Mun ja Miikan yhteisessä kodissa ei ole tainnut olla koskaan sellaista perinteistä seinäkalenteria, lapsuuden kodissani sen sijaan oli aina. Perinteisesti siihen merkattiin koko perheen menot ja tärkeät merkkipäivät, veikkaan että tässä vuosien varrella täytetyt kalenterit ovat isälläni jossain jemmassa, kuka tietää?

Olemmekin jo useampana vuonna teettäneet vanhemmilleni heidän pyynnöstään seinäkalenterin, itse ottamiamme kuvia käyttäen. Niin siis varmaan Rebekan syntymästä lähtien… Annoimme seinäkalenterit joululahjaksi myös anoppilaan ja isomummulle. Kalentereja tilatessani kuitenkin klikkasin yhden ylimääräisen kappaleen ostoskoriin ja se jäi tänne meille.

 

seinäkalenteri1 seinäkalenteri2Mummoloihin annettavat kalenterit koostuu värikkäistä kuvista ja iloisista kollaaseista. Jos tekisin kalenterin itselleni, niin veikkaan että se olisi mustavalkoinen ja kuvatkin valikoituisivat erilailla. Onhan tämäkin toki kiva, kuvasissa on monia ihania ja iloisia muistoja viime vuodelta :)

 

seinäkalenteri3Kesäkuu ja juhannus <3

 

seinäkalenteri4Joulukuu.

 

seinäkalenteri6Siinä se nyt kököttää, vähän epämääräisessä paikassa tietokoneeni takana.

 

Teetimme tämän kalenterin Ifolorilla ja mulla meinasi oikeasti lähteä järki sitä tehdessä. Tallensin koko ajan tekeleeni, mutta ainakin kolme kertaa kaikki kuvat hävisivät ja sain aloittaa koko homman alusta. Jostain syystä kuvia pystyi lataamaan vain yksi kerrallaan… Toisaalta pikaisen tarkastelun jälkeen tuumasin, että Ifolorilla oli eniten minua miellyttävä pohjasysteemi kalenterille ym.

Ensi vuonna voisin koostaa kuvaamistani kuvista itselleni sellaisen, miksi sitä sanotaan? Mukana kulkevan vuosikalenterin? Kuvaan kuitenkin jotain 2500 kuvaa joka kuukausi, niin niitä on ihan kiva hyödyntää jotenkin ;) Mistä saa tehtyä ja tilattua parhaat kalenterit, onko teillä vinkkejä? Voisinkin alkaa kerämään kansioon joka kuukauden parhaat otokset ensi vuoden kalenteria varten, se helpottaisi hommaa kovasti.

-Maj

0 Comments

 1. Sara. 8.1.2014

  Ifolorilla on kyllä parhaat pohjat kuvakirjoille ja kalentereille. Mun äiti paljon teettää sitä kautta muistoja lapsenlapsille, kalentereita joululahjaksi ja itse koosti kuvaamistani häistä ison hääalbumin miehen siskolle. Oletko siis ladannut sen ifolorin oman ohjelman macille? Se oli mielestäni aika simppeli käyttää.

  Vastaa
  • Maj 9.1.2014

   Mä en kai onnistunut lataamaan mitään, tein sen kai vaan netissä? En ole koskaan yrittänyt sellaista kirjaa koostaa, mutta se oliskin aika mahtava idea, vaikka ens jouluksi sitten ;) Kiitos Sara inspiksestä!

   Vastaa
 2. Tykkään myös iPhoton omasta kuvakirjaohjelmasta, tyylikästä ja jos käyttää iPhotoa niin sinne saa helposti vaan vedettyä kuvat, ei tartte latailla nettiin ennen kuin vasta tilausvaiheessa.

  Vastaa
  • Maj 9.1.2014

   Pitääkin tutustua siihen(kin) paremmin!

   Vastaa
 3. Jonna 8.1.2014

  Taistelin itsekin ennen joulua ifolorin kanssa, kun nettisivut lupasivat, että tuotteet säilyvät korissa ajan x, mutta olivat kuitenkin kadonneet (useampana kertana) seuraavana päivänä. Valitin asiasta asiakaspalveluun ja siellä minua pidettiin melkein pilkkana; ”olethan tarkistanut, ettei tuotteet ole ostoskorissa tai tallennetut tuotteet -kansiossa?”, kun heille lähettämäni viesti meni jotakuinkin näin; ”…kuvat ja tuotteet ovat kadonneet ostoskorista sekä tallennetut tuotteet -kansiosta..”.

  Loppujenlopuksi sain 15 euron alennuskoodin, mutta enhän minä sitä kerennyt määräaikaan (31.12.) mennessä käyttää, kun oli jouluhössötykset, emmekä olleet edes kotona koneen ääressä. Kuvatilaukseen olisi mennyt noin 300 kuvaa ja olin tehnyt kolme erilaista seinäkalenteria, joiden uudelleen tekemiseen olisi taas mennyt useita tunteja.

  Harmi, kun koko palvelu on ilmeisesti mennyt huonompaan suuntaan, kun ifolor nyt vain sattuu olemaan minusta laadukkain vastaavista palveluista ja haluaisin tilata sieltä jatkossakin. :(

  Vastaa
  • Maj 9.1.2014

   Tänne kommenttiboksiin on tullut vähän kahdenlaista palautetta aiheesta! Täytyypä nyt tsekata se ladattava ohjelma ensinnä koneelle… :)

   Vastaa
 4. Sonja 8.1.2014

  Jännä, että oli tuollaisia ongelmia :-o Itsellä on aina – viimeksi juuri ennen joulua – menneet tilaukset ja niiden tekeminen ihan nappiin. Teetätin itsekkin joulukuun puolella isoäidille kalenterin muistoksi, eikä mitään ongelmaa! Jännä. Ifolorilla on kyllä mielestäni parhaimmat kuvatuotteet, nopeat toimitusajat ja plussana tiheään tahtiin ilmestyvät tarjoukset hinnoissa :-)

  Vastaa
  • Maj 9.1.2014

   Olitkos ladannut sen ohjelman koneelle… jos se olikin siitä kiinni?

   Vastaa
 5. Niina 8.1.2014

  Itse olen tehnyt seinäkalenterin jo monena vuotena iphoton omasta valikoimasta. Se on kyllä huippu! Ei kuvien lataamista ja toimistus on hurjan nopeaa. Siellä saa jopa kirjattua tapahtumia suoraan päiviin tai laitettua päivän kohdalle synttärisankarin oman kuvan muistuttamaan kenen juhlapäivää vietetään. Suosittelen kyllä kokeilemaan. Tilasin viime vuonna appivanhemmille smartphoton kalenterin ja tänä vuonna laitoin heillekin applen kalenterin tilaukseen, on vaan niin paljon parempi laatuinen kuin muut. Posteineen kalenteri maksaa muistaakseni n.28e ja tuodaan suoraan kotiin.

  Vastaa
 6. Essi 8.1.2014

  Meidän vuosikalenterin teetätän aina paikallisessa painotalossa. Itse värkkäilen kollaasit joka kuulle kuvanmuokkausohjelmalla ja sit vien muistitikulla teetettäväksi. Hintaa kalenterille tulee noin 20 €. Ifolorinkin kokeileminen on käyny mielessä, mutta toistaiseksi olen tukenut paikallisia palveluja. :-)

  Vastaa
 7. Nana 8.1.2014

  Itse tykkäsin ifolorin kalenterista, se on täydellisen kokoinen ( 13 x 17 ) eli mahtuu pienempäänkin laukkuun. Silti mielestäni on tarpeeksi tilaa kirjoitella + laittaa niitä epämääräisiä lappusia kaikki välit täyteen :D Myös se on plussaa, ettei kalenterissa ole mitään itselle ylimääräistä, eli itselläni vain kalenteri ja muutama muistiinpano -sivu.
  Ja se kumilenksu, että pysyy kalenteri kiinni.
  Täydellistä!

  Vastaa
 8. reeta 8.1.2014

  Hei! Tehnyt kans tuolla ifolorin ohjelmalla parina vuonna seinäkalenterit isovanhemmille. Onnistunut ihan hyvin! Itselleni tein sen pienen vuosikalenterin ja se oli tosi hyvä käytössä. Nyt täytyis tehdä uusi tälle vuodelle, kuvien valinta vaan välillä vaikeeta.. ;) -Beda

  Vastaa
 9. Eve 8.1.2014

  Minä tilaan aina kuvat ja taskukalenterin photoboxilta koska laatu on aivan yhtä hyvä kuin ifolorillakin mutta maksaa vähemmän. :)

  Vastaa
 10. Jaana 8.1.2014

  Kuka on allekirjoituksen Mari?

  Vastaa
  • Tiuna 8.1.2014

   Maj = Mari :) sitäkö tarkoitit?

   Vastaa
   • Maj 9.1.2014

    Näinhän se on, käytän täällä blogimaailmassa vaan Maj -nimeä :)

    Vastaa
 11. Mimmu 8.1.2014

  Me teetimme myös juurikin Ifolorilla vuosi sitten isovanhemmille lahjaksi ja oli kyllä melkoista säätämistä. Tänä vuonna homma tuli mielen vasta pari viikkoa ennen joulua ja todettiin että jos aikaa olisi enemmän, tehtäisiin mieluummin vaikka Excelillä, kuin jollain valokuvapalvelulla, ja työpaikan supertulostin laulamaan. Meillä mies ottaa paljon kuvia, hyvällä kameralla ja kaikinpuolin hyvälaatuisia kuvia. Ifolorilla onnistuivat muokkaamaan kuvista todella surkeita. Osa oli ihan selkeästi rakeisia, osasta taas värit muuntuivat ihmeellisiksi. Reklamoidessa ilmoittivat johtuvan tulostuksesta, eikä asialle kuulemma voi mitään.

  Vastaa
 12. Minttu 8.1.2014

  Ihania kalenterisivuja!
  Me tehtiin kanssa mummulle ja mummille Karkin ja Peetun kuvista seinäkalenterit joululahjaksi. Ihan yhtä kunnianhimoisia ei oltu kuin mitä te olette olleet, mutta kumpikin tykkäsi silti kovasti. Lastenlasten kuvat ilahduttaa vaikka lapset olisikin jo aikas isoja. :)

  Vastaa
  • Maj 9.1.2014

   Meidän äiti aina sanoo, että omat lapset ovat ihania ja rakkaita, mutta lapsenlapset ovat oikeita enkeleitä <3

   Vastaa
 13. Tiuna 8.1.2014

  Photobox oli tosi helppo ja nopea tehdä seinäkalenteri. Suosittelen lämpimästi keräileen kuvia kalenteria varten pitkin vuotta.

  Vastaa
  • Maj 9.1.2014

   Aloitan heti kuvien keräämisen! :)

   Vastaa
 14. Aurora 9.1.2014

  Mä oon tilannut Smartphotolta yhtenä vuonna sellasen mukana kulkevan vuosikalenterin, oli tyylikäs ja ihana :)
  Käy tsekkaamassa!

  http://www.smartphoto.fi/tuotteet/kuvakalenterit

  Vastaa
  • Maj 9.1.2014

   Näytti kyllä nopeasti vilkaistuna kivalta, pitääpä tutustua tuohon paremmin :) Kiitos vinkistä!

   Vastaa
 15. -l- 10.1.2014

  Tunninkuvan kuvakirjoihin olen ollut tyytyväinen.

  Vastaa
 16. Ninnumaaria 10.1.2014

  iPhoton oma, superhieno tuli mun ensiyrittämällä! :) kuvat tosin muokkasin siten, että tein omalla kuvankäsittelyohjelmalla oman kollaasin kivoilla päällekkäin asetelluilla kuvilla ja lisättillä teksteillä. Sitten valitsin joka kuukaudelle sen kohdan, että liitä vain yksi iso kuva ja liitin kollaasini. Valmiit paikat kuville on vähän tylsiä laatikkomaisia. Mutta WOW mikä laatu!! Olin aivan mykistynyt. Oli älyttömän halpa mielestäni laatuun nähden ja aivan superhelppoa!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *