Mielikuvitus meinaa loppua, kun joka päivä pitäisi keksiä lapsille jotain välipalaa. Poikamme syö lähestulkoon mitä vaan – ja paljon. Kun taas tyttö on supernirso, ei suostu maistamaan marjoja, ei edes mansikoita, ei vaikka höystäisi jätskillä. Meillä naapurit on innokkaita poimimaan marjoja ja heidän ansiostaan meidänkin pakkanen on pullollaan heidän mökiltä keräämiään vadelmia. Uskomattoman ihanat naapurit vai mitä?  No, jokatapauksessa marjat saa huijattua neidille alas pirtelön muodossa, kätsyä. Heittelen blenderiin vähän milloin mitäkin ja ainakin tähän mennessä nakeroille on aina maistunut, melkein yhtä hyvin kun mäkkärin tuplamakukin, instagramilaiset tiesivätkin jo… Kaikki on hyvää, kunhan saa juoda pillillä!? Yleensä laitan peruspirtelöön ainakin marjoja, maitorahkaa ja banskua. Joskus jogurttia, maitoa, mehuja… Kerran join Sapella aamiaiseksi hänen valmistamaansa viherpirtelöä, hitsin alkulimaa, meinasin oksentaa ja pitelin nenästä kiinni, että sain kaiken vedettyä. Terveellistä se varmasti oli joo, kaikella rakkaudella kiitti vaan Sape, mutta ne banaanipannarit oli paljon parempia.

 

vp1 vp2 vp3

Laittakaa tekin surauttaen! Bodarit tietty lisää protskut ja muut ihmejauheet joukkoon, herkkusuut vetää jätskit sileeks – ja Sape surauttaa nestemäisen salaatin. Kaikki on sallittua.

 

 

-Maj

 

0 Comments

 1. Pieni lintu 14.8.2013

  Smoothiet on niin herkullisia! :) Meillä molemmat lapset syö kyllä kaikenlaisia marjoja ja hedelmiä aika hyvin, mutta tuo meidän tuleva eskarilainen on kyllä ruuan suhteen tosi nirso. Että että..mitenköhän ne sielä päiväkodissa saa tuon syömään yhtään mitään! :D No ehkä poika yllättää ja syökin hyvin kun porukassa syö ja katsoo muiden esimerkkiä.

  Vastaa
  • Maj 14.8.2013

   Niin, Rebe ei aikoinaan syönyt puolen vuoden aikana juuri mitään :D Selvisi silti!

   Vastaa
 2. Jasmine 14.8.2013

  Toivottavasti et anna lapsillesi makeutusaineilla höystettyjä jugurtteja. Sokeria pelätään aivan turhaan ja onkin kamalaa, että laihduttavat ihmiset käyttävät makeutusaineita, jousta kaikki steviaa lukuunottamatta ovat vielä aika tutkimattomia.. Tai vaikka aikuinen itsensä niillä myrkyttäisi, mutt että lapsetkin niitä saavat :(

  Vastaa
  • Helen 14.8.2013

   Jos viittaat tuohon kuvassa olevaan Valion jugurttiin niin voi sinulle kertoa että siinä on 30% vähemmän sokeria mutta siihen ei ole lisätty mitään keinotekoisia makeutusaineita. Kannattaa ottaa asioista selvää ennen kuin alkaa saarnaamaan!

   Vastaa
  • Maj 14.8.2013

   En mä pelkää sokeria, mutta rakastan boysenmarjajogurttia :) Ja toistaiseksi olen selvinnyt hengissä!

   Vastaa
 3. emilia 14.8.2013

  1dl maustamatonta jogurttia, 1,5dl rasvatonta maitoa, 1 banaani, 2dl pakastemustikoita. Tehosekoittimeen. Parasta ”pirtelöä”.. herkkusuut voi lisätä sokeria, mutta ei mun mielestä tarvii :)

  Vastaa
  • Maj 14.8.2013

   UUU! Kuulostaa hyvältä!

   Vastaa
 4. Mirka 14.8.2013

  Blenderi on niin kätevä, ja tulisi kyllä löytyä jokaisesta kotitaloudesta! Mullakin se on melkein joka päivä käytössä. Olen myös kokeillut noita ”viherpirtelöitä” mutta kyllä rahka + marjat on enemmän mun juttu! :)

  Vastaa
  • Maj 14.8.2013

   Niin munkin! Viherpirtelö = alkulima.

   Vastaa
 5. satu 14.8.2013

  Mä tykkään tehdä lapsille fruitieita, eli smoothie ilman maitotuotteita. Laitan yleensä appelsiinin, omenaa, mustikoita, avokadon ja omenatuoremehua. Suosittelen kokeilee! :)

  Vastaa
  • Maj 14.8.2013

   Joskus on tullut sellaisiakin settejä tehtyä, mytta koskaan en ole avokadoa laittanut sekaan. Pitääpä joskus kokeilla :)

   Vastaa
 6. Milla 14.8.2013

  justsa surautin, tuoreita mansikoita+mustikoita ja rahkaa+mehukeittoa, nam :D

  Vastaa
 7. hanna 14.8.2013

  Itse laitan myös vehnäleseitä smoothieen niin saa kuituja :) ja mangopalat pakkasesta sopii hyvin joukkoon

  Vastaa
 8. Elena 14.8.2013

  Nää on ihan parhaita välipalajuomia! Siisteintä tietty se, niinku sanoitkin, että kaikki on sallittua! Ja kesäkuumalla, kun ei tehnyt kauheesti mieli syödä mitään, niin nämä olivat ihan pelastus! Kuumalla ilmalla heittelin mukaan vähän jääpalojakin, ellei ollut pakasteesta marjoja tai hedelmiä.

  Vastaa
 9. Ulpu 14.8.2013

  Smoothiet on niin hyviä ja kätsyjä tehdä. Mä sain just jokin aika sitten uuden Wilfan blenderin ja se pelittääkin hyvin. Meillä vaan ei tuo nirso 4 v. suostu maistamaan toisin kuin 1 v. tyttönen, hänelle onneksi kelpaa. 4v. syö kyllä onneksi marjoja suoraan puskasta, mutta sitten en ei enää kelpaakaan, jos ovat olleet pakkasessa ja jonkun seassa… huoh.

  Vastaa
 10. Tiina 15.8.2013

  Ei liity just nyt tähän postaukseen mutta mä menen tänään Ineziin, jee! Pari kertaa aiemmin olen käynyt, viimeksi talvella ja nyt niin monta kertaa katsonut kuola valuen kuvia täältä sun blogista että ihana päästä sinne :)

  Ja edellisen postauksen salaatti näytti hyvältä, halloumi on niin herkkua. Tuota basilika-oliiviöljyä täytyy kokeilla. Saako ihan taviskaupasta?

  Vastaa
 11. Born Grown 15.8.2013

  Ihanan näköistä! Meidän koko perheen herkku on smoothiet! Saimme pari kk sitten Philipsin blenderin, jossa tehoja on hieman enemmän kuin aikaisemmassa OBH Nordican versiossa. Tällä nykyisellä surauttaa jäätkin hetkessä sekaan! :)

  Aika usein lapsia täytyy hieman huiputtaa syömisten suhteen. ;)

  Vastaa
 12. ttuffi- 15.8.2013

  Olen maitoallergikko joten maitoa en käytä, mutta soijavanilijajäätelöä, mantsuja ja banaanin, jos tulee kovin paksua niin mustikka/mansikka/vanilijasoijajogurttia joukkoon ja ne kun surrauttaa smoothieksi ja lopuksi lisää joukkoon kauralesettä tai kaurahiutaleita niin ei kauaa mene kun lasi on tyhjä. Slurps :)

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *