1 2

”Mitä tahdon, siihen kykenen” -mutta matkalla voi joutua vähän raivoamaan… Voi poika parkaa, kun hänelle valkenee, että tämä maailma ei kyllä oikeastaan pyöri hänen itsensä ympärillä. Pienelle tulee vielä paljon pettymyksiä, mutta niistä toivottavasti kasaantuu sitä järkeä päähän, hiljalleen.

 

3

Mitäs sitä murehtimaan, leuka ylös vaan ja kohti uusia pett… haasteita <3 Itse olen sellainen nollasta sataan-tyyppi, niin hyvässä kuin pahassakin. Välillä täytyy päästää kaikki huonommat fiilikset teatraaliseen tapaan ilmoille, mutta muutaman minuutin päästä taas mennään hymy huulilla. En itse kestä pitkään mököttämistä, mutta ymmärrän, että tasaisemmilla tyypeillä on myös kestämistä minunlaisissani. Mieheni sulattelee asioita vähän pidempään, mutta hiljalleen hän on tottunut myös minun tapaani käsitellä asioita. Välillä aloitan jo uuden lauseeen ja asian, kesken edelliseen tarinan/lauseen.. Silloin hän huomauttaa, että nyt ei pysy enää perässä, hups!  Jännityksellä odottelen, että tulevatko lapset enemmän isäänsä vai äitiinsä, tytössä huomaan jo tosi paljon omia luonteenpiirteitäni.

 

4

Tilasin kaksi tuollaista täsmälleen samanlaista pupurättiä lisää. Pupukamu on Samuelille tosi tärkeä :”)  Ensimmäisen lapsen kanssa oli niin kova kiire mennä kaikessa eteenpäin, mutta nyt asia on jotenkin toisin. Hän saa olla vielä pieni, kuljettaa pupurättiänsä ja muuta. Sitäpaitsi siihen on hyvä pyyhkiä pettymyksen kyyneleet!

Samuelin Polarn O. Pyretin vk-takki on saatu viime syksynä yhteistyön kautta, mamma taisi tuolloin ottaa vähän reilua kokoa kun edelleen hioissa mittaa riittää, hyvä homma toisaalta :) Tällä viikolla olemme menossa katsastamaan PO.P:in farkkumallistoa ja muitakin uutuuksia, siitä lisää juttua myöhemmin. Onko teillä lapset jo aloittaneet päiväkodin? Onko kuorivaatteet ja verkkarit jo hankittu vai mennäänkö viimevuotisilla? Mä mietin vielä kuravaatteiden hankkimista, eihän niitä oikeastaan tarvitsisi kun nuo Po.P:in kuoret kestävät vettä ihan täydellisesti.

-Maj

 

Vaatetiedot

Pipo/Gugguu – giveaway

Takki/Polarn O. Pyret -giveaway

Pöksyt/Lindex

Kengät/Vans 

Uniriepu/Teddykompaniet

 

0 Comments

 1. Sinneh 23.8.2013

  Ihana Samppa! :)

  Onko sun lapset menossa päiväkotiin vai perhepäivähoitajalle? Palaatko siis työelämään piakkoin? :)

  Mun melkeen 4v ja 2,5v alottaa hoidon ja ahdistaa jo ajatuskin niistä vaatteiden merkitsemisestä ja mitä kaikkea sinne pitää sit hommata.. …jänskää.

  Kivaa viikonloppua teidän perheelle! :)

  Vastaa
  • Maj 1.9.2013

   Meidän lapset menee päiväkotiin ja mä jatkan bloggaamista, työaika vaan normalisoituu :)

   Vastaa
 2. t 23.8.2013

  Esikoinen lähti eskariin pari viikkoa sitten, nuorempi vielä kotona. :)

  Tästä nautin, vuodet menevät niin nopeasti.

  Kuravaate asiasta; eskarissa meille sanottiin, että kuravaatteet on hyvä olla vaikka olisi sateenpitävät vaatteet. He saattavat ihan suihkuttaa kuravaatteet ulkoilun jälkeen ja näin ei voi sateenpitäville välikausivaatteille tehdä. Meiltäkin siis löytyy Popin välikausivaatteet ja lisäksi kurakamat.

  Kannattaa kysyä päiväkodista heidän käytäntönsä. :)

  Hyvää viikonloppua!

  Vastaa
  • Laura 23.8.2013

   Miksi ei voi välikausivaatteita suihkuttaa? Mä ainakin kotona oon laiska pukeen kuriksia niin jos on likaset vaatteet niin sisään tullessa suihkutan vaan puhtaaksi. Siis jos on hyvin vettä pitävät, kuten vaikka popin vaatteet. Hoitoon oon pakannut mukaan ja sanonut, että saa käyttää jos haluaa, mutta että vaatteet kestää veden myös. Toki kurakelilla on kivempi kun voi lapsen kotia hakiessa riisua ne likaiset kurahousut pois ennen autoon menemistä…

   Vastaa
 3. Emmi 23.8.2013

  Mahdottoman sulonen kaveri toi teidän Samuel! :-)

  Vastaa
 4. Mirka 23.8.2013

  Jotenkin mua kammoksuttaa ajatuskin tulevasta päiväkodista. Onneksi siihen on vielä piiiiiiiitkä aika. :)

  Meillä on käytössä vain välikausihaalari kun neiti on vielä vaunuikäinen eikä leiki pihalla oikeastaan ollenkaan. Näin pienille ei taida olla kuravaatteita. :)

  http://mbabysteps.blogspot.fi

  Vastaa
 5. Elina.P 23.8.2013

  Ihania kuvia Sampasta :)

  Meillä ei vielä mennä päiväkotiin, mutta vk-haalari (Ticket) on neidille hankittu+ keväiset vk-puvut (PO.P ja Ticket) menee vielä nyt syksyllä ja ehkä vielä ensi keväänäkin :)

  Mukavaa viikonloppua!

  Vastaa
 6. Norppa 23.8.2013

  Iik! Meillä on ensi viikko esikoisen (1,5v) kanssa kunnon tutustumista ja sitten syyskuun alussa alkaa päiväkoti ja oma pääni on kyllä aika pyörällä. Ilostuttaa ja surettaa ja on haikea olo.

  Vaatteista sen verran, että huutonetistä hankkimani kuorihaalarin pitäsii pitää vettä ihan hyvin, mutta päiväkodin henkilökunta haluaa väen vängällä kuravaatteet erikseen, joten kai se on ”pakko” tilata Pompilta yksi suloinen sadepuku. :D

  http://kideblogi.fi/ilmansinuaolenlyijya/2013/08/09/paivakodin-aloitus-lahenee/

  Vastaa
 7. Mintsu 23.8.2013

  Kuravaatteet kannattaa olla koska päiväkodissa lasten ulkovaatteet ovat ihan ravassa pahimpina vuodenaikoina. Jos vaikka hakee pihalta iltapäivällä niin on mukava että sotkuisemman kerroksen voi ottaa päältä pois eikä tarvi mennä vaikkapa autoon likaisen/märän haalarin kanssa. Ylipäätään haalari/välikausiasu pysyy siistimpänä kun on kuravaatteet siinä päällä. Kuivua haalari kyllä ehtii hyvin kuivauskaapissa aamupäiväulkoilun jälkeen jos hakee ennen iltapäiväulkoilua mutta jos kuravaatteita ei ole ollut päällä niin haalari on ollut likainen, vaikkakin kuiva. Eivät kai suihkuta päiväkodissa haalareita rutiinisti, vain sadevaatteet. Ehkei niillä ole aikaa miettiä mikä haalari pitää vettä ja mikä ei? Tässä siis oma kokemus :)

  Vastaa
 8. iitres 23.8.2013

  Ihana Samuel!

  Kuravaatteista. Teen paljon sijaisuuksia päiväkodeissa opiskelujen ohessa ja jokaisessa päiväkodissa lapsilla on pitänyt olla erikseen kuravaatteet. Ilman kuravaatteita lapsilta on evätty pääsy lätäköihin ja kuraleikkeihin, mikä harmittaa kyllä suurinta osaa lapsia sitten. Ymmärrän kyllä vanhempia, jotka kertovat vaatteiden kestävän rajuimmatkin kuraleikit ja että niillä saa mennä mihin tahansa lätäkköön leikkimään. Miten kuitenkin selität muille pienille lapsille, että yksi lapsi saa mennä ilman kuravaatteita lätäkköön mutta muut ei. Helpottaa myös aikuisten työtä kun kuravaatteet voi riisua nopeasti kenkäeteisessä ja lapsen voi siirtää sit naulakoille rauhassa riisumaan. Mut niin eri päiväkodeissa voi olla eri käytännöt, siellähän ne sitten selviää :)

  Vastaa
 9. Nipsu 23.8.2013

  Meillä lapset aloittivat viime viikolla päiväkodissa,poika (4,5v) odotti kovasti jo aloitusta,mutta neiti (1v7kk) ei oikein pidä tästä muutoksesta…mies vie lapset aamulla,jos olen aamuvuorossa,hän jää itkemään…. Reilussa viikossa helpotti jo,mutta edelleen on itkuinen. On tämä töihinpaluu ja lasten hoitoon lähteminen iso muutos,hieman haikeaakin… Kurikset on meilläkin erikseen,vaikka popin kuorivaatteet onkin. Juurikin siitä syystä,että kurikset helppo heittää päältä esim.autoon mennessä…

  Vastaa
 10. Hanna 24.8.2013

  Ihana pikkuinen, ihana blogi + ihana takki ja unilelu (meillä täysin samanlaiset, mutta tytöllä:)).

  Vastaa
 11. misu 24.8.2013

  meillä kans minä oon se helposti innostuva (ja tulistuva), mies pohdiskelee pidempään ja lähtee koirien kanssa ulos kun ei kestä kuunnella mun vaahtoamista :D

  poika on selkeästi tullut isäänsä enemmän, saas nähdä minkälainen luonne tytölle kehittyy. nyt ainakin tuntuu että vaativampi on kuin veljensä.

  Vastaa
 12. Anne 24.8.2013

  Saanko kysyä mitä kokoa takki on? Meillä nimittäin kaapissa odottaa samanmoinen ja tuumailin ensi kevääksi pojalleni joka nyt sen 80cm ja takki 92:) Taitaa saada kuitenkin kivasti käännettyä hihoja ja alhaalta jos reilu on?!

  Vastaa
  • Maj 1.9.2013

   Tottakai saa kysyä, tuo takki on 86 cm :) Siellä on kyllä kivasti kiristykset ja hioistakin saa vähän käänneltyä, joten ei mitään hätää :)

   Vastaa
 13. Tiina 25.8.2013

  En koskaan kommentoi, vaikka luen ja ihastelen aina. Ootte niin mahottoman söpöjä koko perhe! :) Tulee hyvälle mielelle lukiessa ja kuvia katellessa, tuntuu että ootte niin onnellisia ja teidän ihan tavallinenkin arki tuntuu olevan mukavaa. :) Ootte ihania, semmonen kuva ainaki mulla on! :) Ja jotenkin tuntuu niin aidolta sun blogi kokonaisuudessaan, toisin kuin monet muut. Kiitos siitä että piristät muiden päiviä (ainaki mun). Onnea ja enkeleitä vaan teille! Niin ja onnea myös naimisiin menon johdosta! <3

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *