Tämäkin vuosi tuntuu vilahtaneen ohi vauhdilla, ainakin näin jälkikäteen tarkasteltuna. Paljon ehdittiin touhuamaan kaikenlaista – vuoden kahden ensimmäisen kuukauden jälkeen en meinannut edes itse pysyä vauhdissa mukana. Lapset ovat kasvaneet hirmuisesti ja elämä, arki, muuttuu tietenkin kovasti sen myötä. Kyyneleet silmissä kokosin kollaasia ja tulin siihen lopputulokseen, että olen niin onnekas koska lähelläni on niin paljon hienoja, rakastavia ja etenkin minulle rakkaita ihmisiä. Se jos mikä kantaa pitkälle.

tammikuu1Tammikuussa sisustetettiin lastenhuone uuteen kondikseen. Treenasin kovasti salilla, lenkkeilin ja kävin sovittelemassa häämekkoja. Pakkaset paukkuivat ja olimme porukalla pulkkamäessä. Treffailtiin mammakamujen kanssa ahkerasti – ja ehdittiin sairastelemaankin. Keskityin pyörittämään arkea parhaani mukaan.

 

helmikuuHelmikuussa treeni luisti, testasimme Sapen ja Pekan kanssa Reebokin salilla CrossFittiä. Kotiäitinä oli välillä tukalaa ja juurikin kuntosali oli henkireikäni. Suoraan sanottuna en ihan kauheasti muista tapahtumia helmikuulta.

 

maaliskuuMaaliskuussa tapahtui paljon! Olin Charin kanssa New Yorkissa – sillävälin poikani otti ensi askeleensa. Nycin reissulta palautuminen oli vaikeaa, jätin yhden yön nukkumatta ja suuntasin suoraan tummilla silmänalusilla Koskarin muotipäiville duuniin. Lapset olivat vuorotellen korvatulehduksessa, kuumeessa ja oksennustaudissa, unesta ei ollut tietoa kenelläkään. Järjestimme lasten tuplasynttärit kun kaikki olivat terveenä ja heti seuraavana päivänä lähdimme ajelemaan Rukalle. Samuel valvotti edelleen yöt. Saatoin juoda tölkin Batterya ja nukahtaa silti. Tultuamme reissulta maailma vilisi silmissäni, jalat lähtivät alta, kuume nousi ja aloin oksentamaan. Kaikki johtui silkasta väsymyksestä, vaikka en sitä silloin vielä tiennytkään. Monen vuoden valvominen jysähti päälle kertaheitolla, lopetin kuntoilun kuin seinään.

 

huhtikuuHuhtikuussa Ehdin muotipäiville Lahteen, vietin huikean päivän Microsoft 8 -talossa ja hurrasin kun blogikamut saivat tunnustusta Aussie Blog Awardseissa. Tietoisesti otin kotona iisimmin ja aloin taas olla oma itseni. Kokeilin treenaamista, mutta heti kun rasitin fyysisesti itseäni niin jalat lähti alta. Istuin kuntosalin parkkiksella ja itkin, epäilin että minulla on jotain vakavampaa. Lääkäri totesi kuitenkin minun tarvitsevan vain lepoa.

 

toukokuuToukokuun ehdoton kohokohta oli lomamatka Kreikkaan perheen kanssa. Reissun jälkeen tunsin olevani elossa enemmän kuin pitkiin aikoihin. Saimme ensimmäiset, ihanat helteet tänne Suomeen. Palaset loksahtivat kohdilleen ja naapurista löytyi ihminen, jonka kanssa pystyin puhumaan kaikesta.

 

kesäkuuKesäkuussa elämä oli ihanaa, vietimme lasten kanssa suurimman osan ajasta rannalla! Kaiholla muistelen viime kesää, kaikki alkuvuoden ongelmat tuntuivat kaukaisilta. Meidän perheessä nukuttiin paremmin ja nautin jokaisesta hetkestä lasten kanssa. Juhannusta juhlittiin koko perheellä Turussa ystävien luona, se oli ihanaa. Ajatus oli myös lähestyvien häiden järjestelemisessä, etsin täydellisiä kenkiä ja mietin koristeluratkaisuja.

 

heinäkuuHeinäkuu jatkui samoilla linjoilla kuin kesäkuu. Täytin 28-vuotta ja olin onnellisempi kuin koskaan. Ranta oli edelleen toinen kotimme. Emme tehneet mitään erityistä, kävimme Pohjanmaalla ja olimme vaan… Ystäväni järjestivät minulle maailman parhaimmat polttarit, enkä voinut olla liikuttumatta kyyneliin.

Reilussa puolessa vuodessa oli yllättävän paljon muisteltavaa. Tietyt asiat piti kai kokea oppiakseen. Kyllä elämä kantaa ja asioilla on tapana järjestyä. Opin myös itsestäni paljon, tiedän nyt paremmin omat rajani.

Vuosi 2013 part. 2 on tulossa vielä myöhemmin, vedän ensin vain vähän henkeä!

 

-Maj

0 Comments

 1. coco/henna 31.12.2013

  Aikamoinen vuosi, mä pidätin henkeä samalla kun luin sun postauksen. <3

  Pus Pus Pus Pus!!!

  Vastaa
  • Maj 2.1.2014

   Aikamoinen. Ihan totta. Mutta loistava lopetus sille :D <3

   Vastaa
 2. Sandy 31.12.2013

  Vaikka oletkin aiemminkin kertoillut alkuvuoden väsymyksestäsi, ei sitä kyllä koskaan ole näkynyt sinun ihanista kuvistasi, ja hyväntuulisesta blogistasi. :) Meitä varmaan on monenlaisia äitejä, jotkut hanskaavat sen valvomisen paremmin kuin toiset. MInä muistan edelleen, että Jampan ollessa 6 kk meinasi kirjaimellisesti lähteä järki puolenvuoden univajeen takia… nyt on sitten meneillään joku 2v.-eroahdistusvaihe, ja joka yö herätään neljältä herättämään äiti.Sietää toivoa, että vaihe menee ohi mielummin ennemmin kuin myöhemmin…
  Mukavaa Uutta vuotta koko perheellene!

  Vastaa
  • Maj 2.1.2014

   Mä luulin kyllä handlaavani valvomisen, oon joskus aikoinani tehnyt säännöölisesti pari vuotta ihan pelkkää yövuoroa… Tässä vaan oli niin monta monessa, ei yksin ehkä se valvominenkaan, vaan yksinkertaisesti yritin kai liikaa vähän joka saralla. Toivotaan, että teidän perheen yöherättelyt loppuisi ja vuosi 2014 olisi runsas uninen :)

   Vastaa
 3. Päivi 31.12.2013

  Olipa kiva listaus vuodestanne! Toivotaan vuodelle 2014 enempi unta! :)

  Vastaa
  • Maj 2.1.2014

   Ainakin tällä hetkellä näyttää valoisalta sen suhteen.

   Vastaa
 4. Kylläpä on vuosi teilläkin ollut tapahtumia täynnä! Teillä mennään reilun vuoden verran edellä, meillä lapset siis 2kk ja 1v 7kk, joten kiva seurata miten arki teillä on helpottanut jo vuodessakin! Onnekasta uutta vuotta!

  Vastaa
  • Maj 2.1.2014

   Todellakin! Vauvavuoden raskaus on varmasti monista asioista kiinni, tärkein niistä varmasti on mm. unen määrä :)

   Vastaa
 5. On hauskaa palata vuoden varren postauksiin myös täältä ruudun toiselta puolelta. Ja voi mikä kesähaikeus iski keväkuvia katsoessa!

  Toivottavasti ensi vuosi toisi tasapainoa työ-perhe-elämään, kehoon ja mieleen! Itse kullekin.

  http://kideblogi.fi/ilmansinuaolenlyijya/2014/01/02/vuosi-2013-blogissa-ja-sen-ulkopuolella/

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *