olen myös alkanut pitää puhelinta lenkillä mukana, etenkin jos odottelen jotain tärkeää puhelua, mutta aika usein ihan vain sen vuoksi, että a) voin tarkistaa juoksukilometrini Sport Trackerista ja b) kunnellakseni musaa.

 

lumia3

Millä laitteella te muuten vierailette blogissani?

 

lumia5

Olen myös lataillut puhelimeeni Rebekan toiveesta kaikenlaisia pikkupelejä ja muita kivoja ilmaisia sovelluksia. Instagramin perään haikailleet Windows 8-puhelimen omistajat hoi, täältä löytyy hyvä sovellus, jolla itsekin käytän Instagramia, toimii.

 

lumia4

Lasten Nurkkaus on myös kätevä, sen avulla mikään tärkeä tieto ei katoa puhelimestasi jos annat sen jälkikasvusi käyttöön eli voit siis rajata mitä sovelluksia ym. lapset voivat puhelimestasi käyttää. Lisää tietoa Lasten Nurkkauksesta ja sen muista käyttötarkoituksista voit lueskella täältä. Annan kiperissä tilanteissa (ja joskus aamulla sängyssä) lasten katsella suosikkipiirrettyjään Tomi Traktoria ja My Little Ponya You Tubesta, monilta kiukuilta ollaan sen ansiosta säästytty.

En varmasti edes muistanut luetella kaikkia tärkeitä/hauskoja/päivittäisessä käytössäni olevia sovelluksia tai puhelimen ominaisuuksia, niitä on aika paljon. Ei siis ihme, että luuri on käsissäni usein tai jos ei omissani, niin se on aika haluttua kamaa noille perheen pienimmille. Seuraavana hankintalistallani on btw suojakuoret :D

HP Envy X2

HP Envy X2:ssa on kaksi laitetta samassa paketissa. Siitä saa vain naksauttamalla näytön irti, jolloin se muuntautuu tabletiksi. Konetta voi siis hyvin käyttää työskentelyyn, näppäimistöllä on helppo kirjoitella ja toisaalta se on myös ihan täydellinen hupilaite. Itse olen käyttänyt konetta työskentelyyn matkoilla, olen siis kirjoitellut valmiiksi blogitekstiä esim. junassa ja päivittänyt postauksen blogiin sitten hotellihuoneesta käsin. Pääosin Envy onkin meillä ns. hupikäytössä, sillä katsotaan lastenohjelmia, piirrellään, pelaillaan ja selataan nettiä. Kone on ihan superkevyt, joten istuskelen usein sohvalla se sylissäni ja vastailen teidän blogikommentteihin.

Laitteeseen löytyy ihan järkyttävän suuret määrät kaikenlaisia sovelluksia, mutta meillä käytetään aika perusjuttuja. Miika on hakenut itselleen Flipperin ja Älypään :D Mulla on niin vähän aikaa tehdä koneella mitään  ”ylimääräistä” joten keskityn yleensä vain blogiin liittyviin juttuihin. Hei, no SKYPE, sitä me käytetään myös aika paljon, kun pidetään yhteyksiä mun vanhempiin.

Oletteko tietoisia muuten, että Magicpoksilla on ihan oma sovellus? Se löytyy täältä!

 

l_hp1 l_hp2 micrososs

Windows-8 toimii tietokoneessa vastaavasti kuin Lumiassakin, aloitusnäytössä on pieniä ruutuja, joista jokainen on yhdistetty henkilöön, sovellukseen, sivustoon, kansioon, soittolistaan tai muuhun itselle tärkeään asiaan. Aloitusnäyttöön kannattaa tietysti laittaa ekaksi ne eniten käytetyt jutut, mitä ne sitten kenelläkin on :) Molempien laitteiden pienet ruudut ilmoittavat uusista tapahtumista esimerkiksi Facebook-ruutuun ilmestyy pieni numero, kun sinulle on tullut ilmoitus kommentista yms. Se on oikeastaan tosi pieni mutta erittäin kätevä ominaisuus, sillä näet heti, että onko jotain uutta tapahtunut, eikä tarvitse turhaan mennä itse tarkistamaan asiaa. Sähköposteissa ym. ominaisuus toimii ihan samalla tavalla.

 

l_hp3 l_hp4

Rebekka loihtimassa omaa taideteostaan Fresh Paintilla, kosketusnäytön ansiosta piirtäminen on pienillekin tosi kivaa ja helppoa hommaa.

 

Mahdollisuuksia on rajattomasti ja sovelluksia löytyy joka lähtöön, täytyy vaan hakea ja löytää ne itselle hyödylliset jutut sieltä paljouden keskeltä. Upeaa, että nykyään on mahdollista muokata laitteista niin omannäköisiä. Arjen pikku-apurini, miten enää pärjäisinkään ilman teitä?

 

-Maj

 

0 Comments

 1. Linda 2.6.2013

  lumia 800 saa myös todella varteenotettavan vaihtoehdon instagramille, kun ostaa marketplacesta WPgramin, sekä kuvien lataamiseen Instagraphin. itselläni toimii ainakin todella hyvin :) hinnat oli muistaakseni euron luokkaa per sovellus

  Vastaa
 2. anna 3.6.2013

  Olipa kiva kun laitoit laite postauksen, mun on useesti pitäny sano sulle että muihin blogeihin verrattuna sinun blogisi aukeaa aika takkuillen isojen kuvatiedostojen takia. Olisiko mahdollista kutistaa kokoa tai resoluutiota?! sulla on niin huippu hyvä kamera että pienempänäkin tiedostona kuvat näyttää yhtä hyvilta ja puhelimessakin aukee blogi hyvin. Mutta eipä tuon lapsen kanssa tule konetta aukastua päiväs aikaa kun puhelimella voi hoitaa blogien ym. Oikeestaan kaiken :)

  Vastaa
 3. inkku 3.6.2013

  Onpas kätsu tuo piirustusohjelma!

  Vastaa
 4. J-J 3.6.2013

  Apple o parempi ku windows paskat :-) ja ei, en oo porvari (:

  Vastaa
 5. Sanne_ 3.6.2013

  Windows 8 on surkeinta mitä Microsoft on ikinä tuonut markkinoille eikä lumiatkaan vakuuta kun vertaa kilpailijoiden puhelimiin. Sun blogi oli ennen hyvä mutta nykyään täynnä ihan turhanpäiväsiä mainospostauksia.

  Vastaa
 6. PikkuMy 3.6.2013

  Täällä iPhone ja koukutuksesta tiedän kaiken ;D

  Mä teen tällä kaiken, välillä tottakai käyn koneella tekeen töitä mutta kyllä työjutut hoituu myös tällä! En vaihda pois ikinä mutta pitää opetella ns puhelinvapaata ;)

  Vastaa
 7. anna 3.6.2013

  ”sanne_” kirjoitti tuosta paljosta mainospostaus jutusta. Tykkään ä todella paljon lukea juttujasi, mutta noita mainos postauksia on kyllä paljon! Ja itse tuotteilta menee vähän pohja kun se on aina vaan ”niin hyvä” eikö tosiaan kannata sanoa tuotteesta mitään kehityskelpoista vai loppuuko yhteistyökumpaneilta tavaran tulo tykkänään!

  Mun mielestä on vahvuus sanoo myös jonkun asian heikkous ääneen!!

  Vastaa
 8. Laura 3.6.2013

  Ihanainen,

  ootko huomannut Microsoftin videot 8-talosta?

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *