Yhteistyössä Suokon kanssa

Kerron vähän lisää oman vihkisormukseni suunnittelusta ja valmistuksesta eli kuinka homma toimii käytännössä. Edellisessä aiheeseen liittyvässä postauksessa pohdiskelin materiaaleja ja kerroin timanteista. Miten se homma oikein lähtee siitä käyntiin kun on päättänyt valita uniikin sormuksen?

Tilaussormuksen kanssa pitää aina varata vähän enemmän aikaa kuin mallistosormuksen, jonka voi saada suoraan tiskiltä mukaansa. Ensimmäiselle tapaamiselle ei tarvitse varata aikaa, voit siis vaan marssia suoraan liikkeeseen käymään läpi mieluisia materiaaleja, kertomaan omia idiksiä, miettimään sormuksen yleisilmettä ja myöskin se budjetti tulisi päättää. Toista tapaamista varten Suokon korusuunnittelija on tehnyt valmiiksi 3d-mallinnuskuvan tulevasta sormuksesta edellisen käynnin perusteella. Mallinnusten tekeminen kestää 1-2 viikkoa ja niitäkin voi tulla katsomaan ilman ajanvarausta. Sunnittelua jatketaan niin kauan kunnes asiakas on täysin tyytyväinen, jonka jälkeen homma lyödään lukkoon ja itse valmistusprosessi voi alkaa. Suunnitteluvaiheeseen kannattaa siis varata vähän aikaa, mutta nopeimmillaanhan se sujuu jopa viikossa. Minulla itselläni oli ekalla kerralla mukana kuva äitini sormuksesta, jonka perusteella omakin sormukseni suunniteltiin, vaikka joitain pieniä asioita muutettiinkin, niin yleisilme on yhdennäköinen.

 

malli1 malli2 malli3 malli4

Tässä muutama 3d-mallinnuskuva, niistä saa mielestäni tosi hyvän käsityksen siitä miltä lopullinen sormus tulee näyttämään. Kauniita sormuksia näissäkin kuvissa, mutta niistä mikään ei ole se minun sormukseni. Pääsette kyllä kurkistamaan sitäkin, malttia vielä.

Sormuksen valmistamiseen menee aikaan enimmillään noin kuusi viikkoa. Vihkisormuksiin halutaan yleensä vielä teettää henkilökohtaiset kaiverrukset, ehkä sinne halutaan kaivertaa nimet ja päivämäärä tai esimerkiksi jokin kaunis lause rakkaudesta. Suokolla kaikki kaiverrukset tekee ammattitaitoinen taidekaivertaja käsityönä. Me emme halunneet kaivertaa ollenkaan nimikirjaimia tai nimiä, vaan valitsimme päivämäärän lisäksi yhden lauseen. Itse lähtisin hyvissä ajoin liikkelle tämän sormusasian kanssa ja varaisin aikaa reippaasti pari kuukautta, vähän riippuu siitä onko itsellä päässä selkeää kuvaa sormuksesta ja siitä, kuinka nopea päätöksissään on. Mun mielestä koko sormusprosessi on ollut helppo ja vaivaton, olin itseasiassa heti tyytyväinen 3d-kuvaan sormuksestani. Tiedän oman makuni ja päättäminen on yleensäkin minulle helppoa, varmaan tässä tapauksessa myös siksi, että taustalla on se äitini sormus, jota olen jo monet vuodet ihaillut.

Kaikilla Suokon mallistojen timanttisormuksilla on maksuton vuosihuolto, jossa tarkistetaan kiven istutus ja sormuksen yleiskunto. Minua muistuteltiin, että on tärkeää tarkistuttaa sormukset vuosittain, jotta vältytään ikäviltä tapaturmilta, kuten kiven irtoaminen, joita päivittäinen käyttö pidemmällä aikavälillä voi aiheuttaa. Mielummin sitä toki huollattaa sormuksensa ennen kuin mitään ehtii tapahtumaan, vai mitä?

 

-Maj

 

0 Comments

 1. Inkku 1.8.2013

  Huolto on erittäin tärkeä, kuinka paljon harmittais jos alkuperäinen kivi tipahtaisi…

  Ihania sormuksia!

  Vastaa
 2. spagettiolkain 1.8.2013

  Oot ihana livin mainoksessa! Mutta mikä on se ihana huulipuna mitä käytät siinä?! Pakko saada! :D

  Vastaa
 3. kalamuija 1.8.2013

  Ihania sormuksia. Ajattelin jo, että toi eka on sun:) Aikas massiivinen timantti. Mitäköhän tuollainen maksais:) Mulla hyvin saman tyyppinen, mutta valitettavasti vähän pienemmillä timanteilla:)

  Ja onpa sun vatsanahka pysynyt ehjänä ja iho palautunut hyvin kahdesta raskaudesta huolimatta! Kaunis!

  Vastaa
 4. pirre 1.8.2013

  Aivan ihania sormuksia kuvissa! En malta odottaa että millainen sinulle on tehty! Ymmärrän kyllä, jos et halua julkaista sitä ennen häitä, mutta pistäthän kuvan ainakin häiden jälkeen!

  Vastaa
 5. Karamellikukka 3.8.2013

  Koska vietätte häitänne ?

  Teethän häistäkin sitten kun vietetty, oman postauksen, jossa paaljon kuvia :) ?

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *