Tällä viikolla Rebekka on innostunut maalamaan vesiväreillä. Heti kun isä tulee töistä kotiin, ensimmäinen kysymys on ”voidaanko maalata?”. Eipä sitten muuta kuin sanomalehdet pöydän suojaksi ja hommiin.

vesivärit1 vesivärit2 vesivärit3 vesivärit5vesivärit4 Yleensä pikkuveli nukkuu vielä päikkäreitä tähän aikaan, joten Rebekalla on rauha taiteilla. No, eihän sitä iloa tietenkään loputtomiin kestä :) Mutta tyttö on todella innostunut tästä harrastuksesta, pitäisiköhän harkita jotakin kuvataidekerhoa tms. Rebekka on myös hyvin tuottelias, töitä saattaa valmistua lyhyessä ajassa useita ja kaikissa on vielä oma tarinansa. Miten pieni ihminen keksiikin kaikenlaista? :)

Onko siellä muilla nuoria taiteilijan alkuja perheessä? Onko vesivärit vai kynät suosikkeja?

 

0 Comments

 1. Meillä maalataan ja piirretään myös kovasti, melkein joka päivä. :)

  Tällä hetkellä suosikit ovat paksut permanenttitussit, joita toin töistä ja tietysti tuo ihana vesivärimaalaaminen. Olen yrittänyt pitää käytettävissä ja esillä mahdollisimman paljon tarvikkeita tähän hommaan, jotta ne on helppo napata käyttöön silloin kun inspiraatio iskee. :)

  Sunnuntaina kokeiltiin myös kollaasitekniikkaa ja leikkaa liimaa -juttuja, postaustakin löytyy tuolta omalta tontiltani, joskin se koski tällä kertaa enemmän allekirjoittaneen tuotoksia. :D

  Vastaa
 2. Anne 26.2.2014

  Moikka!

  Meiltä löytyy eskarityttö, joka rakastaa kaikenlaista maalaamista, piirtelyä, värittämistä ja askartelua. Päivittäin syntyy useita töitä ja voit vain kuvitella, minkä näköinen tytön huone on kun joka paikassa on paperisilppua ja hileitä, vaikka niitä yritetäänkin järjestellä laatikoihin ja purkkeihin! Seinillä on vaihtelevia näyttelyitä, jääkaapin ovessa on taidokkaimmat kaikkien nähtävillä.
  Sain tytöltäni syntymäpäivänäni kolme korttia ja kaksi askarreltua kukkakimppua! Tyttö käykin kuviskoulua, jossa saa vielä monipuolisemmin kokeilla tekniikoita ja materiaaleja. Todella kiva ja kehittävä harrastus.
  Viimeksi kun vesivärit oli otettu esille, tyttö kommentoi, että ”Nyt mä maalaan muuten Mona Lisan!” :) Pitäis lähteä käymään tytön kanssa ehkä taidenäyttelyissä…
  Sun blogias on mukava seurata!

  Vastaa
 3. Nannukka 26.2.2014

  Noissa vesiväreissä taitaa olla oma viehätyksensä, sillä meidän 4-vuotias Pikkumies ei ole koskaan tykästynyt piirtämään kynillä, mutta muutama viikko sitten toivoi itselleen vesivärejä. Niillä onkin sitten maalattu ahkerasti ja taideteoksia on kohta kasassa jo pienen näyttelyn verran. :)

  Vastaa
 4. Klaara 26.2.2014

  Meillä tyttö juuri Rebakan kanssa samanikäinen ja kuulostaisi olevan aivan samat kiinnostuksen kohteet :). Todella innokas piirtämään ja taiteilemaan väreillä kuin väreillä ja hauska huomata kuinka taitavia tuon ikäiset ovat jo piirtämään. Saksilla leikkaaminen on myöskin kova sana meillä, ensin taiteillaan paperille ja sitten se leikataan irti, myös oman nimen kirjoittaminen ja kirjaimien opettelu näyttäis olevan nyt kovasti in! :)

  Vastaa
 5. inkku 26.2.2014

  Voi miten hienoja töitä.

  Vastaa
 6. Ihania, ja reippaasti väriä, taitava tyttö!
  Meillä eivät malta keskittyä värin sutimiseen niinkään kuin lotraamiseen veden kanssa, mutta kyllä joskus vesiväritellään. Kolme vuotta täyttävä tytär on innokas piirtämään, mutta ihan suosikkihomma koko poppoolla on muovaileminen. Kerhosta saatiin kotitekoisen muovailuvahan ohje ja siitä on riittänyt iloa pidemmäksi aikaa jo:)
  Tässä nyt se ohjekin samalla kun innostuin:
  5dl vehnäjauhoja
  2dl suolaa
  1,5 rkl alunaa (apteekista, n. 4 euroa)
  4dl kiehuvaa vettä
  2rkl ruokaöljyä
  Sekoitellaan, halutessaan voi värjätä elintarvikevärillä! Vaivataan lopuksi vähän kuin pullataikinaa niin tulee hyvä koostumus:)

  Vastaa
 7. Aija 27.2.2014

  Ooh! Mä en malta odottaa, että mekin päästään tsirpun kanssa maalailemaan ja puuhailemaan tollasia juttuja yhdessä! Nyt me treenaillaan hiekkalaatikkoleikkejä, kun on vihdoin päästy kavelemään!

  Vastaa
 8. Vim 27.2.2014

  Mä harrastin itse 6-12 vuotiaana lasten- ja nuorten kuvataidekoulua (1krt viikossa) ja siitä on jäänyt hyvät muistot. Suosittelen jotain vastaavaa ehdottomasti! Ensimmäisinä vuosina tehtiin perustekniikoilla (vesivärit, puuvärit jne.) ja vähän vanhempana päästiin kokeilemaan esim. öljyvärejä, saven valamista, grafiikan tekoa, valokuvausta ja monta muutakin juttua. :)

  Vastaa
 9. Annukka 27.2.2014

  Meidän 2vuotias tyttönen on oikea ”taiteilijasielu” : tykkää piirtää ja värittää kaikenlaisilla kynillä, vesivärit ja sormivärit ovat nyt tosi IN ;) niillä tosin on kiva värittää myös vähän itseään, joten varsinkin sormiväreily tapahtuu usein kylppärissä. Mainioita nuo pienet kun osaavat ottaa pienistä asioista ilon irti <3

  Vastaa
 10. Hanna 27.2.2014

  Itse kävin lapsena kuvataidekoulussa kerran viikossa monta monta vuotta. Siitä on jäänyt hyvät muistot ja paljon oppi hyödyllisiä taitoja. Erilaiset tekniikat ja tehtävät motivoivat lasta kokeilemaan ja olemaan luova. Jos Rebekalla innostusta jatkossakin löytyy, niin suosittelen jotain kerhoa tms!

  Vastaa
 11. Jenni 28.2.2014

  Odotan ihan täpöillä, että yksivuotiaani on tarpeeksi iso likka piirtely- ja maalailupuuhiin! :)
  Kirjoita tyttäresi keksimät tarinat maalausten taakse, voi olla aika hauskaa luettavaa vuosien päästä. ;)
  Voisitko tehdä postauksen, missä olisi lapsienne ikäerosta ja siitä, mitä hyviä ja huonoja puolia pienessä ikäerossa on.. Nm. Vauvakuumetta aina välillä ilmassa! ;)

  Vastaa
 12. Born Grown 10.3.2014

  Meillä vesiväreiltäis myös IHAN koko ajan! Välillä pakko rajoittaa! :D

  Toisaalta eipä vesivärit suttaa esim. niin kuin vedenkestävät tussit!

  Luovia taiteilijanalkuja ei voi olla kannustamatta. ;)

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *