ikea_ostoksetMä olen meillä se, joka miettii pienten sisustushankintojen kohdalla, että tarvitaanko me tosiaan jotain tavaraa ja onko niille paikkaa valmiina? Olen siis toppuuttelija. Inhoan kun kaapit on täynnä krääsää ja vielä enemmän inhoan sitä kun kaappeihin ei enää mahdu yhtään mitään. Olen luopuja-tyyppiä, minun on helppo laittaa tavaroita kiertoon, mutta mieheni on keräilijä ja ehdottomasti ennemminkin säästäjä. Eilisellä Ikean reissulla unohdin faktat (kolmion kaapit tupaten täynnä) ja minusta tuntui, että en voi elää ilman uutta torkkupeittoa ja vaaleanpunaista kahvimukia, niin että anteeksi mitä? Paketointijutut tuli tarpeeseen, mutta mites nuo kaikki muut, niitä en voi perustella mitenkään. Tosin ihan kivalta tuo limen värinen tyynynpäällinen näyttää olkkarissa ja uuden viltinkin alle on tietysti kiva käpertyä…

 

ikea_ostokset2Lasten synttärit lähestyy ja minua kauhistuttaa ajatus tavarasta, uusista leluista. Minne ne laitetaan, apua!  Pakko varata kirpparipöytä ennen niitä kekkereitä. Alan aktiivisesti myös juomaan aamukahvini tuosta vaaleanpunaisesta mukista helpottaakseni tunnontuskiani ja niin, nytpä mulla on ainakin pakkausmateriaalia varastossa synttärimeininkejä varten.

Ensi viikolla käyn työpalaverissa Helsingissä ja ajattelin samalla kertaa myös piipahtaa Juhlamaailmassa, mutta onneksi ystäväni Saara varmasti toppuuttelee mahdollisissa hankinnoissa… Kaikki jotka yhtään tuntevat Saaraa ovat varmasti samaa mieltä?

-Maj

 

0 Comments

 1. iisa 22.2.2014

  Meillä räjähti joulun ja pojan synttäreiden seurauksena lelujen määrä taivaisiin! Sain pari viikkoa sitten kolme ikean kassillista vaatteita myytyä kirpparilla pois, et vähän hellittää ;) täytyy kuitenkin hankkia lisäkaappi pojan huoneeseen ihan vaan leluille… silti tuntuu, että ei meillä vielä paljoa ole leluja, kun vertaa perheisiin, joissa on enemmän lapsia. Mutta toisesta päästä vois lelujakin alkaa karsimaan…

  Vastaa
  • Maj 22.2.2014

   Moikka! Apua, mä kanssa haikeana muistelin sitä aikaa kun Rebekka oli 1-vuotias ja kaikki hänen lelunsa mahtuivat yhteen isoon koriin.

   Vastaa
 2. T-100 22.2.2014

  Minua ihan harmittaa, että lapsemme saa lahjaksi leluja. Hän ei erityisemmin kaipaa niitä, vaan on täysin tyytyväinen pahvilaatikosta yhdessä askarreltuun parkkitaloon, enojensa vanhoihin pikkuautoihin ja satunnaisiin kirpparilta ostettuihin pikkuautoihin. Myös minun vanhat nuket ja pehmot ovat mielekkäitä, tosin niitäkin säilytetään kaapissa, ovat ikään kuin ”uusia” joka kerta kun ne löytää. Lapsemme ei kasva spartalaisessa kurissa ja minimalismissa, tykkäämme vaan rakentaa yhdessä ja olla pihistelemättä mielikuvituksen kanssa.

  Sukulaiset eivät ota uskoakseen, ettei 4-vuotias ymmärrä pyytää lahjoja. Jouluna ja syntymäpäivinä saadaan kamalasti leluja, jotka eivät jaksa kiinnostaa lasta kauaa. Olen ollut epäkiitollinen lahjansaaja ja tulen olemaan jatkossakin; laitan kiertoon tavaroita ja lahjoja kummempia tuskailematta.

  Me ei tarvita _mitään_ kotiimme, nytkin tuskaillaan kun ahdistaa nimenomaan täydet kaapit täynnä tavaraa, jota ei käytetä tai käytetään todella harvoin.

  Jos joku tietää miten saada sukulaiset ymmärtämään selvää ja suoraa puhetta, otan kiitollisena kaikki vinkit vastaan. Olen siirtynyt jo ajat sitten vihjailusta ihan suorasanaiseen kieltäytymiseen, mutta lapsen kohdalla eivät ole ymmärtävinään.

  Vastaa
  • Satu 22.2.2014

   Hmm, meillä oli justiin tytön 1-vuotisjuhlat ja mä pyysin kaikilta lelujen ja härpäkkäiden sijaan ihan reilusti rahaa! :D Tietty raha on aina vähän tollanen, että kehtaako sitä pyytää jne, mutta mä ihan reilusti kerroin että meillä on tosi paljon hankittavaa tytölle kevääksi ja rahallinen tuki olis kaikista paras sen kasvavan leluvuoren sijaan. :)

   Vastaa
 3. Heidi 23.2.2014

  Ihana tuo värikäs patakuvioinen pikku kulho! Onko se myös Ikeasta ostettu?

  Vastaa
 4. Milla 23.2.2014

  itse nostan kyllä hattua kun jaksat asua 2-3lapsen kanssa noin pienessä asunnossa :) me asutetaan miehen kanssa kaksin neliöö ja tää on just sopiva :D

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *