Etsiskelin vuosi sitten netistä konditorioita yms. josta tilaisin kakun lasteni synttäreille, googlaamalla löysin Purppurahelmen ja selailtuani hetken heidän kakkugalleriaansa, päätin soittaa ja tilata heiltä kakun. Kakku oli herkullinen ja upean näköinen – ja siellä puhelimen päässä oli muuten erittäin mukava ja suurella sydämellä varustettu nainen.

hellokitty_kakkuOLYMPUS DIGITAL CAMERAYlempänä oleva kakku on edellisvuodelta ja tämä alemman kuvan kakku on parin viikon takaisilta lasten synttäreiltä. Voin kertoa, että kakut ovat olleet supersuosittuja lasten keskuudessa, ja toki aikuisetkin ovat niitä ihastelleet. Purppurahelmen suurisydämiset naiset ovat tehneet upean Uuden vuoden lupauksen kuluvalle vuodelle, siitä lisää seuraavassa!

Purppurahelmen vuoden 2014 Uuden Vuoden lupaus: 

Haluamme ilahduttaa 1-2 pientä syntymäpäiväsankaria mieluisella kakulla kuukausittain. Jos tunnet lapsen, jonka perheellä ei ole mahdollisuutta/varaa pikkujuhlijan toivekakkuun, sinä voit auttaa! Ilmianna pieni juhlija, oli se sitten naapurinpoika tai oma tyttö, jolle kakun saaminen olisi todella tärkeää. Valitsemme hakemuksien perusteella jokaiselle kuukaudelle kakkujen saajat.

Jotta ajatuksemme toimisi, kuten sen olimme ajatelleet, toivomme, että kakut menisivät lapsille, jotka niitä ihan oikeasti tarvitsevat.

LÄHETÄ VAPAAMUOTOINEN HAKEMUS osoitteeseen: kakkulapselle@purppurahelmi.fi

Hakemusten tulee olla perillä aina edellisen kuukauden 20. päivään mennessä. Olemme yhteydessä valittuihin sähköpostitse. Kakun kuljetus mahdollista tarvittaessa noin 40 km:n säteellä, mikäli kakun haku on mahdotonta muuten. Kaikki tiedot käsitellään luottamuksellisesti, lapsen henkilötietoja emme tarvitse, vain iän ja tiedot kakkutoiveista. Haluamme tehdä hyvää

Vinkkinä vielä muillekin kakuntekijöille; haasteen voi ottaa vastaan myös leipurit ympäri Suomen.

 

-Maj

 

0 Comments

 1. Mrs L 21.3.2014

  Ihanaa kun maailmassa riittää vielä ihania ihmisiä! Moni pikkuinen tulee saamaan iloisen yllätyksen! <3

  Vastaa
 2. ida365 21.3.2014

  voi ei miten symppis idea, ihania naisia kakkujen tekijöinä!

  Vastaa
 3. Hanna 21.3.2014

  Kiitos Maj, kun jaoit tämän ja toivotaan, että lukijoillakin on silmät auki näkemään ,josko siinä jossain ympärillä olisi lapsia, joista voisi meillepäin vinkata :)

  Vastaa
 4. Ella V. 21.3.2014

  Ihan liikutuin tästä ajatuksesta :’) oijoi. Aivan huippu idea todellakin!

  Vastaa
 5. Liina 22.3.2014

  Niin ihana idea:) Ruusuja sydämmellisille leipureille ideasta ja maj:lle asian esiin tuomisesta:)

  Vastaa
 6. Minna 22.3.2014

  Onpa ihana ajatus !! Aivan ihanaa, että on olemassa tällaisia ihmisiä<3

  Vastaa
 7. Helmi 22.3.2014

  Bloggaajat voisivat soveltaa tätä ohjetta siten, että lahjoittaisivat ilmaisiksi saatuja, omille lapsilleen pieniksi jääneitä vaatteita ilmaisiksi ettenpäin sellaisille perheille, jotka niitä todella tarvitsisivat :)

  Vastaa
  • mallu 22.3.2014

   Huh nuita kateellisia

   Vastaa
   • Helmi 22.3.2014

    Ei suinkaan kateutta, vaan muiden ajattelemista :) Ja sitä paitsi: jos bloggaaja saa tuotteen ilmaiseksi (vaikka ei kirjoita siitä, eikä muutenkaan esittele sitä blogissaan) ja hän nimenomaan myy sen eteenpäin, on myynnistä saatava tuotto tuloa, josta pitäisi maksaa veroa. Ja veikkaanpa, ettei tämän blogin pitäjä sitä tee. Tämän asian voi muuten kuka tahansa tarkistaa verottajalta.

    On kutenkin todella upea idea kakkujen tekijöiltä näin muistaa lapsia, joiden perheissä ei asiat ihan niin hyvin olekaan. Todellakin toivon, että bloggajatkin kantaisivat kortensa kekoon hyvän asian puolesta.

    Vastaa
    • Miisa 22.3.2014

     Tämä olisi kyllä minun mielestäni hatunnoston arvoinen tempaus bloggaajilta. Eikä mielestäni sen ehdottaminen ole merkki kateudesta, vaan fiksuudesta :). Enkä tarkoita, että kaikkien bloggaajien täytyisi juuri nyt laittaa kaikki ilmaiset vaatteet hyväntekeväisyyteen, mutta esimerkiksi joku tempaus olisi aika kaunis ele. Niistä vaatteista kun ei kuitenkaan ole maksettu, joten sinällään ”menetys” ei olisi niin kova.

     Vastaa
     • Helmi 22.3.2014

      Täällä netissä yksi kosmetiikkabloggaaja lahjoittaa kaikki ilmaiseksi saadut tavarat (siis ne, jotka eivät jää omaan käyttöön) eteenpäin, ja on kirjoittanutkin siitä muutaman postauksen, miksi nän tekee. Hän lahjoittaa kosmetiikkaerä esimerkiksi opiskelijoille, joilla nyt ei sattuneesta syystä ole kauheasti varoja niitä ostaa. Eettisesti hyvää bloggausta, josta tykkään! Kun tietää ko. bloggaajan toimintatavat, eivät hänen sivuillaan olevat mainokset, yhteistyölinkit ja tuotepostaukset yhtäkkiä tunnukaan niin kauheilta :) Kukahan ”lifestyle”bloggaaja ekana tarttuu ideaan…? Vai tuntuuko se heitä jotenkin tyhmältä, kun ”tää on mun työtä ja mulla on oikeus tienata? ;)


  • Joppe 22.3.2014

   Käsittääkseni All I ever wanted is here blogin Karla arpoi ilmaiseksi saamansa syöttötuolin tms.. En muista tarkemmin mikä tuote oli., mutta mainitsi että haluaa antaa eteenpäin kun itsekin sai ilmaiseksi.

   Vastaa
   • mallu 23.3.2014

    Siis tämähän on bloggaajathan työ mistä hän saa palkan mm.sen muodossa et myy vaatteet. Bloggaajathan mainostaa vaatteita liikkeiden hyväksi nii eikö vaatteet ole silloin työn tulos? Eli palkka bloggaajathan tulee myös sen muodossa et myy sitten myöhemmin käyttämänsä vaatteet. Eihän ne , ikinen vaatteita anna hyvää hyvyyttään vaan siksi että saavat siitä mainosta. Joten on ihan oikein että bloggaajat saavat työstään palkan. Vaan antaisit ite o antaa palkan hyväntekeväisyyteen ku vaikuttaa olevan niin hyväsydämisiä ihmisiä nuo kommentoijat? ? Mitä te annatte hyväntekeväisyyteen? Mielenkiinnosta o,iski tietää? Hyvähän teidän on muita painostaa ku ette oo ite yhtään parempia jos ette anna palaa hyväntekeväisyyteen

    Vastaa
    • mallu 23.3.2014

     Siis eihä liikkeet käyn anna vaatteita hyvää hyvyyttään vaan bisnes mielessä et sis myytyä tuotteita enemmän

     Vastaa
    • Helmi 23.3.2014

     Mä en oikein ymmärrä, mitä yrität sanoa johtuen lukuisista kirjoitusvirheistäsi ja epämääräisestä ilmaisutavasta. Bloggaajat, jotka bloggaavat päätyökseen, saavat käsittääkseni kuukausipalkkaa. Ja maksavat veroja siitä. He saavat ”bonuksena” ilmaista tavaraa, joka olisi eettisesti oikein myös antaa ilmaiseksi eteenpäin, elleivät sitten jätä sitä omaan käyttöön. Tajusitko? Jos/kun bloggaaja myy ilmaiseksi saamaansa tavaraa eteenpäin (esim. Huutonetissä), hän saa siitäkin rahaa, josta tulisi maksaa veroja. Ja tuskin bloggaajat maksavat… Joten minun mielestäni olisi oikein, että ilmaiseksi saatu tavara annetaan ilmaiseksi eteenpäin esim. vähävaraisille lapsiperheille, turvakodeille, sairaaloiden lastenosastoille jne. Ja kyllä, minulla on moraalisesti varaa vaatia, että vähempiosaisia autetaan. Teen sitä itsekin :) Teetkö sinä?

     Vastaa
     • mallu 23.3.2014

      Mä en o mikään hyväntekeväisyyteen teki rahan kanssa koska sitä Ulla ei oo kunnolla edes omiin tarpeisiin mutta autan läheisiä ja muita muuten miten kykenen. Mutta ei oo multa pois jos bloggaaja myy ja tienaa, on tämä blogon pitäminen varmasti niin rankkaa. Jatkuvasti kamera kädessä ja tuhoutumista jotaki.hatunnosto majoitus


     • mallu 23.3.2014

      No joo tabletti muokkaa sanat nii ei noista saa mitään selvää. Mut hatunnosto majlle ku jaksaa kantaa kameraa jatkuvasti mukana ja tuhottua koko ajan. On varmasti rankkaa ja ansaitsee kyllä jokaisen pennin,niitä tästä ei kuitenkaan hirveesti makseta.


     • kyllästynyt 23.3.2014

      huh-huh…mistä näitä ”helmiä” (heh-heh) aina riittää? Vai onko kyseessä aina sama tyyppi, joka ahdistuneena omasta riittämättömyydestään purkaa pahaa oloaan missä vain mahdollista??
      Vaihda jo foorumia, kiitos!!


    • Miisa 23.3.2014

     Mallu, minä ainakin lahjoitan joka ikinen kuukausi palkastani 50 euroa suoraan hyväntekeväisyyteen. Summa ei ehkä pelasta koko maailmaa, mutta aika moni lapsi saa sillö puhtaan juomaveden päivittäin. Lisäksi olen ollut mukana tukiperhetoiminnassa ja lahjoitan jatkuvasti vaatteitani Venäjän lastenkoteihin, SPR:lle yms. Ja kyllä vain, bloggaajat saavat vaatteet korvaukseksi mainoksista, eivät myytäviksi (jos tämä nyt sattui olemaan epäselvä asia….).

     Vastaa
     • mallu 24.3.2014

      no se on hyvä jos lahjoitat. Mut eikö me anneta bloggaajien ite päättää mitä tekee saaduille vaatteilleen? Se ei liene kenenkään meidän päänvaiva. Ei tarvi syytellä ketään, joka päättää lahjoittaa tai olla lahjoittamatta, ei oo yhtään sen huonompi tai parempi.


 8. Born Grown 22.3.2014

  Mielettömän kaunis idea yrittäjänaisilta! Lisää yrittäjähenkistä porukkaa vaan mukaan haasteeseen! :)

  Born Grown

  Vastaa
 9. Hanna 22.3.2014

  Turun seudulla asuville tiedoksi, että ainakin Kakkupuoti MariAnnika osallistuu tuohon kakku lapselle-haasteeseen. Kakkupuoti löytyy Facebookista, nettisivutkin on.

  Vastaa
  • Hanna 23.3.2014

   Kyllä ja tuolta facebooks sivuiltani, jossa tämä projekti on,löytyy jutun lopusta kaikki mukaan lähteneet leipurit <3, toki jokainen uusi mukaan lähtenyt leipuri tietää uusia iloisia sankareita kera kakkujensa :)

   Vastaa
 10. Marjut 25.3.2014

  Moikka,
  Lastesi synttäripostauksessa 17,3.2014 sinulta kysyttiin suoraan, liittyykö kakkuun yhteistyötä. Vastauksessasi kielsit asian. Purppurahelmen Facebook-sivuilla kuitenkin kerrotaan selvästi, että sait kakun alennuksella tätä postausta vastaan.
  Miksi valehtelit ja yritit salata yhteistyötä?

  Vastaa
  • Maj 25.3.2014

   Maksoin kyllä kakusta sen tekijälle ja halusin kirjoittaa tästä hyväntekeväisyys projektista, joko alennuksella tai ilman. Edelleenkään tämä ei ole mielestäni kaupallinen yhteistyö.

   Vastaa
   • Marjut 25.3.2014

    Miten se voi olla olematta yhteistyö, sillä sait taloudellista hyötyä? Ja miksi valehtelit kysyjälle?

    Vastaa
    • Maj 25.3.2014

     Mitä olen valehdellut? Meillä on varmasti nyt erikäsitys nyt tästä ”yhteistyöstä”

     Vastaa
     • Marjut 25.3.2014

      Joku oli kommentoinut 4+2 partyt! -postaukseen ja kysynyt mm. kakkuyhteistyöstä. Vastasit tähän, että ”mainitsemasi asiat eivät ole yhteistyö-juttuja”. Kuitenkin tuon Purppurahelmen Facebook-sivuilla sinun kerrotaan saaneen alennusta tätä postausta vastaan. Tarkoitan valehtelulla tuon sopimuksen kieltämistä mainitsemassani postauskommentissa – jos sinä saat taloudellista hyötyä ja vastapuoli mainosta, niin kyllä se on yhteistyötä.


 11. Hanna 1.4.2014

  Non voihan hyvät hyssykät, mistä näitä negatiivisia ihmisiä oikein tulee? Tämän postauksen idea oli löytää sellaisia äitejä ja isiäkin ehkä, miksei isovanhempia, jotka huomaavat lähipiirissä tai naapurustossa pikku syntymäpäiväsankareita, joita kakku voisi ilahduttaa. Siis silkkaa hyvyyttä… miten ihmeessä koko juttu ollaan saatu kääntymään ihan päälaelle? Hyvän mielen tuottaminen toiselle, onko se hieman niinkuin loppuun kulutettu voimavara, ei ymmärrä? Aurinkoista ja narsissin väristä kevättä teille kaikille <3 toivottaa leipuri, joka yövuoron päätteeksi tarttuu toimeen ja alkaa valmistamaan huhtikuun kakku lapselle kakkua, toista niistä :)

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *