Eilen se sitten vihdoin tapahtui, menin treenailemaan ensimmäistä kertaa puoleen vuoteen. Viime huhtikuussa kärsin ikävistä oireista, huimauksesta, oksentelusta ja korkeasta leposykkeestä. Minulla oli niin paljon kaikenlaista meneillään päällekäin, että olin aivan uuvuksissa. Nuorempi lapseni myös heräsi öisin ihan jatkuvasti, joten kärsin univajeesta. Säännöllinen kuntosaliharjoittelu oli ensimmäinen asia mistä sitten luovuin. Nyt on tilanne rauhoittunut, saan paljon paremmin yöllä nukuttua ja minulla on vihdoinkin viikossa ne pari päivää, jolloin voin tehdä työni rauhassa.

Jännitystä oli siis eilen ilmassa kun kipaisin ystäväni ja personal trainerini Anun luokse Leidiin. Anu veti minulle kiertoharjoittelu-tyyppisen treenin tällä kertaa jumppasalin puolella. Hän oli laittanut valmiiksi 4 eri pistettä, joissa oli jokaisessa oli kolme eri liikettä. Tätä sanotaan itseasiassa kai patteritreeniksi, right? Yhtä kolmen liikkeen patteria vedettiin läpi yhteensä kolme kierrosta ja jokaista liikettä tehtiin aina minuutti. Jokaisessa neljässä patterissa oli yksi aivan ”killeriliike”, johon liittyi raskaita hyppyjä tms. Tein treenin omien voimieni mukaan, jos en jokaiseen hyppyyn kyennyt, niin sitten vaihtoehtoisesti astelin. Tiedättekö mitä, mulla oli ihan älyttömän hauskaa!

 

kuntosali Leidi

Tätä treeniä pääsee testaamaan Leidillä Anun vetämällä LeidiPower-tunnilla joka keskiviikko klo.12:15.

 

leidi2

Ikävä kyllä tässä puolen vuoden aikana voimani ovat vähentyneet – ja samoin kestävyys, mutta joka viikkoinen lenkkeilyni on kuitenkin pitänyt aerobista kuntoa hiukan yllä. Ihan kaikista pahimpia liikkeitä oli ne hypyt – ja toiveenani onkin, että mamma pystyy taas hyppelemään, tarvittaessa vaikka kolme kerrosta rappuja tänne asuntoomme :D

 

leidi3

Helpoimpia liikkeitä minulle oli kahvakuulalla ja tangoilla tehtävät rauhallisemmat liikkeet. Painot olivat pienet, mutta eiköhän se tästä. Arkiliikunta ja lenkkeily on pitänyt jalat paremmassa kunnossa mitä kädet, joissa on voimakato käynyt. Samuel-vauvaakaan kun ei tarvitse enää niin paljoa kantaa ;)

 

leidi4

Ihan hirvittävä perusliike, tehkääpä tätä kolme minuuttia täydellä teholla?

 

leidi5

Itseäni harmittaa hirveästi kun viime keväänä tuli se totaalinen stoppi treeniin ja nyt on totuteltava ikäänkuin alusta asti kaikkeen. Anu  sanoi kauniisti, että mun pitää vain ajattella, että mikään ei mene hukkaan, sillä ne viime vuotiset treenit ovat terveyspankissa jemmassa ja nyt vaan jatketaan siitä mihin jäätiin. Liikuntaa ei pidä suorittaa ja oma kroppa ei tule koskaan valmiiksi. Niinhän se on <3 Nyt on siis erittäin hyvä aika aloittaa kerryttämään omaa terveystiliään vai mitä?

 

 

-Maj

 

0 Comments

 1. Piia Lindblom 24.10.2013

  Ihanaa mä ehkä sain tsemppiä sun jutusta!! Mulla on ollu melko sama tilanne pahoine oloineen ja huimauksineen jotka alkoi keväällä synnytyksen jälkeen… Ehdin käydä muutaman kerran salilla ja sitten tuli stoppi! Nyt on aika kokeilla uudestaan!!! Sulla on muuten ihana blogi johon olen koukussa!

  Vastaa
 2. Kikka 24.10.2013

  Heippa! Kiva, että oot löytäny taas uhreilun ilot.

  Oon lueskellu sun blogia jo useamman vuoden ajan, ja pakko kyllä myöntää, että ainaiset Samuel & Rebekka <3 <3 -tekstit muiden jeesustelujen lisäksi ei oikeen nappaa, kun niitä päivä toisensa jälkeen lukee. Varmasti rakastat sun lapsia, mutta ei kaikki muut välttämättä rakasta. Susta huomaa, että oot henkisesti kasvanu kauheasti, mikä on toki lapsien kannalta hyvä. Blogista en tiedä. Entiset aiheet, ja blogin tekstien vaihtelevuus viehättivät enemmän. Olisi kiva saada alkuperäisestä magicboxxista useammin esim. kauneudenhoitoon, päivänasuun, ulkonäköön tai muuten vaan "vanhaan maj:in" liittyviä postauksia. Nykyistä kun voisi mielestäni verrata mm. Suomen lakien lueskeluun kuvien kera.

  Okei, nyt kommentti kuulostaa ilkeältä, vaikka sen ei sitä pitänyt olla. Toivottavasti en pahoita sun mieltä, halusin antaa vain rakentavaa palautetta. Toki voi olla, että nykyinen blogi viehättää enemmän sun kanssa samassa elämäntilanteessa olevia naisia ja perheitä, ja niin varmaan onkin blogin suosiosta päätellen. :)

  Vastaa
  • Sellasta se vaan joskus on 24.10.2013

   En olisi ikinä uskonut kirjoittavani tätä, mutta… ymmärtänet asian sitten, jos ja kun sinulla on oma perhe! Kun jaloissa pyörii pari alle metrin mittaista tyyppiä, niin valitettavasti kauneudenhoito ja päivän asut jäävät usein arjessa toissijaisiksi seikoiksi, halusi tai ei. Terv. nimim. Nukahdin taas eilen itsekin lasta nukuttaessani ja heräsin aamukolmelta verkkarit jalassa ja rillit nenällä. Hups :D

   Vastaa
   • Annika 24.10.2013

    Hei,

    …kaikkia on vaikea miellyttää ja toki varmasti läytyy muita blogeja,jos aiheet ei kiinnosta.

    Tämä on ensimmäinen kerta,kun kommentoin,vaikka blogiasi olen innolla seuraillut jo pidemmän aikaa.Välillä vaan ”sattuu” korvaan nämä ”nurisijat”,milloin mistäkin,on se sitten tekstin aihe,vaatelahjat,palkkiot tms.Suoraan sanottuna mitä se kenellekkään itseasiassa kuuluu?

    Jokainenhan voi kokeilla halutessaan samaa ja pistää blogin pystyyn ja testata kuinka ”helppoa” rahantuloa se on :)

    Itse kirjoitan blogia ja en todellakaan rikastu sillä,eikä ole tarkoituskaan,lähinnä kirjoittelen fiilispohjalta ja vähän muistinkin virkistykseksi,painottuu lähinnä tuonne treenaamiseen,vaikka täälläkin neljä lasta ympärillä häärää :)

    Itse olen vilpittömästi iloinen puolestasi ja minusta on kiva lukea tekstejäsi.Vaikutat vilpittömältä ja lämminsydämiseltä ihmiseltä.

    Toivon kovasti tsemppiä uudestaan urheilun saralla ja Mukavaa syksyn jatkoa sinulle ja koko perheelle! <3

    Vastaa
  • Ida365 24.10.2013

   OH MY GOD vai että rakentavaa palautetta!??! :——D että omien ihanien lasten hehkutusta liikaa ja muutakin ”jeesustelua”??!? WHAAT

   Vastaa
   • Maj 24.10.2013

    Aamen vaan sullekin Ida! :*

    Vastaa
 3. Sonjak 24.10.2013

  Ihana kamala yleisliike! Tullut itselleni tutuksi

  kans viimeisen kuukauden aikana, ensimmäisellä kerralla meinas oksennus lentää kun piti tehdä niitä monta sarjaa! :D seuraavalla kerralla meni jo paremmin, tsemppiä sinne myös :)

  Vastaa
 4. susku 24.10.2013

  Hassua, miten erilaisista asioista tykkäämme ja innostumme.

  Musta taas on ihanaa lukea perhe-elämään ja lapsiin liittyviä juttuja :)

  Vastaa
 5. laura 24.10.2013

  vitsi miten upee kroppa sulla on! oon ihan kade :)

  Vastaa
 6. essiessi 24.10.2013

  Yähh yleisliike, itselle tutumpi nimellä burpee, ehkä maailman kamalin liike :D Mutta niiin tehokas kyllä! Tsemppiä treeneihin :)

  Vastaa
 7. Sari 24.10.2013

  Ihana pirtsakka treeni postaus, näitä lisää!:) Tykkään kyllä sun blogista muutenkin, ihanan monipuolista juttua ja sieviä kuvia. Tsemppiä!

  Vastaa
 8. Anonyymi 24.10.2013

  Sulla on kyllä tosi ihana blogi ja hyvistä aiheista kirjottelet! tosi upea kroppakin sulla! sinun postauksia on aina todella mukava lukea ja tämäkin oli tosi tsemppaava :) voisitko joskus tehdä videopostauksen lapsiesi kanssa tai vaikka päivä kuvina postauksen ja sellainen kuvapostauks missä lukijat sais toivoa mitä kuvaat esim hammasharja, meikit yms? :)tsemppiä!

  Vastaa
 9. emmi 24.10.2013

  Terveystiedon tunnilla aina sanottiin, että terveys ei varastoidu :) eli jos onkin liikkunut ja sitten lopettaa niin ei ole ns terveyspankkia. En kyllä ymmärtänyt sitä pointtia ihan :)

  Vastaa
  • Vim 25.10.2013

   Ainakin siltä kantilta ”terveyspankki” on totta, että jos on joskus ollut hyvässä kunnossa, ja päässyt rapistumaan, sitten uudelleen aloittaessa kunto nousee taas nopeammin verrattuna tilanteeseen jos olisi aina ollut huonokuntoinen. Kestävyyskunnosta en ole ihan satavarma, mutta ainakin lihaskunnossa ja voimassa tämä on totta.

   Vastaa
 10. Satu 24.10.2013

  Hei wauu, mäki liityin just Elixialle ja oma haaveni ois saada tehtyä sellainen kokonaisvaltainen elämänmuutos, tietkös! :D Ravitsemus ja liikunta sulassa sovussa, keho ja mieli kiittää. Eikä niistä lihaksistakaan haittaa ole. :D

  Kerropas meille vähän, mitä haet treenilläsi ja millainen treeniohjelma sulla on! :) Mun pitäisi nimittäin omaa treeniohjelmaa vähän fiksailla, ja olisi kiva saada vähän vinkkejä sen tekoon (jos meillä olisi edes hieman samankaltaiset tavoitteet).

  Vastaa
 11. Meri 24.10.2013

  Argh..hirvee toi yleisliike! Jos noita tekee, viimesiä hyppyjä tehdessä tuntuu ku kroppa olis sementtiä :D Hienoa ku oot päässy taas treenailemaan ja saanu oireille jonku syyn. Itelläni on tällä hetkellä toi univaje-vaihe päällä…muisti pätkii ankarasti ja päätä särkee melkein joka päivä. Oon alottanu väsymyksestä huolimatta säännöllisen salitreenin ja pumpissa käymisen ja todennu, että se on paras mun järjen koossa pitäjä tällä hetkellä (ja tietyllä lailla lepohetki, koska päivisin en kuitenkaan nukkumaan pääse). Lisäks ekaa kertaa elämässä tiiän miltä se euforinen olo kunnon liikunnan jälkeen tuntuu :)

  Tsemppiä treenailuun!

  PS Toi sun tukka on MAKEE!

  Vastaa
 12. sape 24.10.2013

  Oi, mitkä ja mistä on noi kengät? Aivan ihanat!

  Vastaa
 13. Mirka 24.10.2013

  Tiedän niin tuon tunteen! Itselläni oli kanssa todella hyvä drive treenien suhteen, kunnes sitten ylenpalttisen väsymyksen takia tuli kahden kuukauden tauko. Vaikka se on sinäänsä niin lyhyt aika, niin kyllä siinä kerkeää itsensä huonoon kuntoon päästämään! Nyt on kuitenkin treenit taas aloitettu joten eiköhän tämä tästä! :)

  http://mbabysteps.blogspot.fi

  Vastaa
 14. Anu Mäkinen 24.10.2013

  Hei Emmi !

  Selvennyksenä kommenttiin ” kuin laittaisi rahaa terveyspankkiin”, tarkoitin lähinnä positiivisena tsemppauksena Majlle sitä, että liikunnan harrastaminen ei mene koskaan hukkaan, eikä liikaa kannata murehtia taukoa. Mitä kauemmin on liikunnut aikaisemmin ja mitä parempikuntoisesta ihmisestä on kysymys, myös palautuminen treenitauon aiheuttamasta kuntotason laskemisesta, on varmasti nopeampaa.

  Se on totta, että ” oikeasti ” ei voi kuntoilla varastoon, kunpa voisikin.. :) Eli ihan kirjaimellisesti en sitä niin tarkoittanutkaan. Toivottavasti selvensi asiaa :):)

  T. Anu

  Vastaa
 15. Marika 24.10.2013

  Oot niin hoikka! Ihana! Kumpa minäkin näyttäisin tuolta pitkän tauon jälkeen ;) tsemppiä maj! <3 blogiasi on kiva lukea, vaikka olenkin paljon nuorempi eikä lapsia vielä ole. Silti lempi postauksiani ovat ne lasten talvivaatteet yms :D

  Vastaa
 16. minä 26.10.2013

  hei, mua kiinnostaa noi sun oireet, jotka sula oli. Kävitkö lääkärillä, mitä ne sanoim, mikä se on? Kun mullaki on ollu jo pitkään samanllaiset oireet ja just toi et sykke on liian korkea, sydän hakkaa hullun lailla.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *