Pohjanmaalla meidän sukulaisilla on melkein kaikilla omakotitalot, on pelit ja systeemit ja ainakin meidän lapset todellakin viihtyivät kylässä! Kesällä omakotitalon parhaan puolet oikeastikin todella korostuu. On helppoa päästää lapset ovesta pihalle tai jättää ne päikkäreille sisään ja mennä itse nauttimaan kahvikupposen kanssa auringosta. Meteli ei haittaa ketään, voi pitää pihajuhlia, grillailla ja heittää kahluualtaat tai trampat kehiin. Voi vaikka nukkua yönsä pihakeinussa vaihtelun vuoksi, terkkuja vaan äidille. Toki on kova homma pitää piha siistinä ja mun vanhempien tapauksessa (siis lähinnä äidin) siihen kuluu paljon tunteja viikosta, mitkäs ne sellaiset pihalaatat on, joita ei edes imuroida :D Moni kyllä väittää pitävänsä pihahommista ja joo varmasti pienissä määrin itsekin jaksaisin. Tai sitten mulla olis robottiruohonleikkaaja tai joku niityn tapainen takapihalla…

Musta ei kuitenkaan olisi ainakaan vielä omakotitalo-asujaksi, juurikin sen kaiken homman takia. Talvella en keksi läheskään niin paljon hyötyjä omasta pihasta, enkä erityisemmin rakasta lumen kolaustakaan. Ehkä juurikin rivari tai paritalo voisi olla enemmän mun juttuni. Jokatapauksessa mun vanhempien ja siskon luona pääsee fiilistelemään sitä omaa pihaa ja lastenvahtejakin on useampi kehissä, niin itse voi ottaa torkut vaikka kahluualtaassa… :D Oli se vaan niin ihanaa taas!

 

porukat1

Mattokin tuli puhtaaksi.

 

porukat2

Sam unohti kitinänsä ja keskitti kaiken energian veden kantamiseen paikasta a paikkaan b.

 

porukat3 porukat4

Tuo  paidan ”Splash”-teksti on aika osuva… Teppo-koirakin nauttii täysin rinnoin, se otti päikkärit veljeni kainalossa. Teppo löytää maalla aina itsestään sen sisäisen vahtikoiran.

 

porukat5 porukat6 porukat7

Niin ihanaa. Tahdon takaisin noihin hetkiin <3

 

-Maj

 

0 Comments

 1. Milla 9.7.2013

  Ihana Teppo <3 selvästi nautiskelee niinkuin kaikki muutkin :D

  Vastaa
 2. mummu 9.7.2013

  Kivoja kuvia. Täällä mummu ikävissään. Tuli taas niin hiljaista:(

  Onpa aikaa vaikka imuroida pihaa:)

  Ihana kunkävitte!!!!!

  Vastaa
 3. Ihana tuo laattojen imurointi. Teidän äidillä täytyy olla piha melko hyvässä kuosissa…

  Vastaa
 4. Kivoja kesäkuvia! :) Kyllä näin kesällä omakotitalossa on niin kiva asua, mutta on siitä talvellakin hyötyä ainakin koiralauman kannalta, kun saavat aidatulla pihalla touhuta :)

  Vastaa
 5. Ruut 9.7.2013

  Just tuollainen chillailu on parasta kesässä! Ja vielä ihanat säät!! Kivoja kuvia!!

  Vastaa
 6. Juuli 9.7.2013

  Meillä podetaan kovaa omakotitalokuumetta ja tämä postaus ei kyllä helpottanut sitä :). Tosin tällä hetkellä asutaan pieni pihaisessa rivitaloasunnossa ja juu, kyllä tuo meidän piha niittyä muistuttaa.. Eli en tiedä, olisko minustakaan vielä hoitamaan sitä pihaa, mutta silti omakotitalo houkuttelee juurikin sen pihan takia?

  Ihania kuvia ja kiva, kun pääsitte nauttimaan kesästä helposti pihalle :).

  Vastaa
 7. heidi bon bon 9.7.2013

  Näistä kuvista tulikin mieleen yksi postausehdotus, josta olisin ihan mielettömän innoissani, nimittäin valokuvaaminen. Millä kalustolla valokuvaat ja mitä vinkkejä sulla on antaa kameran säädöistä sun muista! Itse olen yrittänyt opetella valokuvaamisen taitoja, mutta hitto kun kahden vuoden jälkeen tuntuu, ettei yhtään enää kehity, että nyt tartteis apua. Nämä sun kuvat, varsinkin toi kuva Repsusta on niin upee. Just sellasia mäkin haluan osata ottaa :(

  Vastaa
 8. kiki 9.7.2013

  Minä nään että talvella samat hyvät puolet ok talon pihassa: voi silloinkin päästää lapset vapaasti temmeltämään ja rakentamaan lumijuttujaan. Oon asunut kerros,rivi -ja paritalossa..nyt ok-talossa 3.vuotta. En kyllä vaihtais lapsiperheenä pois tästä. Rivarissa ja paritalossa joutui aina sopia naapurien kanssa kaikkea, eikä saanut tehdä sisätiloissakaan mitä lystäsi, nyt saa! Naapurit pitää toki huomioida.

  Vastaa
 9. maalaismuori 10.7.2013

  yks vakkari lukijasi miettii uuden kameran ostoa ja ois kiinnostunut tietää millä kameralla kuvaat näitä sun hienoja otoksia? :)

  Vastaa
  • Maj 10.7.2013

   Moikkis Vakkari! Mä kuvaan kaikki blogikuvat Sonyn NEX-F3:lla :)

   Vastaa
 10. Essi 10.7.2013

  suloisia chillailijoita. :—-)

  Vastaa
  • Maj 10.7.2013

   Hipsteri ja muuten vaan toinen nakuhippi :D <3

   Vastaa
 11. Hanni 10.7.2013

  Me muutettiin juuri paritalosta uudehkoon omakotitaloon ja täytyy sanoa että työmäärä ei ole lisääntynyt yhtään. Olennaista varmaan on se mitä pihalla on. Meillä ei ole muuta kuin nurmea joten sen leikkaus kerran parissa viikossa ei kauaa vie ja korkeat lauta-aidat ovat myöskin melkeinpä huoltovapaat tai harvoin tarvii huoltaa. Ihana kun on pelkkää nurmea, ei tarvitse haravoida koskaan ja lapsilla on tilaa telmiä. Jos autokatos/autotalli on ihan tien laidassa niin eipä tule lumitöitäkään kun aivan minimaalisesti. Uudehko/uusi omakotitalo ei myöskään remontteja kaipaa. Näihin juttuihin kannattaa ainakin kiinnittää huomiota ettei omakotitalo ole välttämättä mikään työleiri, ei ainakaan meillä :)

  Vastaa
  • Maj 10.7.2013

   Moikka!

   No ihan hyvä pontti, totta tosiaan :) Mä kai vain miellän omakotitalon & pihan kunnossapidon suuritöiseksi, juurikin lapsuuden kokemusteni perusteella eli äidin vika tääkin ;D :D <3

   Vastaa
 12. maalaismuori 10.7.2013

  Kiitos vastauksesta. Juurikin tommosta näpsäkän kokoista, mutta hyviä kuvia tuottavaa kameraa etsinkin. Tällä hetkellä Canon 500d, mutta lasten kanssa temmeltäessä Se tuntuu usein kömpelöltä, isolta ja parempaa videokuvaus ominaisuutta kaipailen. Haluan hyviä kuvia nopeasti sen kummemmin kauheena säätämättä ja sopusuhtaisen kokoista, että kulkis kamera mukana. Voitko suositella sonya? Ja jonku aiempaa kommenttia kompaten, postaus kuvaamisestasi kiinnostas kovasti.

  Vastaa
 13. Ansa 17.7.2013

  Voi Maj, miten kauniita ja suloisia lapsesi ovat! <3

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *