Kommenttiboksiin oli tullut muutama viesti jossa tiedusteltiin miten laivareissu lasten kanssa sujuu? Seuraavassa tulee siis hyvin paljon lapsellista asiaa, joten te joita lapsiaiheiset jaarittelut eivät vähempää voisi kiinnostaa, suosittelen lämpimästi skippaamaan tämän jutun kokonaan.

Me lähdettiin siis lasten kauan odottamalle laivareissulle maanantaina, oltiin pari yötä laivalla ja päivä Tukholmassa. Seurueemme koostui hurmaavista 4-vuotiaista Rebekasta ja Noelista, pian 6-vuotiaasta Nooasta, porukan pienimmästä taapertajasta eli 2-vuotiaasta Samuelista, 12-vuotiaasta Viivistä ja tietysti minusta & Suvista, meistä mammoista. Aika hyvä setti kasassa vai mitä? Se on varmaan sanomattakin selvää, että tämä reissu tehtiin aikalailla lasten ehdoilla.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAIhan ensimmäiseksi hypättiin Helsinkiin menevään junaan! Junamatka leikkivaunuineen oli jo sinänsä elämys lapsille.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERASaanko esitellä, Bonnie & Clyde :D Tämä tässä on aika räiskyvä pariskunta… Aika vähillä kahnauksilla selvittiin koko matkasta, mutta jos jotain draamaa ilmeni, niin ainakin jompikumpi tästä pariskunnasta oli siinä jotenkin osallisena.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAJepsis-tä…..

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAJunamatkalla syödyt eväät eivät ihan riittäneet, vaan otimme heti Helsingissä pikaisen lounasbreikin.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAIsoimman neidin toiveestamme lounastimme Rautatieaseman Burger Kingissä. Eipä ainakaan tarvinnut lähteä kovin kauaksi…

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERABurgerit hotkaistuamme hyppäsimme täpötäyteen ratikkaan, mutta hei, niin tyylikkäästi ja onnistuneesti. Tamperelaislapsille ratikkamatkakin oli ihan wautsiwau, Samuel simahti tässä vaiheessa rattaisiinsa unille. Mieletön päivä, ekaksi pääsi junaan, sitten vielä ratikkaan ja lopuksi laivaan.

 

 OLYMPUS DIGITAL CAMERALaivaan päästyämme heitimme nopeasti kamat hytteihin ja lähdimme ihmettelemään kannelle. Viivistä oli ihan mieletön apu oikeastaan kaikessa, murun ainoa toive oli vaan päästä Tukholmassa Hollisterille, muuten kaikki kävi  – ja hän jaksoi ihan kokoajan touhuta pienempien kanssa.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERASitten alkoikin laivameingit täydellä teholla. Ohjelmassa oli lelukauppaa, leikkipaikkaa, diskoa, kasvomaalausta, shoppailua…

Hyttejä, joita meillä oli kaksin kappalein, ei paljoa käytetty. Ovet oli avoimet, porukka sai olla kummassakin hytissä, mutta nukkumaan vetäydyttiin sitten omiin soppeihin. Samuel nukkui pinnasängyssä ja me Rebekan kanssa kuorsattiin yhdessä alasängyssä. Itse asiassa koko meidän seitsemän hengen porukalla oli käytössä yhteensä 3 sänkyä + pinnis. Kaverin kainalossa tulee parhaat unet <3

 

 OLYMPUS DIGITAL CAMERATässä valmistauduttiin nousemaan maihin Tukholmassa… Metroon päästäkseen täytyi tietty mennä liukuportaita, niin tai olishan siellä ollut yksi hissi, mutta siihen sai jonottaa about puoli tuntia. Keksittiin toimiva ratkaisu liukuportaissa kulkemiseen: Viivi nappasi Samuelin syliin, mä hoidin rattaat kamoineen ja Suvi vei kädestä 4-vuotiaat Nooa kintereillään. Tällä tavalla me sitten surffailtiin useammat portaat ja liukuportaat läpi.

Perillä mentiin ekaksi lelukauppaan ja tietenkin heti seuraavaksi sinne Hollisterille. Kaikki lapset saivat valita lelun itselleen, Rebekka päätyi ihan oikeaan meikkisettiin ja Samuel hoki vaan ”auto” tai ”ekka” – päätöksenteon koittaessa hän heittäytyi selälleen ja totesi ”ei kykkää”. Samppalainen oli niin hämillään kaikesta tavaran paljoudesta, eikä sitten tykännyt mistään, joten valitsimme hänen puolestaan Martti-auton, ihan vain varmuuden vuoksi :D

Viivin ja Suvin jonotellessa Hollisterilla mä shoppailin toisaalla neljän muksun kanssa, myyjillä oli sellaiset sympaattiset ilmeet kasvoilla meidän nähdessään. Sen verran vilkasta näiden epeleiden kanssa kuitenkin oli, että kameraa en ehtinyt ottaa esille kertaakaan. Päivä meni supernopsasti ja mun mielestä kaikin puolin aika hyvin, mitä nyt pientä rutinaa oli havaittavissa, oikein arvattu, 4-vuotiaiden kurkuista se valitysvirsi kantautui.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERATakaisin laivassa, ihan parasta pienten mielestä. Shoppailusaldonamme oli parit uudet lelut, lasten vaatteita, Hollisterin kassi – ja yksi kynsilakka mammoille, siis niinku puoliks. 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERASamuel oli niin hyväntuulinen ja reipas koko reissun, jos ei sitä lelukaupan kohtausta lasketa. Kuka nyt sitä enää edes muistaa?

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAMutsien lookit ja nassut alkoivat iltaa kohti olla aika, noh räjähtäneen näköiset, pelastuksena toimi kireä nuttura/ponnari ja huulipuna – niillä sit mentiin.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAAaaw, miten jännää. Hän halusi Muumin kuvan poskeen, mutta vain sillä ehdolla, että sai istua maalauksen ajan Suvin sylissä. Voi Sape, jos sä tekisit näitä niin… jono olisi loputon ja muilta maalareilta loppuisi duunit :D

 

 OLYMPUS DIGITAL CAMERATatskat poskissa diskoilemaan.

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAIltaisin oltiin vähän diskoilemassa, u-uu! Kun lapset olivat purkamassa energiaa tanssilattialla, niin me aikuiset saatiin kätsysti napattua samalla kahvit jos parit… Mistä niillä muksuilla sitä energiaa muuten vaan riittää ja riittää?

 

 OLYMPUS DIGITAL CAMERAEi laivareissua ilman buffettia, eihän? 

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERASe oli elämäni riehakkain ja tapahtumarikkain laivareissu ikinä, päivät touhuttiin ja yöt sitten nukuttiinkin sikeästi. Tärkeintä meille oli tietysti, että pikkuväki nautti, ihan sydämet syrjällään katseltiin miten kivaa heillä oli yhdessä. Varmasti kaikki meidän naapurit, tutut ja kamut tietävät meidän olleen laivalla. Ihan tosi siiis siellä iiiisolla laivalla. Samuel sanoo vaan olleensa ”Ruottitta” :D

Vinkiksi vastaavaa suunnittelville voin heittää, että ottakaa lapsille eväitä mukaan, kaikkea mikä on ”helppoa” ja säilyy, banskua, pähkinää, pilttiä jne. Minimoikaa tavaramäärä, parit vaihtopaidat ja pöksyt riittää. Kuivashampoota, kosteusvoidetta, nenäliinoja, käsidesiä ja wetwipesejä mahdollisesti tarvitaan, ainakin meidän tapauksessamme.

Ja lopuksi: valitkaa taistelunne. Ei se oo nii justiisa lomalla.

 

-Maj

 

0 Comments

 1. Äiti 17.4.2014

  Kiitos ihanasta lomamatkasta, olin niin mukana :)

  Vastaa
 2. Sanna 17.4.2014

  Ei vitsit, nyt on pakko jättää kommentti. Oon seuraillu teidän menoa jo pitkään ja tapasi kirjoittaa teidän touhuista on jotenkin tosi hurmaava ja mukaansatempaava. Elän itse ihan täysin erilaista elämää ja olen ainakin tällä hetkellä sitä mieltä, etten itse halua lapsia. Voisi siis kuvitella, että skippaisin tällaiset postaukset suosiolla. Sinun postauksiasi lukee kuitenkin mielellään riippumatta aiheesta. Tästäkin tuli sellainen olo, että teidän reissulla olisi huippua ollut olla mukana. :) Tätä ei kyllä kaverini uskoisi minun kirjoittaneen. :D

  Vastaa
 3. anna 17.4.2014

  Minun mielestä on ihailtavaa että olet noin hyvissä väleissä miehesi lapsen äidin kanssa! Kaikkien pitäisi ottaa mallia ja jättää kahnaukset uusien puolisoiden kanssa nahistelematta! :) Tosin varmasti aika poikeus laatuinen asetelma mutta pisteet teille, lapsillakin varmasti ihanaa viettää aikaa sisarustensa kanssa.

  Vastaa
  • Neppy 17.4.2014

   Samaa mieltä!! Ja oli muutenki tosi kiva postaus! :)

   Vastaa
  • SannaS 17.4.2014

   minäkin olen ihailut, kuinka kauniisti suhtaudut miehesi lapseen! Plussaa siitä! Mukava kirjoitus reissusta

   Vastaa
 4. Anna 17.4.2014

  Ihan mahtavaa! Muistan itse että laivareissut oli pienenä ihan ykkösiä. Tämän reissun myötä olette luoneet teidän pikkutyypeille mahtavia muistoja. Huikeaa että lähditte äitiporukalla! Kiitos kivasta postauksesta!

  Vastaa
 5. hanna 17.4.2014

  Olipa kiva ja söpö postaus :)

  Vastaa
 6. merkkari 17.4.2014

  Kiva postaus jälleen kerran! :)
  Olen lukenut blogiasi jo useamman vuoden, mutta harvoin tulee kommentoitua. Pidän tavastasi kirjoittaa ja etenkin siitä että postaukset ovat aina hyvällä maulla tehtyjä. Blogimaailma tuntuu paisuvan huimaa vauhtia ja yksityisyydenrajat häilyvät monilla. Vaikka kirjoitat paljon arjesta niin mielestäni osaat tehdä sen niin että lukijat saavat siitä itselleen vain pienen siivun, joka on ihan riittävä. Itse näen tämän win-win-tilanteena, lukija saa palan elämääsi ja sinä saat pitää myös yksityisyytesi. Syy miksi tämän kommentin jätin on se, että lapsesi esiintyvät paljon blogissa. Monet bloggaajat kertovat arjestaan ja lapsistaan kirjaimellisesti kaiken, mikä on vanhemmalta melko itsekästä. Uskon ettei sinun muksujesi tarvitse hävetä tekstejäsi vanhempana (tosin teini-iässä kaikki on noloa, daa!). Tämän mahdollistaa se, että olet todella ammattitaitoinen bloggaaja :) Kiitos vielä blogistasi, jatkan seuraamista kaikessa hiljasuudessa kuten tähänkin asti… ;)

  Vastaa
 7. joppe 17.4.2014

  Toi sun viimenen lause on loistava elämänohje, ja siis ihan kaikkeen!! ;)

  Vastaa
 8. piu 17.4.2014

  Valitkaa taistelunne – niiiiiin samaa mieltä! Erityisesti reissussa, mutta myös arjessa. Ihan hyvää tekis kaikille vanhemmille hieman arvioida kieltojaan, kielletäänkö vain kieltämisen vuoksi jne.

  Vastaa
 9. Möhkö 18.4.2014

  Ei vitsit, nyt alko tehdä mieli laivalle! Todellinen hyväntuulen postaus :-D

  Vastaa
  • Esteri 18.4.2014

   Sama täällä, pitäiskö buukata laivareissu? :D

   Vastaa
 10. emppa 18.4.2014

  Ihana postaus jossa oli ihanan energisiä lapsia ja mammoja! :) täytyy vielä erikseen mainita että Viivi on aivan älyttömän kaunis<3

  Vastaa
 11. Marle 20.4.2014

  Viimeiset kappaleet <3

  Vastaa
 12. Hahaha, teidän setti oli ehkä hieman eri kaliiperia kuin meidän edel. laivareissun kokoonpano: Kuusi yli 17-vuotiasta ja yksi 2-vuotias. Joku kommentoi kylpyläosastolla, että meillä oli huoltosuhde kohdillaan ja niin se olikin!

  http://kideblogi.fi/ilmansinuaolenlyijya/2014/03/11/suuri-laivareissukatselmus/

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *