Veimme lapset viikonloppuna Tampereen taidemuseon Muumilaaksoon. Museossa on esillä Tove Janssonin alkuperäisiä muumiteoksia sekä upeita Tuulikki Pietilän rakentamia kolmiulotteisia kuvaelmia, jotka taitavat olla niitä lasten omia suosikkeja. Huikein kaikista kuvaelmista on viisikerroksinen muumitalo, jossa riittää ihmeteltävää lapsille ja aikuisille. Lisää infoa löytyy Muumimuseon kotisivuilta. Yläkerrasta löytyy pieni muumipuoti, josta voi ostaa kirjojen lisäksi kaikenlaista pientä Muumi-aiheista tavaraa.

Olen viimeksi käynyt ihastelemassa Muumeja museossa silloin kun Muumilaakso oli vielä Metson tiloissa, Muumit ovat muuttaneet Tampereen taidemuseon tiloihin Puutarhakadulle, ihan muutaman sadan metrin päähän Metsosta. Muumimuseo onkin varmaan monille tuttu paikka? Oletteko käyneet uusissa tiloissa?

 

muumimuseo1 muumimuseo2 muumimuseo3 muumimuseo4 muumimuseo5 muumimuseo6Teoksia ei tietenkään saa kuvata, mutta Muumilaaksosta löytyy kuitenkin pieni leikkipaikka lapsille ja siinä kohtaan voi tahtoessaan napata kuvan muistoksi. Suosittelisin museota hiukan isommille lapsille, kyllä siellä periaatteessa nyt Sampan kanssakin hyvin meni, mutta ehkä tuollainen 4-5 vuoden ikäinen lapsi saa paikasta jo vähän enemmän irti.

 

muumimuseo7 muumimuseo9 muumimuseo10Muumit vetivät pikkukaverit mietteliääksi, olihan siellä museossa aika hämärää ja jännittävä tunnelma :)

Suosittelen paikkaa pienille ja isoille Muumi-faneille! Museo on kuitenkin aina museo, ei leikkipaikka, joten ihan pienet lapset eivät ehkä jaksa kauhean pitkää aikaa ihmetellä siellä. Perhelippu (2 aikuista ja 1-4 lasta) maksaa 15 euroa.

 

-Maj

 

 

0 Comments

 1. Mirjani 24.2.2014

  Hei! Oletteko muuten käyneet poliisimuseossa Hervannassa? Siellä on lapsille oma poliisikamari Pokela, jossa lapset itse pääsevät kokeilemaan erilaisia poliisin tehtäviä. Itselläni ei ole lapsia, mutta olen joskus miettinyt kummilasten viemistä tuonne, siksi olisi kiva kuulla mitä tykkäsitte! Ja jos paikka ei vielä teille tuttu ja innostutte käymään siellä, olisi tietysti kiva lukea postaus aiheesta… Museo taitaa olla täysin ilmainenkin. Mukavaa kevättä ja kiitos kivasta blogista! :) Tällaiset ”arkipäiväiset” (hyvässä mielessä!) jutut kiinnostavat blogissasi itseäni eniten.

  Vastaa
 2. Essi 24.2.2014

  Pakko päästä!!!

  Vastaa
 3. Ei olla käyty uusissa tiloissa, vanhoissa kylläkin, tosin ennen lapsen syntymää. Ensi kesänä aion suunnata Muumimaailmaan…

  Tuo museokin pitäisi koluta muumihullun lapsen kanssa, kunhan keritään Tampereelle. Olisiko jotain kivaa blogitapahtumaa tiedossa, minkä varjolla voisi tulla sinne? ;D

  Viime kerralla kun käytiin, miehellä meinasi mennä museokaupassa järki ja minulla omaisuus, tuli nimittäin ostettua jokunen kortti, hiirimatto ja juliste…

  http://www.lily.fi/blogit/ilman-sinua-olen-lyijya/toven-taidetta

  Vastaa
 4. Emilia V 24.2.2014

  Me käytiin kesällä tuolla uusissa tiloissa. Tiesin kyllä, että 2v on vähän pieni museovieras, niin siihen päälle osunut kiukkukohtaus teki käynnistä vieläkin kiusallisemman. :D Ensimmäisen kävijän tavoin pakko suositella poliisimuseota, meillä se on ollut ihan hitti.

  Vastaa
 5. Hei oletteko käyneet lasten kanssa Vapriikissa? :) Tosi kiva paikka myös pienille, sillä esimerkiksi ”Leikkiä kaiken ikää” -lelunäyttelyssä saa osalla leluista leikkiä oikeasti, siellä on mukavat kahvilatilat joissa voi haukata välillä evästä, eläinnäyttely ym. Me ollaan nyt pari kertaa käyty tuolla lelunäyttelyssä, eikä vielä olla ehditty sinne eläinnäyttelyn puolelle, kun ollaan saatu aika kulumaan niin hyvin jo tuolla lelunäyttelyssä (no viimekerralla kyllä mieheni jumitti myös jääkiekkonäyttelyssä tosi pitkään, että johtuu osittain siitäkin. :D ). Ainakin meidän kohta kaksvee jäbä viihtynyt hienosti!

  Vastaa
 6. Born Grown 10.3.2014

  Me käytiin tuolla viime kesänä Tampereen kylpylähotellissa vietetyn ilmaisloman yhteydessä! Eipä ole hinnalla pilattu museo. Muumihullun pikkuneidin paratiisi! <3

  Meillä tyttö oli 4 v. Olisin voinut aikaisemminkin mennä, mutta tajusin silloin vasta tämän paikan olemassaolon. :D

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *