Minä en tuhlaile holtittomasti urheiluvälineisiin, en esimerkiksi hamstraa treenitoppeja ja trikootkin käytän aina loppuun saakka. Itseasiassa omistan vain kahdet trikoot, molempia käytän salilla ja lenkillä. Olen hölkännyt vanhemmilta joululahjaksi saamillani lenkkareilla niin kauan kuin muistan eli jotain ehkä 5 vuotta. Luulisin, että minut luokitellaan sunnuntailenkkeilijäksi, jonka ei tarvitse todellakaan vaihtaa tossuja joka vuosi. Hyvät lenkkarit ovat sitäpaitsi aika kallis investointi, mutta… lauantaina Intersportissa olivat kaikki kengät ja vaatteet -40% alennuksessa, joten niin siinä kävi, että meikäläinen hankki uudet upeat Asicsen lenkkarit. En voisi olla enempää innoissani niistä…

asics lenkkaritTässä vanhat palvelijani, joihin olen ollut tosi tyytyväinen. Ei, en missään nimessä heitä niitä roskikseen, mutta pesuun ehkä kuitenkin.

 

 

asics uudet lenkkaritNämä ovat upouudet kiiturini! Kengät ovat pronaatiotuetut ja rullaavat hyvin, kuulemma :) GEL-DS Trainer 18 -lenkkarit on tarkoitettu harrastajalle tai aktiiviselle juoksijalle. Kenkä istuu jalkaani kuin sukka, täältä tullaan puolimaraton, oujee!

 

asics molemmatOlen niin innostunut lenkkeilystä – ja olen saanut niin paljon energiaa siitä. Eilen tuli hölkättyä uusilla kengillä hiukan vajaa kymppi ja se meni kyllä aika kevyesti. Olen tehnyt vähän erimittaisia lenkkejä noin 4 x viikossa. Nyt pikkuhiljaa alan pidentämään lenkkien kestoa, pitäisikin testata, että montako kilometriä taittuisi suhteellisen kivuttomasti, ehkä 12? tai 15 km?

 

asics neonasics violetitTästä alkoi toivottavasti meidän pitkä ja aktiivinen yhteinen taipaleemme <3

Onko siellä ruutujen takana muista asiasta innostuneita? Mahtuuko mukaan yhtään aktiivista juoksijaa? En ole itseasiassa paljoakaan ottanut selvää fiksusta tavasta treenata pidemmän matkan juoksua, mutta jos innostus pysyy yllä niin ehkä alan selvittelemään asiaa. Kommenttiboksiin saa toki jättää vinkkiä ;)

 

-Maj

 

0 Comments

 1. Amal 25.11.2013

  Täällä ilmoittautuu yksi juoksija. Satuinpa minäkin tuonne Intersportin aleen kun niin hyvät olivat alennukset :) Mukaan tarttui Asicsin Gel-Trail Lahar gore-tex lenkkarit talveksi. Itse kun tykkään juosta talvikauden kosteussuojatuilla ja pitävämpipohjaisilla kengillä, vaikka hitusen raskaampia ovatkin. Iloa lenkkipolullesi!

  Vastaa
 2. Lenkkeily ON mukavaa jahka sen kanssa pääsee sinuiksi:) Asicsin popot on minunkin jalalleni ehdottomasti parhaat istuvuudeltaan, pronaatiotukea en tarvitse. Toinen must lenkkeilijälle on mielestäni Shock Absorber -liivit (etenkin jos on rintava ja imettää:)).

  Olen synnytyksen jälkeen käynyt nyt kolmisen viikkoa juoksulenkeillä, vauva on1kk ja 1vko päälle. Tavoitteena on treenikamun kanssa osallistua ExtremeRunille loppukesästä. Se on sellainen sopivan leikkimielinen juttu esteineen tällaiselle lapselliselle tapaukselle:) Puolikasta maratonia voisi kokeilla myös, kokonainen tuntuu liian kovalta haasteelta!

  Juoksutreeniin löytyy varmaan ihan hulluna asiantuntijaohjeita ja blogeja. Oman kokemuksen pohjalta ja treeninkaverin huimaa kehitystä seuranneena voisin todeta, että kun treenataan kestävyyttä, pitää uskaltaa tehdä riittävän hitaita lenkkejä itselle sopivalla sykealueella (laskeskellaan maksimista, ei varmaan ole uusi asia:)). Liian kova vauhti ja korkealla sykkeellä tehdyt lenkit eivät sinänsä kestävyyspohjaa rakenna.

  Mulla ei liian kova vauhti ainakaan ole ongelma, nimim. yhtään hitaampaa ja menisin taaksepäin!

  Nyt odotan kovasti latujen avautumista. Hiihto on hyvin kokonaisvaltaista treeniä ja ihanaa luxusta keväthangilla! Mikä parasta, ladulle pääsee melkeen omasta pihasta:)

  http://mamainprogess.blogspot.fi/

  Vastaa
 3. Tsemppiä juoksuihin! Kyllä sää reilun 10 kilsaa pystyt juoksemaan ihan helposti. Kannattaa kokeilla.

  Vastaa
 4. miina 25.11.2013

  Hei!
  Mulla on ollut tän sun muuton jälkeen ongelmana se, etten pääse koskaan sun blogisivulle suoraan osoitteen kautta. Osoite http://www.olivialehti.fi/magicpoks heittää aina olivian etusivulle, ja sieltä saa selailla blogin esille. Oonkohan muilla ollut samaa ongelmaa, vai kirjotanko osoitteen kuitenkin jotenkin väärin?

  Vastaa
 5. Petra 25.11.2013

  Hei! Blogisi on varmasti ihan kiva, mutta on todella hämmentävää miksi se tulee bloglovinissa luettavien listalle kun en ole blogia merkinnyt seurattavaksi. Vähän ärsyttää kun siihen tällä tavalla ”pakotetaan”, mutta kyseessä lienee joku Olivian sivujen isompi ongelma. Seuraan kyllä yhtä toista Olivian sivuilla olevaa blogia Bloglovinin kautta.

  Vastaa
 6. Tinat 25.11.2013

  Täällä yksi kohtuullisen aktiivinen harrastaja ilmoittautuu. Juoksua on harrastettu jo reilu 20 vuotta, maratoneja on kymmenisen takana ja puolikkaita vähän vähemmän. Pystyt varmasti noilla lenkkimäärillä puolimaratonin juoksemaan! Välillä tosiaan kannattaa juosta lyhyempää lenkkiä (ihan vaikka 3-6 km), mutta reippaasti, ja vastaavasti taas pidempää (yli 10 km) hyvinkin rauhallista tahtia. Entisenä kilpaharrastajana minulta ei oikein meinaa nuo hitaat lenkit onnistua, mutta korvaan niitä sitten vaikka spinningillä ja pyöräilyllä, sillä niissä en saa niin helposti sykkeitä nousemaan.

  Mutta jos lenkkeilystä innostut niin netti on täynnä neuvoja ja ohjeita :) Mielestäni peruslenkkeilyn kunnon ylläpitäjänä tulee olla mukavaa, mutta jos tuloksia haluaa tai nopeampaa kunnon nousua niin mukaan on otettava silloin tällöin harjoituksia (vaikka intervalleja), joissa mennään mukavuusalueen ulkopuolelle ja sykkeet nousevat lähelle maksimia – niissä kehityksen huomaa ja saa oikeasti haastaa itseään :) Tsemppiä ja intoa juoksuharrastukseen! Itselleni uudet lenkkarit antavat aina lisäpotkua – siksi niitä tuleekin hankittua liian usein…;)

  Vastaa
 7. Iidi 25.11.2013

  Täällä myös yksi tänä syksynä juoksusta innostunut. Mulla myös jo 6 vuotta vanhat lenkkarit, mutta hyvin toimivat vielä. Olen vaan miettinyt, että pitäisikö talveksi ostaa jotkut sellaiset, jolla ei kaatuisi niin helposti. Itse jaksan juosta nyt n. 5 km, pitäisi myös kokeilla pikkuhiljaa vähän pidempää lenkkiä :)

  Vastaa
 8. TanjaL 25.11.2013

  Toissavuonna innostuin juoksuharrastuksesta, ja innostuin jopa niin paljon että päätin osallistua puolen vuoden harjottelun jälkeen Tampereen puolimaratonille. Puolikkaasta maratonista puoli vuotta siis taakse päin jaksoin juosta 5km, ja pisin lenkki ennen puolikasta oli 16km. Uskon siis, että jaksat varmasti tosissaan juosta puolikkaan ensi vuonna! Oma aikani oli 2h 3min, enkä unohda sitä ikinä:D 10km juoksuun meni silloin harjoitellessa aina lähes tasan 1 tunti, enkä olisi ikinä uskonut juoksevani samaa tahtia koko matkaa, mutta näin vain kävi. Ilmakin oli tällöin kolea ja sateinen!

  Itse harjoittelin varmasti hyvin väärin, sillä lisäsin vain lenkin pituutta aina kun entinen matka tuntui taittuvan kevyemmin. En tehnyt koskaan interval-harjoituksia tai seurannut sykettä mitenkään, huomioin vain että hengitys on tasaista ja juoksu rullaa.

  Harmittaa, että jostain kumman syystä juoksut jäivät lähes täysin puolikkaan juostuani. Ehkä ajattelin, että saavuttaessa tavoitteeni voin lopettaa juoksun siltä seisomalta :D Pitäisi varmaan itsekkin ostaa uudet lenkkarit ja suunnitella osallistumista ensivuoden juoksutapahtumiin..? :)

  Vastaa
 9. Paula 26.11.2013

  Mä oon sellanen on-off -juoksija. Syksyllä juoksin puolikkaan pitkästä aikaa mutsien kympin innoittamana. Sen tiimoilta saatiin myös juoksuharjoitteluun liittyvää ohjeistusta, kooosteita löytyy omaan tyyliini täältä: http://kuplablog.blogspot.fi/search/label/mutsien%20kymppi?m=0

  Vastaa
 10. päivi 26.11.2013

  Kyllä noilla kelpaa juosta!!!! Nätit.

  Vastaa
 11. Pikkuplaneetta 26.11.2013

  Hienot, toivottavasti toimivat! Minulla ollut nyt taukoa juoksusta – vaunujen ja koiran kanssa juoksu olisi jo liian vaativaa puuhaa :). Mutta vaunukävelyitä harrastettu koko syksy. Tänäänkin kävimme meren rannalla, mistä muutama kuva myös blogissa.

  Vastaa
 12. Taija 26.11.2013

  Ei tuota kai ihan sunnuntailenkkeilyksi enää voi sanoa, jos 4x viikossa hölkkäilet ja kymppikin menee helposti. :) Mutta tästäpä heräsi mun mieleeni kysymys tai miksei vaikka postausidea! Miten pukeudut näillä keleillä juoksulenkille, entä jatkako kovemmillakin pakkasilla juoksua ja miten silloin pukeudut? Mulla kaatuu aina siihen, kun trikoilla ei enää tarkene ja tuulikset on niin pussit ettei tee mieli juosta. :D

  Vastaa
  • Amal 28.11.2013

   Hei Taija, vietisi osui silmään ja halusin itse pikaisesti kommentoida, että itse olen ostanut Stadiumista SOC-merkkiset trikoot, jotka ovat normaaleja trikoita paljon paksummat ja tuulenpitävät. Niillä kyllä tarkenee vielä pienessä pakkasessakin.

   Vastaa
   • Taija 28.11.2013

    Hei kiitos tosi paljon vinkistä!! :) Täytyykin käydä katsomassa millaiset nuo olisi!

    Vastaa
 13. Minna 26.11.2013

  Hyvä idea tuo juoksupostaus, itseänikin tuo vaateasia mietityttää ja millaisia kenkiä käytätte talvella juostessa, pärjääkö samoilla ympäri vuoden ja minkälaisia kokemuksia nastakengistä? Olen itse vasta-alkaja ja hölkkään 2-3km lenkkejä.

  Vastaa
 14. iitu 27.11.2013

  Täällä kans yks juoksusta innostunut! Kesällä aloin treenailemaan ensin kymppiä varten ja ostin kans uudet asicset, huomas kyllä että askeleesta tuli paljon kepeempi kun oli hyvät kengät! Itse tähtään kans puolikkaalle ens kesänä.
  Löysin asicsen nettisivuilta ilmaistreeniohjelman, jolla treenasin kympille, oma aika/kunto parani yllättävän nopeesti ja lenkkeihin tuli vaihtelevuutta ohjelman avulla. Itse kun tuli aina vaan treenattua samalla vauhdilla/matkalla. Ohjelma löytyy myasics hakusanalla! (Plussaa vielä sähköposti muistutukset lenkeistä ja mm. erilaiset venyttely ohjeet, kun muutama lenkki piti loukkaantumisen jälkeen skipata :) ) kannattaa käydä katsomassa!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *