Eilisessä postauksessa kerroin, että sisarukset nukkuivat ekaa yötä lastenhuoneessa ihan kaksin. Aloin taas vaihteeksi vimmalla siirtelemään huonekaluja, tietenkin illalla, juuri kun mun olisi pitänyt tehdä kaikkea muuta mm. laittaa lapsia iltapesulle. Minkäs teet, kun ispiraatio iskee, niin on yksikertaisesti vain toimittava. Mulle ollaan ehdoteltu jo aikaisemmin lukijoiden sekä oman äitini toimesta, että siirtäisin Samuelin pinniksen lasten huoneeseen, mutta olen ollut sitä mieltä, että a) huone on liian ahdas ja b) eikä me tarvita mitään välivaiheita. Päätin kuitenkin testata ja toimiihan se, mutta toki sieltä huoneesta piti roudata jätesäkillinen tavaraa kierrätykseen ja myös sellainen punainen rullilla oleva hyllykkö, se menköön autotalliin.

 

lh1

Ikkunan alla olevia lipastoja hinattiin oikealle ja hyllykköä siirrettiin enemmän kohti ovea, näin saatiin sopiva kolonen pinnasängylle. Voitteko kuvitella, että tässä pitkulaisessa huoneessa on nyt nukkumapaikka neljälle? :D Eikä huone ole edes mitenkään kovin iso, eikä se toisaalta tunnu muutosten jälkeekään kovin ahtaalta. Aina sitä tulee valitettua, että asunnossa on aivan liian vähän tilaa, mutta kuten aikaisemminkin olen todennut se on vain järjestelykysymys tai yksinkertaisesti tavaraa on liikaa.

 

lh2

Siellä se Samppa nukkui – ja loistavasti nukkuikin. Hän huuhteli äitiä paikalla vasta aamulla, kello 7:45 ja siinä samassa Miika tajusi, että ei tainnut herätyskello pelittää tänä aamuna, hups!

 

lh3 lh4 lh5 lh6 lh7

Meillä on paljon leluja, ihan liikaa vieläkin, vaikka roudasinkin tosiaan muutosta varten osan pois. Ja iiks, joulukin on tulossa.

 

lh8

Leikkitilaa ei ole lattialla mitenkään mahdottomasti, mutta ihan hyvin siinä on tähänkin asti mahtunut touhuamaan. Lapset tykkäävät köllötellä ja leikkiä mielellään myös tuolla alasängyssä.

 

lh12lh11

Taas on yksi vaihe ohitse. Vaikka kaikki yöt eivät meniskään niin hyvin kuin edellinen, niin periksi ei helpolla anneta. Lueskelin iltaisin omassa sängyssä lehteä, mistä olen pitkään haaveillut. Fiilis oli aika jännä, haikea, mutta toisaalta myös onnellinen. Kiva, että nakerot nukkuvat samassa huoneessa, ehkä Samuelin siirtäminenkään yöksi pois vierestäni ei tuntunut siksi niin no… en olisi ikinä uskonut että sanon tätä, mutta pahalta.

 

-Maj

 

0 Comments

 1. Sara. 3.10.2013

  Ihana kuulla, että ensimmäinen yö sujui hyvin :) mulla oli alussa hirmuisen huono omatunto, että meidän James niin pienenä muutti veljen kanssa samaan huoneeseen. mutta toisaalta se oli myös niin ihana juttu, että pojilla on kavereina toisensa. Meillä myös mielessä, että saavat nukkua vierekkäin sitten kun pinniksen aika on ohitse. Nykyään aamuisin kuuden aikaan alkaa kuulua hääräilyä lastehuoneesta ja isompi laittaa valot päälle ja tunkee pinnojen välistä pienemmälle viihdykettä. Vasta parinkymmenen minuutin päästä siitä rupeavat huhuilemaan äitiä ja daddyä.

  Meillä varmaan annetaan taas kaikille tarkat ohjeet jouluksi olla ostamatta yhtään uutta lelua, kun ei nuo oikein leiki kun autoilla, dubloilla ja junaradalla ja ne jo löytyy. Kirjoja ja dvd:tä sitten mielummin lahjaksi :)

  Vastaa
 2. Saga 3.10.2013

  Näyttää tosi kivalta, ihanan pirteältä. Mahtavaa, että eka yö meni noin hienosti. Itse ainakin nukun paljon paremmin kun lapsi ei ole vieressä tuhisemassa.

  Remontoin ja sisustin itsekin uusiksi juuri vähän aikaa sitten 4-vuotiaan pojan huoneen. Se kun oli jäänyt vähän vauva-asteelle. Sitä voi käydä kurkkaamassa täällä

  http://niittykulma.blogspot.fi/2013/09/mustavalkoinen-muutos.html

  Vastaa
 3. Pikkuäiti 3.10.2013

  Hyvä päätös :) nukutte kaikki varmasti paremmin jatkossa! Nauti lukuhetkistä yölampun valossa

  Vastaa
  • Pikkuäiti 3.10.2013

   (Viesti jäi kai kesken)

   Nauti lukuhetkistä yölampun valossa

   Vastaa
 4. myy 3.10.2013

  ihana lastenhuone ja näyttää hyvältä!

  Mistä nuo ihanat hyllyn keltaiset laatikot ovat? LOVE IT!

  Vastaa
 5. Sipe 3.10.2013

  Mulla kävi kuulemma sama juttu lapsena, nukuin aiemmin tosi huonosti, mutta lastenhuoneeseen siirryttyäni unet parani heti! :)

  Nykyaikana tuntuu, että ”kaikkien” täytyisi asua tilavissa asunnoissa ja kaikille lapsille tulisi olla oma huone. Itse sain oman huoneen vasta n. 12-vuotiaana, kun lapsuudenkotini remontoitiin ja saimme yhden makuuhuoneen lisää. Mutta monet lapsuudenkaverini asuivat juurikin kerrostalokolmiossa, monet samassa huoneessa yhden tai kahden sisaruksen kanssa, eikä se silloin ollut mitenkään ihmeellistä. Kuten sanoit, tavaramäärää vähentämällä sitä tilaa löytyykin yllättäen lisää ja mikä tärkeintä, sopu sijaa antaa! Rebellä ja Sampalla vaikuttaisi olevan ainakin lämmin kämppissuhde :)

  Vastaa
 6. Onnellinen Oliivi 3.10.2013

  Ihanan raikas lastenhuone :) Meillä on ihan erilainen, mutta tykkään tästä todella paljon raikkaita värejä ja paljon valkoista :) Tervetuloa kurkkaamaan blogiini

  Vastaa
 7. kalamuija 3.10.2013

  Muistan ton hetken:) Itsekin tykkään lukea sängyssä. Toiv. myös edessä olevat yöt menevät hyvin.

  Vastaa
 8. Lasten matkassa 3.10.2013

  Näyttää ihanalta tilaihmeeltä tuo teidän lastenhuone! Saisiko tiedustella, että mistä nuo hyllyn keltaiset laatikot ovat? Juuri tuollaisia matalampia laatikoita kaivattaisiin meidänkin lastenhuoneeseen :)

  Vastaa
 9. Meilläkin poika alkoi nukkua paremmin siirryttyään nukkumaan yksin lastenhuoneeseen noin vuoden ikäisenä. Kaipa meidän hääräilyt ja valvomiset häiritsivät toista.

  Teidän lastenhuone näyttää ihanan valoisalta ja sopivan värikkäältä, meidän minipienessä, hädin tuskin seitsemän neliön lastenhuoneessamme se puuttuva juttu on juurikin valo:

  http://kideblogi.fi/ilmansinuaolenlyijya/2013/05/21/kuva-ja-sen-kaverit-lastenhuone/

  Vastaa
 10. Rytsis 3.10.2013

  Meillä 10kk juniori muutti omaan huoneeseen elokuun alusta, heti kun muutettiin isompaan kämppään. Se on i-h-a-n-a-a. Ja mennyt alusta asti loistavasti. No, vähän on taas yöt huonontuneet, mutta ei varmasti ole omassa huoneessa nukkumisesta johtuvaa, en ainakaan usko!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *