Meidän mummolan pihalle on tänä kesänä ilmestynyt leikkimökki. Me Miikan kanssa haettiin yhtenä viikonloppuna sinne kalusteet Ikeasta, keittiö ja pöytä+tuolit-setti ja muuta pientä sälää! Leikkimökistä on tullut lastenkeskuudessa hitti! Rebekka touhuilee pikkukeittiössään innoissaan ja Samuel parhaansa mukaan yrittää päästä apukokiksi :”)

 

omppu0

Varmaan joltain teistäkin löytyy tämä Ikean lastenkeittiö? Mun mielestä se on aivan ihana, jos meillä olisi vaan enemmän tilaa kotona…

 

omppu1 omppu8 omppu2

Ja tuo yks kamu vetelee niitä omppuja menemään, kun taas toinen ei suostu edes maistamaan.

 

 

omppu3 omppu4 omppu5

Ruoka olis valmista!

 

omppu7 omppu6   omppu9

Toisinaan säälittää tuo pienempi, kun hänet aina häädetään leikeistä, ”ei saa tulla sotkemaan” ”Samppa on mörkö, juostaan karkuun” ”sut laitetaan vankilaan” mutta odotetaan hetkinen, niin hän kyllä varmasti oppii pitämään puolensa, kehitystä on tapahtunut ja sisarusten painimatsien voittaja ei olekaan aina itsestäänselvyys.

 

omppu10 omppu11

Ja tässä kuvassa nään pojassa 100% oman pikkuveljeni, siis kuin kaksi marjaa! Veljeni, jolta revin niin kovasti hiuksia, että hänelle ilmestyi kalju kohta päähän :”/ No onneksi sisarussuhteemme on nykyisin jo vähän tasapainoisempi. Onko teillä ollut kunnon yhteenottoja sisarusten kanssa tai onko mitää erityisiä kommelluksia, jotka olisivat jääneet mieleen?

 

Hei, kiitos kovasti omppu-vinkeistä edelliseen postaukseen! Nyt vaihteeksi tyttäreni sairastaa, niin ehdin täällä sairastuvalla kokkailemaan jotain pientä ekstraa. Omppukuutioita ja jätskiä, tosin eräälle ei edelleenkään ne omput maistu, jätski kylläkin. Ja iso kiitos, että olette siellä (ja Instagramissa/Facebookissa) piristämässä päiviäni :)

 

-Maj

 

Seuraa blogiani Bloglovinin avulla

0 Comments

 1. Natte 19.9.2013

  Hah, en tiiä miks aivan pakko kertua mut…Muistan aina ku pienenä mun pikkuveli, (saatat tietää tapauksen ;)) jonku riidan päätteeks heitti mua sellasella metallisella kukkamaljakolla selkään ku lähin häntä juokseen karkuun. Kai se aatteli et tuo pitää pysäyttää jollain ku ei ehkä juosten kiinni saa, no pysähyin :) Ei sekään enää varmaan heittäis mua millään…

  Vastaa
 2. Iisa 19.9.2013

  Tuo ikean keittiö on ihan mahtava. Meidän poju tykkää myös ruuanlaitosta ja hän saikin muutama kuukausi sitten brion keittiön, joka mahtuu pienempään tilaan kuin tuo ikean :)

  Vastaa
 3. Katri 19.9.2013

  Olen jo piiitkään seuraillut blogiasi mutta nyt taitaa olla ensimmäinen kerta kun kommentoin!

  Teillä on aivan uskomattoman suloiset lapset ja elämä näyttää niin onnelliselta :)

  Tykkään postauksistasi todella paljon!

  Olisiko mahdollista saada jotain laajempaa postausta tästä lapsienne sisarussuhteesta? Olisi ihan mielenkiintoista lueskella :)

  Ihanaa syksyn jatkoa koko perheelle!

  Vastaa
 4. päivi 19.9.2013

  Olispa ollu lapsena noin kaunis leikkimökki niin sieltähän ei olis malttanut edes nukkumaan lähteä.:)

  Vastaa
 5. "isosisko" 19.9.2013

  Pikkuveljeni on itseäni hieman alle kaksi vuotta nuorempi, mutta silti hävisin jo pienenä kaikki painimatsit. Äitini aina muistuttelee/kauhistelee esimerkiksi sitä kun olin huutanut kurkkusuorana ja pikkuveljeni seissyt vieressä nyrkillinen hiuksia kourassa tai kun painimatsi päättyi siihen kun veljeni puri pikkurilliin verta vuotavan haavan. Tosin olin kovin innokas aina pukemaan pikkuveljen tyttöjen vaatteisiin ja koruihin (todistuisaineistoa löytyy paljon), että ehkä se oli vain sitten kostamista. Semmoinen ”pikkuveli” täällä!

  Vastaa
 6. Wilhelmiina 19.9.2013

  Tuli mieleen lapsuusmuisto omenapuista. Olin siskoni kanssa suurinpiirtein samanikäisiä, kuin sinun lapsesi. Oli talvi ja paljon lunta. Asuttiin keskellä ei mitään, piha täynnä omenapuita. Olin hentoinen ja juoksin siskoani piiloon omenapuuhun, kiipesin sinne yläoksalle, kunnes hups lipsahdin ja jäin henkseleistä roikkumaan oksalle. (silloin oli näirä ihania tikkivaatteita ja toppikset puettin päälle) No siellä roikuin aikani, äitini pelasti, mutta hanki ei kantanut. Joten kiva operaatio oli kertomuksen mukaan:) Eipä siskoni enää ajanut takaa.

  Sinun lapsesi ovat suloisia :)

  Vastaa
 7. Meidän poika on innokas kokkaaja, ja saikin tuon ikean keittiön mummilta joululahjaksi viime vuonna :)

  Vastaa
 8. Meidän poika on innokas kokkaaja, ja saikin tuon ikean keittiön mummilta joululahjaksi viime vuonna :)

  Vastaa
 9. Piia 19.9.2013

  Pikkuveljestä puheenollen.. Oliskin kiva pitkästä, pitkästä aikaa kuulla myös pikkuveljesi kuulumisia.. Häntä ei olekkaan aikoihin blogissa vilahtanut ;)

  Vastaa
 10. NannaK 19.9.2013

  Vau onpa leikkimökeissäkin hienot keittiöt nykyään :)

  Vastaa
 11. Elina 19.9.2013

  Teillä on kyllä uskomattoman suloiset lapset! <3 Ihan sydän sulaa :)

  Vastaa
 12. Miia 19.9.2013

  Oi, leikkimökkileikit olivat ihanaa lapsuusleikeissä. Talvella ne siirtyivät sisälle, ja kaupan muovisäilykkeiden myynti sai jatkua ;) joka kevät oli pakko tehdä ”leikkimökin siivous”, jotta sai leikkiä myös pienellä rikkalapiolla ja minimattopiiskalla :,) voin vain kuvitella kuinka fiiliksissä teidän lapset ovat!

  Vastaa
 13. markka 19.9.2013

  Meillä on isoveljen kanssa ollut oikein kiva viha/rakkaussuhde pienenä. Kostoksi jostain , en nyt muista mistä, jumitin isoveljeni puujamme katolle kaatamalla tikapuut. Velihän tuosta tykkäsi ja heitti minua vasaralla päähän. :D Toinen hauska juttu oli myös kun jäällä leikkiessämme upposin heikkoihin jäihin, ja isoveli lähti vain juoksemaan karkuun eikä jäänyt auttamaan :D Onneksi kolme veljeä on opettanut meikäläisenkin pärjäämään elämässä :D Tarvitaan vähän emännän otteita, että veljet sai kuriin.

  Vastaa
 14. Miims 19.9.2013

  Voi kyllä vain :D multa löytyy kaksi pikkuveljeä joista nuorempi oli aika kauhea tapaus pienenä ! Kun se suuttui niin se oikeasti suuttui ! Kerran ärsytin veljeäni oikein kunnolla kun ilkuin voitettuani Crash Team Racing pelissä hänet,tämän seurauksena veljeni nappasi seinästä rikkaimurin varren ja naama tulipunaisena vihasta ja hampaat irvessä hän lähti juoksemaan minua kohti. Onnekseni olin veljeäni nopeampi ja pääsin turvaan äitin ja iskän makkariin kun sain oven nipin napin kiinni. Jos en olisi saanut niin vastineeksi olisi tullut sataprosenttisen raivon vallassa olleelta pikkuveljeltä isku rikkaimurin varrella minua päähän :D

  Vastaa
 15. Anna 19.9.2013

  Siis voi apua,teillä on varmaan maailman suloisimmat lapset! IIK :’) poitsu on niin syötävän suloinen etten kestä! Ja rebe tottakai myös ;-) kyllä on hyvät geenit saaneet!

  Hyvää syksyn jatkoa <3

  Vastaa
 16. Juumi 19.9.2013

  Hih kaverillani on n. pari vuotta nuorempi pikkuveli. Hän joutui aina olemaan postinkantaja tai koira, kun leikkeihin hänet piti ottaa, mutta eihän hän osannut leikkiä oikein ;) Noh ihan normaali nuori aikuinen hänestäkin tuli, vaikka koirana piti ollakin :D

  Vastaa
 17. Riikka 19.9.2013

  Tässä aika hyvin aiheeseen liittyvä artikkeli sisarussuhteista ja -kilpailusta :)

  http://www.rawr.fi/2013/09/sibling-rivalry/

  Vastaa
 18. Aino 20.9.2013

  Meillä on pikkuveljen kanssa käyny tapaus, jossa veli varasti multa vappuserpenttiiniä ja lähdin jahtaamaan tätä. Rappusten yläpää kuitenkin sattui eteen ja veli meni kyykkyyn, jolloin näin tilaisuuden tulleen ja tönäisin hänet alas. Tää on jääny tosi hyvin mieleen, koska se säikäytti kaikki ja jälkeen päin ei voi kun ihmetellä. Huh onneks ei sattunu mitenkään pahasti :D

  Vastaa
 19. Sanna L. 20.9.2013

  Muistan kun pienenä kirjoitin kirjeitä tai esitelmiä perheestä niin aina toivoin että pikkusiskon olisi voinut vaihtaa veljeen :-D Mieluiten isoveljeen. Enää en ole samaa mieltä! :-)

  Vastaa
 20. Meiltäkin löytyy tuo Ikean keittiö, tosin ilman sitä mikro-yläosaa. Se on ollut todella hitti pojan leikeissä, vaikka tämä on vasta 1,5v. Ja kestää myös satunnaiset päällekiipeilyt yms., mikä on liikkuvaisen ja ehtiväisen täystuhotaaperon kanssa selkeä plussa.

  Ja keittiötä on ihana laittaa, ostaa sinne leikkiruokia ja etsiä kirpputorilta pieniä puukauhoja tms. lisärekvisiitaksi. Äitikin pääsee leikkimään!

  Keittiö käyttäjineen ja oheistavaroineen vilahtaa ainakin täällä:

  http://kideblogi.fi/ilmansinuaolenlyijya/2013/08/18/arkea-vain/

  Vastaa
 21. Ninni 20.9.2013

  Ihania postauksia taas :) Mä olin välillä kauhee isosisko lapsena mun 2 vuotta nuoremmalle pikkuveljelle. Kerran kun se ei TOTELLU mua niin tönäsin sen vessanpönttöö päin :/ sitä kyllä harmiteltiin kun oikeesti sattu.. Kerran velinen sai leikkiä mun ravihevosta, laput silmille ja ravia pitkin kotia :D sitten kun se oli niin hyvä hevonen niin sai palkinnon… annoin sitten kissanruokakupista kuivamuonaa ja sanoin että nyt saa keksin suuhun :D nyttemmin, aikuisiällä, meillä on vähän rauhallisempi meininki :D ..välillä!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *