Miten sitä saa taas jalan nousemaan entiseen malliin loman jälkeen? Miten sitä saisi itseään niskasta kiinni sporttailun suhteen? Mä olen suunnittellut mielessäni lenkkiä jo varmaan neljä päivää, mutta aina on ollut jotain muuta. Koko talven tai syksyn ajan mun on ollut niin iisiä lähteä, mutta nyt… Aamulenkit on toisaalta mun kauhistus, mutta kun pääseen heti aamusta liikkeelle niin sitä hyvänolontunnetta riittää koko päiväksi. Ensimmäinen (aamu)lenkki loman jälkeen on nyt heitetty ja seuraavaksi raahaan peppuni salille tai jumppaan. Ajattelin kilauttaa Personal Trainerilleni Anulle Leidiin, että josko häneltä saisin pientä ryhtipotkua persuksiini… Leidillä olen jo muutaman kerran uskaltautunut ryhmäliikuntatunneillekin ja mulla on ollut oikeasti kivaa siellä. Ei ole tarvinnut jännittää, tiedättekö? En ole yhtään ryhmäliikuntatyyppiä varsinaisesti, mutta katsotaan…

 

asics nike juoksuvaatteetHyvä keino motivoida itseään aamulenkille on laittaa jo illalla kaikki kamat valmiiksi. Aamulla ne odottelee siinä kutsuvasti (tai tuijottaa syyttävästi) ja tiedättehän te, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty.

 

asics nike juoksuvaatteet suffleMieluiten lenkkeilen ystävän seurassa, naapurissa asuvan ystäväni kanssa meillä menee yleensä aikataulut hyvin yksiin ja ollaan muutenkin saman tasoisia hölkkääjiä. Nyt vaan on käymässä tämän viikon jälkeen niin, että naapurin Emmi ei ole enää naapurimme :”( Tyttäreni alkoi myös itkemään kun kuuli, että tärkeä ystävä muuttaa pois naapurista. Miten me nyt pärjätään?

 

asics lenkkaritAsicsen lenkkareihin olen ollut 100% tyytyväinen! Usein blogeissa tulee ns. esiteltyä hankintoja, mutta saattaa unohtua, että miten ne ovat toimineet käytössä. Nyt muistin ja voin kertoa että tämän paremmin en olisi melkein rahojani voinut käyttää. Ja lenkkareista on jatkossakin paljon iloa <3

 

Onko teillä jotain huippuja vinkkejä millä motivoitte itseänne liikkumaan? Mä ja varmasti moni muukin kuulisi niistä erittäin mielellään lisää ;)

 

-Maj

 

0 Comments

 1. Helena 19.2.2014

  Minkälaista musiikkia kuuntelet urheillessa?

  Vastaa
  • Maj 20.2.2014

   Mä yritin itsekin saada teiltä vinkkejä treenimusaan, mutta ei tippunut mitään! :D Tällä hetkellä kuulokkeistani kuuluu Karri-Koiraa, Lordea, Black Eyed Peasia, Rihannaa…

   Vastaa
 2. Päivi 19.2.2014

  Mulla pitää olla selkeä tavoite. Nyt se on puolikas toukokuussa ja ehkä ensi vuonna maraton. Antaa selkeästi enemmän potkua lenkille :)

  Vastaa
  • Maj 20.2.2014

   Voi puolikas, sinne olisi meikäläisenkin tarkoitus mennä, mutta vasta elokuussa. :)

   Vastaa
 3. littleB 19.2.2014

  Jään innolla odottamaan vinkkejä. Voi kun saisi otettua itseään niskasta kiinni ja kunnolla… :)

  Vastaa
  • Maj 20.2.2014

   No loistavia vinkkejä on tullut kyllä ihan kivasti :)

   Vastaa
 4. Helvi 19.2.2014

  Musiikki motivoi! Kun lataa jonkun uuden levyn, lähtee sitä kuuntelemaan innolla lenkille tai kuntopyörän selkään :)

  Vastaa
 5. Krisse 19.2.2014

  Tämä aihe on aina ajankohtainen, ainakin jollekin eikös! Onhan ne tutut jutut motivoivia; selkeä päätös ennalta MENNÄ sinne treeniin (simppeliä?), tavoite tai osatavoitteet, kivat treenivaatteet, itselle sopiva(t) laji(t), hyvä seura, oikein suunniteltu aika päivästä mennä – ja se jälkikäteinen tyytyväisyys!

  Vaan lisäksi, itseäni motivoi nurinkurisesti hienoinen shokkiefekti: Näet 12v poikani nappasi foton minusta käyttäen siihen jotain nuorison suosimaa appsiä ’näe lihavoitu versio itsestäsi’ . Huh! Sitä pila/kauhukuvaa en halua nähdä peilistäni. (En tarkoita että lihavampi malli meistä kaikista olisi se ruma versio – ei kauneus riipu lopulta kiloista! Mutta hyvinvointi ja terveys voipi pienellä diabetes- ym sukurasituksella riippuakin, mun tapauksessa ainakin, tarkoitan). Joten tuo toimi riittävänä pelotteena ;) nostaa se peffa sohvasta ja pysyä hoikkana/kunnossa muutenkin. Raskausajan verensokeriseuloissa jo kärähtäneenä…

  Sitäpaitsi, lenkillä on kivaa!

  Valoisaa kevättalvea!

  http://tallessamaailma.blogspot.fi

  Vastaa
 6. Motivaatio on kyllä hankala juttu, jos rutiineista poikkeaa on hankala saada niistä taas kiinni:)

  Mulla on täysin erilaiset tavoitteet kuin sinulla, koetan ottaa painon hallintaan neljän raskauden jäljiltä ja samalla saada itseni rautaiseen kuntoon syksyn juoksutapahtumaa varten, lisäksi treenaan salilla 3-4Krt/vko. Mun motivaation takaavat säännöllinen vaa’alla ramppaaminen sekä tavoitteet joista muistutan itseäni säännöllisesti ja joihin peilaan nykyistä kuntoani. Jos nälkä kasvaa syödessä niin motivaatio kasvaa liikkuessa:) Alkuun pitää kurittaa itseään ja kappas, jonain päivänä sitä lähteekin ihan mielellään!:D

  Kauniit treenivaatteet ja hyvä, energinen musiikki kyllä nostavat tunnelmaa. Ja ihan oikeasti, neljän lapsen äidille tunti pari treeniä useampana päivänä viikossa on aika huippujuttu;)

  http://sannamamainprogress.blogspot.fi/2013/11/haastava-motivaatio.html

  Vastaa
  • täältäsivusta 20.2.2014

   Hmmph.. Sinä se jaksat joka kommentissa mainostaa neljää lastasi…Joo on tullu jo selväksi että niitä on neljä,pitääksitä joka kommentissa alleviivata ja mainostaa :D eikä se lasten lukumäärä tee susta super-ihmistä, välillä tuo jatkuva esileltuonti vaikuttaa siltä että oikein kerjäät urheus pojoja.. Sori ku näin kärkkäästi kommentoin Mut pistäny silmään tuo sun kommentointityylis,muutenkin outoa että pitää jokaiseen postaukseen muiden blogeissa tulla huutelemaan omat kuulumises ja tekemises niin tarkasti?:D

   Vastaa
   • Ei tee superihmistä, tekee neljän ihanan ja rakkaan lapsen onnellisen äidin:) Eli jokainen kommentoi omasta kokemuspohjastaan, eikö?

    Ihanaa kevään odotusta:)

    Vastaa
    • täältäsivusta 21.2.2014

     Joo ei mun pointti ollutkaan epäillä onnellisuuttasi:) Tottakai äidit on onnellisia lapsistaan, ja ne ovat ihania ja rakkaita – oli niitä lukumäärältä mitä vaan yhdestä kymmeneen.

     Yritin vain sitä kertoa, että pistää silmään kun postauksen aiheesta riippumatta tunnut joka kommenttiin ujuttavan tuon ’neljä lasta’…helposti tulee vaikutelma, että nimenomaan jotain urheuspojoja kalastelet – tai herää ihmetys mikä muu motiivi sulla on.:) eniveis, silloin tällöin näitä kommenttiboksejakin seuraa niin jostain syystä kommenttisi ovat erottuneet muista, sellaisella itseäsi ja omaa ’tärkeyttäs’ korostavalla tavalla.

     Ehkä ajattelen niin että toisten blogien kommenteissa puhutaan kyseisen postauksen herättämistä ajatuksista, eikä ole tarkotus jatkuvasti pitää päiväkirjaa omista kuulumisista – sitä varten kukin perustakoon oman blogin:D PS. Halusin vain tehdä pointtini sulle selväks tällä romaanilla, vaikka tästä saattaa saadakin käsityksen et kyttään ja syväanalysoin jokaista kommenttia ja katon asiakseni huomautella niiden sisällöstä :D en mie niin hullu oo,hihii;D

     Kevvään jatkoja sulle kans, ja neljälle lapsellesi.!

     Vastaa
 7. Laura 19.2.2014

  nyt kyllä ihan postauksen aiheesta poiketen, mutta olen jo pariin otteeseen yrittänyt kysellä että mistä hankit piilolinssisi? haluaisin itsekin ruskeat ja nuo sinun näyttävät niin luonnollisilta :)

  Vastaa
  • Maj 22.2.2014

   Moikka! Useimmiten ostan kuukausilinssini Instrumentariumista. Joskus on myös tullut tilattua jostain satunnaisista nettikaupoistakin!

   Vastaa
 8. Riikka 19.2.2014

  Mua motivoi jo pelkästään se, että pidemmän levon jälkeen tulee sellainen olo, että kroppa kaipaa liikuntaa ja rasitusta. Sen tuntee kaikessa, jos lenkit vähenee ja treeni uupuu. Muussa tapauksessa turvaudun hyväksi havaittuun itseni huijaamiseen: jos tuntuu ylitsepääsemättömältä raahata itsensä ulos, niin päätän, että käyn ihan kevyellä ja vähän lyhyemmällä hölkällä tms. Hupskeikkaa, kun sitä on itsensä saanut liikkeelle niin jatkaa lenkkiä ihan luonnostaan. Sama salin kanssa – itse osaan jo välttää työssäkäyvänä äitinä kodin kautta kieppaamista, sillä sinne on helppo unohtua. Lapsetkin näkee äidin, niin lähteminen vaikeutuu entisestään. Ja jos työpäivän jälkeen väsyttää ja laiskottaa, niin heikoimpina hetkinä ajattelen et käyn siellä edes saunassa ja kun ahteri on sitten salille asti roudattu voi ennen saunaa myös treenin heittää. Myös se saa liikkeelle, että miettii kuinka vähän lenkki lopulta nappaa päivästä pois – jos nyt lähden, niin olen ihan viimeistään tunnin päästä taas tohinassa mukana. Eli lyhyesti: tekee lenkistä, salista tai mistä tahansa matalan kynnyksen ylittää. Ainakin itse olen joka kerta ylittänyt odotukseni ja saanut aikaan loistotreenejä.

  Vastaa
 9. Kaisu 19.2.2014

  Tavoitteet ja niiden saavuttaminen motivoi kyllä minua! Kävin InBody mittauksessa ja se myös motivoi, tulos oli hyvä! Ja siitä minulla into kasvaa. Mulla muutama tavoite ja haaste päällä ja tuntuu hyvältä kun huomaa että pikkuhiljaa pääsee tavoitetta kohden. Yksi tavoite on vetää 5 leukaa ihan suorilta käsiltä putkeen, alussa onnistui 1-2 nyt menee 4 :) Kohta kohta on video postauksen aika omassa blogissa ;)
  Tsemppiä treeneihin!!
  Pitkästä aikaa kommentoin mutta oli pakko kun minua kiinnostava aihe :)

  Vastaa
 10. Linda 19.2.2014

  Musiikki motivoi ainakin itseäni sekä inspiraatiokuvat. Paras motivaattori on kuitenkin se mahtava tunne urheilemisen jälkeen! Kun sen tunteen muistaa niin haluaa palata liikkumaan :)

  Vastaa
 11. iitu 19.2.2014

  Me perustettiin lenkkiporukka vuoden vaihteessa, yhteislenkki kerran viikossa ja sillon pidetään vaihtelevia treenejä (intervalleja, pyramiditreenejä, pitkää matkaa..) ja kerran kuussa paikallinen urheiluseura järjestää 11.2km puistojuoksun, johon otetaan osaa porukalla. Motivaatio on ihan eri luokkaa, kun on seuraa ja yhteisiä tavotteita. Ja ollaan innostettu toisemme samalla testailemaan uusia lajeja, kuten cross trainingiä ja balancea.
  Yhteisessä facebook-ryhmässä on helppo sopia yhteisistä lenkeistä ja muista treeneistä ja on siellä jaettu proteiinijuustokakku-reseptejäkin :)

  Vastaa
 12. Mulle tärkeitä motivaatiota ylläpitäviä juttuja ovat se hyvä fiilis, mikä liikunnasta tulee ja sen ajatteleminen aktiivisesti, kun tekee mieli tehdä jotain muuta. Ja sitten kiva treeniseura, jos sitä saan jostain.

  Lähes liikkumattomien vuosien jälkeen rutistin viime vuonna 2-4krt hikiliikuntaa joka viikkoon ja se oli hitonmoinen saavutus ihan suoraan sanottuna.

  Joten tsemppiaaltoja sinne suuntaan!

  http://kideblogi.fi/ilmansinuaolenlyijya/2013/12/21/elamantapamuutos/

  Vastaa
 13. hanna 20.2.2014

  Minkälaisella vaateuksella lenkkeilet näillä nolla tai muutama aste plussassa keleillä? :)

  Vastaa
  • Maj 22.2.2014

   Näillä kamoilla, mitä tässä postauksen kuvissa näkyy :)

   Vastaa
 14. Virpi 24.2.2014

  Pakko vinkata, kun mulla on teistä muista täysin poikkeava tapa motivoida itseäni liikkumaan. Eli väkerrän paperille tyhjän ”lukujärjestyksen” kuukauden jokaiselle viikolle ja sit kun harjoitan jotain liikuntaa saan täyttää kyseisen päivän ruudun. Tavoitteena siis saada mahdollisimman monen päivän lokero täytettyä. Tässä on plussaa se, että myös venyttelyn saa merkata ;) En tiedä teistä muista, mutta itsellä meinaa se puoli muuten unohtua… Sit jos uhkaa tulla ”tyhjä päivä”, niin äkkiä sohvalta lattialle venyttelemään.
  Mulla tää toimii, kokeilkaa ihmeessä :) Ja Maj, sulla on ihana blogi ja monia hyviä vinkkejä ja ideoita, oot mun idoli. Kiitos, kiitos, kiitos!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *