Eilen verkkarit jalassa. Noh, tänään myös verkkarit jalassa. Melkeinpä poikkeuksetta arkiaamuisin päälleni hakeutuu verkkarit tai legginsit, joskus ehkä juoksutrikoot.Nakerot ja koira messissä painellaan hiekkalaatikolle ihmettelemään maailmanmenoa, useimmiten vielä tasan kello 10:00. Tänään olin iltapäivällä niin kulahtanut, väsynyt ja suklaanhimoissa, että päätin iltasella virkistäytyä sateessa juoksemalla, toimi piristyksenä paremmin kuin, että olisin lököttänyt sohvalla syömässä suklaata. Sain Instagramissa viestiä, että muillakin meinaa väsyä pukata näin syksyllä, kiitos vaan tsempeistä :)

jos suklaa alkaa olla päivittäinen pahe, se kannattaisi vaikka vaihtaa omppuihin ja jos ei omasta pihasta saa omppuja niin koittakaapa huudella niiden perään facebookissa, sillä monilla tuntuu olevan omenoita riesoiksi asti. Meidän anoppilan omenoista on puristettu maailman parhaimman makuista mehua, niistä on tehty omppukaura-paistosta ja nautittu ihan vain sellaisenaan, nam!

 

om2

Verkkarityttö. Vanhat Air Maxit jalassa ja tuo takki on hankittu joskus Samuelin odotusaikana.

 

om1

Sanokaapa mitä kaikkeea hillon, mehun ja sen paistoksen lisäksi näistä kavereista voisi tehdä? Jotain helppoa? Jotain suhteellisen nopeaa?

 

-Maj

0 Comments

 1. Joy 18.9.2013

  Omenariisipuuroa! On tosi hyvää kylmänä maidon kanssa.

  Vastaa
 2. E 18.9.2013

  Kuivattuja omppuja! Niitä on vielä kivampi sitten mutustella suklaan sijaan :) Siemenkodat vaan pois, ja siten omput ohuiksi renkaiksi. Kuivuvat muutamassa päivässä huoneenlämmössä esim. naruilla roikkuen, tai sitten yön yli 50 asteessa uunissa.

  Vastaa
 3. Hanna 19.9.2013

  Uuniomenoita voitaikinassa…. Omenaporalla keskus pois, kuori omena, laita voitaikinalevyn päälle ( 1/2 valmiista taikinalevystä, jos isoja omenoita), omenan reikään voita, sokeria ja kanelia sekä pähkinää. Nyytti kiinni ja voitele munalla. Paista uunissa 200asteessa, kunnes kauniin kypsiä, siihen kaveriksi vanilijajäätelö tai vanilijakastike, mums….. kaloriherkku, mutta hyvää…

  Vastaa
 4. Foxy 19.9.2013

  Suomalaiset omenat on ihania myös smoothieissa :)

  Vastaa
 5. avista 19.9.2013

  Aivan ihana tuo takki, mä haluisin aamulla kääriytyä tollaseen kun painellaan viemää esikoista kerhoon.

  Vastaa
 6. Maja 19.9.2013

  Omppukiisseliä!

  Vastaa
 7. Ninnu 19.9.2013

  Omenasosetta! niin hyvää puuron, maustamattoman jugurtin kanssa ja säilyy pitkään :)

  Vastaa
 8. Emppu 19.9.2013

  Itse lohkon omenaa välillä myslin sekaan niin on enemmän pureskeltavaa! Myös ihan perinteinen hedelmäsalaatti kaipaa mielestäni aina omenaa. Herkkupäivinä kuorrutan hedelmäsalaatin monesti vanilijakastikkeella ja kesällä söin sitä vanilijajäätelön kanssa!

  Vastaa
 9. Eve 19.9.2013

  Mä oon tykästynyt omenaraasteeseen! Herkkua ja sopii myös porkkanaraasteen sekaan ja esim. protskupannarin päällä omenaraaste on hyvää. Mutta parhaita nuo omenat on tuollaisenaankin :) (jos teet esim. omenaraastetta laita vähän sitruunamehua päälle niin ei tummu)

  Vastaa
 10. Kiki 19.9.2013

  Tosi nopea ja helppo herkku on pilkkoa omenoita suht pieniksi kuutioiksi ja paistaa pienessä nokareessa voita kattilassa niin, että kuutiot pehmenee. Sitten vain kanelia oman maun mukaan kuutioiden päälle, pyöräyttelee kattilassa ja lopuksi kaikki kippoon vaniljakastikkeen kera. :) Eikä ole edes kovin epäterveellinen, koska vaniljakastikkeistakin voi valita sen vähiten sokeria sisältävän ja itse omppuihin ei tarvitse sokeria lainkaan!

  Vastaa
 11. Juuli 19.9.2013

  Freesin asun oot saanut verkkareistakin aikaan :)!

  Mä teen omenoista joku omppusosetta (keitän vedessä ja soseutan, ei mitään extra-aineita) tai sitten piirakkaa. Tää resepti on maailman helpoin, kantsii kokeilla:

  Piirakka (pellillinen, piirakkavuokaan riittää puolet aineista)

  200g voisulaa

  4dl jauhoja

  4dl sokeria

  4dl piimää/jugurttia

  1tl soodaa

  Sekoita ainekset ja kaada pellille.

  Muruseos:

  50g pehmeää voita

  1dl jauhoja

  1dl sokeria

  (+ halutessaan kaurahiutaleita, mä oon laittanut vaja desin).

  Pilkotut, kaneli-sokerilla maustetut omenat (voi halutessaan esikypsentää pannulla voissa) ja muruseos pohjan päälle ja uuniin 200 astetta n. 30 minuuttia. Ja on hyvää ;). (Mutta menee samaan terveydellisyydessään samaan kategoriaan suklaan kanssa, joten ei ole se kaikista paras vaihtoehto ;).

  Vastaa
 12. Mirri 19.9.2013

  Omenavispipuuroa ;)

  Vastaa
 13. Essitt 19.9.2013

  Meilläkin on kovasti koitettu tehdä omenoista kaikkea etteivät vain ehtisi pilaantumaan. Juurikin tänä aamuna pehmennettiin omenakuutioita pannulla hunajan kera ja syötiin aamupuuron kanssa. Lisukkeeksi kanelia :) Terveellinen, hyvä herkkuaamupala!

  Vastaa
 14. Lauraa 19.9.2013

  Mulla todettiin 4-vuotiaana pari allergiaa, mukaan lukien omena. Monta vuotta haistelin vaan niitä, koska syömisen jälkeen on aina alkanu kutittaa suuta ja kurkkua. Ja mä rakastan omenoita. Nyt, melkein 14 vuotta myöhemmin uskalsin maistaa ja enää ei kutita! Emmä toki oo montaa omenaa kerralla oo syöny, mutta kummiskin.

  Vastaa
 15. Born Grown 21.9.2013

  Voi miten ihanan väriset saappaat teillä kaikilla on!

  Omenasta saa tehtyä myös hurjan hyvää omenavispipuuroa! Oletko koskaan maistanut? :D

  Vastaa
 16. Paula 22.9.2013

  Ihanan syksyinen asu! Pehmeen ja lämpimän näkönenki!

  Rahkan tai maustamattoman jugurtin kans on ihania just noi onppukuutiot tai viipaleet. Mä teen ne laiskasti mikrossa. Lautaselle vaan ompun paloja kuorineen ja tilkka vettä ja kanelia päälle ja vaikka farionisokeriaki.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *