Meillä on pieni koti, kerrostalokolmio, jossa asuu pysyvästi neljä henkeä, välillä lastenhuoneen yläsängyssä käy nukkumassa viides ja onhan meillä pieni Teppo-koirakin. Romua, krääsää, tarpeellista ja tarpeetonta tavaraa on tietysti joka nurkka täynnä, vaikka onneksi ollaan päästy jo eroon sittereistä ja muista vauvanjutuista. Toisaalta kun luin tämän, ajattelin, että ihan turha valittaa yhtään. Marko Paananenkin neuvoi sisustusohjelmassaan, että jos olet shoppailija, sinun täytyy olla myöskin poisheittäjä. Jokaisessa asunnossa on se tietty määrä säilytystilaa ja kun se tulee täyteen, niin vanhoista täytyy luopua ennenkuin hankkii mitään uutta, sehän on ihan faktahomma.

Kauhistelin ”vauvaromua” tässä postauksessa ja päätin että remontti alkaa kun ”vauva” ei enää nuku pinniksessä, mutta siellähän se edelleen nukkuu… En ole suonut kauheasti ajatuksia makuuhuoneellemme, se vaan on, ei tosiaan mikään kaunis kammari. Tänä aamuna kuitenkin sain pienimuotoisen slaagin ja siirtelin tavaroita vimmatusti paikasta toiseen, jälkikäteen oikein nauratti, että miten minun kokoiseni nainen saa siirrettyä parisängyn ja raskaan peilin ym. kamat ihan yksin! Helposti, kun on tarpeeksi vimmoissaan ;D

 

makkari1 makkari2 makkari3

Mun aikaansaama uusi järjestys. Peili ja pinnis olivat ennen toisella puolella huonetta, mutta koko muutosta on varmasti vaikea kuvista oikein edes hoksata, kun enhän tietenkään ottanut ”ennen-kuvia”.

 

makkari4 makkari5

Ensimmäiseksi pitäisi maalata seinät, suunnitteilla on päätyseinään tapettia tai erisävyinen maali, mitä muissa seinissä. Kattolamppuja alan etsimään nyt samantien ja tietysti haluan myös yövalon, sillä en ole kohta neljään vuoteen(!!!) lukenut illalla sängyssäni kirjaa tai lehteä, voi pojat minulla on sitä ikävä! Peilin ja lipaston heivaan pois, tilalle sitten jotain muuta. Loppujenlopuksi en haluaisi säilyttää huoneen nykyisistä tavaroista mitään, paitsi ehkä kuvat ja pöytälampun.

 

makkari6

Pinnis vie aika paljon tilaa. Jospa me joulun aikoihin päästäisi siitä eroon, ainakin niin me haaveillaan.

 

makkari7 makkari8

Muutos, joskus pelkästään kunnon siivous tuo aina piristystä, mutta pakko sanoa, että olen nyt lopen kyllästynyt koko makkariin, mikään ei auta. Voisiko joku heilauttaa taikasauvaansa ja muuttaa meidän makkarin tämmöiseksi? Kiitos jo etukäteen <3

 

-Maj

 

0 Comments

 1. Essi 26.9.2013

  Pläh, niin tuttu toi kyllästymisen tunne! Mulla on just sellanen koko meidän kotia kohtaan.. Mutta teillä näyttää kivalta!

  Vastaa
  • Maj 26.9.2013

   Joo välillä se tunne tulee voimakkaammin, välillä vähän lievempänä. Lasten kanssa kotosalla ollessa omat nurkat tulee välillä turhankin tutuiksi vai mitä?

   Vastaa
 2. Satu 26.9.2013

  Minusta teidän makkari on miljoona kertaa kodikkaampi kuin tuo mistä haaveilet! Mutta tiiän, aika ajoin tulee kyllästyminen siihen omaan..

  Vastaa
  • Maj 26.9.2013

   EIKÄ! Toi ois unelma <3

   Vastaa
 3. inkku 26.9.2013

  Oikeen on raikkaan näköinen. Kyllä te vielä ehditte ilman pinnasänkyä nukkua, aika menee niin sukkelaan.

  Vastaa
  • Maj 26.9.2013

   Totta, niinhän se on <3

   Vastaa
 4. Tellimaria 26.9.2013

  Oi, teidän makkari näyttää tosi ihanalle. Rauhalliselle ja vaalealle :)

  Kiitos superpaljon tästä postauksesta ja linkistä kammottaviin koppiasuntoihin, just manailin mielessäni meidän 90 neliötä liian pieneksi neljälle hengelle. En manaile enää, vaan ryhdyn aktiivisemmaksi poisheittäjäksi (Marko <3)!

  Mukavaa päivää Maj!

  Vastaa
  • Maj 26.9.2013

   Kiitos itsellesi, kyllä Marko tietää ;) Varaa pöytä kirppikseltä ;)

   Vastaa
 5. Sara. 26.9.2013

  Mahtuiskos tuo pinnis sinne lastehuoneeseen? Me nimitäin siirrettin pienempi nyt alkukesästä nukkumaan isoveljen kanssa pinniksineen samaan huoneeseen ja yllättäen (muutaman viikon hulinoiden päätteeksi) hän nukkuukin siellä oikein hyvin. Olin itsekkin ajatellut etten uskalla tai että siirtyy sitten heti kerrossänkyyn ja olin aivan älyttömän yllättynyt, miten sutjakasti muutto kävi.

  Kieltämättä tässä ollaan nyt pari kuukautta ihmetelty miehen kanssa tätä meidän omaa huonetta. Ja just niitä yölamppuja ja sängyssä oleskelelemisen mahdollisuutta lasten nukkumaanmenoajan jälkeen. :D kohta sitten loppuu tämäkin ’ilo’, kun saadaan uusi tuhisija kainaloon :)

  Vastaa
  • Maj 26.9.2013

   EI mahdu :D Tai mahtuis, mutta sitten pitäis luopua lipastoista tai jotain… Lapset saa pian alkaa nukkumaan vierekkäin tuolla alapedissä, saapas nähdä miten onnistuu :) Rebekka tosin voi mennä jo yläsänkyynkin, jos on tarvis. Oma makkari on luksusta, iltapala sängyssä lehden kanssa, aiii että!

   Vastaa
 6. Katri 26.9.2013

  Ihana makuuhuone teillä! Niin raikas ja valoisa. Mikä on tuo valaisin?

  Vastaa
  • Maj 26.9.2013

   Se on Eero Sairaisen suunnittelema Kuutamo-valaisin :)

   Vastaa
 7. Eevis 26.9.2013

  Voi että näitä sun postauksia on niin kiva lukea; olet luonteeltasi niiiin samankaltainen kuin itsekin olen ja nauroin ihan väärässä, kun luin tätä makkaripostausta. Itsekin olen useaan otteeseen aivan ex tempore vaihtanut sohvan ja kaapin paikkaa ja miehen tullessa kotiin, on vaan todennut, että ”jaahas…vissiin rouvalla ollut taas jotain ylimääräistä stressiä tai ahdistusta, kun on huonekalut tunnissa vaihtaneet paikkaa.. ” Itse siis todella usein menetän hermoni sisustukseen tai epäsiisteyteen, kun olen streessaantunut tms.

  Mutta joka tapauksessa, on ihanan helpottavaa huomata samankaltaisia ihmisiä olevan olemassa ja voin kyllä sanoa, että sait jälleen kerran hymyn huulilleni, vaikka tosiaan voin niin hyvin myötäelää tuossa sinun ”makkari-slaagissasi”. Ja kaiken kaikkiaan, oikein raikkaalta näyttää makkari tällä hetkellä..joten älä heti huomen aamulla ainakaan uusiksi kaikkea laita. :)

  Vastaa
  • Maj 26.9.2013

   Hahaha :D Mihinkään en oo toistaiseksi koskenut uudelleen :D Saas nähdä nyt miten muijan käy… Joko ensi viikolla aletaan säätämään uudelleen, hih!

   Vastaa
 8. WhiteLily 26.9.2013

  Niin tutulta kuulostaa, kiva etten ole ainoa, jolla joskus vähän stressi ja ahdistus purkautuu noin! :) Jos ei huonekaluja siirrellä niin sitten vaikka niitä tuikkuja, vaihdellaan tyynyjä, mattoja, järjestellään purnukoita.. Ihan sama kunhan sen jälkeen on parempi olo. Antaa miesten pyöritellä vaan päitään ;)

  Sisustusintoa ja mukavaa loppuviikkoa :)

  Vastaa
 9. Miia 26.9.2013

  Moikka!

  Tosi kivalta näyttää! Ja joskus pienikin muutos piristää :)

  Mulla olis muutama kysymys, eli mistä tuo makkarin matto on? Ja sitten, osaisitko suositella jotain järkevän hintaista ja hyvää järkkärikameraa? Mihin sais sellaisen objektin mikä tuo valoisuutta? (Ja kuten saatat huomata, en todellakaan tiedä kameroista mitään, mutta kuvata tykkään :) )

  Vastaa
 10. Mirka 26.9.2013

  Minulle tulee aina syksyisin hirveä sisustusvimma.. Nyt onkin hankala paikka, kun sovittiin miehen kanssa että tähän asuntoon ei hankita enää mitään uutta. Uusi asunto siis etsinnässä, jotta saisi sisustaakin uusiksi!

  Miten olette muuten ajatelleet tulevaisuudessa Samuelin nukkumisen? Nukkuuko teidän huoneessa (jos kyllä, kuinka pitkään?) vai ”muuttaako” siskojen kanssa samaan huoneeseen? Vai hankitteko kenties isomman asunnon? :)

  http://mbabysteps.blogspot.fi

  Vastaa
 11. Elina 28.9.2013

  Mihinkäs muuten ajattelitte pinniksen laittaa? Myyntiin? Voin tarjoutua ostajaksi jos luopuisitte jo marraskuussa. ;D

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *